Wat is Steem

Steem is de naam van het token dat op de open markt kan worden gekocht en verkocht, op basis van het blockchain-gebaseerde platform Steemit.

Steemit is een platform waarmee uitgevers inkomsten kunnen genereren met hun inhoud die op dezelfde manier functioneert als veel andere sociale inhoudsnetwerken.

Denk aan Reddit, maar op een manier die schrijvers en inhoudscuratoren betaalt.

Steemit-startpagina

Steemit’s homepage

Steemit beloont schrijvers wanneer hun inhoud wordt gestemd, en het beloont ook mensen die helpen de beste inhoud samen te stellen door de inhoud van andere mensen te stemmen.

Steem, een van de drie valuta’s die het Steem-platform aanbiedt, is een integraal onderdeel van dit systeem.

Hoe werkt Steem?

Om ons echt op Steem te kunnen concentreren, moeten we een beetje over het Steemit-platform gaan.

Elke dag creëert het Steemit-netwerk nieuwe Steem-eenheden en distribueert deze naar zijn gebruikers. De gebruikers kunnen deze eenheden vervolgens op de open markt inwisselen voor Bitcoin, andere cryptocurrencies of fiat.

Steemit heeft echt wat “stoom” (excuseer de slechte woordspeling) verzameld in de inhoud en cryptocurrency-gemeenschap, omdat het vrijwel iedereen in staat stelt over interessante onderwerpen te schrijven en geld te verdienen.

Steemit verschilt van andere cryptocurrencies zoals Bitcoin omdat het niet alleen afhankelijk is van mijnbouw om nieuwe valuta-eenheden te genereren. Hoewel u technisch gezien Steem kunt minen, maakt het netwerk nieuwe Steemit-valutaeenheden aan en distribueert deze automatisch naar mensen die op het platform schrijven en er interactie mee hebben. Het bedrag dat u krijgt, is gecorreleerd met het aantal stemmen dat de inhoud die u schrijft krijgt en het bedrag dat u op de site plaatst (stemmen en opmerkingen plaatsen).

Steemit lost een ENORM probleem op waarmee de contentwereld wordt geconfronteerd.

Buiten Steemit is de huidige inhoudseconomie kapot.

Contentmakers werken hard om geweldige content te maken, maar hun enige manier om geld te verdienen is via advertenties, affiliate marketing, lezers naar een trechter leiden of een andere manier om hun content te gebruiken om betaald te worden.

Omdat er geen manier is om rechtstreeks inkomsten te genereren met hun harde werk, moeten de beste makers van inhoud vaak vertrouwen op dingen die de partijdigheid en richting van de inhoud aanzienlijk kunnen beïnvloeden.

Dat is echter nog maar het begin.

Niet alleen zijn de huidige routes voor het genereren van inkomsten potentieel schadelijk voor de geloofwaardigheid, maar ze zijn ook steeds minder effectief geworden. Consumenten van inhoud hebben bewezen een sterke afkeer te hebben van het betalen voor online inhoud. De enorme hoeveelheid inhoud die online beschikbaar is, vermengd met het algemeen vermijden van het consumeren van inhoud die op de witte lijst moet worden gezet of zich langs een betaalmuur moet wagen.

Digitale reclame is bijvoorbeeld sterk tot een minimum beperkt door de explosieve toename van het blokkeren van advertenties. Eind 2016, er waren wereldwijd ongeveer $ 615 miljoen apparaten die advertenties blokkeerden, en het percentage mensen dat advertenties blokkeert, groeit gestaag.

Dit is iets dat zowel individuele makers van inhoud als grote mediabedrijven treft. Tientallen publicaties vragen u nu om ze op de witte lijst te zetten om hun inhoud te lezen, en zoals u zich kunt voorstellen, jaagt losse lezers weg in troepen.

Aan de andere kant van de inhouduitwisseling geeft het Steemit-platform inhoudconsumenten een stimulans om op natuurlijke en organische wijze om te gaan met de inhoud die ze lezen. Mensen die upvoten en helpen bij het samenstellen van de beste inhoud op de site, evenals commentatoren die bijdragen aan discussies, worden allemaal beloond door het platform.

Steem muntenvoorziening en duurzaamheid

Steemit heeft eigenlijk drie verschillende soorten valuta-eenheden: Steem, Steem Power en Steem Dollars.

Steem

Stelen:

Steem wordt op de open markt gekocht en verkocht op dezelfde manier als elk ander token. Steem vasthouden voor lange tijd omdat het Steemit-platform elke dag meer creëert en u het risico loopt op verwatering. Steem erodeert momenteel jaarlijks met 9,5% als gevolg van deze productie. De prijs van Steem is echter over het algemeen gestegen en sommige beleggers hebben de door Steem georkestreerde inflatie en winst aanzienlijk kunnen bestrijden.

Steem macht:

Wanneer u een Steem Power Unit koopt, kunt u deze 13 weken niet verkopen. Wat oorspronkelijk een periode van 2 jaar was, is bedoeld om te voorkomen dat mensen plotseling al hun eenheden op de markt dumpen en de prijs laten crashen. Dit is in wezen een langetermijninvestering in het platform, aangezien het bezit van Steem Power-eenheden u recht geeft op een evenredig eigendom van het netwerk. Dus naarmate het netwerk groeit (zoals het is geweest), neemt ook de waarde van uw eigendomsrecht toe.

Momenteel wordt ongeveer 15% van de nieuwe Steem die elke dag wordt gegenereerd, gedistribueerd naar de mensen die Steem Power Units bezitten als extra Steem Power Units. De overige 85% gaat naar de makers en curatoren van de inhoud.

De helft van wat makers van inhoud ontvangen in hun uitbetaling per post, is in Steem Power Units.

Hoe meer Steem Power Units u heeft, hoe meer uw stemmen tellen, waardoor gebruikers meer invloed op de site kunnen opbouwen. U ontvangt ook een hogere uitbetaling wanneer u het werk van iemand anders een positieve stem geeft, en wanneer u de inhoud van iemand anders een positieve stem geeft, ontvangen zij ook een hogere betaling.

Steem Dollars:

Steem Dollars is een ander type Steemit-valuta en is bedoeld om stabiel te zijn. Steem-dollars zijn gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Wanneer makers van inhoud populaire inhoud maken, wordt 50% van hun loon per post in Steem Dollars betaald (de rest in Steem Power Units).

Steem-dollars zijn interessant omdat ze makers van inhoud drie verschillende keuzes bieden:

  1. Zet Steem-dollars om in Steem en verkoop het op de open markt (uitbetalen). Dit duurt ongeveer 3,5 dagen.
  2. Houd de Steem-dollars vast en in wezen verdien 10% rente.
  3. Wissel Steem-dollars in voor Steem Power (langetermijninvestering).

Steem Distributie en levering:

Het Steemit-platform maakt elke dag nieuwe tokens.

  • 15% van deze nieuwe eenheden wordt proportioneel verdeeld onder mensen die Steem Power bezitten.
  • 85% van deze nieuwe eenheden wordt uitbetaald aan makers van inhoud, upvoters en commentatoren.

Contentmakers die content creëren die de moeite waard is om betaald te worden, ontvangen de helft van hun vergoeding in Steem Dollar Units en de rest in Steem Power (2 jaar opgesloten).

Steem geschiedenis:

Steemit is opgericht door Ned Scott en de CEO van BitShares, Dan Larimer in 2016.

Het concept is geïntroduceerd in een whitepaper in maart 2016. Het was bedoeld om een ​​platform voor sociale inhoud te creëren dat vergelijkbaar is met Reddit, maar waar de tekstinhoud en metadata in blockchain werden bewaard. Het gebruik van blockchain zou ook het creëren van een systeem vergemakkelijken dat opmerkingen en berichten beloont.

Steemit introduceerde ook een reputatiesysteem waarbij accounts aantekeningen kunnen ontvangen die van invloed zijn op hun reputatie in een poging om goed online gedrag te stimuleren (dag, trollen.)

Steemit is gemaakt om te draaien op een gedecentraliseerd netwerk genaamd Steem, waar tokens zonder wrijving tussen het platform en gebruikers konden stromen. Steem-accounts zijn gemaakt om te kunnen communiceren met de Steem-database met behulp van eenvoudige door de gebruiker gekozen alfanumerieke namen (die veel eenvoudiger zijn dan cryptografische hashes.)

Steem gebruikt ‘proof-of-stake’ om tot een consensus te komen waarbij accounts (zogenaamde getuigen) worden gekozen door Steem-belanghebbenden. Volgens de Steem-whitepaper

“75% van de nieuwe tokens die worden gegenereerd, gaat naar de beloningspool, die is opgesplitst tussen auteurs en curatoren. 15% van de nieuwe tokens wordt toegekend aan houders van [Steem Power]. De resterende 10% betaalt voor de getuigen om de blockchain van stroom te voorzien. “

Steem handelsgeschiedenis

Steem is anders dan de meeste andere tokens op de markt.

Het is verbazingwekkend functioneel voor wat het is bedoeld, en het is zeker niet bedoeld om waarde op te slaan.

Steem marktkapitalisatie voor munten

De prijs van Steem zal over het algemeen altijd dalen. Het is bedoeld om makers van inhoud en curatoren in staat te stellen geld te verdienen, en het Steemit-platform creëert elke dag nieuwe tokens.

Toegegeven, het hoeft niet naar beneden. Als het Steemit-platform aanzienlijk blijft groeien, zou de prijs moeten stijgen. Het is echter de moeite waard om de natuurlijke neerwaartse druk op te merken van de toename van het aanbod en de ‘cash out’-use case.

Dit is de reden waarom Steemit drie verschillende valutatypen heeft (Steem, Steem Power, Steem Dollars).

Elk is bedoeld voor een ander doel.

Waar kun je Steem kopen?

Als u Steem wilt kopen, kunt u dit doen bij een van de vele verschillende verkooppunten.

Misschien is de gemakkelijkste manier om wat Steem te kopen, een uitwisseling te gebruiken die u misschien al gebruikt. Bittrex lijkt de meest populaire manier om Steem te kopen en verkopen, met ongeveer 73% van het totale Steem / BTC-volume. Poloniex is waarschijnlijk uw op één na beste gok. Als u een van deze beurzen gebruikt, kunt u Steem kopen en verkopen op de open marktplaats, en het ook opslaan in de respectieve portemonnee die aan die beurs is gekoppeld.

U kunt ook gebruik maken van een dienst zoals Shapeshift.io om verschillende koppelingen voor Steem uit te wisselen, moet u echter een bestemmingsportefeuille hebben om uw aankoop vast te houden.

Steem versus microbetalingen

Het gebruik van microbetalingen wordt vaak ter sprake gebracht in elke discussie over het op grote schaal verdienen van elk type inhoud.

Veel mensen verwijzen ook ten onrechte naar het Steemit-platform als het gebruik van microbetalingen om de zaken soepel te laten verlopen.

Steemit stelt in zijn whitepaper eigenlijk expliciet dat het van mening is dat microbetalingen niet werken, verwijzend Clay Shirky’s artikel over microbetalingen (vanaf 19 december 2000, let wel):

“Een transactie kan niet zo veel waard zijn dat er een beslissing voor nodig is, maar zo weinig dat die beslissing automatisch is. Er is een zekere mate van ongerustheid betrokken bij elke beslissing om te kopen, hoe klein ook, en het komt niet voort uit de gebruikte interface of de benodigde tijd, maar uit de handeling zelf van een beslissing.

Microbetalingen vereisen, zoals alle betalingen, een vergelijking: “Is zoveel van X zoveel van Y waard?” Door dit feit zijn er minimale mentale transactiekosten die niet kunnen worden geoptimaliseerd, omdat de enige transactie die een gebruiker zonder nadenken wil goedkeuren, een transactie is die hem niets kost, wat helemaal geen transactie is. “

– Clay Shirky

Het is interessant om op te merken hoe Steemit de weg insloeg om de compensatie van de consument te elimineren en in het netwerk te integreren.

Dus, waar komt het geld vandaan??

Het Steemit-netwerk werkt door nieuwe valuta-eenheden te creëren die worden toegekend aan mensen die het netwerk beveiligen en eraan deelnemen. Deze tokens kunnen op de markt worden verkocht voor fiat- of andere tokens.

Dit kan ook worden gezien als een beursgenoteerd bedrijf dat nieuwe aandelen uitgeeft geld inzamelen voor werkkapitaal.

Een andere manier om hier naar te kijken, is door de uitgifte van nieuwe valuta te beschouwen als een belasting voor mensen die het netwerk gebruiken. De waardevermindering veroorzaakt door de uitgifte van nieuwe Steem zorgt ervoor dat de valuta een beetje daalt, terwijl mensen die actief zijn op het platform worden beloond.

Uiteindelijk is de prijs van Steem grotendeels afhankelijk van vraag- en aanbodkrachten van een open markt.

Laatste gedachten

Steemit lijkt een geweldig, zelfvoorzienend ecosysteem voor makers van inhoud, curatoren en mensen die het netwerk beveiligen.

Het is gepositioneerd in een branche die overdreven rijp is voor verandering en biedt een waardevoorstel waar moeilijk tegenop te concurreren is.

Een van de belangrijkste vragen waarmee ik worstelde bij het ontleden van de Steem-valuta was, “Waarom zou iemand Steem kopen als het constant en consequent naar beneden gaat?”

Er is elk jaar een bijna gegarandeerde neerwaartse druk van ongeveer 10%. Steem lijkt ook gewoon de Steemit-valuta die gebruikers gebruiken om “uitbetaald” te worden op het platform.

Ik vond een paar punten tegen mijn oorspronkelijke aanname.

Als de neerwaartse druk het Steemit-platform aanzienlijk zou verlammen, zouden we een toestand van aanzienlijke stagnatie moeten aannemen. Steem heeft over het algemeen alleen al in 2017 een behoorlijk forse groei gekend, en het bestaat pas iets meer dan anderhalf jaar sinds de introductie van het whitepaper.

Steemit heeft nog niet eens de vruchten kunnen plukken van enig significant netwerkeffect van videomakers, curatoren en influencers. Veel artikelen over Steemit hebben ook niet de kans gehad om voldoende hoog te scoren in zoekmachines, waardoor hun totale potentiële verkeer wordt beperkt.

Steemit heeft nauwelijks het oppervlak van zijn potentieel afgetapt. Het laatste cijfer dat ik vond voor het aantal Steemit-gebruikers, schatte de gemiddelde maandelijkse gebruikers op 26.000. In vergelijking, Reddit heeft ongeveer 542 miljoen maandelijkse gebruikers.

Bovendien zijn Steem Power Units twee jaar vergrendeld en bieden gebruikers een aantal mooie stimulerende voordelen. Houders van Steem Power Units worden niet alleen gecompenseerd in dividenden, maar ze krijgen ook zeggenschap over de toekomst van een potentieel snelgroeiende site.

Het is belangrijk op te merken dat dit geen beleggingsadvies is, en alleen bedoeld is om u kennis te laten maken met een paar punten om u te helpen begrijpen waar dit token en platform in de toekomst naartoe zou kunnen gaan..

Als je een schrijver bent of gewoon op zoek bent naar een aantal nieuwe forums om door te lezen, bekijk dan de Steem-community en het platform. Je zult een aantal interessante persoonlijkheden tegenkomen, een aantal waardevolle ideeën, en misschien verdien je onderweg zelfs wat geld.

Dit artikel dient ook als een goede introductie, maar er is veel meer aan de technische aspecten van Steem en Steemit dan op het eerste gezicht lijkt.

Ik raad ten zeerste aan om het wit papier voor meer informatie (het is een van de betere die er zijn).