Wat zijn ervaringspunten?

Wat als je door het leven zou kunnen gaan door ervaringspunten te verdienen door gewoon je dag door te brengen? Boodschappen halen (+ 500XP), de stier neerschieten met je buds op je favoriete berichten-app (+ 200XP), of met je geliefde gaan eten bij je favoriete Aziatisch-Amerikaanse fusion-gastropub (+ 1000XP).

Als het klinkt alsof u een IRL-videogamelandschap bent binnengegaan, hoeft u zich geen zorgen te maken: dit is niet een door virtual reality geregeerde dystopie zoals Ready Player One. Het is echter een beloningssysteem dat het leven zal laten spelen als een RPG: een rollenspel waarin de rol van jou is en het spel het leven zelf is..

Het heet Experience Points, en zoals zijn missie suggereert, wil het XP van het scherm en in je dagelijkse routine halen. Het project bouwt een deeleconomie op voor alle aspecten van het leven, van dagelijkse aankopen tot toerisme, allemaal aangedreven door de XP-munt. Met ervaringspunten is de distributie beperkt tot adoptie en acceptatie; als een branche of dienst het model van het project overneemt, kunt u XP-munten verdienen voor uw dagelijkse ervaringen.

Hoe ervaringspunten werken

Zoals je zou verwachten, hebben Experience Points enige directe relevantie voor online gaming-gemeenschappen. De munt, XP, biedt gaming-ecosystemen een zichzelf in stand houdend economisch model waar het kan worden gebruikt voor aankopen, in-game beloningen en speler-naar-speler-transacties.

Het Experience Points-team wil dit model echter overnemen op real-life interacties en transacties. In principe kunnen consumenten en communityleden in XP worden beloond voor interactie met een dienst of entiteit die het Experience Points-platform heeft aangenomen, zoals het bijwonen van een concert of het kopen van een maaltijd in een restaurant dat XP gebruikt. Gebruikers kunnen hun XP vervolgens uitgeven op deelnemende locaties, zodat ze de ervaring die ze hebben opgedaan kunnen gebruiken om terug te keren naar de XP-economie..

Experience Points gebruikt

Uiteindelijk wil Experience Points actoren uit alle lagen van de bevolking verenigen en de samenwerking vergemakkelijken tussen alle industrieën die het willen overnemen. Het eindproduct zou een levensechte economie zijn die gaming, toerisme, consumentenindustrieën, sociale media, entertainment en meer koppelt aan een verenigd ecosysteem.

Ervaar Points Pentanode-systeem

Om de netwerkintegriteit te beveiligen en de distributie van XP over de beoogde industrieën te garanderen, maakt Experience Points gebruik van een vijfvoudig knooppuntsysteem. Elke node vervult een specifieke functie voor het Experience Points-ecosysteem.

Masternodes:

Experience Points werkt volgens een Proof of Stake-model, dus de masternodes dienen uw typische PoS-consensusmechanisme. Ze beloven (ongeveer) een jaarlijks rendement van 50% op de investering en hebben minimaal 50 mln XP nodig om te kunnen werken. Knooppunten die meer dan het minimum bevatten, ontvangen hetzelfde uurlijkse rendement (ongeveer 2800XP). Dit ontmoedigt hamsteren en moedigt gebruikers aan om meer knooppunten op te zetten om het netwerk te ondersteunen.

Supernodes:

Dit knooppunt vereist 1 miljard XP om te werken en belooft een jaarlijks rendement van ongeveer 200% op de investering. De 1 miljard toegewezen XP wordt echter verbrand bij het opzetten van het knooppunt om te voorkomen dat operators munten dumpen wanneer ze een winstdoel bereiken. Dit zorgt ervoor dat alleen serieuze investeerders die in de toekomst van het project geloven, supernodes gaan zoeken.

Verkoopknooppunten:

Deze knooppunten worden gedistribueerd naar verkopers, detailhandelaren en winkeleigenaren die XP willen adopteren voor betalings- en / of promotionele redenen. Ze functioneren als masternodes, behalve dat de inzet niet kan worden opgesplitst, verkocht of verplaatst. Inzetbeloningen worden gebruikt om XP aan klanten te verdelen naar goeddunken van de verkoper, maar deze beloningen worden beperkt tot 150% van de oorspronkelijke inzet om ervoor te zorgen dat fondsen daadwerkelijk worden herverdeeld en niet inactief blijven.

Devnodes:

Devnodes zijn vergelijkbaar met salesnodes, behalve in de online wereld, en ontwikkelaars kunnen ze gebruiken met hun online producten. Net als Salesnodes kan de ingezette XP niet worden opgebroken of uit het knooppunt worden verplaatst – de operator heeft helemaal geen toegang tot het geld. Ze kunnen alleen worden gedistribueerd via de XP API om de circulatie onder platformgebruikers te bevorderen, en voor devnodes worden alle inzetbeloningen die niet binnen 10 dagen nadat ze zijn verdiend, onmiddellijk verbrand. Dit is bedoeld om ontwikkelaars aan te moedigen XP in het systeem te pompen en de acceptatie van de munt op hun platform te versnellen.

Geonodes:

Geonodes verbinden Experience Points-gebruikers met de fysieke wereld. Deze knooppunten zijn verantwoordelijk voor het verdelen van XP aan personen die een specifieke locatie, monument of andere attractie bezoeken. Door simpelweg te verschijnen en een QR-code te scannen, kunt u XP ontvangen voor het bezoeken van een populaire toeristische trekpleister of een museum, zolang het maar is verbonden met een geonode.

Ervaar het Points-ecosysteem

Ervaringspunten Use Cases

Opgemerkt moet worden dat salesnodes, devnodes en geonodes worden ingezet met het specifieke doel om XP te verspreiden voor de adoptanten en consumenten van het ecosysteem. Als zodanig worden de munten effectief (niet letterlijk) verbrand wanneer ze worden ingezet, omdat ze uit de circulerende voorraad worden gehaald en uitsluitend worden gebruikt om inzetbeloningen voor gebruikers te herverdelen.

Deze beloningen kunnen over een aantal bedrijfstakken worden verdeeld, en hier zijn slechts enkele voorbeelden van mogelijke gebruiksscenario’s:

Voor salesnodes:

Stel dat Molly een restaurant heeft genaamd Smack Yo Mama Mac. Ze wil een beloningssysteem voor haar restaurant creëren, waarbij voor elke 10 maaltijden die een klant koopt, 5.000 XP ontvangen. Ze kunnen dan de XP gebruiken om hun volgende maaltijd te kopen als ze dat willen. In een ander voorbeeld heeft Angela een massage- en warmwaterbron-spa in New Mexico. Met Experience Points zet ze een verwijzingsprogramma op dat klanten 3.000 XP toekent voor elke nieuwe persoon die ze naar de spa brengen.

Voor devnodes:

Carl heeft een berichten-app voor het leren van talen waarmee gebruikers kunnen communiceren met individuen in meertalige chatrooms. Als de ene gebruiker een andere gebruiker nuttige taalcoaching of bijles biedt via de app, kan die persoon de andere in XP een fooi geven voor de hulp. Carl heeft ook een app voor het delen van recepten. Met XP kan Carl receptbijdragers belonen voor hun toevoegingen aan het receptenboek van de applicatie.

Voor geonodes:

Het VVV-kantoor in Edinburgh wil sightseeing aanmoedigen, dus besluiten ze hiervoor een Experience Points-genode op te zetten. Beloningen kunnen vele vormen aannemen, waaronder het toekennen van gebruikers per gelopen afstand op de Royal Mile, hen 4.000 XP geven voor het wandelen van Arthur’s Seat, of 2.000 XP voor een bezoek aan Edinburgh Castle.

Ervaar Points Team en Roadmap

BEWERK: Sinds de publicatie heeft het project de teamsectie van hun website verwijderd.

Over het project website, de enige teaminformatie is een lijst met pseudonieme, door emoji vertegenwoordigde leden zonder LinkedIn-profielen. Dit heeft in het verleden sommige investeerders een pauze gegeven, maar voor wat het waard is, blijft het team actief Onenigheid, Telegram, en Github. Als ze legitiem zijn, lijkt het erop dat ze liever anoniem blijven.

Experience Points-team

De routekaart van het project lijkt zich te concentreren op speelse komische illustraties om de doelen over te brengen, en deze doelen omvatten rudimentaire mijlpaalbeschrijvingen en enigszins concrete deadlines. Voor 2018 hoopt het team wereldwijde on-boarding aan te pakken door ontwikkelaars en bedrijven een kit aan te bieden om aan de slag te gaan met hun eigen node, een Experience Points-markt op te zetten voor service / productvermelding en betaling, en een onafhankelijk ontwikkelaarsportaal te creëren voor het XP-ecosysteem..

Ervaar de handelsgeschiedenis van punten

Op het hoogtepunt van de vakantiebullrun 2017/2018 bereikten Experience Points de top 100 met een marktkapitalisatie van $ 1 miljard. Zoals het er nu uitziet, staat de munt # 141 op CoinMarketCap met een vraagprijs van bijna een halve cent.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(functie () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = waar;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = XP&tsiemen = EUR, CNY, GBP, USD, BTC ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0?​&”:“? ”) +“ App = ”+ appnaam;

embedder.parentNode.appendChild (s);

Waar ervaringspunten kopen

Om XP te krijgen, moet je een beetje buiten de gebaande paden gaan. CoinExchange is goed voor het grootste deel van het handelsvolume van de munt en u kunt ervoor handelen met BTC of DOGE (serieus). De op een na grootste markt komt van CrytpoBridge, maar dit is slechts goed voor ongeveer 3% van het 24 / uur handelsvolume in BTC of MONA. XP handelt niet voor ETH op een van zijn hostbeurzen.

Waar ervaringspunten op te slaan

De enige wallets die beschikbaar zijn voor XP zijn de core wallets aangeboden op de projectwebsite. Deze omvatten softwareportefeuilles voor Windows, Mac en Linux, samen met een mobiele portemonnee voor Android en een papieren portemonnee.

Laatste gedachten

In de huidige ontwikkelingsfase is Experience Points meer gericht op online gamingplatforms en -diensten. De aankomende ontwikkelkit maakt het voor ontwikkelaars gemakkelijker om de munt in hun games te integreren voor in-game beloningen en aankopen, en geeft gebruikers ook een munt om een ​​door spelers aangedreven economie te ontwikkelen..

Dit token aannemen voor speldoeleinden is één ding, maar XP in de echte wereld zien is iets anders. Een gaaf concept? Misschien, ook al is het een beetje eigenzinnig. Eigenzinnig om te denken dat het concept werkelijkheid zal worden? Potentieel, maar het hangt er allemaal vanaf of sommige detailhandelaren, bedrijven en industrieën waarde zien in het gebruik van een model als XP om zaken te stimuleren. Als ze dat doen, en een paar krijgen de bal aan het rollen, wie weet hoe ver het zal gaan (en wie / wat het onderweg zal oppikken).

Dit alles gezegd hebbende, het gebrek aan teamtransparantie heeft sommigen verontrust, terwijl anderen zeggen dat je gewoon betrokken moet raken bij de Experience Points-community om wat schermtijd te krijgen met de mannen en vrouwen achter het project..

Ervan uitgaande dat het project legitiem is, zal het zien van het uitbreiden een ervaring op zich zijn. Als het goed uitbreidt, wie weet: het kan betekenen dat je volgende reis naar New York je XP kan opleveren voor een reis naar Ellis Island of het oversteken van Time’s Square.

Aanvullende bronnen:

Website

Wit papier

Subreddit