Wat is OmiseGO? Een uitgebreide gids

Opgericht in 2013, Omise is een door durfkapitaal gesteund bedrijf in betaaldiensten actief in Thailand, Japan, Singapore en Indonesië. OmiseGo, gemaakt door dit bedrijf, is een afzonderlijk bediend uitbreidingsplatform. Het is eigendom van zijn gebruikers en tokenhouders, niet van Omise.

OmiseGO (OMG) is een white-label eWallet, slim contractplatform en ERC-20 token (de Ethereum-codestandaard). OMG gebruikt een proof-of-stake (PoS) -algoritme en heeft een totaal aanbod van 140.245.398 met een huidige circulerende voorraad van 102.042.552 tokens.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

OMG is een gedecentraliseerde bank-, beurs- en door activa ondersteunde blockchain-gateway. Het uiteindelijke doel van OMG is een “uitstekend platform voor uitwisseling en afwikkeling van hoge waarde” zijn. Denk aan een gedecentraliseerde Ripple + universele overmakingsbrug om gefragmenteerde betalingsprocessors, legacy-rails en gedecentraliseerde blockchains met elkaar te verbinden.

Dit betekent dat banken zonder bankrekening worden geholpen bij het verkrijgen van bankdiensten (via hun open-wallet-infrastructuur) en een ongekende uitwisselbaarheid mogelijk maken tussen de vele siled legacy-rails (ACH, VISA, Paypal) en gedecentraliseerde blockchains (zoals Ethereum). Dit kan mogelijk zelfs meer obscure activa omvatten, zoals airline miles of loyaliteitspunten.

OMG is gebaseerd op ERC-20, dat erkende slimme contractcodefuncties in het Ethereum-ecosysteem definieert

Dit kan het overbrengen van een token of toegang tot algemene tokengegevens (symbool, voorraad, saldo) omvatten. Dit versnelt de groei doordat ontwikkelaars gebruik kunnen maken van reeds bestaande componenten en codebases. Er is een toegewijd team in de honderden met mogelijk duizenden hulpontwikkelaars helpen bij het updaten en uitbreiden van het Ethereum-platform (waarop ERC-20 is gebaseerd).

Dit zorgt voor een voorspelbare gebruikerservaring en uniformiteit van bewerkingen zonder dat ontwikkelaars blockchains opnieuw hoeven te creëren, opnieuw te testen en opnieuw te starten. Portefeuilles zoals MyEtherWallet ondersteunen bijvoorbeeld het aanhouden van saldi van elk op ERC-20 gebaseerd token.

Het probleem met het oude financiële netwerk en welke problemen lost OMG op

Traditionele betalingsnetwerken zoals FedWire, CHIPS, SWIFT en ACH zijn momenteel aanwezig om lokale, nationale en zelfs internationale betalingen te verwerken. Deze diensten kunnen zich uitstrekken tot zaken als uitwisselingen van activa en derivaten.

Deze gecentraliseerde netwerken stellen een entiteit in staat om eenzijdige controle te hebben over bovengenoemde legacy-rails en financiële diensten. Dit brengt niet alleen gegevensbeveiligingsrisico’s met zich mee, maar ook hogere kosten voor eindgebruikers en een monopolie-achtige marktomgeving.

Voer de blockchain en OmiseGo in

Hoewel nieuwe rails zoals Paypal en Venmo druk creëren voor een competitiever netwerk, zijn dezelfde gecentraliseerde tegenpartijrisico’s van toepassing. Ook de meeste Legacy-netwerken zijn doorgaans niet bereid om uitwisselbaarheid tussen providers mogelijk te maken, maar beschermen hun netwerk met een ‘winner take all’-mentaliteit.

OMG wil gedecentraliseerde portefeuilleontwikkeling en de mogelijkheid om geld over netwerken te sturen

Het doel is om een ​​volledig gedecentraliseerd peer-to-peer-systeem te bouwen om “asset-agnostische” waarde-uitwisseling in realtime mogelijk te maken op een op Ethereum gebaseerde blockchain. (Dit betekent alle gedecentraliseerde of fiat-valutaparen of ERC-20-tokens)

Een Software Developers Kit (SDK) is een verzameling vooraf gedefinieerde programmeerfuncties waarmee ontwikkelaars sneller en efficiënter kunnen coderen

Op dezelfde manier waarop we een app “klikken” om deze te openen, zitten er honderden en duizenden regels code achter die functie. (Vergelijkbaar met elke gebruikersinterface op een besturingssysteem)

Met dit gratis open-source, white label “eWallet” -model kunnen ontwikkelaars hun eigen stijlen, ontwerpen en zelfs app-integraties op maat creëren. Dit kan transacties, betalingen, overboekingen en zelfs beloningspunten verwerken.

Omise zal zijn huidige gevestigde basis van financiële diensten openstellen voor OMG-gebruikers en -ontwikkelaars

Omise heeft het bedrijf namelijk een echt product en dienst een betalingsverwerker zijn voor handelaren, waaronder reuzen als Alipay wat hen opent voor meer dan 450 miljoen Chinese consumenten.

Dit is exclusief het potentieel voor “bankloze” gebruikers, die veel van de 6 miljard gsm-gebruikers wereldwijd die nu toegang hebben tot bank- en handelsdiensten via hun mobiele apparaat.

Vanwege de gedeelde mogelijkheden van hun moederbedrijf Omise hebben OMG-ontwikkelaars toegang tot:

  • Omise beheerde betalingsgateways
  • Creditcards en virtuele kaarten
  • Over de toonbank en automatische incasso
  • Real-time afwikkeling van transacties

Dit betekent dat alle huidige financiële diensten die door Omise worden aangeboden, worden gebundeld, samen met de gedecentraliseerde open-source applicatie en codebase, waardoor het beste van twee werelden kan worden gecombineerd (gecentraliseerde financiële diensten die gedecentraliseerde technologie ondersteunen).

Een portemonnee bevat dus een saldo van fondsen (grootboek), maar hoe werkt de uitwisseling (handel) van fondsen?

Dit is waar een gedecentraliseerde uitwisseling binnenkomt (vergelijkbaar met de Bitshares DEX). De portemonnee toont een saldo van fondsen dat wordt bijgehouden door het OMG-grootboek, maar om het naar een hoger niveau te tillen, is een uitwisselingsmechanisme vereist.

Orders worden gesynchroniseerd en gevalideerd met elk blok in een gedecentraliseerd orderboek.

Via slimme contracten van Ethereum kan ether (de naam voor eenheden van Ethereum) worden opgesloten met de activiteit van de OMG-blockchain en eWallet-paren toestaan ​​boven Ethereum en andere cryptocurrencies, waardoor in feite liquiditeit wordt gecreëerd.

Wat nog interessanter is aan dit potentieel, is dat niet elke betaling op de gedecentraliseerde beurs moet plaatsvinden. De recente allereerste Lightning Network-transactie van Bitcoin naar Litecoin is een proof of concept dat eWallets gebruik kunnen maken van cross chain swaps.

Uiteindelijk faciliteert de OmiseGO-blockchain eWallet-uitwisseling met een gedecentraliseerde uitwisseling, matching van cryptocurrency-paren, orderboekvalidatie en conforme verrekenkantoren zonder ooit de volledige bewaring van fondsen te nemen..

Het OmiseGO-team

Het OmiseGo-team is al erkend als opkomend “Fintech Rockstars” door Forbes voor hun bijdragen tot nu toe.

Omise heeft $ 100.000 aan financiering bijgedragen aan de Ethereum Foundation DEVGRANTEN dat is een programma om nieuwe Ethereum-gerichte projecten te helpen, de codebases te ontwikkelen en gemeenschapsevangelisatie te implementeren. Dit geeft hun toewijding aan het Ethereum-ecosysteem als geheel aan.

Dit heeft hen geholpen een redelijk gestapelde adviesraad op te bouwen.

Het OmiseGO-bord noemt de mede-oprichters van Ethereum, Golem, Tendermint, Cosmos en zelfs het Lightning Network als adviseurs. Dat is nogal een rechtvaardigheidscompetitie van crypto-supersterren.

Wat is er zo speciaal aan OMG?

OMG-houders verdienen tokens voor het valideren van transacties via een Proof of Stake (PoS) -model

De OMG-portefeuilletoepassing bevat ook OMG-tokens die een cruciaal onderdeel zijn van het bevestigen van blokken als geldig en het toevoegen ervan aan de blockchain. Door een X aantal OMG-tokens te behouden, “koopt” u het recht om blokken te bevestigen.

Elke transactie op de OMG-blockchain vereist transactiekosten, die transactiekosten worden onder OMG-houders verdeeld als een “inzet”. Hoe meer munten er in de portemonnee zitten, hoe meer vergoedingen u proportioneel ontvangt.

OmiseGo is de eerste implementatie van Plasma, een Ethereum-schaaloplossing die mede is ontwikkeld door Joseph Poon (medeoprichter van Lightning Network) en Vitalik Buterin

Een grote uitdaging waar niet alleen OMG maar alle digitale valuta voor staan, is het aantal transacties dat het netwerk aankan. Zoals te zien is bij Bitcoin-congestie, is dit een kritiek probleem van vandaag. OmiseGo hoopt dit probleem met Plasma op te lossen.

Partnerschap met McDonald’s en de Thaise regering

Een partnerschap met McDonald’s kan elke entiteit (ongeacht hun markt) veel meer groei en gebruik opleveren. In dit geval helpen ze McDonald’s om efficiënter en goedkoper geld in te zamelen.

Thailand en Japan streven naar een geldloze samenleving

De Het Thaise ministerie van Financiën heeft een nationaal masterplan voor elektronische betalingen gelanceerd om elektronische betalingen te promoten. Bovendien zijn ze heeft FacePay van Omise uitgerold technologie die betalingen met gezichtsherkenning mogelijk maakt. Omise en Vitalik Buterin hadden een ontmoeting met de Central Bank of Thailand, waaruit blijkt dat ze belangstelling hebben voor hun werk.

Strategische allianties omvatten investeringen van de Krungsri Bank of Ayudhya en SMBC

De Bank of Ayudhya heeft onlangs een strategische investering van 30 miljoen dollar gedaan in OmiseGO. Ze maken deel uit van de grootste financiële groep van Japan, Mitsubishi UFJ (MUFG), en hebben $ 2,4 biljoen aan activa. Sumitomo Mitsui Banking Corporation (SMBC), een andere investeerder, is de op een na grootste bank in Japan. Ten slotte werkt Credit Saison, de op twee na grootste creditcardmaatschappij in Japan, ook samen met OmiseGO.

Laatste gedachten: OMG is een perfect acroniem omdat het veel wow is

De betalingsverwerkende industrie is silo, gefragmenteerd en extreem gecentraliseerd, waardoor voor iedereen veiligheids- en tegenpartijrisico’s ontstaan. Omise, de maker van OmiseGo, is een goed ingebedde betalingsverwerker in Aziatische markten die een enorme markt van gebruikers omvat.

Omise zag het schrift aan de muur en heeft ervoor gekozen om het Ethereum-netwerk en de decentralisatie te ondersteunen met hun DEVGRANT-donaties en nauwe banden met ontwikkelaars. De Software Development Kit (SDK) van OMG, gebundeld met de reeks financiële diensten van Omise, is een robuuste en krachtige combinatie van tools. Huidige en toekomstige OMG-blockchain-ontwikkelaars kunnen sneller en met minder wrijving bewegen zonder de blockchain en het overmakingswiel opnieuw uit te vinden.

Ten slotte wordt OmiseGo ondersteund door vooraanstaande financiële instellingen en adviseurs zoals Vitalik Buterin en vele andere getalenteerde individuen. Deze plays zetten OmiseGo op een zeer competitieve plek in de categorie ERC-20-tokens, evenals in de decentralisatie- en cryptocurrency-wereld als geheel.