Rentberry: een blockchain-oplossing voor langetermijnverhuur

Rentberry is een verhuurplatform voor de lange termijn dat maakt gebruik van blockchain-technologie om het verhuurproces voor huurders en verhuurders te stroomlijnen. Met behulp van slimme contracten bieden ze unieke functies aan gebruikers, zoals crowdsourced huurwaarborg en veilinghuurprijzen.

De Rentberry-tokenverkoop is al aan de gang, maar je kunt nog steeds bijdragen aan hun ICO tot 28 februari.

Rentberry-interface

Rentberry Belangrijkste details

Ticker: BES

Type token: ERC20

ICO Token Prijs: 1 ETH = 2500 BES

Fondsenwervingsdoel: $ 30.000.000

Totaal aantal tokens: 400.000.000

Beschikbaar voor tokenverkoop: 280.000.000 (70,0%)

Ken uw klant (KYC): Ja

Accepteert: ETH, BTC

Wat is Rentberry?

Rentberry integreert blockchain-technologie met het grootste deel van hun platform. Er zijn echter een aantal unieke kenmerken waarmee het bedrijf zich kan onderscheiden van de concurrentie.

Rentberry-platform

Crowdsourced waarborgsomdekking

Alle leden van de Rentberry-gemeenschap kunnen de BERRY-tokens van het platform gebruiken om in te chippen en te helpen met iemands borg – tot 90% ervan. Als u ervoor kiest om bij te dragen, verdient u 3-7% rente terug in de vorm van meer BERRY-tokens.

Het doel van dit programma is om kwalitatieve huurders te helpen bij het beveiligen van huurwoningen die ze anders niet zouden kunnen vanwege hoge borgkosten.

Dit is een interessante functie, maar het kan even duren voordat gebruikers de juiste rentetarieven hebben gevonden. Het risicoprofiel van elke huurder hangt niet alleen af ​​van hun geschiedenis, maar ook van de waarborgsomdekking van elke woning. Tenzij dit gestandaardiseerd is, kan het voor een normale gebruiker moeilijk zijn om te bepalen wat een goed investeringsrendement zou moeten zijn.

Veilingtechnologie

In plaats van de prijzen van verhuurders voor hun eigendommen, huurders nemen deel aan veilingen voor de eigendommen die ze willen huren. Rentberry gebruikt dit proces al met succes op hun huidige platform en is van plan het te behouden na blockchain-integratie.

Zodra het team de blockchain implementeert, kost het 1000 BERRY (~ $ 200) om een ​​aanvraag in te dienen voor deelname aan de veiling van een onroerend goed. Als je bod wordt geaccepteerd, dekken 950 tokens van je BERRY-betaling een deel van je huurprijs, terwijl Rentberry de resterende 50 BERRY als vergoeding ontvangt. Als u de veiling niet wint, krijgt u uw volledige aanbetaling van 1000 BERRY terug.

Het is onduidelijk of de aanvraagkosten zullen veranderen naarmate het BERRY-token in waarde stijgt (of daalt).

BERRY-teken

BERRY is een ERC20-token en de exclusieve betaalmethode op het platform. Verhuurders verzamelen huur via BERRY-tokens en kunnen deze uitgeven aan andere Rentberry-services zoals:

 • Vastgoedpromotie en marketing
 • Crowdsourced beleggingen in borgsommen
 • Diensten van derden (schoonmakers, klusjesmannen, enz …)

Token-verkoop

De verkoop van Rentberry-token begon op 5 december 2017 en loopt door tot 28 februari 2018. Het bedrijf heeft een harde limiet vastgesteld op $ 30 miljoen en zal de tokenverkoop vroegtijdig beëindigen als ze dat bedrag bereiken.

Het team kan naar eigen goeddunken ook de sluitingsdatum van de verkoop tot drie keer verlengen. Als het bedrijf aan het einde van de tokenverkoop minder dan $ 3 miljoen inzamelt, betalen ze het geld terug aan alle deelnemers.

BERRY token distributie

Met een bijdrage van 1 ETH krijgt u 2500 BERRY, maar u kunt een bonus krijgen door vroeg bij te dragen. De bonussen volgen het onderstaande schema:

 • 5 december – 19 december: 33% bonus
 • 20 december – 16 januari: 27% bonus
 • 17 januari – 28 februari: 25% bonus

Dus, tenzij Rentberry besluit de tokenverkoop te verlengen, krijgt iedereen een bonus.

Het minimumbedrag dat u kunt bijdragen is 0,1 ETH in ruil voor 250 BERRY plus de bonus. Rentberry accepteert Bitcoin- of Ethereum-bijdragen.

Wedstrijd

Rentberry heeft geen grote, directe concurrent, vooral niet op het gebied van blockchain. Airbnb is waarschijnlijk de grootste concurrent, maar richt zich meer op kortetermijnverhuur. Huurwoningen voor de lange termijn worden meestal geadverteerd en beheerd door lokale bedrijven die van plaats tot plaats verschillen.

Rentberry bevindt zich momenteel in bijna 5.000 steden in Amerika en heeft plannen om tegen 2020 internationaal uit te breiden.

Rentberry-team

In tegenstelling tot veel andere ICO’s is Rentberry al een gevestigd bedrijf met enkele aanzienlijke groeicijfers. Opgericht in 2015, heeft het 23-koppige team $ 4 miljoen opgehaald en had 53% maand-op-maand actieve gebruikersgroei in Q3 2017.

Alex Lubinsky, Lily Ostapchuk en Aleksey Perfilov leiden het Rentberry-team. Hun uitgebreide expertise omvat het meeste van wat u graag zou willen zien met een leiderschapsteam in deze ruimte. Lubinsky is een eigenaar van onroerend goed die eerder verschillende succesvolle bedrijven heeft verkocht. Ostapchuk heeft ervaring als marketingdirecteur en als Chief Product Officer en beheert huurwoningen over de hele wereld.

Het technische team hijst echter een paar vlaggen. Perfilov, Rentberry CTO, heeft ruime ervaring met softwareontwikkeling, maar werkt volgens hem mogelijk nog steeds bij Amazon, in ieder geval parttime. LinkedIn profiel. De blockchain-ontwikkelaars in het team lijken ook weinig blockchain-ervaring te hebben, wat zorgelijk kan zijn.

Aan de positieve kant heeft Rentberry een groot aantal adviseurs, waaronder Adi Ben-Ari, de CEO van Applied Blockchain.

Rentberry Voordelen

 • Bewezen staat van dienst. Rentberry is al 3 jaar succesvol actief en heeft de laatste tijd indrukwekkende groeicijfers. Ze hebben ook $ 4 miljoen opgehaald waaruit blijkt dat er anderen zijn die in het team en hun visie geloven.
 • Unieke onderscheidende factoren. Het team neemt niet alleen blockchain-technologie en past deze toe op een standaard bedrijfsmodel. Ze innoveren in het verhuurproces voor de lange termijn en gebruiken slimme contracten om dit te vergemakkelijken.
 • Adviseur ondersteuning. Het team heeft een grote lijst met adviseurs die zich uitstrekken over verschillende relevante industrieën.

Rentberry Cons

 • Gebrek aan blockchain-ervaring. Het ontwikkelingsteam lijkt niet veel ervaring te hebben met het bouwen van blockchaintoepassingen. Dit kan op den duur tot problemen leiden.
 • Mogelijk onnodige token. Gebruikers willen misschien niet worden gedwongen om het BERRY-token te gebruiken. Tenzij het platform een ​​gemakkelijke manier bevat om ‘uitbetaald’ te worden, kunnen verhuurders en huurders overschakelen naar een app die in plaats daarvan fiat accepteert.

Laatste gedachten

Rentberry brengt blockchain naar langetermijnverhuur en biedt alle partijen een one-stop-verhuurwinkel. Het nieuwe platform moet niet alleen de operationele kosten verlagen, maar zal ook opmerkelijke functies bieden, zoals huurveilingen en crowdfunding voor waarborgsommen.

Het is een goed teken dat het bedrijf al enig succes heeft gezien, maar het is nog steeds onduidelijk of een ICO al dan niet nodig is. Hoewel het ontwikkelingsteam mogelijk geen ervaring heeft met blockchain-technologie, zou het uitgebreide netwerk van Rentberry-adviseurs, investeerders en partners voldoende ondersteuning moeten bieden om dit risico te beperken..

De belangrijkste factor om in de gaten te houden is of bestaande gebruikers het nieuwe platform adopteren en of nieuwe huurdeelnemers zich bij Rentberry aansluiten met hetzelfde indrukwekkende groeipercentage..

De tokenverkoop is momenteel aan de gang en u kunt deelnemen via hun website.

Je kunt ook meer informatie over Rentberry vinden via hun whitepaper hier.

Aanvullende Rentberry-bronnen

Telegram

Facebook

Twitter

Reddit

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me