Payfair is een gedecentraliseerd peer-to-peer escrow-platform. Dit betekent dat klanten van Payfair kunnen veilig en privé cryptocurrencies en FIAT tussen elkaar verhandelen zonder enige tussenpersoon. Denk aan Localbitcoin maar voor veel meer dan alleen BTC.

Escrow wordt in het algemeen gebruikt om vertrouwen te wekken tussen twee partijen die iets van waarde proberen te verhandelen. Hier is een voorbeeld, stel dat Susan online een nieuwe boormachine wil kopen. Susan heeft de boormachine gevonden die ze wil, maar om hem te kopen, moet ze rechtstreeks naar de eigenaar, Tim, gaan en niet via iemand die hem namens Tim verkoopt..

Het probleem is dat Susan en Tim allebei uit elkaar in het hele land wonen. Beiden zijn er zeker van dat ze de ruil willen maken, maar geen van beiden kan erop vertrouwen dat ze zullen krijgen wat ze van plan waren, Susan een nieuwe oefening en Tim het geld.

Om de vertrouwenskwestie op te lossen, zullen Tim en Susan een vertrouwde escrow-service gebruiken om erop toe te zien dat deze transactie voor iedereen goed verloopt. Ten eerste zal Susan haar betaling voor de boormachine sturen naar de plaats waar deze zal worden vastgehouden. Als Tim eenmaal weet dat de betaling op borg staat, kan hij de boormachine vol vertrouwen naar Susan sturen. Nadat Susan haar nieuwe oefening heeft gekregen, geeft de escrow-service de betaling vrij aan Tim.

Payfair doet wat de escrow-service deed voor Susan en Tim, maar dan op een blockchain.

Payfair Escrow-startpagina

Hoe werkt Payfair

Het Payfair-ecosysteem bestaat uit vier belanghebbenden: kopers, verkopers, Trust-nodes en Escrow-nodes. Kortom, de kopers en verkopers onderhandelen tussen een door mensen bediende Escrow-node, terwijl de Trust-knooppunten passief handelen om het netwerk te beveiligen en te stabiliseren..

Kopers en verkopers: De aannemers van de deal. Bezorgd over de veiligheid van transacties en het verkopen / kopen van goederen en diensten (al dan niet digitaal),

Vertrouwensknooppunt: Payfair (PFR) tokenhouders. Min. inzet van 10.000 PFR

Escrow-knooppunt: Borgstellers van een transactie. Min. inzet van 3.000 * PFR

onlangs verminderd van $ 250USD tot 3.000 PFR vanwege marktvolatiliteit.

Netwerkknooppunten

Trust nodes en Escrow-nodes zijn beide opt-in en vereisen het inzetten van uw PFR-tokens op de webgebaseerde portemonnee van Playfair. Beide knooppunten treden op als bemiddelaars in de transacties tussen kopers en verkopers. Trust-knooppunten zijn echter volledig passief en vervullen de belangrijke taak van het onderhouden, bijwerken en beveiligen van het ecosysteem. Trust-nodes spelen een rol bij transacties, zoals cryptocurrencies, die automatisch kunnen worden verrekend met ERC-20 smart contracts.

Escrow-nodes zijn daarentegen actieve rollen in het Payfair-ecosysteem. Een exploitant van een Escrow-node zal geschillen tussen contractanten actief oplossen door de logboeken van een transactie te bekijken. Escrow-node’s krijgen geschillen voorgelegd op basis van hun reputatie in het Payfair-beoordelingssysteem. Beter beoordeelde knooppunten krijgen meer geschillen.

Ranking-systeem

Alle belanghebbenden binnen Payfair, behalve Trust-knooppunten, zullen elkaar kunnen rangschikken wanneer ze bij een transactie betrokken zijn. Het idee is dat kwaadwillende of slecht functionerende knooppunten en aannemers worden verwijderd en een gezonder ecosysteem achterlaten. Beoordelingen voor zowel aannemers als escrow-knooppunten zijn van invloed op de vergoedingen die ze betalen of ontvangen.

Vergoedingen en commissies

Zowel Trust-knooppunten als Escrow-knooppunten ontvangen een commissie voor hun deelname. Zonder correctie voor ranglijsten, worden commissies verdiend over de vergoedingen die een koper of verkoper voor een transactie betaalt.

De kosten voor niet-escrow-transacties bedragen één procent. Van die ene procent die wordt verzameld, wordt tachtig procent gedistribueerd naar de Trust-knooppunten en de resterende twintig procent naar de marketing- en netwerkondersteuning van Payfair. Niet-escrow-transacties zijn overeenkomsten tussen kopers en verkopers op het netwerk die geen geschil hebben gehad.

De kosten voor een escrow-transactie (beurzen die wel een geschil hebben gehad) worden verhoogd tot anderhalf procent. In dit geval wordt van de anderhalf procent verzameld, slechts één procent van de vergoeding verdeeld over Trust-knooppunten, de resterende negenennegentig procent wordt toegekend aan het beslissende Escrow-knooppunt.

Het Payfair-token (PFR)

De centrale rol van het Payfair-token (PFR) is om te worden gebruikt voor het uitzetten van knooppunten en het faciliteren van vergoedingen en commissies. Het totale aantal tokens is een vooraf gedolven 100.000.000, waarvan elf procent wordt vastgehouden voor het team (bevroren voor de eerste 12 maanden). 86.000.000 werden verkocht in twee fasen van hun ICO en 3.000.000 werden gereserveerd voor hun premieprogramma.

Meer dan 96% van het huidige handelsvolume van PFR is op FatBTC, maar andere beurzen zijn onder meer IDEX, ChaoEx en CryptalDash. De beste methode om uw PFR op te slaan, is in een ERC-20-compatibele portemonnee zoals MyEtherWallet of Metamask. Hoewel het een optie is om PFR direct op een exchange op te slaan, is het altijd het veiligst om je eigen wallet te gebruiken.

Het Playfair-platform

De hele uitwisseling werkt als een peer-to-peer-platform waar deelnemers direct kunnen communiceren en handelen met andere gebruikers. Gebruikers zijn standaard pseudo-anoniem, aangezien alleen gebruikersnamen tussen verkopers en kopers worden gecommuniceerd. Het toevoegen of vrijgeven van aanvullende identificatiegegevens is aan de gebruikers tijdens elke transactie.

Het Playfair-platform heeft geen 40 cryptocurrencies die momenteel kunnen worden gekoppeld en verhandeld. Er zijn al enkele interessante combinaties, waaronder een gebruiker die ETH verkoopt voor in-game goud van World of Warcraft.

Payfair handelsplatform

Het Playfair handelsplatform voor kopers en verkopers

Payfair algemeen

Payfair vindt het vertrouwen in escrow opnieuw uit door het te vervangen door slimme contacten. Een vereenvoudigd netwerk van gebruikers en borgstellers gestimuleerd om samen te werken; in het belang van zowel het netwerk als zichzelf.