Wat zijn Masternodes? Een inleiding en gids

Masternodes, ook wel bekend als bonded validatorsystemen, zijn een reeks servers die het netwerk van een blockchain ondersteunen. Ze zijn verantwoordelijk voor het mogelijk maken van specifieke diensten die mijnwerkers onder bewijs van werk niet kunnen uitvoeren.

Dash was de eerste cryptocurrency die het masternodemodel in zijn protocol implementeerde. Onder wat Dash zijn proof-of-service-algoritme noemt, bestaat er een tweedelig netwerk van masternodes naast een eerste laag netwerk van mijnwerkers om gedistribueerde consensus over de blockchain te bereiken. Dit systeem met twee niveaus zorgt ervoor dat het bewijs van service en het bewijs van werk symbiotisch onderhoud van Dash’s netwerk vormen.

De masternode is de baby van Dash, maar veel cryptovaluta’s hebben dit mechanisme als hun eigen mechanisme overgenomen. Wat oorspronkelijk bedoeld was om directe, anonieme transacties te overzien, wordt nu geïmplementeerd voor een groot aantal andere services.

Dat is voorlopig genoeg introductie. Laten we er eens helemaal over beginnen.

Hoe werken Masternodes?

Net als het bewijs van inzet, vertrouwen masternodes op het inzetten van een bepaald bedrag van een bepaalde valuta binnen het netwerk van de valuta. Om een ​​masternode op te zetten, moet u eerst een aanzienlijk bedrag van de betreffende valuta kopen. Een masternode voor Dash heeft bijvoorbeeld 1000 DASH nodig, dus je moet droppen een coole $ 763.000dat is genoeg voor een huis in de Upper East Side van Miami.

Dus nadat je een hypotheek hebt genomen op je huis om magisch internetgeld te kopen, is het tijd om die slechteriken in te zetten en je geld terug te verdienen. U begint met het downloaden van de belangrijkste portemonnee van uw valuta en deze gebruiken om een ​​masternode te maken. Nadat u uw computer als server hebt ingesteld, integreert de kernportefeuille uw computer als een van de vele knooppunten die de blockchain ondersteunen. Operators kunnen ook een derde partij inhuren om de server voor hen te laten draaien.

Zodra een masternode live is, biedt deze plaats aan een unieke reeks functies, zoals directe en / of anonieme betalingen. Ze maken ook een gedecentraliseerd governancesysteem mogelijk waarmee knooppuntoperatoren kunnen stemmen over belangrijke ontwikkelingen binnen de blockchain. Als compensatie voor hun problemen delen masternodes doorgaans 45% van de blokbeloningen met de mijnwerkers van de blockchain. De andere 10% gaat naar het schatkistfonds van de blockchain, en operators zijn verantwoordelijk voor het stemmen over voorstellen voor hoe deze fondsen zullen worden toegewezen om het netwerk te verbeteren.

Het is belangrijk op te merken dat het simpelweg aanhouden van de vereiste hoeveelheid valuta voor een masternode niet voldoende is om er een uit te voeren. Elke valuta heeft zijn eigen richtlijnen voor het onderhouden van een masternode, en als niet aan deze voorwaarden wordt voldaan of als de valuta uit zijn staking-positie wordt verplaatst, stopt een masternode met werken.

De voordelen van Masternodes

Masternodes beschermen block chains tegen netwerkaanvallen op dezelfde manier als traditionele proof-of-stake-algoritmen. Net als bij Dash is het vaak duur om voldoende valuta te verzamelen om een ​​masternode te maken. Deze uitgave helpt het netwerk gedecentraliseerd te houden, aangezien het een goddeloze hoeveelheid geld zou kosten om genoeg valuta te kopen om een ​​monopolie op zijn knooppunten te hebben. Je gemiddelde en zelfs bovengemiddelde investeerder is hier niet rijk genoeg voor, want we zijn niet allemaal Bill Gates.

De exploitatiekosten houden operators ook eerlijk. In tegenstelling tot Bitcoin-mijnwerkers die mogelijk overschakelen van de ene munt op de blockchain naar de volgende op basis van winstgevendheid, worden operators gestimuleerd om hun masternodes correct te onderhouden. De exorbitante initiële investering dient als onderpand, waarbij als operators willen dat hun investering loont, ze moeten spelen volgens de regels van de blockchain. Tussen de hoge bedrijfskosten en het veelbelovende rendement op de investering is het in het belang van een operator om zijn / haar node correct en zonder kwaadwillende bedoelingen te bedienen.

Masternode Pioneers: The Coins en hun toepassingen

Dash heeft oorspronkelijk de masternode ontwikkeld om de volgende services te implementeren:

  • InstaSend: Masternodes zijn geschikt voor bijna onmiddellijke transacties
  • PrivateSend: Masternodes stellen gebruikers in staat anonieme betalingen te doen en te ontvangen
  • Gedecentraliseerde governance: Masternodes oordelen en stemmen over technologische en financiële ontwikkelingen voor de blockchain

Naarmate er meer munten de cryptosfeer binnengingen, namen sommige ontwikkelaars stukjes en beetjes Dash’s model voor hun eigen cryptocurrencies, en sommigen pasten ze toe op nieuwe en intuïtieve gebruikssituaties.

Deze lijst is niet allesomvattend, maar we hebben hieronder enkele van deze munten en hun masternode-gebruik opgenomen.

Privacy

Privacymunten hebben geprobeerd het precedent voor transactie-anonimiteit dat Dash heeft geschapen, te verbeteren. Een van die munten, PIVX, begon als een vork van DASH, maar maakt crypto nu nog meer incognito dan de oorspronkelijke valuta.

PIVX gebruikt zijn eigen aangepaste versie van het Zerocoin-protocol, hetzelfde protocol dat wordt gebruikt door andere privacymunten zoals Zcoin. Met PIVX kunnen gebruikers ervoor kiezen om hun standaard PIVX-munten om te zetten in zPIV-tokens. Door zPIV-tokens te verzenden, wordt de identiteit van de gebruiker volledig losgekoppeld van de transactie-ID, waardoor een volledig anonieme maar verifieerbare overdracht van activa via PIVX-masternodes mogelijk wordt.

ZCoin en Monetary Unit gebruiken ook masternodes voor hun eigen privacyfuncties.

Uitwisselingen

Cryptoassets zoals Net blokkeren en Exscudo zullen masternodes gebruiken om hun gedecentraliseerde uitwisselingen te ondersteunen. Masternodes houden toezicht op wisseltransacties om de handel in cryptocurrency te vergemakkelijken en bieden fiat-valutagateways aan.

Dergelijke uitwisselingen bevinden zich momenteel in hun theoretische ontwikkelingsstadia, aangezien er geen live platform beschikbaar is voor gebruik door de consument.

Commerce en Marketplace-service

Syscoin past masternode-functionaliteit toe op zijn gedecentraliseerde markt. Met Syscoin hebben gebruikers toegang tot het blockchain-equivalent van peer-run commerce-sites zoals eBay. Masternodes is verantwoordelijk voor het faciliteren van anonieme en directe betalingen op de markt.

U hebt toegang tot de Syscoin-marktplaats in de kernportefeuille van de valuta.

Slimme contracten

BOScoin integreert masternodes voor zijn slimme contracten en gebruikt het masternode-beheersysteem voor zijn Congress Network. Op basis van het stemmechanisme van Dash hebben de BOScoin-ontwikkelaars het Congress Network gecreëerd om het bestuur en de besluitvorming binnen het netwerk te verbeteren. Onder dit systeem krijgen masternode-operators stemrechten om te beslissen over de toewijzing van blockchain-inkomsten en code- en beleidswijzigingen.

Voor een volledige index van masternodes, geef deze website een kijkje.

De pleidooi houden voor Masternodes

Masternode-applicatie is vrij flexibel. Het compenseert de beperkingen van het bewijs van werk en gedraagt ​​zich bijna als een opgepoetste versie van het bewijs van inzetsystemen.

Net als het bewijs van inzet, vermijdt het de de facto centralisatie die mijnbouwpools opleveren voor het aantonen van werknetwerken, en het verbruikt minder energie dan het proof of work-model. Masternodes kunnen meer stabiliteit en netwerkloyaliteit beloven, aangezien grotere dividenden en hoge initiële investeringskosten het minder waarschijnlijk maken dat operators hun positie in het netwerk zullen verlaten.

Ze kunnen zelfs worden gebruikt om te voorkomen dat mijnwerkers uit de pas lopen. Onder het model van Dash bewaken masternodes op het tweede netwerk het eerste niveau van het proof of work-netwerk. Dit geeft masternodes de volledige regeerperiode om of weesblokken te weigeren als hun mijnwerker een verouderde versie van Dash gebruikt of blokbeloningen probeert te manipuleren.

Hoewel hun blijvende toepassing nog steeds speculatief is, hebben masternodes een serieus potentieel om distributieve consensus te versnellen en de besluitvorming binnen blockchain-gemeenschappen verder te democratiseren. Als u het kapitaal kunt verzamelen, zijn ze zeker een veelbelovende investeringsmogelijkheid, aangezien hun benadering van consensus en netwerkmonitoring een middelmatige oplossing biedt voor de problemen waarmee zowel proof of work als proof of stake-modellen worden geconfronteerd.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me