Wat zijn de mogelijke voordelen en gevolgen van Bitcoin-donaties voor goede doelen?

Bitcoin-donaties zijn een uitstekende manier voor goede doelen om meer donateurs aan te moedigen deel te nemen. Voor donateurs is het eenvoudig om geld in Bitcoin te sturen, zolang het goede doel een online portemonnee heeft. En voor goede doelen kunnen ze geld ontvangen van over de hele wereld, van een modern type donateur, die de voorkeur geeft aan deze betaalmethode.

“Bitcoin is een opwindende, nieuwe digitale valuta waarmee wereldwijde betalingen 24/7, 365 dagen per jaar met nominale vergoedingen kunnen plaatsvinden”, zegt Christopher Moussa, Chief Investment Officer bij Crypto Capital-investeringen. “Goede doelen beginnen de vele potentiële voordelen te realiseren bij het accepteren van Bitcoin-donaties. Door voorop te lopen bij het accepteren van Bitcoin-donaties, wordt uw organisatie geopend voor een nieuwe gemeenschap van donateurs die liever exclusief met Bitcoin te maken hebben. ”

Klinkt geweldig, toch? En het is. Maar zoals bij al het andere in het leven, moet u eerst de kleine lettertjes lezen. Als u een goed doel bent en u wilt Bitcoin-donaties accepteren, zijn er een paar dingen die u moet weten. U laat u niet afschrikken door zaken als belastingnaleving, volatiliteit en beveiliging van uw bitcoin-donaties. Maar doe eerst je onderzoek.

Als u zich eenmaal bewust bent van de mogelijke risico’s en weet hoe u bitcoin-donaties correct verwerkt, kan het accepteren van dit soort financiering grote voordelen hebben voor uw goede doel. Laten we er hier een paar bekijken.

Een grotere donorpool

Liefdadigheidsinstellingen hebben te maken met een behoorlijk stevige concurrentie als het gaat om het aantrekken van donateurs. Ze moeten niet alleen donateurs overtuigen om geld uit eigen zak te verdelen, maar ze moeten ook concurreren met duizenden andere doelen.

Alleen al in de Verenigde Staten zijn dat er 1,5 miljoen geregistreerde non-profitorganisaties. Donateurs overtuigen om de jouwe te kiezen boven de rest is niet eenvoudig.

Het accepteren van Bitcoin-donaties opent niet alleen de potentiële donorpool, maar het geeft je ook een voorsprong op de concurrentie die geen cryptocurrency accepteert. Het is ook gemakkelijker voor internationale donateurs om geld te sturen. En voor donateurs die de voorkeur geven aan volledige anonimiteit, is het verzenden van Bitcoin een extra stimulans.

Denk maar aan het Pineapple Fund dat anoniem $ 55 miljoen aan Bitcoin heeft geschonken aan goede doelen. Dat zou niet mogelijk zijn geweest zonder Bitcoin.

Consulent zonder winstoogmerk, Paul Lamb legt uit: “Een duidelijk voordeel is dat, naarmate meer en meer mensen zich bewust worden van Bitcoin en andere cryptocurrencies, en zich er prettiger bij voelen, hoe groter het vermogen van liefdadigheidsinstellingen om nieuwe geldstromen binnen te halen.”

Een beroep doen op de millennial-demografie

Startende liefdadigheidsinstellingen hebben het bijzonder moeilijk om de aandacht van donateurs te trekken. Ze hebben meestal niet het geld om zichzelf op de markt te brengen en zijn niet goed bekend bij het publiek. Wanneer de meeste mensen doneren, is dat aan de grootste liefdadigheidsinstellingen en de populaire namen die ze gewend zijn in de media te zien.

Een beroep doen op millennials moet deel uitmaken van de prioriteiten van elke liefdadigheidsinstelling. Millennials zijn meer gepassioneerd over doelen en altruïstischer dan generaties daarvoor (de gemiddelde millennial schenkt bijna $ 600 per jaar aan goede doelen). Millennials zijn toevallig ook de meest actieve generatie die Bitcoin gebruikt. Ze zijn bereid om aan uw goede doel te doneren als u het hen zo gemakkelijk mogelijk maakt.

Er zijn verschillende crowdfundingplatforms die het voor kleine goede doelen gemakkelijker maken om zich bekend te maken, waaronder bijtend en bithope. Zodra u uw goede doel voor het juiste publiek krijgt en het voor hen eenvoudig maakt om te doneren door Bitcoin te accepteren, vergroot u uw aantrekkingskracht.

“Millennials zijn de demografische groep die Bitcoin het meest gebruikt”, zegt Lamb, “en aangezien liefdadigheidsinstellingen jongere donateurs proberen te werven, is cryptocurrency een ongekend en groeiend gebied voor fondsenwerving. De mogelijkheid om Bitcoin te accepteren, brengt ook een soort van vooruitstrevende cache met zich mee, die de aandacht kan trekken van de moderne en meer innovatiegerichte donor. “

Een substantiële wereldwijde inkomstenstroom

In maart doneerde Ripple $ 29 miljoen aan DonarsChoose.org zodat ze konden doneren aan elk verzoek van docenten op de site. Dit is slechts één voorbeeld van cryptocurrencies die proactiever worden in filantropie.

Het is niet alleen gunstig voor goede doelen, maar helpt blockchain-bedrijven om een ​​deel van de negatieve pers rond cryptocurrency aan te pakken en de beschuldigingen dat de meeste mensen erin criminelen zijn of alleen uit op persoonlijk gewin. Liefdadigheidsinstellingen zijn klaar om van deze goodwill te profiteren om meer donaties te stimuleren.

Het volledige voordeel van de donatie krijgen

Hoewel liefdadigheidsinstellingen die donaties accepteren via traditionele middelen, zoals creditcard of PayPal, onderworpen zijn aan vergoedingen, kunnen deze met Bitcoin-donaties aanzienlijk worden verminderd. Hoewel transactiekosten nog steeds bestaan, zijn ze aanzienlijk lager.

“Hierdoor kan de non-profitorganisatie het volledige voordeel van de donatie realiseren en wordt de verwerkingstijd aanzienlijk verkort”, legt Moussa uit. “Donaties met Bitcoin kunnen worden geaccepteerd van individuen over de hele wereld. De voordelen van Bitcoin-donaties zijn dat de transacties snel plaatsvinden, meestal binnen 15 minuten. ”

Het accepteren van bitcoin-donaties betekent dat u geen vermogenswinst hoeft te betalen, waardoor liefdadigheidsinstellingen het volledige voordeel van de donatie kunnen krijgen – zolang liefdadigheidsinstellingen de vluchtigheid van de Bitcoin-waarde en de mogelijke fiscale implicaties begrijpen.

De belangrijkste afhaalmaaltijd is dat u compliant moet zijn. Accepteer dus geen donaties en dan roekeloos HODL. “Voor liefdadigheidsorganisaties,” adviseert Moussa, “is het belangrijk op te merken dat het houden van bitcoin-donaties als investering hen ertoe kan verplichten niet-gerelateerde inkomstenbelasting te betalen over alle inkomsten die kunnen worden gerealiseerd. Belastingprofessionals concentreren zich steeds meer op bitcoin-belasting en kunnen organisaties helpen bij het navigeren op deze nieuwe grens. “

Jeromy Spence, directeur financiën bij iComply Investor Services Inc.. voegt eraan toe: “In de VS, waar vermogenswinsten de first in first out-methode gebruiken, zou het gunstig zijn om eerder dan later te doneren, zodat ze een belastingbewijs kunnen krijgen op hun meest belastbare cryptovaluta. Er zijn extra voordelen voor nieuwe donateurs die ook opgemerkt moeten worden. ”

Hij concludeert echter dat “uiteindelijk goede doelen opgewonden moeten zijn en moeten leren hoe ze op de markt kunnen komen voor diegenen die geïnteresseerd zijn in cryptodonatie, zodat het een win-win kan zijn voor de donor en het goede doel.”

Afsluitende gedachten over Bitcoin-donaties

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het accepteren van Bitcoin-donaties voor uw goede doel. Zeker als u uw donorpool wilt vergroten en het geven zo gemakkelijk mogelijk wilt maken.

Het accepteren van Bitcoin geeft uw goede doel meer mogelijkheden, wat een onnoemelijke impact kan hebben op het werk dat u doet. Wees er slim in, wees compliant en open de deur naar meer financiering en een betere toekomst.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me