Tether is een cryptocurrency die is gekoppeld aan traditionele fiat-valuta’s en 1: 1 wordt ondersteund door reserves van deze traditionele valuta’s die worden aangehouden op rekeningen onder de controle van Tether. Er zijn momenteel Tether-tokens die worden ondersteund door Amerikaanse dollars (aangegeven met het symbool USD ₮) en door euro’s (aangegeven met EUR ₮). Een kettingfiche die is gekoppeld aan de Japanse yen (JPY ₮) is onderweg. Deze reserves worden gegarandeerd door de belofte van regelmatige audits van de reserverekeningen door de Tether Foundation.

De missie van Tether is om het gemak van overdracht, het bijhouden van gegevens en andere voordelen van een op blockchain gebaseerde digitale valuta naar traditionele fiat-valuta’s te brengen. Hierdoor kunnen handelaars of handelaren digitale valuta omzetten in hun fiat-waarde, deze fiat-pegged tokens net zo gemakkelijk overbrengen als andere digitale valuta, en diensten of producten prijzen in traditionele valuta, terwijl de overhead van het omzetten van digitale valuta in fiat-valuta wordt vermeden..

Hoe werkt Tether (USDT)?

Tether Limited, de zakelijke entiteit die verantwoordelijk is voor Tether, is verantwoordelijk voor het accepteren van fiat-stortingen en -opnames en het maken en vernietigen van Tether in overeenstemming met. Ze beheren ook de Tether-website die opslag en overdracht van Tethers mogelijk maakt, werken aan Tether-integraties met exchanges en andere derde partijen, en hebben de voogdij over de fiat-reserves die de Tether-tokens ondersteunen. De Tether Foundation heeft gezegd dat het zich inzet voor transparantie en zal regelmatig openbare audits door externe auditors publiceren aan hun Transparantiepagina.

De Tether-transparantiepagina op 4 december 2017

De Tether-technologie werkt door metadata in de Bitcoin-blockchain zelf in te bedden via het Omni-protocol. Het Omni-protocol maakt de creatie (of toekenning) en vernietiging (of intrekking) mogelijk van digitale tokens die worden weergegeven door metadata op de Bitcoin-blockchain. Deze tokens, inclusief Tether, kunnen worden opgeslagen in de Omni-portemonnee en hun circulatie kan op de blockchain worden bekeken via de Omnichest kijker.

U kunt Tether via de Tether opslaan, kopen en verkopen mobiele portemonnee-site.

Wie gebruikt Tether (USDT)?

De implicatie dat Tether-tokens kunnen worden behandeld als dollars of euro’s, heeft geleid tot de acceptatie van Tether als een belangrijk handelspaar op de meeste grotere beurzen. Bitfinex, Bittrex, Poloniex en Binance handelen helemaal niet in fiat-valuta’s, maar hebben speciale USDT-markten voor de meeste van de belangrijkste munten. Handelaren gebruiken Tether om hun transacties af te dekken en om de cryptomarkten waarin ze handelen te betreden en te verlaten.

De circulatie van Tether nadert de 1 miljard tokens en er worden er steeds meer gecreëerd naarmate er naar verluidt steeds meer geld naar de Tether-reserveaccounts vloeit. Naarmate de kettingcirculatie blijft toenemen, neemt ook het gebruik van deze tokens als vervanging voor USD en andere fiat-valuta’s als opslag van waarde toe.

Wat zijn de zorgen met Tether (USDT)?

Naarmate het gebruik van Tether als vervanging voor fiat-valuta’s op grote beurzen toeneemt, is de Tether-prijs van Bitcoin en andere valuta’s nu synoniem met de fiat-prijs, wat betekent dat kopen en verkopen met Tethers de prijs in “echt” geld beïnvloedt. Zolang een ketting echt representatief is voor een fiat-biljet zoals de dollar, is dit geen probleem.

Er zijn echter onlangs enkele zorgen naar boven gekomen over de legitimiteit van de reserves van Tether en over de vraag of het bedrijf van plan is hun belofte van audits na te komen. Er doen veel geruchten de ronde over de relatie tussen Bitfinex (de grootste cryptocurrency-uitwisseling op basis van volume) en Tether, met beschuldigingen van witwassen van geld, samenspanning en frauduleus Tether-“printen”.

Bitfinex en Tether zijn in de pers verschenen en hebben een geaccrediteerde audit beloofd om deze zorgen weg te nemen, de claims laster te noemen en elke beschuldiging van wangedrag van hun kant af te wijzen. Verdere artikelen over nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot deze beschuldigingen zijn onderweg en zullen gaandeweg worden bijgewerkt.

Dat gezegd hebbende, behandelt de Tether-whitepaper deze en andere zorgen, zoals de mogelijkheid dat Tether Limited failliet gaat of dat Tether Limited probeert op te stijgen met het geld. Ze merken op dat bijna alle beurzen en derde partijen die crypto-activa beheren, met dezelfde risico’s te maken hebben, en dat ze daarom geen speciaal geval zijn.

Ze prikkelen hun boekhoudkundige en transparantieproces om het risico van slecht gedrag van de kant van Tether-medewerkers of -leiders te elimineren, en ze merken op dat in het geval dat Tether Limited faillissement aanvraagt, de reserves van fiat die de tokens zelf ondersteunen, veilig en inwisselbaar zullen blijven.

Laatste gedachten… Legitimiteit nader vast te stellen

In 2019 kondigde het Office of the Attorney General for the Southern District of New York een onderzoek naar Tether Ltd, wat geesten uit het verleden weer in het reguliere gesprek bracht. Of Tether nu schijnbaar opzettelijk ondoorzichtigheid bij het onthullen van zijn USD-onderpand onheil, strategie of puur wanbeheer is, de cryptocurrency en het bredere regelgevende ecosysteem kijken naar dit huidige onderzoek om enig licht te werpen. Een argument gepost Medium positioneert Tether als een van de grootste exit-scams in beweging en is het lezen waard voor diegenen die verder willen verkennen.