Het internet van de toekomst? Een kijkje in Nebulas, de nieuwe ‘Google voor Blockchain’.

Nebulas is een op incentives gebaseerd, zichzelf evoluerend blockchainsysteem met “een gedecentraliseerd platform dat een zoekraamwerk biedt voor alle blockchains.” Opgericht in 2017, de projecthoogtepunten van de in Singapore gevestigde Nebulas IO Foundation zijn onder meer een zoekmachine en opwaardeerbare slimme contractmogelijkheden – dingen die momenteel niet haalbaar zijn op Ethereum.

Velen in de cryptocommunity verwijzen naar Nebulas als “de nieuwe Google”. Hoewel de twee in zekere zin vergelijkbaar zijn, hebben ze verschillende use-cases. Google is bedoeld voor dagelijkse zoekopdrachten op internet, terwijl Nebulas zich richt op zoekopdrachten in gedecentraliseerde applicaties (DApps), slimme contracten en blockchain-assets van gebruikers.

Vanaf nu is het Nebulas (NAS) -token een ERC20-token. Wanneer het hoofdnet echter in maart wordt gelanceerd, zal NAS overschakelen van de Ethereum-blockchain naar de aparte Nebulas-keten.

Volgens zijn wit papier, De missie van Nebulas is om “ons naar een beter leven te leiden met een hoger niveau van vrijheid en gelijkheid”. Het team hoopt dat de blockchain-technologie het gemakkelijker zal maken om openbare gegevens om te zetten in privégegevens, waardoor de kansen van grote bedrijven zoals Google, Amazon en Facebook worden geëlimineerd om deze gegevens te analyseren / ervan te profiteren..

Belangrijkste kenmerken van Nevels

  • Nevels Rank (NR): Het zet een universele blockchain-waardemeting op. U kunt bijvoorbeeld de best beoordeelde DApps bekijken en betere oordelen vellen.
  • Nevels Force (NF): Ontwikkelaarsvriendelijke oplossing die de flexibiliteit van protocollen / slimme contracten ondersteunt. Dit helpt de blockchain zich aan te passen aan de eisen van de markt en voorkomt dat “forking” optreedt.
  • Developer Incentive Protocol (DIP) / Proof of Devotion (PoD): Systeem om ontwikkelaars met NAS te belonen voor hun bijdragen. Het ondersteunt eerlijkheid en de beste belangen van deze ontwikkelaars.
  • Zoekmachine: Het helpt gebruikers de gewenste gegevens te vinden (zoals gedecentraliseerde applicaties & slimme contracten) in een enorme markt.
  • Lightning Network-portemonnee: In wezen atomaire swaps. U kunt uw NAS “ruilen” voor elke munt die geschikt is voor bliksemnetwerken.

Hoe werkt Nevels?

“Nebulas wordt gebouwd op een gedecentraliseerd zoekraamwerk met open-sourcealgoritmen, verifieerbare computers en gedistribueerde gegevensopslag.” De whitepaper is meer dan 60 pagina’s lang en bevat een overvloed aan technische gegevens die niet haalbaar lijken in een beginnershandleiding. Dat gezegd hebbende, de website van Nebulas is vereenvoudigd technologie sectie richt zich op de drie kernfuncties van zijn technologie.

  1. Nevels Rank (NR): Open source, kernrangschikkingsalgoritme op basis van “liquiditeit, verspreiding van de activa van gebruikers en de interactiviteit tussen gebruikers”. NR helpt bij het rangschikken van verschillende entiteiten (bijv. Slimme contracten, adressen, DApps.)nevels rang
  1. Nevels Force (NF): “Nebulas Force (NF) levert de Nebulas blockchain & zijn gedistribueerde applicaties die bovenop zijn gebouwd, de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen. ”Met NF kunnen ontwikkelaars het protocol bijwerken, waardoor verdeeldheid in de gemeenschap door harde schijven wordt voorkomen.

nevels tech

  1. Developer Incentive Protocol (DIP): Positieve feedbacklus om het maken van DApp’s te motiveren.

nevels token

Over Nevels

De officiële website van Nebulas toont een internationaal team van 14 kernleden, waaronder Hitters Xu, oprichter en CEO van Nebulas (die toevallig ook de oprichter is van AntShares, nu bekend als NEO). Xu wordt beschouwd als een pionier in de blockchain-industrie BitsClub (de allereerste Blockchain / Bitcoin-gemeenschap in China) in 2013, evenals het populaire ICO-platform ICO 365. Hij richtte ook de cryptofondsenfirma FBG capital op. Bovendien leidde hij een financiële tak van Alibaba (Ant Financial’s Blockchain Platform) en hielp hij Google Search & Fraudebestrijdingsteam.

Mede-oprichters Robin Zhong en Aero Wang brengen ook jarenlange blockchain-expertise naar Nebulas. Hoogtepunten in het cv van Zhong zijn onder meer dat hij een originele architect was van het Blockchain Platform van Ant Financial en de oprichter van het eerste blockchain-ondersteuningsplatform van China, Tongxinclub..

Wang was medeoprichter van Antshares (NEO) met Xu en is een invloedrijke ondernemer in de blockchain-industrie. Het teamhoofd engineering, Duran Liu, is een voormalig senior software-engineer bij zowel Google als FreeWheel en een voormalig software-engineer bij IBM.

De drie adviseurs (Edith Yeung, Chris McCann en Evan Cheng) van het project zijn ook invloedrijke leden van de business / blockchain-gemeenschappen. Yeung is een fervent tech-investeerder, een partner bij 500 Startups, en is opgenomen in het tijdschriftartikel van Inc “De Silicon Valley-investeerders die u in 2016 moet kennen”.

McCann heeft het gemeenschapsprogramma opgezet bij Greylock Partners (investeerders in Coinbase, FB, Airbnb, Linkedin, enz.). Bovendien was McCann een vroege adviseur voor de Thiel Fellowship aan de Stanford University en was hij medeoprichter van StartupDigest.

Last but not least is Cheng een technisch directeur bij Facebook met een eerdere 10-jarige ontwikkelingscarrière bij Apple. Hij heeft de ACM Software System Award ontvangen voor zijn bijdragen aan de informatica. Dit zijn slechts enkele hoogtepunten van het algehele Nebulas-team. Raadpleeg hun officiële teampagina voor meer informatie over het personeelsbestand van het project hier.

Nebulas (NAS) munttoevoer

Nebulas heeft een totaal aanbod van 100 miljoen NAS met een circulerend aanbod van 35.500.000 NAS. Vanaf nu staat het token op 66 in termen van de totale marktkapitalisatie met een waarde van $ 447.019.550 USD.

nebulas handel

De voorverkoopronde verkocht 30% van het totale aantal NAS-tokens en de oprichtingsronde (terug in juni 2017) verkocht 5%. 20% van de NAS is gereserveerd voor ontwikkelteams en oprichters, de resterende tokens moeten worden gebruikt voor “operationeel gebruik en ecosysteemconstructie”.

Nebulas (NAS) Handelsgeschiedenis

Het NAS-token begon begin augustus te handelen op beurzen voor ongeveer $ 5 en bereikte ATH’s van bijna $ 16. Op het moment van schrijven is de prijs van een enkele NAS-munt $ 12,79 USD, waardoor de munt meer dan twee keer is gestegen sinds het begin. De prijs zou verder kunnen stijgen met de lancering van het hoofdnet.

nebulas handel

Waar kun je Nevels (NAS) kopen?

Je kunt Nevels kopen op beurzen zoals Huobi, Gate.io, OKEx, en EtherDelta. U moet echter eerst Bitcoin of Ethereum op uw respectieve beursportefeuilles storten, aangezien deze twee cryptocurrencies een NAS-handelspaar zijn..

We raden aan om gerenommeerde sites te gebruiken bij de eerste aankoop van cryptocurrencies. Coinbase en Bitstamp zijn populaire keuzes die creditcardaankopen en bankoverschrijvingen mogelijk maken. U kunt CoinMama ook gebruiken om uw eerste cryptocurrencies te krijgen, maar dit wordt vaak geassocieerd met hogere kosten.

Waar kun je Nevels (NAS) opslaan?

Het Nebulas-token is oorspronkelijk gemaakt als een ERC20-token, maar zal binnenkort op zijn eigen netwerk staan. Dit betekent dat u het huidige NAS-token kunt kopen en opslaan op Ethereum-portefeuilles zoals MyEtherWallet, MetaMask, en Coinomi.

Wanneer de wijziging zich voordoet, moet u mogelijk uw portemonnee wijzigen om het ingebouwde NAS-token van het Nebulas-netwerk op te slaan. Volgens het team zal NAS worden geruild op een “1: 1-basis voor native NAS-tokens op de Nebulas-blockchain na de release van Mainnet.”

Als u op zoek bent naar eenvoud bij het opslaan van NAS, kan het daarom gemakkelijker zijn om met de aanschaf te wachten tot de wijziging plaatsvindt. Binnenkort zal het bedrijf hierover nadere instructies bekendmaken.

Gevolgtrekking

Nebulas lijkt een van de sterkste teams in de blockchain-industrie te hebben. Ook behandelt het Nebulas-project drie belangrijke problemen die momenteel bestaan ​​in blockchain-technologie: het ontbreken van een universele waardemaatstaf (die de waarde van gebruikers / slimme contracten zou moeten meten), het onvermogen voor systeemupgrades (wat vaak leidt tot hard / zacht forks), en het ontbreken van een gezond ecosysteem om een ​​geweldige gebruikerservaring te ondersteunen.

Schermopname 29-01-2018 om 23.08.02 uur

Het team is van mening dat naarmate het aantal DApps toeneemt, gebruikers hulp nodig zullen hebben bij het navigeren door de enorme hoeveelheid applicaties om degene te vinden die ze zoeken. Ook is het nodig om ontwikkelaars aan te moedigen en te helpen bij de constructie van DApps. “Neem Ethereum bijvoorbeeld. Er zijn nu honderdduizenden apps op Ethereum gebouwd, en wanneer het aantal blockchain DApps dat van Apple App Store bereikt, zou het een grote uitdaging zijn om de verwachte DApp te zoeken en te vinden. “

Dit ambitieuze project heeft zeker grote ondernemingen voor de boeg als het team van plan is alles te voltooien dat in zijn whitepaper wordt beschreven. Het zal ook interessant zijn om te zien hoe dit relatief nieuwe blockchain-project concurreert in de enorme zee van alle andere.

Lees meer over Nevels

Officiële website

Github

Twitter