Alle openbare blockchains maken gebruik van blockchain-bevestigingen. Deze zijn belangrijk omdat ze u kunnen helpen begrijpen hoe zeker u kunt zijn bij het uitvoeren van een transactie. Wanneer een transactie voor het eerst naar de blockchain wordt uitgezonden, begint deze met nul bevestigingen. Dit aantal neemt vervolgens toe naarmate de informatie wordt toegevoegd aan het eerste blok, bevestigd, een vaste plaats krijgt en gevolgd door meer blokken.

Blockchain-bevestigingen zijn van vitaal belang, omdat ze een manier zijn om informatie te verifiëren en legitimeren die dan onveranderlijk wordt. Als een transactie als frauduleus wordt beschouwd, wordt deze van de blockchain afgewezen: nul blockchain-bevestigingen betekent nul transacties.

Gemiddeld vereisen cryptocurrency-uitwisselingen minimaal drie bevestigingen totdat een transactie wordt geaccepteerd. Coinbase beschouwt bijvoorbeeld een Bitcoin-transactie pas als definitief als deze in ieder geval heeft ontvangen drie bevestigingen.

Hoe groter de transactie, hoe meer blockchain-bevestigingen er nodig zijn. Dit komt omdat hoe meer bevestigingen er zijn, hoe moeilijker het is om de transactie terug te draaien. Bij een transactie van $ 1 miljoen is het niet ongebruikelijk om op ten minste 60 bevestigingen te wachten. Het aantal blockchain-bevestigingen dat nodig is om een ​​transactie te verifiëren, verschilt per blockchain. Laten we hier eens naar Bitcoin en Ethereum kijken.

Bitcoin-bevestigingen

U weet waarschijnlijk al dat de blockchain van Bitcoin ongeveer elke 10 minuten een nieuw blok maakt tijdens het mijnproces. Dit blok verifieert en registreert vervolgens nieuwe transacties en voegt ze toe aan de Bitcoin-blockchain. Dit betekent dat een transactie niet is bevestigd totdat het nieuwe blok is gegenereerd. Als u Bitcoin verzendt of ontvangt, is het daarom essentieel om te wachten tot u ziet dat de transactie is bevestigd.

Een bevestiging duurt gewoonlijk maximaal 10 minuten. Maar aangezien één bevestiging niet voldoende is om zeker te zijn van de geldigheid van de transactie, moeten gebruikers wachten tot elk nieuw blok is gemaakt en de informatie verifiëren. Afhankelijk van het verzonden bedrag kan dit tussen de 30 en 600 minuten duren. Tien uur is lang wachten op een transactiebevestiging!

Sommige Bitcoin-services zijn direct beschikbaar en vereisen alleen de eerste bevestiging, maar de meerderheid vraagt ​​om meer, terwijl sommige bedrijven ten minste zes Bitcoin-blockchain-bevestigingen nodig hebben voordat ze de transactie accepteren.

Bitcoin-bevestigingen

Bitcoin-bevestigingen via Bitcoin wereldwijd kopen

Wat is de Bitcoin Mempool?

De Bitcoin-mempool is de zee van onbevestigde Bitcoin-transacties op het Bitcoin-netwerk. Zoals hierboven uitgelegd, wordt een transactie die naar de blockchain is geüpload, niet onmiddellijk bevestigd, maar wordt deze vrijgegeven in de geheugenpool van transacties, die als in beweging worden beschouwd..

Alle knooppunten op het Bitcoin-netwerk zijn verbonden met de mempool, en dat geldt ook voor de miners die transacties uit de mempool in een blok verzamelen. De miner die als eerste de wiskundige vergelijking oplost en het blok aan de blockchain toevoegt, is de eerste die het blok bevestigt. Daarom is de eerste die het mijnwerkersbeloning van 12,5 BTC.

Dit is vrij eenvoudig, maar sommige transacties worden sneller uit de mempool gehaald dan andere. Waarom? Omdat mijnwerkers ook een bonuspercentage van transactiekosten verdienen (de Bitcoin-mijnvergoeding genoemd).

Mijnwerkers zullen eerst de transacties met de hogere vergoedingen uitkiezen om een ​​hogere bonus te verdienen. Het legt ook uit waarom het niet betalen van transactiekosten ertoe kan leiden dat uw transactie vastloopt. Naarmate meer mensen zich bij het Bitcoin-netwerk aansluiten, is dit knelpunt zelfs een van de grootste uitdagingen voor de Bitcoin-gemeenschap.

Hoe Blockchain-bevestigingstijden te versnellen

Hoe hoger de vergoeding die u betaalt, hoe groter de kans dat uw transactie tijdig wordt bevestigd (er is een kans van 60 procent dat het 10 minuten of minder duurt). Als uw transactie echter niet is bevestigd, is de aanbevolen wachttijd 72 uur voordat u deze opnieuw verzendt.

Als u echter geen vergoedingen wilt betalen, kunt u controleren hoeveel onbevestigde transacties er zijn op een gegeven moment en bereken hoe lang het gaat duren.

Ethereum Blockchain-bevestigingen

Als het gaat om Ethereum blockchain-bevestigingen, lijkt het overeengekomen aantal onbeslist te zijn. Volgens de Ethereum wit papier, 7 bevestigingen zouden voldoende moeten zijn om de transactie te bevestigen (ongeveer 2 minuten).

Ethereum-mijnwerkers moeten echter de parameters van de laatste 250 blokken controleren. Dus als je voorzichtig wilt zijn zoals de mijnwerkers, moet je wachten op 250 bevestigingen. Dit klinkt als veel, maar in de praktijk duurt het maar ongeveer een uur.

Stack Exchange

Stack Exchange

Coinbase vereist 50 ethereum-bevestigingen voordat u een transactie als voltooid beschouwt. Er moet ook worden opgemerkt dat de Ethereum-blockchain ook met aanzienlijke schaalbaarheidsproblemen kampt. Ethereum werkt aan snelle schaalvergroting om meer gebruikers aan te trekken, en via Proof of Stake zouden bevestigingen nog sneller moeten zijn.

Etherscan en ethergas

Ethereum heeft geen mempool voor lopende transacties; het heet gewoon de transactiepool. De pool bevat alle ingediende transacties die nog niet aan een blok zijn toegewezen.

Er zijn meerdere methoden om uw transactie te versnellen en te beslissen over de beste gasprijs bij het verzenden van uw Ethereum-transactie. Je kan het proberen ETH-tankstation om een ​​overzicht van het gasverbruik te zien, en u kunt zien hoeveel transacties er in behandeling zijn met Etherscan.

ETH-tankstation

ETH-tankstation

Etherscan is bijzonder populair omdat u transacties op gasprijs kunt bestellen (klik gewoon op de kolom GasPrice). Je ziet dan min of meer dezelfde lijst die mijnwerkers zien en als je een gasprijs selecteert die binnen de eerste paar pagina’s valt, zou je moeten genieten van korte bevestigingstijden.

De afhaalmaaltijd

Blockchain-bevestigingen zijn essentieel voor het beveiligen van uw transacties. De beste manier om voor een snellere bevestiging te zorgen, is door een hogere vergoeding te betalen. Aangezien alle blockchains beginnen op te schalen om zich voor te bereiden op nog meer gebruikers, zal het interessant zijn om te zien welke invloed dat heeft op de prijzen die we betalen en de tijden waarop we wachten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me