PIVX: The New Privacy Coin on the Block (ketting)

PIVX (of Private Instant Verified Transaction) is een op privacy gerichte Proof-of-Stake cryptocurrency die is afgesplitst van DASH. Het PIVX Manifesto richt zich op community governance en een gedecentraliseerd project van de technologie zelf tot hoe projectvoorstellen worden gestemd en geïmplementeerd.

Zoals de naam al aangeeft, probeert PIVX een bruikbaar digitaal ruilmiddel te bouwen dat gemakkelijk privé en veilig in het dagelijks leven kan worden besteed. Daartoe is de belangrijkste focus van de ontwikkeling het minimaliseren van transactietijden en kosten met behoud van privacy en veiligheid.

De PIVX-gemeenschap is levendig en wereldwijd, met actieve populaties op alle grote chatplatforms (Onenigheid, Reddit, BitcoinTalk, etc.) evenals een openbare routekaart en veel bronnen voor geïnteresseerde investeerders en leden van de gemeenschap om meer te weten te komen over de technologie en mee te doen.

Het kernteam verwelkomt deelname van iedereen die bereid is tijd en moeite te steken, en alle gemeenschapsvoorstellen worden vermaakt, besproken en gestemd door geïnvesteerde leden van de gemeenschap.

PIVX Manifest

In deze PIVX-gids bespreken we wat basisgeschiedenis over het project, de PIVX mobiele portefeuilles, hoe staking en Masternodes werken en technische kenmerken van het netwerk en token.

Over PIVX

PIVX is gelanceerd op 31 januari 2016 door twee DASH-communityleden.

De oprichters bewonderden de DASH-technologie, maar wilden graag wat veranderingen zien. Ze stapten over op een volledig Proof-of-Stake-systeem in tegenstelling tot het Proof-of-Work-systeem van DASH en implementeerden wat ze zagen als een eerlijker beloningssysteem dat een wipmechanisme gebruikte om beloningsuitbetalingen automatisch in evenwicht te brengen (dit wordt in meer detail in de uitzetsectie hieronder).

Ze zagen privacy als een cruciaal onderdeel van een dagelijks ruilmiddel en trachtten het ethos van ‘digitaal contant geld’ van DASH te combineren, dat prioriteit geeft aan snelle, goedkope betalingen met meer geavanceerde privacy en anonimiteit. Hun hoop is om dé betaalmethode te worden voor peer-to-peer-transacties en uitwisselingen in winkels.

Verkooppunt en portemonnee

Als munt die zich richt op digitaal contant geld, wordt er veel aandacht besteed aan de mobiele portemonnees waarmee gebruikers hun PIVX in winkels en bij andere gebruikers kunnen uitgeven. Het idee is om een ​​eenvoudige app te maken waarmee je alles direct vanaf je telefoon kunt kopen, zoals je zou doen met Venmo of Apple Pay. De portemonnee belooft flexibel, veilig en gemakkelijk te zijn. De Android-portemonnee is uitgebracht op 1 augustus 2017 en de iOS-portemonnee zal eind 2017 worden uitgebracht.

De portemonnee is uitgerust met beveiligingsmaatregelen zoals 2-factor authenticatie (wat tegenwoordig vrij verwacht wordt van de meeste veilige apps) en ook Universal 2-Factor, dat gebruik maakt van een hardware-dongle om een ​​extra beveiligingslaag te bieden bij het verkrijgen van toegang tot je geld. Het PIVX-team wil dat hun portemonnee uw bank is, zodat ze u kunnen helpen bij het beheren van uw geld om kopen en verzenden een fluitje van een cent te maken met behoud van volledige veiligheid. Ze halen alles uit de kast als het gaat om de nieuwste beveiligingsmaatregelen en willen dat de PIVX-portemonnee de hoeksteen wordt van de opslag van digitale activa.

De wallet-roadmap omvat de mogelijkheid om escrow-overeenkomsten met andere gebruikers te maken, waardoor gebruikers de wallet kunnen gebruiken om op een veilige en efficiënte manier rechtstreeks met peers te handelen voor goederen en diensten. Dit maakt de portemonnee niet alleen een opslagplaats voor uw activa, maar ook een peer-to-peer marktplaats en betalingsprocessor, zoals Paypal. Gecodeerde berichten die in de portemonnee zijn ingebouwd, zijn bedoeld om van de PIVX-portemonnee de gemakkelijkste manier te maken om verkopen te regelen, geld te verzenden, betalingen te ontvangen en handel in alle contexten te stimuleren.

Muntvoorziening en duurzaamheid

Het PIVX-netwerk zorgt ervoor dat 2,6 miljoen PIVX-tokens per jaar voor altijd kunnen worden geslagen, waarbij 90% van de geslagen munten naar portefeuilles en Masternodes gaat (uitzetten wordt in de volgende sectie behandeld), en 10% budgetvoorstellen gaat financieren waarover de Masternodes en stakers stemmen.

Dit gebrek aan een maximale muntvoorraad zorgt ervoor dat de PIVX-functie vergelijkbaar is met een traditionele valuta, omdat inflatie in het systeem wordt geïntroduceerd om dagelijks gebruik aan te moedigen en hamsteren te voorkomen. De inflatie is ongeveer 4% per jaar, maar in plaats van simpelweg uw valuta te devalueren zoals de Fed doet wanneer het dollars drukt, gaan al die geslagen munten rechtstreeks naar houders van PIVX, waardoor het effect van inflatie wordt gecompenseerd door de winst te spreiden..

Terwijl de muntvoorraad voor onbepaalde tijd zal groeien, is er een “soft cap” die de inflatie remt die wordt opgelegd door transactiekosten te verbranden op basis van het verkeersniveau van het netwerk. Zodra het aantal transacties een bepaalde drempel bereikt, worden transactiekosten ‘verbrand’, wat betekent dat een aantal munten dat gelijk is aan de transactiekosten permanent uit de circulatie worden verwijderd.

Gemeenschapsbestuur en uitzetten

Er zijn twee manieren om beloningen te verdienen door bij te dragen aan het PIVX-netwerk: Masternodes en staking.

Een netwerk van Masternodes, gebruikers die munten als onderpand houden, worden gebruikt om transacties te verifiëren en anonimiseren, de blockchain op te slaan en te stemmen op voorstellen van de gemeenschap, en in ruil daarvoor dividenden uit te betalen in de vorm van PIVX-beloningen.

Masternodes vereisen een bezit van 10.000 PIVX in de PIVX-Qt-portemonnee die beschikbaar is via de pivx.org website. Het budget, de routekaart voor ontwikkeling en alle belangrijke beslissingen van de gemeenschap worden bepaald door dit stemmechanisme, waarbij het bestuur van het project wordt gedecentraliseerd en de beslissingsmacht in handen wordt gelegd van degenen die in het succes van de technologie zijn geïnvesteerd..

Staking munten worden gebruikt om het netwerk te beveiligen en om nieuwe blokken vrij te geven (denk aan “mining” met betrekking tot andere munten zoals Bitcoin). Elke hoeveelheid PIVX kan in de portemonnee worden ingezet en onlangs is een voorstel aangenomen om alle stakers wat stemrecht te geven. Dit betekent dat je geen volledige 10.000 PIVX hoeft te hebben om beloningen te verdienen en te stemmen. Elk blok (elke 60 seconden) wordt een beloning willekeurig vrijgegeven in kansen evenredig met het aantal munten dat wordt ingezet.

Hoe meer munten u vasthoudt, hoe groter uw kans, maar elke uit te zetten portemonnee zal uiteindelijk een aantal beloningen ontvangen. Het netwerk maakt gebruik van een wipmechanisme om de beloningen tussen Masternodes en traditionele uitzetten in evenwicht te brengen, waarbij de beloningsfrequentie en -grootte automatisch in balans worden gebracht naarmate het aantal knooppunten verandert. Uw verwachte rendement van het uitzetten of uitvoeren van een Masternode kan worden berekend met behulp van de Geeft als resultaat Calculator een gemeenschapslid samengesteld. Raadpleeg de officiële Masternode voor meer informatie over het runnen van uw eigen Masternode website. Voor meer informatie over het uitzetten van munten in de PIVX-portemonnee of andere mogelijkheden om PIVX te verdienen, bekijk de beloningspagina.

Privé en direct

PIVX gebruikt een aangepaste versie van het populaire Zerocoin-protocol om transacties te anonimiseren door de adressen die aan munten zijn gekoppeld te verdoezelen. Het is gebaseerd op de libzerocoin-technologie die veel andere privacymunten gebruiken, maar het grootste deel van de PIVX-code is op maat gemaakt. In tegenstelling tot Dash en Zcash kan PIVX volledig anoniem zijn, waardoor wordt voorkomen dat blockchain-analyse ontvangers en afzenders onthult.

Deze in-house versie van Zerocoin produceert kleinere en snellere transacties dan de originele libzerocoin-bibliotheek die door andere munten wordt gebruikt, waardoor ze privacy kunnen bieden (wat meestal gepaard gaat met extra transactiekosten en snelheidsverminderingen) terwijl ze ook werken om de doelen van supersnelle transacties en verwaarloosbare kosten. Ze hebben ook een mechanisme toegevoegd voor het automatisch slaan van anonieme munten, wat ervoor zorgt dat er altijd voldoende anonieme munten in omloop zijn om het netwerk te beveiligen en dingen privé te houden..

Om munten anoniem uit te geven, moeten gebruikers hun standaard PIVX-tokens omzetten in ‘zPIV’-tokens en deze vervolgens naar elk PIVX-adres sturen. Aan de andere kant ontvangt een gebruiker PIVX-tokens net als elke normale transactie, maar dankzij Zerocoin is de transactie zowel verifieerbaar op de blockchain als anoniem over wie die munten heeft verzonden en ontvangen. In de toekomst streeft de gemeenschap ernaar de extra kosten van anonimiteit te verlagen, door steeds meer van de totale muntvoorraad over te hevelen naar particuliere zPIV’s.

Door gebruik te maken van wat de PIVX-gemeenschap SwiftX noemt, zijn transacties bijna onmiddellijk en kunnen munten binnen enkele seconden na verzending worden uitgegeven. Met een bloktijd van 60 seconden en een wereldwijd netwerk van Masternodes die constant transacties verifiëren, streeft PIVX ernaar om onmiddellijke uitgaven en ontvangsten te realiseren. Dit wordt verder mogelijk gemaakt door zeer lage transactiekosten, meestal rond de orde van fracties van centen per transactie. Dit is van vitaal belang voor de missie om eigenaar te zijn van uw dagelijkse aankopen en betalingen en het maakt de weg vrij voor PIVX om een ​​grote rol te spelen in de toekomst..

Gevolgtrekking

PIVX is een veelbelovende privacymunt die bedoeld is als gebruiksvriendelijke digitale vervanger van contant geld. Er zijn een paar haperingen geweest rond de implementatie van de privacytechnologie, maar de gemeenschap en het ontwikkelingsteam zijn actief, betrokken en optimistisch. Het presteert goed op de markt, met een hoog volume en ondersteuning van grote beurzen (met name Bittrex) en het ziet ernaar uit dat het nog een tijdje zal bestaan.

Volledige privacy door de implementatie van Zerocoin, directe en spotgoedkope transacties dankzij SwiftX, en een rendement op uw investering via uitzetten, dit alles levert een zeer solide munt op die het waard is om in de gaten te houden.

Er zijn projecten met vergelijkbare missies, maar PIVX voegt een unieke waarde toe aan de tafel met zijn geavanceerde Proof-of-Stake-algoritme en het gedecentraliseerde, door de gemeenschap geleide bestuursmodel.