Wat is Reddcoin (RDD)?

Stel je voor dat je in cryptovaluta wordt betaald voor je FB-post en deze kunt ruilen voor producten, cadeaubonnen en andere items. Welkom bij Reddcoin. Beschouw Reddcoin als de “social media-munt” met een peer-to-peer (p2p) betalingssysteem.

Reddcoin, dat in 2014 aan het publiek werd uitgebracht, is een gedecentraliseerde sociale cryptocurrency waarmee iedereen onmiddellijk kan verzenden & ontvang RDD-betalingen (zijn eigen cryptocurrency) op sociale netwerken zonder transactiekosten. Het is in wezen de blockchain-versie van Venmo, Facebook Cash of Snapchats Snapcash, waarmee je gemakkelijk geld kunt overboeken naar vrienden en familie via hun respectievelijke sociale mediaplatforms..

In tegenstelling tot deze grote sociale medianetwerken waarvoor u hun eigen platform moet gebruiken om geld te verzenden en te ontvangen, kunt u met Reddcoin naadloos de betalingsfuncties integreren op meerdere platforms zoals Reddit, Facebook, Twitter en meer. U kunt ook meer doen dan alleen direct verzenden & geld ontvangen aan mensen met Reddcoin: u kunt geld “fooien” aan makers van inhoud, vergelijkbaar met hoe u een bericht “leuk vindt” of “favoriet”.

Reddcoin gebruikt een milieuvriendelijke aanpak genaamd Proof-of-Stake-Velocity (PoSV). Dit verschilt drastisch van het proof-of-work-protocol (PoW) van Bitcoin, dat enorme hoeveelheden energie vereist om te mijnen. Elke Reddcoin-gebruiker pepert automatisch Reddcoins bij het uitzetten, omdat het een ingebouwde functie is van de downloadbare officiële portemonnee (die je nodig hebt om hem te gebruiken).

Belangrijkste kenmerken van Reddcoin

  1. Reddcoin is een sociale cryptocurrency die kan worden geïntegreerd met veel verschillende sociale mediaplatforms voor het verzenden / ontvangen van geld zonder kosten.
  2. Het is een peer-to-peer open-source cryptocurrency afgeleid van Litecoin.
  3. Het besteedt veel van zijn inspanningen om het ‘fooien’ van kleine hoeveelheden RDD op sociale netwerken te vergemakkelijken, op dezelfde manier als het ‘liken’ van een bericht op FB.
  4. Het PoSV-algoritme is een nieuwe kijk op PoS die zowel eigendom (belang) als activiteit (snelheid) stimuleert.
  5. Het fooi-systeem is al ingeschakeld op Twitter, Reddit, Twitch en Justin.TV.

reddcoin fooien

Hoe werkt Reddcoin Werk?

Zoals eerder vermeld, maakt Reddcoin verbinding met uw respectieve sociale medianetwerken en stelt u in staat om vrijwel onmiddellijke, gratis RDD-betalingen te verzenden naar iedereen waarmee u op uw netwerk communiceert. Je kunt RDD naar je moeder sturen om te huren, een collega terugbetalen die je een Chipotle-burrito voor de lunch heeft gekocht, of een maker van inhoud een ‘tip’ geven voor een schattige puppypost. Het enige dat u hoeft te doen, is op de knop “fooien” klikken, waarna die persoon een microbetaling ontvangt.

Reddcoin gebruikt PoSV, dat oorspronkelijk is ontworpen door het Reddcoin-team om het voormalige PoW-protocol te vervangen. PoSV is in wezen een nieuwe kijk op Proof-of-Stake (PoS) die tegemoet komt aan de behoeften van de sociale valuta om ‘zowel eigendom (belang) als activiteit (snelheid)’ aan te moedigen.

Naar eigen zeggen waren aanpassingen aan PoS “nodig om actievere netwerkparticipatie te bevorderen.” Het grootste verschil tussen de twee is dat hoewel PoS lineaire muntveroudering heeft (elke dag dat een munt wordt vastgehouden, verkrijgt u één dag muntleeftijd), PoSV heeft niet-lineaire veroudering van munten.

reddcoin muntleeftijd grafiek

PoSV-minting, de tegenhanger van PoW-mining, stelt iedereen in staat RDD te ‘mint’en met CPU’s van pc’s, laptops en mobiele apparaten in plaats van dure, energieverslindende mijnbouwinstallaties zoals GPU’s of ASIC’s. Met PoSV geldt dat hoe meer RDD u in uw portemonnee heeft, hoe groter de kans is dat u een geldige blok / ontvangende blokbeloning vindt. Om dit te laten gebeuren, hoeft u alleen maar uw portemonnee actief te houden en verbonden te houden met internet.

Over Reddcoin

Reddcoin is op 20 januari 2014 gecreëerd als een PoW-cryptocurrency. Op 2 februari 2014, nadat ze $ 100.000 hadden opgehaald via hun Initial Public Coin Offering (IPCO), Reddcoin is vrijgegeven voor het publiek. Op 29 april 2014 kondigden ze aan dat Reddcoin zou overstappen van PoW naar PoSV.

In 2017 maakte Reddcoin een officiële aankondiging met hun teamleden, inclusief ontwikkelaars John Nash en Leonard Simonse.

In daaropvolgende tweets hebben ze publiekelijk de toevoegingen aangekondigd van ontwikkelaars zoals Bradley Ploof en James Tweeg. Ze zijn actief geweest bij het updaten van de community via Twitter, maar als je direct op de hoogte wilt blijven van de voortgang van het projectproject, bekijk dan hun GitHub of Trello (inclusief de project roadmap).

Introductie van Team Reddcoin! Kijk uit voor meer updates in de toekomst terwijl we samenwerken om het potentieel van Reddcoin volledig te realiseren! $ RDD pic.twitter.com/VjCmZhdcgX

– Reddcoin (@reddcoin) 14 oktober 2017

RDD Muntvoorziening en duurzaamheid

Toen op 1 augustus 2014 de overstap werd gemaakt van PoW naar PoSV, waren er ongeveer 27 miljard RDD. Vanaf nu heeft ReddCoin een circulerend aanbod van 28.773.308.124 RDD. Slaan resulteert in een inflatie van maximaal 5% per jaar, en er is geen limiet aan het maximale aanbod van RDD.

RDD-handelsgeschiedenis

Zoals je hierboven kunt zien, bleef Reddcoin relatief vlak sinds het begin: dat is tot december 2017. Op 7 januari bereikte het ATH’s van $ 0,03 cent, volgde toen het lot van vele andere munten rond die tijd en verloor aanzienlijke waarde. Op het moment van schrijven handelt RDD voor een fractie van een cent.

Waar kan je kopen Reddcoin?

U hebt de mogelijkheid om RDD te verhandelen op uitwisselingssites zoals Cryptopia, Bittrex, en Upbit voor ETH of BTC. Als u een nieuwe belegger bent, kunt u BTC- of ETH-munten kopen op Bitstamp of Coinbase en deze vervolgens storten op de respectievelijke wallets op de vorige beurzen.

Waar kunt u opslaan Reddcoin?

U kunt een ondersteunde Reddcoin downloaden portemonnee van de officiële Reddcoin-website, of u kunt Reddcoin opslaan op een mobiele portemonnee Coinomi.

Gevolgtrekking

Het is moeilijk om de toekomst van Reddcoin te voorspellen. Aan de ene kant lijkt het een beetje vreemd dat we mensen op sociale media een fooi zouden geven als we gewoon waardering konden tonen door hun inhoud leuk te vinden. Maar we geven mensen een fooi voor bijna al het andere in de Verenigde Staten, dus waarom niet tevreden? Het sociale mediaplatform van Steemit heeft al succes geboekt met zijn vergelijkbare functie, die gebruikers in STEEM betaalt voor het maken en beheren van inhoud, dus het is niet onredelijk om de trend te zien verspreiden.

Dat gezegd hebbende, heeft Reddcoin een lange weg afgelegd sinds het begin in 2014. De sociale cryptocurrency, die zichzelf wil integreren met bijna elk socialemediaplatform als een peer-to-peer betalingsplatform met fooi-mogelijkheden, functioneert al op verschillende sociale mediasites. Het zal interessant zijn om de groei van Reddcoin te zien terwijl ze zich een weg banen door 2018.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me