Walmart heeft in 2017 belangrijke stappen ondernomen om te experimenteren met blockchain tec. Of het nu uit FOMO kwam of accepteerde dat blockchain er is om te blijven, ze realiseerden zich dat late adopters in het stof zouden blijven. Dus Walmart begon eerst met de IBM-initiatief om bepaalde voedingsmiddelen door de toeleveringsketen te volgen.

De resultaten van het traceren van Chinees varkensvlees en Mexicaanse mango’s over de hele wereld waren bemoedigend. Blockchain-technologie onthulde zijn potentieel. En nu wordt de retailgigant schietgrage met het aanvragen van octrooien. Van betalingssystemen die blockchain gebruiken tot het integreren van de technologie met een autonoom op voertuigen gebaseerd bezorgsysteem.

Dat roept dus een belangrijke vraag op.

Waarom dient Walmart Blockchain-patenten in??

Walmart-octrooi

Walmart’s nieuwste patent

Blockchain-technologie is nog ver verwijderd van massale acceptatie. Maar het is veilig om te zeggen dat de meeste industrieën de mogelijkheden ervan zien. In het geval van Walmart kan het een evolueer-of-die-manoeuvre zijn, waarbij ze zichzelf dwingen zich aan te passen aan bepaalde veranderingen, of gewoon een evolutie in logistiek management.

Maar het komt op een moment dat retailers over de hele wereld nog steeds aan het uitzoeken zijn hoe ze blockchain het beste in hun processen kunnen integreren.

Sommigen (zoals de Japanse Rakuten) werken aan het lanceren van hun eigen cryptocurrency. Anderen, zoals Walmart en Kroger, hebben geëxperimenteerd met het volgen en traceren van voedsel door de hele toeleveringsketen.

En zelfs online giganten Amazon en Facebook zijn begonnen met het registreren van domeinen, het lanceren van blockchain-platforms en het verkennen van het potentieel ervan.

Toch zijn de patenten van Walmart niet bijzonder specifiek en lijken ze in hun presentatie bijna op witboeken. Dit laat ruimte voor veel interpretatie en vragen – specifiek, wat zijn de plannen van Walmart voor blockchain-technologie?

Aftrekkingen verminderen

Grote bedrijven zoals Walmart moeten de kosten opvangen die uit verschillende situaties voortvloeien. Deze staan ​​bekend als inhoudingen. Bedenk bijvoorbeeld dat een leverancier korting wil krijgen, of producten beschadigd aankomen of misschien minder dan het afgesproken bedrag. Dit resulteert vaak in een conflict met leveranciers dat moeilijk op te lossen is.

Chief Product Officer bij HighRadius, Sayid Shabeer legt uit:

“Conflictoplossing wordt vaak vertraagd door beperkte toegang tot gegevens die eigendom zijn van verschillende belanghebbenden. Bijvoorbeeld belanghebbenden van verschillende afdelingen bij zowel leveranciers als klanten (Walmart), logistieke dienstverleners, auditors etc., evenals kwesties met betrekking tot traceerbaarheid van gerelateerde transacties en documenten. “

Blockchain-technologie zou het hoognodige niveau van transparantie kunnen bieden dat nodig is om deze conflicten te voorkomen. Of los ze eenvoudig en geautomatiseerd op, zonder complicaties.

Shabeer vervolgt: “Walmart zou bijvoorbeeld een blockchain kunnen hosten voor transportbedrijven, zodat zowel leveranciers als Walmart het gedistribueerde grootboek kunnen gebruiken voor afstemming. De versnelde oplossing van geschillen zou zowel de leveranciers als de kopers in relatie met AR / AP ten goede komen. ”

Slimme contracten gebruiken om leveranciers te betalen

Het gebruik van slimme contracten om leveranciers te betalen op basis van vooraf bepaalde voorwaarden, zou een andere truc kunnen zijn voor Walmart. Ze zouden de hoeveelheid mankracht die nodig is om betalingen te organiseren en posten bij te houden aanzienlijk kunnen verminderen. Operaties zouden oneindig veel efficiënter worden.

Shabeer zegt: “Het” slimme contract “zou kunnen worden geïmplementeerd als onderdeel van de bredere blockchain die hierboven is beschreven. Dit zou niet alleen helpen bij het realiseren van tijdige betalingen, maar zou ook een omgeving van transparantie creëren met minder conflicten. “

Voorraadketenbeheer

We hebben al tekenen gezien van de pilottest met IBM dat Walmart blockchain gaat gebruiken voor zijn toeleveringsketen. Aan de hand van de positieve resultaten die ze zagen bij het volgen van een paar etenswaren, stel je eens voor dat die werd uitgerold naar de productlijn met duizenden producten.

Joel Vincent, Chief Marketing Officer bij IoT-specialisten ZEDEDA merkt op: “Het beoogde gebruik van Walmart, volgens het meest recente patent, is meer in lijn met wat u van grote bedrijven kunt verwachten. Het bevindt zich binnen de toeleveringsketen en houdt bij hoe toegang wordt verkregen tot dingen in een autonoom voertuig (wat nodig is omdat er geen bestuurder is om een ​​”log” met de hand te ondertekenen, dus de toegangscode moet worden “gelogd” zonder fysieke verificatie van de toegang) . “

Hij vervolgt: “In werkelijkheid is het gebruik van de zelfrijdende auto gewoon het vervangen van een bestuurder. Als je de chauffeur vervangt, moet je vervangen hoe de chauffeur dingen in- en uitcheckt bij een beveiligde vrachtwagen (wat naast rijden ook zijn taak is). Het is geen sprong van een vloot mensen die rijden en inventaris controleren naar een vloot van zelfrijdende auto’s met een fraudebestendig logboek om de inventaris in en uit te checken. “

De status-quo verandert

Terwijl Walmart, Facebook en andere giganten op de blockchain-trein springen, betekent dat niet noodzakelijk dat het zijn bestemming binnenkort zal bereiken. Het kan zelfs jaren duren voordat Walmart blockchain-technologie volledig integreert met zijn bestaande systemen.

“Het is de analogie met het ‘draaien van een olietanker'”, merkt Vincent op. “Binnen een groot bedrijf zijn het niet alleen de systemen die diep geïntegreerd zijn en moeilijker af te wikkelen dan een 10-inch hoge bol kerstlichtjes, maar ook de ingewortelde processen.”

Het feit dat ze zich voorbereiden op verandering, is echter een bemoedigend teken. Niet alleen voor FOMO, maar daadwerkelijk aantoonbaar hun bedrijfsprocessen en bedrijfsresultaten verbeteren.

Blockchain-technologie zou veel van de problemen van Walmart kunnen oplossen. Van vertrouwen en transparantie tot traceerbaarheid, verantwoording en afvalvermindering.

“Blockchain serieus genomen door conservatieve bedrijven is het begin van de legitimiteit van de technologie”, beweert Vincent. “We vinden elke dag praktische, implementeerbare toepassingen. We hebben mogelijk de blockchain ontwikkeld van “internet in 1991” naar “internet in 1994 – net voordat Netscape openbaar werd” met deze activiteit. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me