WAX (Worldwide Asset eXchange) ICO-analyse

WAX, of de Worldwide Asset eXchange, lanceerde onlangs hun ICO-tokenverkoop die duurde van 15 november tot 29 november, waarmee hun volledige doel van $ 9,6 miljoen USD werd verhoogd.

WAX-handel

WAX biedt een gedecentraliseerd platform voor een marktplaats voor online videogameactiva. In wezen is deze marktplaats bedoeld om meer dan 400 miljoen online spelers te bedienen die exclusieve in-game items verzamelen, kopen en verkopen.

Een ander opmerkelijk onderdeel van WAX is dat het het project is van de oprichters van OPSkins, dat al marktleider is op het gebied van online videogames..

Belangrijkste details van WAX

Ticker: WAS

Type token: ERC20

ICO Token Prijs: 1 WAX = 0,32 USD (0.00067 ETH)

Fondsenwervingsdoel: 9.600.000 USD (20.000 ETH)

Verkocht in voorverkoop: 45.500.000 USD (140.000 ETH)

Totaal aantal tokens: 1.850.000.000

Beschikbaar voor tokenverkoop: 7,4%

Ken uw klant (KYC): JA

Accepteert: ETH, BTC, USD

De bovenstaande informatie van ICOdrops schetst een redelijk interessant beeld. Met de overgrote meerderheid van WAX die in de voorverkoop wordt verkocht (ongeveer $ 45,5 miljoen), is het geen verrassing dat het project een fractie daarvan kon ophalen tijdens de ICO-tokenverkoop..

ICO split

WAS ICO2

De kans

Het enorme aantal gamers wereldwijd (meer dan 400 miljoen) dat gebruik zou kunnen maken van WAX is behoorlijk verbazingwekkend. Als je geen lid bent van de gaminggemeenschap, lijkt het idee dat mensen honderden (of meer dan tienduizenden) uitgeven aan online game-items misschien absoluut absurd. Welkom in het tijdperk van internet. Gamers die een aanzienlijk deel van hun dag besteden aan het spelen van videogames, geven in-game-goederen een bijna esoterische waarde, waarbij sommige items worden gezien als investeringen op zichzelf.

Wax gamers

Het verhandelen van ‘skins’, de naam voor virtuele goederen die het uiterlijk van de game kunnen aanpassen, zoals personages en wapens, maakt al lang deel uit van de gaminggemeenschap.

De uitwisseling hiervan verliep echter niet zonder problemen. Zonder een enkele marktplaats voor de ontwikkeling van een gemeenschap en gemakkelijke toegang tot de verkoop van skins, draaide de uitwisseling vaak om toevallige ontmoetingen of andere online forums met een twijfelachtige reputatie. Zelfs als gamers iemand konden vinden die bereid was te handelen, hadden ze een hoge mate van vertrouwen nodig, aangezien de uitwisselingen vaak op verschillende platforms werden gedaan.

Stel dat ik bijvoorbeeld een Blauwe Feesthoed van u wilde kopen voor $ 6000 USD. We zouden eerst een uitwisseling moeten uitvoeren waarbij ik u $ 6.000 USD stuur en dan ruilt u mij het artikel in of vice versa. In die korte tijd waarin de helft van de transactie al is voltooid, kan een van ons worden opgelicht voor ons kostbare geld of item. WAX heeft tot doel om dat zenuwslopende zweetparelvormende moment van angst te elimineren op een gedecentraliseerd platform dat de levering garandeert zonder de noodzaak van een dure tussenpersoon van een derde partij of een buitensporige hoeveelheid vertrouwen.

WAX geschiedenis

De mogelijkheid om gaming skins te verhandelen bestond pas in 2011 toen Steam een ​​Steam Trading Beta opende met groot succes. In 2012 opende Steam een ​​markt die skins voor het eerst doorgelichte en legitieme geldwaarden gaf. Geld dat op de Steam-markt werd verdiend, kon echter alleen op de Steam-markt worden uitgegeven. Dit plaatste een limiet op peer-to-peer-handel.

De risico’s

Hoewel het WAX-platform een ​​bestaand gebruikersbestand heeft, is het nut ervan inherent beperkt tot alleen dat gebruikersbestand. Iemand anders buiten de gaminggemeenschap heeft geen functioneel gebruik van de token, maar dat zou niet al te veel hinder moeten zijn.

Zoals het lijkt, probeert WAX niet het volgende grote wereldwijde betalingssysteem te zijn. Het WAX-platform maakt deel uit van de gaminggemeenschap, en naarmate meer en meer mensen het gebruiken, zullen we een duidelijker beeld krijgen van hoe functioneel dit token werkelijk is.

Wax routekaart

Door het uiterlijk van de roadmap in hun whitepaper zullen we het functionele gebruik van de WAX-tokens echter pas zien bij de lancering in het vierde kwartaal van 2018..

Aangezien het project echter een beetje een migratie lijkt te zijn van de reeds bestaande OPSkins-markt naar een blockchain-oplossing, is het niet onredelijk om een ​​zeer snelle introductie van gebruikers na de lancering te verwachten..

Het team

WAX is opgericht door OPSkins, de grootste marktplaats voor virtuele activa ter wereld. De OPSkins-markt groeit elke maand met 200.000 nieuwe gebruikers. De markt biedt een platform voor gamers om items te ruilen met een laag risico om opgelicht te worden.

opskins

Het platform zelf heeft echter verschillende beperkingen die een op blockchain gebaseerde oplossing zoals WAX zou kunnen verminderen.

WAX-gemeenschap en bronnen

WAX heeft een hoop hype gekregen, wat het vermelden waard is.

WAX heeft ook een vrij grote Telegram-gemeenschap, met meer dan 23.000 leden. Hoewel de gemeenschap alleen WAX Telegram-aankondigingen toestaat, is het nog steeds geen slecht middel om de hype rond het project te kwantificeren.

U kunt ook segmenten van de WAX-community vinden op Reddit, Twitter (~ 7.000 volgers), en Facebook (~ 200 vind-ik-leuks).

Laatste gedachten

De toekomst voor WAX in een post-ICO-wereld ziet er veelbelovend uit. Hoewel het WAX-team hun product pas in het vierde kwartaal van 2018 zal lanceren, is het vermeldenswaard dat de OPSkins-gemeenschap die groeit met 200.000 nieuwe registraties per maand klaar zal zijn voor adoptie..

Hoewel we een duidelijker beeld hebben van mogelijke winsten en verliezen van de WAX ​​ICO zodra deze op de beurs terechtkomt, zullen we echt beginnen te zien waar het rubber de weg ontmoet zodra het product is uitgebracht en gebruikers het daadwerkelijk gebruiken..

Voor meer informatie over het project, bekijk het whitepaper hier.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me