NEO is een smart economy-platform van de volgende generatie (voorheen Antshares) en betekent nieuw en jong in het Grieks. NEO is enorm beroemd geworden en de meesten kennen NEO vanwege zijn explosieve groei. Als je echter onder de motorkap kijkt, valt er veel te bespreken.

Met de naam “Chinese Ethereum” NEO heeft veel hype, maar doet het het waarmaken?

Wet als code

Laten we eerst slimme contracten bespreken. Volgens het wetwoordenboek van Black, een contract is: “Een overeenkomst, bij voldoende overweging, om een ​​bepaald ding wel of niet te doen.” Klinkt simpel toch? Contractenrecht is een diep konijnenhol dat een groot aantal uitlopers omvat waaraan velen hun leven wijden, maar er is één belangrijke verschuiving in dit digitale tijdperk: de wet is nu geprogrammeerde code.

In de VS., de ESIGN-wet werd in 2000 federaal aangenomen die het gebruik van digitale handtekeningen legaliseerde als een juridisch bindende constructie. In China is een vergelijkbaar contractenrecht en legaal gebruik van digitale handtekeningen werden in 2007 in de boeken gezet. Dit betekent dat het rechtssysteem nu een brug heeft met de digitale wereld en een overvloed aan nieuwe kansen opent voor digitale contracten.

Maak kennis met Smart Contracts – een digitale, grenzeloze en betrouwbare nieuwe manier voor twee of meer partijen om te communiceren.

Contracten regelen een overeenkomst tussen twee (of meer) individuen en / of partijen. Als X voorkomt, wordt Y opgegeven. Als X niet voorkomt, is hier Z-verhaal. Dit sluit heel goed aan bij de voorwaardelijke programmeerstructuur in de informatica, waar ‘als-dan-anders’-uitdrukkingen gemakkelijk kunnen worden opgebouwd rond traditioneel contractenrecht, waardoor wet in feite code wordt.

If-Then-Else-diagram

Digitale sleutels en handtekeningen zijn de nieuwe pennen die hun aanwezigheid op digitale (vroeger papieren) contracten inkten. Contracten die nu zijn gecodeerd en opnieuw bedacht op een nieuwe manier voor het digitale tijdperk via platforms zoals NEO.

Het NEO-systeem omvat:

  • Gedelegeerde Byzantijnse fouttolerantie (DBFT) algoritme – Dit is een consensusmechanisme (in plaats van het traditionele bewijs van werk / inzet) waardoor het systeem weerstand kan bieden aan het Byzantijnse generaals probleem en handhaaft consensus, zelfs als sommige knooppunten kwaadaardige bedoelingen vertonen
  • NeoX – Dit systeem biedt de mogelijkheid om verschillende Blockchains uit te voeren en uit te voeren
  • NEO-contract – Is het mechanisme voor het naadloos creëren van slimme contracten in schaalbare, hoogwaardige omgevingen waarin reeds bestaande codebases zijn geïntegreerd (bijv.C #, VB.Net, F #, Java, Kotlin)
  • NeoFS – Dit is een service die gedecentraliseerde opslag mogelijk maakt (zoals een peer-to-peer Dropbox)
  • NeoQ – Een op roosters gebaseerd cryptografisch mechanisme dat problemen creëert die niet kunnen worden opgelost door kwantumcomputers en dat garandeert dat het kwantumbestendig is

NEO wordt vaak het Ethereum van China genoemd, maar waarom?

NEO is gepositioneerd als een “openbare cloud” en maakt deel uit van een veel bredere strategie van de Chinese overheid om een ​​vooraanstaande positie te verwerven als leider in de Blockchain-platformindustrie. Ze willen dat ontwikkelaars in het algemeen hun tools en platform gebruiken en het ecosysteem ontwikkelen. We zien dit al met de Stad Zion team.

Particulier gefinancierd OnChain wil het peloton leiden

Verkozen tot een van de 50 Chinese Fintech-bedrijven door KPMG, OnChain is een slapende reus. Als NEO een openbare cloud is, is OnChain een privécloud die wordt gebruikt door bedrijven en andere grote instellingen. Het doel is dat OnChain de Microsoft of Apple van de Blockchain wordt. Zij zijn het eerste Chinese team dat DNA (Distributed Networks Architecture) heeft gemaakt. DNA ondersteunt toepassingen, interoperabiliteit tussen ketens en kan worden geïntegreerd met traditionele bedrijfssystemen en netwerken.

“Onze visie is om van Onchain een echt universeel Blockchain-framework te maken. Door gebruik te maken van verschillende plug-in modules, kan ons raamwerk worden toegepast op een openbare keten, een consortiumketen of zelfs een privéketen. Onze cross-chain adapter module, die momenteel in ontwikkeling is, zorgt voor interoperabiliteit tussen deze verschillende ketens. “ ~ Da HongFei, medeoprichter van NEO en OnChain

Andere opmerkelijke partnerschappen zijn onder meer gesprekken met het Japanse ministerie van Economie, Handel en Industrie het leveren van enterprise-grade blockchain-aangedreven e-mail voor Alibaba’s Ali Cloud.

Waarom is dit belangrijk voor NEO?

Uiteindelijk zal er interoperabiliteit zijn tussen zowel NEO- als de OnChain-netwerken, wat een ongekend bereik en gebruik voor beide netwerken samen mogelijk maakt.

Hoe is NEO anders dan Ethereum?

NEO ondersteunt veel aanvullende codebases (bijv.C #, VB.Net, F #, Java, Kotlin) terwijl Ethereum zijn eigen gepatenteerde taal heeft genaamd Stevigheid, wat vereist dat ontwikkelaars dat leren voordat enige ontwikkeling kan plaatsvinden. Dit betekent een langere leercurve en toetredingsdrempel die het aantal ontwikkelaars dat het ecosysteem kan betreden zou kunnen belemmeren.

Kritiek op zorgen en zwakheden

NEO heeft in wezen een 100% pre-mine evenals een proof of stake-model waarmee gebruikers extra munten (in de vorm van GAS) kunnen verkrijgen door ze in een portemonnee te houden. NEO “verdeelde” munten via een crowdfunding-evenement waardoor mensen konden investeren, maar NEO verdiende nog steeds geld met de verkoop. Aangezien er geen mining was en alleen de uitgifte van tokens, centraliseert dit de distributie enorm.

Zoals vermeld in ons vorige artikel, was NEO verdeeld in twee batches: 50 miljoen die werden verkocht via crowdfunding (en gegeven aan vroege bijdragers), terwijl 50 werden gereserveerd om te worden ‘beheerd’ door de NEO Council.

De ‘lock-out’-periode eindigde op 16 oktober 2017, waarbij fondsen werden vrijgemaakt voor gebruik voor ontwikkeling en andere doeleinden:

  • 10 miljoen NEO gaan naar NEO-ontwikkelaars en NEO Council-leden
  • 10 miljoen NEO als stimulans voor ontwikkelaars in het NEO-ecosysteem
  • 15 miljoen NEO geïnvesteerd in andere ondersteunende Blockchain-projecten die door NEO worden gebruikt
  • 15 miljoen NEO gereserveerd voor “onvoorziene gebeurtenissen”

Sommigen denken misschien dat deze vele miljoenen NEO’s in handen zijn van de ontwikkelaars, kunnen leiden tot dumping op de markt en andere acties die de prijs of het moreel van de economie kunnen beïnvloeden..

Sommige van de hierboven genoemde gebieden zijn ook een beetje vaag en kunnen moeilijk te onderscheiden zijn als er middelen worden gebruikt voor die exacte parameters. (Wat uiteindelijk kan veranderen naarmate het project vordert.)

Bovendien moet er, zoals bij alle cryptocurrency-initiatieven, een netwerkeffect van acceptatie zijn om iets wezenlijks op de lange termijn te laten gebeuren. Dit is nog niet volledig gebeurd op het niveau van gebruik door ontwikkelaars met NEO, ondanks alle hype en het potentieel dat dit initiatief biedt.

Sterke punten en kansen voor NEO

NEO heeft een zusterbedrijf OnChain dat al een ‘made man’ is in termen van de financiële dienstverlening. Het werkt momenteel ook samen met de Chinese en Japanse regering, samen met grote bedrijven, waaronder Alibaba.

NEO wordt meer beschouwd als een open-source public cloud-model dat los staat van OnChain, maar ook onderling kan worden verbonden in termen van cross chain-functionaliteit, zoals we meer zullen zien met NeoX.

GAS beloont je voor het vasthouden van NEO

Vergelijkbaar met “ether” met Ethereum als brandstof voor het gebruik van het ecosysteem, heeft GAS een vergelijkbare functie. Het verschil met NEO is dat GAS zijn eigen speciale status als token heeft gekregen. (Vergelijkbaar met Steemit-tokens, STEEM en Steem-dollars, SBD).

GAS is een Proof of Stake-achtige incentive die wordt gegenereerd bij elk nieuw NEO-blok. De release zal 8 GAS per blok met zich meebrengen, elk jaar met 1 verminderen (dus jaar 2 wordt 7 GAS, jaar 3, 6 enzovoort). Dit gaat door totdat er 100 miljoen GAS wordt geproduceerd, waarna er geen GAS meer wordt geproduceerd.

NEO produceert GAS voor houders dat nodig is om het NEO-netwerk en de reeks services te gebruiken. Dit zou vermoedelijk koopdruk (vraag) creëren, aangezien het wordt gebruikt voor het ecosysteem dat goed is voor houders. Hoe meer projecten het NEO-netwerk gebruiken, hoe meer vraag naar GAS-tokens.

Dus, is NEO een “slimme economie van de volgende generatie”?

Dat moet nog worden bepaald. We weten dat digitale handtekeningen en als gevolg daarvan contracten legitiem, legaal en copacetisch zijn. Voortbouwen op deze juridische basis is een goed begin. De sleutel zal zijn, gebruiken mensen het systeem ook echt en is er vraag naar?

Desalniettemin maken NEO en zijn team grote stappen om diepe wortels te krijgen in het Aziatische continent en daarbuiten (zoals te zien is in westerse regio’s). De op ontwikkelaars gerichte architectuur zal zeker zijn vruchten afwerpen, omdat ze sneller nieuwe ontwikkelaars aan boord nemen dan andere projecten met steilere leercurves.

De huidige snelle acceptatie van technologie in Azië als geheel en hun cruciale rol als fabrikanten (inclusief ASIC’s voor mijnbouw) maken van die regio (waar NEO is gevestigd) een broeinest van ontwikkeling. Aziatische markten zoals China, Japan en vele andere landen worden stilletjes krachtpatsers in de Blockchain- en FinTech-industrie.

Dat NEO daarop afgestemd is, is een goed voorteken voor hun toekomstige groei en traject.

Is NEO … degene? We zullen zien.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me