Wat is SmartCash?

SmartCash is een door de gemeenschap aangestuurde cryptocurrency die is gebouwd op het zerocash-protocol. Het geeft prioriteit aan privacy en snelle transactietijden, met als doel acceptatie door verkopers te bereiken. Het bepalende kenmerk van het project is het wantrouwen jegens de centrale autoriteit, zelfs het verlaten van een Foundation of kernteam.

De kenmerken van de valuta zijn vergelijkbaar met die van Dash in die zin dat het massale acceptatie probeert te bereiken met een snelle, privévaluta. Het grote verschil is dat Dash wordt gezien als een enigszins gecentraliseerde valuta met het gebruik van masternodes en afhankelijkheid van de Dash Foundation. SmartCash hoopt het idee van stichtingen, kernteams of gecentraliseerde mijnbouw te vermijden.

smartcash-functies

In plaats daarvan implementeert SmartCash een aantal gedecentraliseerde beheer- en ontwikkelingsfuncties. Het investeert zwaar in door de gemeenschap aangewezen ontwikkeling. Als gevolg hiervan is de populariteit van SmartCash gegroeid. Hoewel het lang niet zo bekend is als Dash en andere privébetaalplatforms zoals Zcash en Monero, biedt SmartCash een interessant perspectief op anonieme, niet-traceerbare, bruikbare cryptocurrency.

SmartHive & SmartVoting

De community die SmartCash aanstuurt, is van mening dat een cryptocurrency met een “kernteam” uiteindelijk inefficiënt en corrupt is. De zorg is dat de oprichters prioriteit geven aan geld verdienen boven het maken van een platform dat zo open en goedkoop mogelijk is. We hebben dit zien uitkomen met de groei van ICO’s en groeiende token-toewijzingen voor oprichtende teams. Deze centrale organisaties kunnen uiteindelijk bureaucratisch worden, langzaam veranderen en conflicterende prioriteiten hebben.

smartcash stemmen

In plaats daarvan stelt SmartCash een bestuursmodel voor dat is geïnspireerd op de manier waarop mieren en bijen zichzelf organiseren. Het idee is om een ​​bijenkorf te creëren, waar individuen kunnen bijdragen aan duidelijke projecten in kleine teams. Er moet een argument worden aangevoerd dat dit ongecoördineerde model uiteindelijk inefficiënter zou kunnen worden dan het model van de Foundation / kernteam dat het probeert te vervangen. De gemeenschap is echter van mening dat zelfsturende teams flexibeler en efficiënter kunnen zijn dan begeleide ontwikkeling.

Elke houder van SMART-tokens heeft stemrecht. 1 token = 1 stem. Met deze zogenaamde SmartVoting kan iedereen voorstellen indienen bij de korf voor overweging en stemming. Het doel is een bottom-up managementstructuur waar projecten financiering ontvangen van het SmartHive-fonds en bijenkorfleden worden betaald voor het voltooien van die voorstellen. SmartHive is de levensader van het project en is bedoeld om het project voor onbepaalde tijd te besturen.

Deze structuur heeft een sterke grassroots-steun gegenereerd van een groep die-hard fans die zich inzetten voor het project. SmartCash wijst een deel van elke blokbeloning toe aan de financiering van toekomstige ontwikkelingsprojecten. Tot op heden is dat fonds meer dan $ 250 miljoen waard.

Hive Teams structureren

Zodra de korf stemt om een ​​voorgesteld project goed te keuren, zal een team dat project op zich nemen. In het begin zijn deze teams eenvoudig: ontwikkeling, bereik en ondersteuning. Naarmate de verbetervoorstellen en de gemeenschap groeien, vormen zich echter nieuwe teams. Een team bestaat uit maximaal acht deelnemers die als een kleine groep samenwerken. Daarnaast zul je een nieuw team moeten vormen om aan projecten te werken.

smartcash netelroos

Dit wordt Hive Structuring Teams genoemd en het verdeelt de bijdragende gemeenschap in kleinere subgroepen, met individuen die naar behoefte vanuit teams komen en gaan. Elk team heeft zijn eigen budget en door de gemeenschap aangestelde teamcoördinator. Eenmaal gevormd, opereert het team autonoom. Er is geen centrale commando- of controlestructuur, afgezien van een SmartVoting-referendum voor de hele gemeenschap.

Hive Structuring Teams zijn toegewijde gemeenschapsleden die dagelijks bij het project betrokken zijn. De teams zullen in wezen individuen in dienst hebben. Natuurlijk zullen er minder formele manieren zijn waarop leden van de gemeenschap een bijdrage kunnen leveren als onderdeel van de SmartHive als ze zich niet kunnen binden om lid te worden van een team.

SmartRewards

SmartRewards moedigen het langdurig aanhouden van SMART-tokens aan. Als zodanig is het een prijsstabiliserend mechanisme, waardoor het handelsvolume en daarmee de volatiliteit van SMART afneemt.

Elke portemonnee die meer dan 1000 SMART bevat, krijgt een beloning voor het vasthouden van die SMART gedurende een periode van 30 dagen. De SmartRewards betalen op de 25e van elke maand. Als je meer dan een maand 1000 SMART hebt gehouden, ontvang je een beloning voor het niet besteden van die tokens. De beloning komt van de toewijzing van blokbeloningen.

Om te worden geteld, moet u vóór de 25e van de huidige maand 1000 SMART naar één adres verplaatsen. Als je dat doet, ontvang je je beloning op de 25e van de volgende maand.

InstantPay

Een belangrijk onderdeel van de waardepropositie van SmartCash zijn snelle transacties. Ze hebben InstantPay nog niet uitgebracht, maar het wordt het antwoord van het project op InstantX van Dash.

De belangrijkste functionaliteit voor InstantPay zijn transacties op het verkooppunt voor aankopen in de winkel en online. De SmartCash-gemeenschap is er sterk van overtuigd dat mensen cryptocurrency moeten kunnen gebruiken om in hun dagelijkse behoeften te betalen. Ze ontwikkelen dus een netwerk van SmartNodes, vergelijkbaar met Dash-masternodes, die onmiddellijke verificatie mogelijk maken. Een gebruiker die een SmartNode wil gebruiken, moet 10.000 SMART als onderpand inzetten. Ze ontvangen een deel van de mijnbeloning in ruil voor hun diensten.

instantpay

SmartCash’s visie op directe betalingen die kunnen wedijveren met Visa of Mastercard is een spannende uitdaging. Het is echter niet duidelijk hoe SmartCash van plan is om andere cryptocurrencies te verslaan wat betreft acceptatie op het verkooppunt. Bitcoin, Dash en andere grote cryptocurrencies hebben al moeite om hun munten online en in winkels geaccepteerd te krijgen. SmartCash heeft nog een lange weg te gaan voordat ze deze revolutie realiseren.

De eerste stap is het daadwerkelijk bouwen en lanceren van InstantPay. Ze verwachten het later dit jaar te lanceren.

Privacy

De SmartCash-broncode begon als een vork van Zcoin, met behulp van het zerocash-protocol. Zerocash is de basis voor de privacymunt Zcash. Het hangt af van nulkennisbewijzen om transacties te bevestigen zonder de afzender, ontvanger of het bedrag van de transactie te delen.

SmartCash ondersteunde de functionaliteit om munten te vernieuwen. Vernieuwing doorbreekt de keten van transacties door portefeuilles toe te staan ​​oude munten te verbranden en nieuwe te genereren zonder geschiedenis. Er is geen verband tussen de nieuwe munt en de oude die de gebruiker heeft verbrand om deze te maken. Vanwege een fout in het zerocash-protocol moest SmartCash de vernieuwingsfunctie echter uitschakelen.

In plaats daarvan implementeren ze BIP47, een Bitcoin-voorstel dat betalingscodes gebruikt om transacties te autoriseren in plaats van traceerbare informatie over afzender en ontvanger te gebruiken..

Mijnbouw

SmartCash gebruikt een Keccak-mijnalgoritme. Het is bekend dat het ASIC-resistent is en daarom de decentralisatie van mijnbouwcapaciteit bevordert.

Gemiddeld is de blokbeloning ongeveer 101,8 SMART en de bloktijd is 54 seconden. Vanaf maart 2018 had het mijnbouwnetwerk meer dan 17TH / s aan mijncapaciteit.

SMART-token

Het netwerk en het SMART-token zijn gelanceerd op 11 juli 2017. Het handhaafde een redelijk stabiele prijs van een paar cent in de loop van de eerste zes maanden. In januari piekte de prijs plotseling, daalde en piekte in een paar weken tijd. Het is sindsdien gedaald tot het huidige niveau van $ 0,20 / SMART, nadat het afgelopen zomer en herfst begon bij $ 0,01- $ 0,03.

SmartCash behoort tot de top 100 van cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

SmartCash (SMART) kopen

SmartCash handelt door CryptoBridge, CoinExchange, en HitBTC.

U moet BTC of ETH bezitten voordat u SMART kunt kopen. Ga naar Coinbase of Gemini om BTC te kopen.

Waar SmartCash (SMART) te bewaren

Zodra u SMART op de beurzen heeft gekocht, wilt u deze veilig bewaren in uw eigen persoonlijke portemonnee. Ga hiervoor naar SmartCash’s portemonnees pagina.

U kunt hun webportefeuilles gebruiken om papieren portefeuilles te maken en uw geld gemakkelijk te beheren. U kunt ook de GUI-portemonnee proberen, zodat u op voorstellen kunt stemmen en uw SMART voor SmartRewards kunt inzetten.

Routekaart

Momenteel heeft SmartCash 15 projecten die worden gefinancierd via het SmartHive-bestuursmodel. Nog eens 6 projecten zijn al succesvol afgerond. In totaal zijn ze goed voor $ 3,2 miljoen aan gefinancierde ontwikkelingsprojecten (equivalent in SMART).

smartcash voortgang smartcash roadmap

De belangrijkste ontwikkelingsprioriteiten zijn InstantPay, kaarten en lezers voor betaling in winkels, een electrum-portemonnee, snellere synchronisatie en een verbeterde blokverkenner. Mobiele wallets, atomic swaps en BIP47-privacymogelijkheden zijn ook in ontwikkeling.

Gevolgtrekking

SmartCash is een project waarin alles draait om open governance. Het is vooral aantrekkelijk voor diegenen die ten koste van alles geïnteresseerd zijn in privacy, transparantie en decentralisatie. Deze gemeenschapsgestuurde aanpak zou, indien succesvol, het begin kunnen zijn van een nieuw paradigma voor gedecentraliseerde ontwikkeling met kleine teams. Aan de andere kant maken critici zich zorgen dat deze libertaire benadering zou kunnen leiden tot desorganisatie en geen samenhangende visie voor de voortgang van het project..

Uiteindelijk komt het neer op resultaten. SmartCash heeft verschillende voorstellen met succes geïmplementeerd, maar voldoet momenteel nog steeds niet aan zijn beloften van directe transacties en privacy. Het project heeft een gezonde oorlogskas om toekomstige ontwikkeling te financieren, maar 2018 zal bewijzen of het de uitdaging aankan.