Wat is Streamr DATAcoin? Beginners gids

Wat is Streamr DATAcoin?

Streamr DATAcoin is een off-chain netwerk gericht op het genereren en uitwisselen van data. Als een off-chain component werkt het systeem van Streamr samen met blockchains – op dit moment is het gebouwd op en voor Ethereum. Het zal slimme contracten gebruiken om machines en individuen in staat te stellen gegevens via zijn netwerk te verhandelen.

In wezen zal het netwerk een marktplaats faciliteren waar iedereen gegevens kan publiceren of consumeren. Het Streamr-team gelooft dat het de mal voor het genereren van data-inkomsten zal doorbreken die grote bedrijven hebben ingesteld met cloudservices.

Streamr-project

De markt zou een schat aan gegevens kunnen bieden voor een exponentieel aantal use-cases. Gedecentraliseerde applicatieontwikkelaars en gebruikers hebben toegang tot datastromen op het netwerk van Streamr voor gegevens die nodig zijn om hun DApps uit te voeren. Voor IoT kunnen machines gegevens van over de hele wereld naar elkaar verzenden. Of een persoon kan eenvoudig trainingsstatistieken invoeren van zijn Apple Watch of Fitbit, en onderzoekers kunnen toegang krijgen tot deze informatie voor een gezondheids- / bewegingsonderzoek. Dit zijn slechts een handvol van de vele use-cases die Streamr zou kunnen vervullen.

Hoe werkt Streamr DATAcoin?

Het ecosysteem van Streamr bestaat uit uitgevers, consumenten en makelaars. Alle gegevens worden als gebeurtenissen naar de datastromen van het netwerk verzonden.

Zoals hun naam doet vermoeden, leggen uitgevers gegevens vast in de datastroom in de vorm van gebeurtenissen. Sommige van deze gegevens zijn gratis voor consumenten, terwijl andere gegevens moeten worden gekocht met behulp van DATA (de native ERC20-token van het netwerk).

Broker-knooppunten zijn het belangrijkste architecturale kenmerk van het netwerk. Ze zijn verantwoordelijk voor het afhandelen van “taken zoals het publiceren van evenementen, het abonneren op streams, het verwerken van opslag en communiceren met Ethereum-knooppunten”, aldus de wit papier.

Dankzij sharding (of partitionering) is niet elk knooppunt verantwoordelijk voor al het netwerkverkeer. In plaats daarvan is elk knooppunt alleen verantwoordelijk voor zijn gepartitioneerde deel van het netwerkverkeer en worden ze in DATA betaald voor het ophalen en verzenden van gegevens van uitgevers naar consumenten.

Om broker-knooppunten eerlijk te houden, moeten makelaars checksums van hun werk indienen voor andere knooppunten voor peer review. “Als een knooppunt afwijkende checksums rapporteert, helemaal geen, of de checksums niet coherent zijn”, stelt de whitepaper, “wordt er geen beloning verkregen en wordt het minder waarschijnlijk dat aanstootgevende nodes in de toekomst de verantwoordelijkheid voor een partitie zullen krijgen.”

Slimme contracten houden toezicht op bijna elke stap van het datatransmissieproces. Ze zijn verantwoordelijk voor het bewaren van informatie in een datastream, het bijhouden van een register van deze stream, het toewijzen van werk aan broker-nodes en het licentiëren van datacontracten voor het kopen en verkopen van data.

Streamr Stack

De Streamr-stack is een meerlagige technologiestack die de datapijplijn van het netwerk ondersteunt. Als top-down protocol bestaat het uit de volgende vijf delen:

Streamr Editor

Streamr’s versie van een ontwikkelaarskit. Om het ontwikkelen op Streamr toegankelijker te maken, zal de Editor efficiënte DApp en slimme contractcreatie mogelijk maken, evenals vooraf gemaakte sjablonen voor rudimentaire use-cases. Het team hoopt dat de redacteur ‘tools zal bieden waarmee niet-experts slimme contracten kunnen opzetten, verbinding kunnen maken met vertrouwde gegevensbronnen, gebruik kunnen maken van veilige off-chain modules voor gegevensfiltering, aggregatie en verfijning, gedecentraliseerde applicaties kunnen implementeren, contractuitvoering, en visualiseer de stroom van invoergegevens en blockchain-gebeurtenissen. “

Streamr Engine

De functie die gegevensanalyse, verwerking en verfijning buiten de keten aanstuurt. Deze Engine is verantwoordelijk voor het nemen van onbewerkte gegevens en het voorbereiden ervan voor DApp en / of smart contractgebruik. “Ruwe gegevens moeten mogelijk worden gefilterd, gedownsampled, geaggregeerd, gecombineerd met andere gegevens, door algoritmen voor afwijkingsdetectie worden gehaald of moeten worden verwerkt door geavanceerde modellen voor machine learning en patroonherkenning”, en de Streamr Engine is verantwoordelijk voor het uitvoeren van deze functies. Het controleert het Streamr-netwerk op evenementen en met modellen die zijn gebouwd met behulp van de Streamr-engine, verwerkt het nieuwe gegevens en reageert het in realtime op evenementen.

Datamarkt

Precies zoals het klinkt. De datamarkt wordt de hub voor datastromen, een plek waar iedereen gegevens op het netwerk kan aanbieden of kopen. Deze gegevens kunnen van machine naar machine worden verzonden voor het IoT of van individu naar individu, zoals een DApp-ontwikkelaar die weddenschappen koopt voor een toepassing voor sportweddenschappen. Sommige gegevens zijn gratis, maar gegevens die niet worden gekocht, worden gekocht met een abonnementslicentie die is ingebouwd in een van de slimme contracten van het netwerk.

Streamr-netwerk

De datatransportcomponent van de stapel. Het herbergt de evenementen, streams en broker-knooppunten van het platform en verwerkt alle berichten- en gegevensoverdracht van het netwerk.

Streamr-netwerk

Slimme contracten van Streamr

In wezen zorgen slimme contracten ervoor dat de functies van het netwerk correct blijven werken en de integriteit ervan veiligstellen: “ Een aantal slimme Ethereum-contracten ondersteunt de werking van het Streamr-netwerk en de datamarkt. Het Streamr-netwerk maakt gebruik van slimme contracten voor stimulering, coördinatie, toestemming en integriteitscontrole. De datamarkt bouwt voort op functies die door het netwerk worden geboden voor het verlenen van gegevenslicenties en het genereren van inkomsten. DATAcoin, een ERC20-token, wordt door beide lagen gebruikt voor stimulering, als reputatiemetriek en als betaalmiddel. “

Team

Mede-oprichter en CEO van Streamr, Henri Pihkala, diende als CEO / CTO voor twee algoritmische handelsbedrijven en heeft meer dan 10 jaar ervaring met het bouwen van tools voor realtime gegevensverwerking.

Nikke Nylund, de andere medeoprichter van Streamr, is een serieel ondernemer die heeft bijgedragen aan de opbouw van de volgende succesvolle bedrijven: “Quartal, met Quartal Flife verkocht aan Investis Ltd (VK), Quartal Financial Solutions overgenomen door KMU Capital AG, en Quartal Content Management gekocht door Satama Plc. “

De COO van het project, Risto Karjalainen, heeft een Ph.D. in Decision Sciences van de Wharton School van de University of Pennsylvania. Voordat hij bij Streamr kwam, was hij kwantitatieve analyse en portfoliomanager voor JP Morgan en Merrill Lynch.

Routekaart

Het team heeft geen concrete mijlpaaldata, een keuze die ze hebben gemaakt om te voorkomen dat ze verwachtingen stellen die ze misschien niet op tijd kunnen waarmaken. De roadmap in de whitepaper verdeelt projectmijlpalen echter in drie fasen:

  • Mijlpaal 1: Prototype makelaarsnetwerk, prototype marktplaats. Ontwikkeling van de Streamr-engine voor interactie met Ethereum. On-chain en off-chain computing met de Streamr Editor.
  • Mijlpaal 2: Streamr-netwerk en slimme contractondersteuning voor het genereren van inkomsten en versleuteling van gegevens. Het werkende product van de gedecentraliseerde datamarkt. Decentralisatie van de Streamr Editor en Engine.
  • Mijlpaal 3: Locatie-obfuscatie en geavanceerde routering voor het Streamr-netwerk. Gemeenschapsopbouw voor de markt. Productontwikkeling voor de Streamr Engine en Editor.

Streamr roadmap

Streamr handelsgeschiedenis

Nadat het afgelopen vakantieseizoen net als elke andere munt was opgedoken, is Streamr DATAcoin bijna terug naar zijn vers-out-of-ICO-prijs. Op het moment van schrijven staat het op # 186 op CoinMarketCap.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(functie () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = waar;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = DATA&tsiemen = USD, EUR, CNY, GBP, BTC ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0?​&”:“? ”) +“ App = ”+ appnaam;

embedder.parentNode.appendChild (s);

Waar Streamr

Momenteel is de meest populaire markt van DATA (~ 91%) op Ethfinex, waar u deze kunt kopen voor USD, BTC of ETH. De op een na grootste markt (~ 6%) is afkomstig van HitBTC, waar u DATA kunt verhandelen voor BTC, ETH of USDT.

Waar Streamr

DATA is een ERC20-token, dus elke ERC20 / Ethereum-compatibele portemonnee kan uw tokens voor u bewaren. Dit omvat MyEtherWallet, MetaMAsk, Parity, Ledger Nano S, Trezor en anderen.

Laatste gedachten

Het ontbreekt Streamr DATAcoin niet aan ambitie. De technologiestack van het project omvat de tools van de ontwikkelaar, off-chain netwerkfuncties, gegevensaggregatie en verfijning, slim contractbeheer en een datamarktplaats voor zowel consumenten als producenten. Bovendien richt het project zich op peer-to-peer-transacties en machine-to-machine-datatransmissie voor het internet der dingen.

Uiteindelijk wil Streamr een raamwerk bieden voor schaalbare, veilige en efficiënte gegevensoverdracht voor zowel gedecentraliseerde als gecentraliseerde systemen. Gebouwd met blockchain in gedachten, werkt het samen met blockchain-platforms, DApps en slimme contracten om betrouwbare, realtime gegevens te leveren.

Tot dusverre werkt het project samen met Golem, en het team stelt zijn netwerkleidinggegevens voor aan operators op Golem’s wereldwijde supercomputer. Deze toepassing bevindt zich, net als andere, echter nog in de theoretische fasen. Naarmate blockchain ouder wordt en Streamr mijlpalen op de roadmap bereikt, zullen we de rol van het project nader uitwerken en als het aanslaat, zou het een alternatieve hub kunnen bieden voor het genereren van data dat concurreert met de huidige cloudgebaseerde, gecentraliseerde modellen.

Aanvullende bronnen:

Website

Wit papier

Blog

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map