Muntselectie is het proces dat beschrijft hoe de algoritmen die Bitcoin aansturen, kiezen welke van uw Bitcoins u wilt uitgeven wanneer u een bestedingstransactie goedkeurt..

Als u 1,2 BTC in uw portemonnee heeft en u betaalt 0,3 uit, dan heeft u nog 0,9 BTC over?

Wel, ja. Maar zo eenvoudig is het niet. U kunt tenslotte $ 100 in uw fysieke portemonnee hebben. Die $ 100 kan bestaan ​​uit twee jaren vijftig, of vijf twintig of honderd biljetten van één dollar. Elke keer dat u een van die papieren aantekeningen uitgeeft, krijgt u waarschijnlijk wat wisselgeld terug. Als je na verloop van tijd blijft betalen met rekeningen, heb je alleen maar een stapel stuivers en dubbeltjes over.

Die 1.2 BTC in uw digitale portemonnee is niet anders. Het verschil met BTC is dat wanneer u een BTC-uitgave goedkeurt, u ook de transactiekosten moet betalen. Het proces om te kiezen welke specifieke Bitcoins worden overgedragen in de uitgaven, is dus duurder.

Dit is waarom.

Muntselectie in actie

Laten we teruggaan naar uw hypothetische portemonnee met 1,2 BTC erin. Wetende dat het onwaarschijnlijk is dat u daadwerkelijk één hele BTC en 0,2 BTC heeft, gaan we ervan uit dat u het volgende heeft:

  • 0,5 BTC
  • 0,4 BTC
  • 0.2 BTC
  • 0,1 BTC

Als u nu 0,3 BTC uitgeeft, zou u hopen dat het algoritme de 0,2 en 0,1 BTC zou combineren om de bestedingswaarde te bereiken. Het is logisch, en gezien de manier waarop Bitcoin vergoedingen berekent, zijn er lagere kosten om dit op deze manier te doen.

Het goede nieuws is dat dit waarschijnlijk zal gebeuren. Dit is echter pas sinds het Bitcoin-ontwikkelteam het algoritme eerder dit jaar heeft bijgewerkt om een ​​meer gestroomlijnde muntselectie te garanderen. Vóór deze update was het muntselectieproces iets minder geavanceerd.

Als u doorgaat met het bovenstaande scenario, wanneer u de 0,3 BTC-uitgaven goedkeurt, zou de oudere versie van het algoritme bijna altijd een output wijzigen. Dit betekent dat het steevast de 0,4 of 0,5 BTC zou hebben genomen en het wisselgeld van 0,1 of 0,2 BTC zou hebben teruggestort naar uw portemonnee, minus de kosten.

Hoewel de algoritme-update goed nieuws is voor de toekomst, is het een feit dat er jaren aan Bitcoin-transacties hebben plaatsgevonden vóór deze update. Dit heeft een digitaal equivalent gecreëerd van iedereen die een portemonnee heeft met 70% stuivers en dubbeltjes, en misschien wel 30% waardepapieren. Het verschil is dat u uw Bitcoin-portemonnee niet naar de bank kunt brengen en hen kunt vragen om al die Satoshis weer voor u in Bitcoins te veranderen.

Stuivers en dubbeltjes

Hoe vervelend kleine verandering ook kan zijn, het is gemakkelijker te hanteren dan fragmenten van BTC

Hoe gebeurde dit?

Bitcoin draait op een concept genaamd UTXO, of niet-bestede transactie-output. Dit is in wezen hetzelfde concept dat dubbele uitgaven voorkomt. Elke keer dat een uitgaventransactie wordt geautoriseerd, zorgt het Bitcoin-algoritme ervoor dat de portemonnee ten minste de waarde van de uitgaven plus vergoedingen bevat voordat het PoW-consensusprotocol de transactie goedkeurt.

Bitcoin koos voor het UTXO-mechanisme omdat het het proof of work-algoritme eenvoudig houdt. Het maakt ook parallelle verwerking over meerdere accounts mogelijk, wat de schaalbaarheid vergroot. Eindelijk zorgt het voor Eenvoudige betalingsverificaties (SPV), lichtgewicht klanten die de opname van een betaling in de blockchain kunnen verifiëren zonder de volledige database te downloaden.

UTXO heeft echter enkele nadelen. Het meest opvallende is dat het niet werkt voor slimme contractplatforms, aangezien elke output slechts eigendom kan zijn van één persoon. Zoals uitgelegd door Vitalik Buterin, daarom koos Ethereum voor een ander model, vaak het Account / Balance Model genoemd. Hoewel dit model enkele voordelen biedt ten opzichte van UTXO, is schaalbaarheid daar niet een van. Dus, ondanks alle voordelen die Ethereum biedt, is schaalbaarheid een probleem dat zijn ontwikkelaars blijft plagen.

Het resultaat is dat ja, Bitcoin heeft het algoritme nu bijgewerkt. Muntselectie is daarom een ​​meer geavanceerd proces, gericht op UXTO-waarden die het beste overeenkomen met de transactiewaarde. Maar de situatie blijft dat er nu heel veel kleine stukjes Bitcoin in omloop zijn.

Vorig jaar een Bitcoin-ontwikkelaar probeerde een complexe berekening om de mogelijke waarde van deze kleine stukjes te berekenen. Hij concludeerde dat Bitcoin vergelijkbaar is met een kluis, twee derde vol met goedkope snuisterijen en een derde vol met hoogwaardige items. Uiteindelijk kunnen de kosten voor het verplaatsen van de snuisterijen uit de kluis uiteindelijk meer bedragen dan de waarde van de snuisterijen zelf.

Een mogelijke oplossing?

Het was een blockchain-ontwikkelaar Mark Erhardt die als eerste heeft voorgesteld hoe u het algoritme voor de selectie van Bitcoin-munten kunt optimaliseren. Hoewel het Andrew Chow was die de update heeft geïmplementeerd. Erhardt werkt nu voor BitGo, dat enterprise cryptocurrency-oplossingen voor institutionele beleggers ontwikkelt. Daar heeft hij zich ontwikkeld Voorspellende UTXO, wat helpt om de kosten te compenseren die gemoeid zijn met het uitgeven van veel kleine UXTO-waarden.

De transactiekosten voor Bitcoin zijn lager als er minder verkeer op het netwerk is en veel hoger als er veel verkeer is. Dit is waarom veel mensen klaagden over hoge vergoedingen in december 2017, toen de waarde van Bitcoin piekte op bijna $ 20.000.

Predictive UTXO gebruikt een algoritme om de kleinste fragmenten van BTC te bundelen in transacties wanneer de kosten lager zijn. Als de kosten stijgen, worden de transactiegroottes geminimaliseerd om de stijging te compenseren. Op deze manier bespaart Predictive UTXO tot 30 procent op kosten voor BitGo-klanten.

Als Predictive UTXO zou kunnen worden uitgerold over andere beurzen en portefeuilles, zal dit enige bescherming bieden tegen de kosten die gemoeid zijn met het uitgeven van de kleine BTC-fragmenten die nu in veel van onze portefeuilles bestaan.

Als u meer wilt weten over muntselectie in het algemeen, vindt u hier een uitstekende presentatie waarin de muntselectie en UTXO in detail worden uitgelegd. Waarschuwing: het is een lange!

Vergoedingen zijn belangrijk

Sommige mensen vinden misschien dat de vergoedingen zo klein zijn dat ze er niet toe doen. Hoewel vergoedingen uiteindelijk centen op de dollar kunnen zijn, weten slimme beleggers dat samengestelde rente belangrijk is. Als we de vergoedingen kunnen verlagen en het verschil kunnen herinvesteren, zijn ze in de komende jaren mogelijk veel meer waard. Tenminste, ervan uitgaande dat de prijs van BTC stijgt.

Zoals mijn grootmoeder altijd zei: zorg voor de centen, en de kilo’s zullen voor zichzelf zorgen. Ponden verwijst naar sterling, maar het principe staat ook voor dollars – en je Bitcoins.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me