Wat is Ubiq?

Ubiq is een harde vork van Ethereum die volledig los staat van het Ethereum-ecosysteem. Het draait een licht gewijzigde versie van de Ethereum-blockchain en implementeert de Ethereum Virtual Machine voor slimme contracten en DApps.

Het project is nog vrij klein. Het is gelanceerd zonder een ICO en het token is een poort van het oude Jumbucks-token. Omdat er geen token-verkoop was, is het UBQ-token sinds kort na het genesisblok beschikbaar op de beurzen. Het verving het verouderde JBS-token.

ubiq-logo

Het Ubiq-team voelde de behoefte aan een vork van Ethereum die stabieler en voorspelbaarder versiebeheer bood. De meeste projecten in de blockchain-ruimte worden momenteel intensief ontwikkeld, waaronder Ethereum. Deze ontwikkelingswijzigingen betekenen dat code, contracten en DApps kunnen stoppen met werken of bugs kunnen introduceren als Ethereum-upgrades naar een nieuwe versie.

Ubiq geeft prioriteit aan stabiliteit en methodische, foutloze upgrades. Dit is belangrijk voor bedrijfstoepassingen waarbij een voortdurend veranderend platform een ​​technologierisico vormt. Bedrijven die slimme contracten van Ubiq gebruiken, kunnen er zeker van zijn dat hun contracten naar behoren zullen blijven functioneren wanneer nieuwe upgrades in productie gaan.

Het project is open source en wordt geleid door een team van vijf ervaren blockchain-ontwikkelaars, die allemaal werken zonder winstoogmerk.

Ethereum harde vork

Een groot deel van de code van Ubiq is identiek aan de code achter Ethereum. Het is een harde vork van Ethereum-versie 1.5.8. Hoewel er een paar belangrijke wijzigingen en bewerkingen zijn, waaronder het verwijderen van verwijzingen naar de DAO, is Ubiq voor het grootste deel een Ethereum-kloon.

Waar Ethereum het ETH-token heeft, heeft Ubiq UBQ. Gebruikers betalen contractgas en transactiekosten in UBQ, en ze kunnen het ook gebruiken als een ruil van waarde. De Ethereum Virtual Machine werkt op vrijwel dezelfde manier op Ubiq. Je schrijft het contract in Solidity en voert het uit op dezelfde manier als Ethereum.

Ubiq gebruikt ook zijn eigen versie van populaire Ethereum-portefeuilles en andere tools. Het voordeel is dat Ubiq niet zo groot of populair is geworden als Ethereum, dus het gas en de kosten zijn ordes van grootte lager dan die van Ethereum op dit moment. U kunt op Ubiq dezelfde applicaties uitvoeren als op Ethereum, maar dan veel goedkoper.

Hetzelfde kan natuurlijk gezegd worden voor Ethereum Classic, de originele harde vork van Ethereum na de DAO-aanval. Ubiq heeft zich echter ook op een paar andere manieren gedifferentieerd.

Gebouwd voor bedrijfsstabiliteit

De kern van het Ubiq-project is het bieden van een stabiele, voorspelbare blockchain om een ​​Ethereum Virtual Machine te hosten. Deze voorspelbaarheid is belangrijk voor bedrijven. Omdat Ethereum voortdurend in ontwikkeling is en meerdere forks heeft in de komende roadmap, aarzelen veel bedrijven om bovenop een evoluerend platform te bouwen.

De ontwikkelaars van Ubiq staan ​​op een betrouwbaar platform. De blockchain mag geen plotselinge veranderingen ondergaan die van invloed zijn op de manier waarop deze functioneert. Gebruikers in de financiële wereld en het bedrijfsleven kunnen gerust zijn, wetende dat elke wijziging in de Ubiq-blockchain vooraf gepland, door de gemeenschap geleid en bugvrij zal zijn voordat deze in productie komt. Dit vermindert veel zorgen over governance, risico’s en compliance die bedrijven momenteel hebben met blockchain.

Ubiq doet uitgebreid onderzoek naar het blockchain-ecosysteem, op zoek naar de meest stabiele technologieën die momenteel beschikbaar zijn. Ze testen elk nieuw idee grondig en debuggen het volledig voordat het als een update aan de blockchain wordt toegevoegd.

De focus op stabiliteit is bewonderenswaardig en nodig in de snel veranderende blockchain-ruimte. Tot dusverre heeft Ubiq echter niet veel significante acceptatie van bedrijfstoepassingen gezien. Bovendien is zijn netwerk momenteel nog te klein om als zeer veilig te worden beschouwd. Als gevolg hiervan zouden bedrijven die de overstap naar Ubiq overwegen, het ene technologische risico voor het andere inruilen.

Netwerkstatistieken

De gemiddelde hashrate van Ubiq ligt rond de 350-400 GH / s. Dat maakt het een vrij klein netwerk. Ter vergelijking: de gemiddelde hashrate van Ethereum is ongeveer 240.000 GH / s.

ubiq-netwerk

Gemiddeld vindt een miner elke 88 seconden een nieuw Ubiq-blok. De transactietijden zijn snel op het netwerk, met resultaten die binnen enkele seconden verschijnen en snel worden bevestigd met een snelle blokkeringstijd. Dit is natuurlijk het geval omdat Ubiq een vrij laag transactievolume heeft. Toen ik het vandaag controleerde, had Ubiq enkele blokken in de afgelopen tien minuten zonder helemaal geen transacties. Alle blokken hadden minder dan tien transacties.

De mijnbeloning is 7 UBQ voor een succesvol blok. Dit neemt elk jaar af. De geldhoeveelheid van Ubiq is echter onbeperkt. Dit verschilt van het monetaire beleid van de meeste cryptocurrencies. In plaats daarvan implementeert Ubiq een consistent inflatiecijfer voor de valutaproductie. Het tarief begon met 7,3% per blok, maar zal de komende acht jaar geleidelijk dalen tot 0,7%.

Het voordeel van een op inflatie gebaseerd model is dat er altijd een beloning zal zijn voor mijnbouw. Met andere cryptocurrencies zullen miners, wanneer ze de harde limiet van tokens bereiken, overgaan op een verdienmodel met alleen vergoedingen. Mijnwerkers zullen al hun geld verdienen aan vergoedingen, en er zal een sterke prikkel zijn om hogere vergoedingen op het netwerk in rekening te brengen. Koop en laat de geldvoorraad onbeperkt, Ubiq garandeert mijnwerkers dat er altijd een door het systeem gegenereerde mijnbeloning zal zijn.

Algoritme voor flux-moeilijkheid

Een gebied waarop Ubiq gloednieuwe code implementeert die uniek is voor het Ubiq-platform, is het aanpassen van de moeilijkheidsgraad. Terwijl mijnwerkers het netwerk binnenkomen en verlaten, fluctueert de verwerkingskracht. Soms is de moeilijkheidsgraad misschien te gemakkelijk en zal de bloktijd dalen tot onder de beoogde bloktijd van 88 seconden. Andere keren kan de moeilijkheid te moeilijk zijn en zal de bloktijd na 88 seconden vertragen.

Er zijn veel algoritmen voor het aanpassen van moeilijkheidsgraden in blockchain om dit probleem op te lossen. Sommige werken echter beter dan andere. Ze kunnen veel vluchtigheid creëren in bloktijd. Het Flux Moeilijkheidsalgoritme van Ubiq probeert de vluchtigheid glad te strijken. Tot nu toe is het succesvol geweest in netwerktests.

flux-moeilijkheidsalgoritme

Hierboven zie je de eerste 10.000 blokken van Ubiq. Het is duidelijk dat er drie soorten patronen in de grafiek zijn. De eerste is het originele algoritme dat is overgedragen van Digibyte. Je kunt veel vluchtigheid zien. Ten tweede is er een aangepaste versie van het Digibyte-algoritme. Ten slotte is de derde sectie het nieuwe Flux Difficulty Algorithm.

Oom Blocks

Soms ontdekken twee mijnwerkers een blok in de buurt van dezelfde tijd, voordat ze over elkaar te weten kunnen komen. De mijnwerker die als eerste eindigde, is de winnaar. Het blok dat de tweede mijnwerker heeft gemaakt, wordt een ‘oomblok’ genoemd. Het is technisch geldig, maar, in ieder geval bij de meeste blockchains, wordt het wees omdat het niet de eerste was.

ubiq-blokken

De eerste mijnwerker die klaar is, wint de blokbeloning, maar de mijnwerker van een oomblok krijgt ook een beloning. Op Ubiq is deze beloning 50% van de blokbeloning. Zodra er echter een nieuw blok is gevonden, kan iemand geen oomblok meer aanmaken op het oudere blok.

Ubiq implementeert ook een stimulans voor mijnwerkers om geldige oomtransacties in het nieuwe blok op te nemen. Een mijn die een verweesd oomblok bevat, ontvangt de 1/32 van de huidige blokbeloning.

Ubiq Technologies-team

Aan het begin van het Ubiq-project was er geen tokenverkoop, dus er is geen officieel ontwikkelingsbudget. Alles is open source en community-driven. Het oprichtende team moest UBQ op dezelfde manier kopen als elke investeerder.

Bovendien startte het oprichtende team een ​​privébedrijf, Ubiq Technologies Inc., om als financieringsvehikel te dienen voor toekomstige platformontwikkeling. Het bedrijf biedt advies en partnerschappen voor zakelijke bedrijven om aan de slag te gaan met blockchain.

ubiq-team

Julian Yap leidt het Ubiq-team. Voordat hij bij Ubiq begon, werkte hij aan projecten met Bittrex, Blocktech en Decred. Zijn formele opleiding is als systeemingenieur. De overige teamleden zijn allemaal ontwikkelaars met verschillende ervaring in blockchain-technologie en softwareontwikkeling.

Ubiq-token (UBQ)

Het UBQ-token begon met de overdracht van waarde van een bestaand token, Jumbucks (JBS). Dat token is nu verouderd en UBQ heeft zijn rekeningsaldi en transactiegeschiedenis overgenomen. Jumbucks draaide oorspronkelijk op een proof-of-stake onafhankelijke blockchain. UBQ draait op de Ethereum Virtual Machine die is gebaseerd op de Ubiq blockchain.

UBQ had geen ICO of premine. De ontwikkelaars zijn van mening dat dit de beste keuze was om een ​​echt, door de gemeenschap geleid platform te creëren. Ze vermijden ook de regelgevende hindernissen die gepaard gaan met het inzamelen van fondsen via een symbolische verkoop.

Hoe Ubiq (UBQ) te kopen

Als u UBQ wilt kopen, moet u eerst Bitcoin bezitten. Er is geen fiat-gateway van UBQ en Bitcoin is het sterkste handelspaar dat beschikbaar is om UBQ te kopen.

90% van alle UBQ-bestellingen vindt plaats op Bittrex. Dat is waarschijnlijk de gemakkelijkste plaats om UBQ te kopen als u eenmaal BTC bezit. UBQ / BTC is het enige handelspaar dat beschikbaar is op Bittrex.

Cryptopia biedt ook UBQ aan in handelsparen met BTC, LTC en DOGE. Het volume op LTC en DOGE is echter zo verwaarloosbaar dat u het geluk heeft om een ​​bestelling tegen een eerlijke prijs voor een van die valuta’s binnen te krijgen. Blijf bij BTC.

Hoe Ubiq (UBQ) op te slaan

UBQ gebruikt zijn eigen versie van populaire Ethereum-portefeuilles.

  • Pyrus is de webportemonnee van UBQ. Het is een afsplitsing van MyEtherWallet en werkt op dezelfde manier.
  • Fusie is de GUI-desktopportemonnee. Het is een vork van de Mist-portemonnee van Ethereum.
  • De Ledger Nano S ondersteunt ook UBQ, waardoor het een geweldige hardware-optie is.

Gevolgtrekking

Het idee om blockchain-technologie te stabiliseren voor gebruik in de onderneming is een goede. Het is echter niet duidelijk hoeveel daadwerkelijke vooruitgang Ubiq boekt in de richting van dat doel. Met weinig partnerschappen en een trage ontwikkelingstijdlijn is het moeilijk te zeggen hoe dit project zal aflopen. Als u overweegt te investeren in Ubiq, moet u beslissen of het voldoende verschilt van Ethereum en voldoende vooruitgang boekt om de investering te rechtvaardigen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me