Wat is ontologie?

Ontology, gelanceerd door het Chinese bedrijf Onchain in 2017, is een openbaar platform voor projecten in alle soorten en maten, en is een gigantische stap in de richting van het wegnemen van barrières tussen de blockchain en het bedrijfsleven..

Ontologie is revolutionair in de zin dat het bedrijven zonder voorafgaande kennis van gedistribueerde netwerken in staat stelt blockchain-technologie te gebruiken. Op dit moment is er geen manier voor bedrijven om blockchain in hun infrastructuur te integreren zonder uitgebreide kennis van blockchain.

Bovendien hebben de huidige vertrouwensnetwerken te maken met verschillende problemen. Slechte privacybescherming, onbenutte gegevenswaarde, monopolisering van gegevensbeheer en ondoelmatige identiteitsverificatie zijn allemaal kansen voor blockchain. Ontologie lijkt deze problemen op te lossen met zijn solide vertrouwensecosysteem.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6X4JXHXyCJ4]

Met de tools die Ontology heeft ontwikkeld, kunnen bedrijven vertrouwensmechanismen implementeren en deze aanpassen aan hun zakelijke behoeften. In wezen opent het blockchain-protocol de deur voor de wereldwijde acceptatie van blockchain-technologie in bedrijven. Het elimineert de leercurve en biedt massa-aanpassing.

In de woorden van Ontology:

Ontology is een blockchain / gedistribueerd grootboeknetwerk dat een gedistribueerd identiteitssysteem, gedistribueerde gegevensuitwisseling, gedistribueerde gegevenssamenwerking, gedistribueerde procedureprotocollen, gedistribueerde gemeenschappen, gedistribueerde attestatie en verschillende branchespecifieke modules combineert. Samen bouwt dit de infrastructuur op voor een peer-to-peer-vertrouwensnetwerk dat cross-chain, cross-systeem, cross-industrie, cross-applicatie en cross-device is.

Ontology en NEO zijn perfecte partners in een hongerige race om onze wereld te digitaliseren. Bekijk de video hierboven voor een redelijk goed overzicht van het project.

Over de relatie NEO / Ontologie

Afgelopen november verzamelde een menigte blockchain-enthousiastelingen en investeerders zich in New York City. Ze kwamen naar Onchain, een bedrijf dat zich toelegt op het ontwikkelen van blockchain-systemen, de lancering van het baanbrekende platform Ontology aankondigen..

“We hebben niet alleen de beste geesten uit de industrie bij elkaar gebracht, maar de lancering van Ontology bracht ons project op het wereldtoneel”, aldus CEO van Onchain en NEO-mede-oprichter Da Hongfei tijdens het evenement. “Ontology en NEO zullen een breed ecosysteem bouwen met behulp van blockchain en andere nieuwe technologieën om de reële economie te dienen.​

De officiële website van Ontology vermeldt Jun Li als de grondlegger van Ontology, en zijn LinkedIn noemt hem de mede-oprichter / hoofdarchitect van Onchain.

De cryptogemeenschap heeft echter vaak de rollen van projecten onderling verward. Het moet worden verduidelijkt dat NEO geen eigenaar is van Onchain noch dat Onchain een eigen NEO heeft. In een Youtube interview, Da Hongfei lost de verwarring met de rollen van het bedrijf op.

“Ten eerste moet ik duidelijk maken dat NEO en Onchain afzonderlijke entiteiten zijn, dus Onchain heeft geen NEO, of NEO, Onchain. Ze worden afzonderlijk gefinancierd – NEO wordt gefinancierd door de gemeenschap en Onchain wordt gefinancierd door een zeer beroemde financiële groep in China, Fosun. Ze kochten veel verzekeringsmaatschappijen en banken in Europa. Ze zijn dus gescheiden. Ten tweede profiteert Onchain van het NEO-ecosysteem. Het product, genaamd DNA, lijkt erg op NEO, maar is geschreven in de Go-taal. OnChain helpt andere blockchains en financiële instellingen om hun blockchains met DNA op te bouwen. Het lijkt in wezen erg op NEO, en in de toekomst kan met NEOx (het cross-chain protocol) alles aan elkaar worden gekoppeld. ” – Hongfei

Ontology Trust Network

ontologie

  • Keten 1: verificatie van mensen, rijkdom, dingen en organisaties.
  • Chain 2: Verifieer applicaties en koppel ze aan elkaar
  • Chain 3: Verifieer en koppel modules, protocollen, SDK’s en API’s
  • Chain 4: Alle verschillende netwerkketens. Deze laag dient om alle ketens met elkaar te verbinden.

Zoals vermeld in de whitepaper, “om aan de behoeften van verschillende industrieën te voldoen, is de flexibele ontwerpstructuur modulair, pluggable en gemakkelijk uitbreidbaar.”

Dit betekent dat Ontology probeert universeel aanpasbaar te zijn voor een breed scala aan functies. Ze hopen de bron te zijn voor het verifiëren van de juistheid en authenticiteit van zaken als identiteit of eigendom. Bedrijven zoals Facebook kunnen eenvoudig verbinding maken met Ontology voor vertrouwen.

ONT-tokenstructuur

ONT werd in maart 2018 uitgezonden naar NEO-houders. Van deze airdrop werd 20 miljoen ONT gedistribueerd naar de gemeenschap door de NEO Council.

Er is een maximale voorraad van 1 miljard ONT-tokens die ondeelbaar zijn, en je krijgt Ontology GAS (ONG) als je ONT vasthoudt (vergelijkbaar met hoe NEO GAS werkt). Ontology had eerder 1.000 ONT-tokens toegekend aan iedereen die zich had aangemeld voor hun nieuwsbrief (die nu is gesloten).

Meer uitsplitsing van de token-distributie:

  • 12% gaat naar de Ontology-gemeenschap
  • 28% voor institutionele partners
  • 10% aan de NEO-raad
  • 25% voor de ontwikkeling van het Ontology-ecosysteem
  • 10% naar beloningen voor de technische gemeenschap van Ontology
  • 15% voor het kernteam van Ontology.

Waar kunt u Ontology kopen en opslaan?

Wat interessant is aan ONT, is dat het nooit een openbare ICO-verkoop heeft gehad. De enige manier om op dit punt NEO te krijgen, is door het via de lucht te laten vallen door NEO vast te houden op exchanges of privéportefeuilles (moet NEO tegen 1 maart hebben). Voor elke NEO-munt die je bezit, krijg je 0,2 ONT in twee fasen (50% is onmiddellijk verhandelbaar, de andere 50% is vergrendeld).

Je kunt ONT it op vrijwel alle wallets opslaan zodra je hem hebt, inclusief hardware wallets zoals Ledger Nano S en Trezor. Het is waarschijnlijk het beste om een ​​portemonnee zoals Neon portemonnee die ONT zal weergeven, aangezien sommige mogelijk ONT niet weergeven na de drop. U kunt de ONT echter nog steeds uit de airdrop ophalen door uw portemonnee te integreren met portefeuilles die de weergave van ONT ondersteunen.

Gevolgtrekking

Volgens de whitepaper “schatten sociologen het aantal mensen dat we vertrouwen op minder dan honderd”, wat aantoont dat het voor de meeste mensen tijd en moeite kost om iemand te vertrouwen en hem te leren kennen. Ontology wil de huidige, langdurige manieren waarop we vertrouwen winnen, vervangen en ons vooruit helpen met blockchain-automatisering van vertrouwen.

Ontology zal ook samenwerken met NEO om de kloof tussen blockchain-technologie en de echte wereld te overbruggen. Terwijl NEO en Ontology vergelijkbare doelen hebben, richt NEO zich op digitale activa en een wereldwijde slimme economie, terwijl Ontology zich richt op vertrouwen, identiteit en gegevensuitwisseling en autorisatie. Denk aan NEO en Ontology zoals pindakaas en gelei. Ze zijn wederzijds voordelig en samen vormen ze een lekkere sandwich.

Ten slotte bestaat het team achter Ontology uit gerenommeerde leiders in de cryptocurrency-industrie met een reeds gevestigde geschiedenis van succes. En in tegenstelling tot veel andere blockchain-projecten, richt het Ontology-team zich niet alleen op de financiële sector. Ze richten zich tijdens de groei op verzekeringen, overheid, geneeskunde, IoT en andere industrieën, waardoor het een grootschalig project is met veel potentieel. Met een relatief langdurige aanwezigheid in de blockchain-industrie en met een duidelijke visie voor het project, zou het geen verrassing zijn om te zien dat Ontology hand in hand samenwerkt met NEO om de manier waarop we zaken doen radicaal te veranderen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me