Je zit in een grote, winnende cryptohandel. Uw openstaande winsten blijven elke dag toenemen. Gefeliciteerd! Maar weet u precies waarom en wanneer u winnende transacties moet verlaten, voordat de slim geld zichzelf helpen bij sommige, of zelfs alle, van uw zwaarbevochten winsten?

Dit artikel zal verschillende eersteklas, winstgevende opstellingen met een laag risico demonstreren die u kunnen helpen bij het vooraf bepalen van uw exit-transacties voordat het duidelijk wordt voor de kudde-. Door voorop te lopen, kunt u veel meer van uw openstaande winsten behouden. U zult ook minder stress ervaren en minder tijd in de markt doorbrengen, waardoor u minder risico loopt.

Strategie # 1: Prijscyclus-bar-counts gebruiken in combinatie met ondersteuning / weerstand en prijs / momentumverschillen (lange transacties)

De meeste liquide (hoog handelsvolume) cryptomarkten draaien op een prijs van 16-24 bar fiets (gemeten van trog tot trog, het gemiddelde is meestal 18-20 bar). Door een dubbele stochastisch oscillator op uw grafieken, kunt u visueel anticiperen waar de volgende verhandelbare laagste cyclus kan verschijnen. Deze nauwkeurige technische indicator kan u meer vertrouwen geven bij het betreden / verlaten van uw transacties. In het onderstaande handelsvoorbeeld heb ik een geldige cyclus geïdentificeerd die laag is bij X in de dagelijkse grafiek van BTCUSD. De prijs versnelt hoger in de volgende vier maten, consolideert voor nog een aantal en maakt dan een laatste stijging tot het punt EEN. Er zijn hier verschillende cyclusdynamieken aan het werk die u moet internaliseren:

 • In een bullish cyclus stijgen markten doorgaans 5 tot 7 bar ten opzichte van de laagste cyclus voordat ze tijdelijk stilvallen / terugtrekken (blauwe rechthoek).
 • Als de prijs weer stijgt na de stalling, verwacht dan dat de volledige stijging van de cyclus laag naar een nieuwe stalling na 11-14 prijsstaven.
 • Als de verplaatsing van de 11-14-balk stopt bij een vorige, sterke weerstand zone (rode lijn op kaart) en je ziet momentumoscillatoren zoals de Commodity Channel Index (CCI (14)) negatief manifesteren divergentie met prijsactie moet u uw winnende transactie verlaten direct.

BTCUSD verlaat de winnende transactie na 12 bars

Figuur 1.) Bitcoin / USD, dagelijks. Het gebruik van kennis van het aantal fietsstaven en andere technische indicatoren kan u waarschuwen voor eerste winstgevende uitgangen – vóór de rest van de menigte. Grafiekafbeelding: Metastock.com

Na een sterke rally van 11-14 bar (een zonder waarneembare omkeringen onderweg), is de kans op verdere winst extreem laag. Dus, zodra de prijs hoger uit de eerste stall-zone komt, begin dan uitvergroten van ten minste een derde van uw openstaande winsten zodra balk 10 is bereikt, neemt u het volgende derde deel af met maat 11, en bent u zeker volledig uit de handel en in contanten voordat de prijs een grote weerstandslijn raakt.

Belangrijkste leerpunten:

 • Weet altijd het huidige aantal cyclustijden; de meeste cryptomarkten zullen stilvallen / omkeren na een sterke rally van 11-14 bar.
 • Weet waar de belangrijkste weerstands (aanvoer) zones zijn in de munten die u verhandelt; dit zijn meestal gebieden met een hoge waarschijnlijkheid van stall / reversal-prijs.
 • Houd rekening met het ontwikkelen van prijs / momentumverschillen in betrouwbare oscillatoren zoals de Commodity Channel Index of CCI (14), vooral na een sterke rally van 11-14 bar naar een belangrijke weerstandszone.
 • Door deze drie tools te gebruiken, kunt u ruim voor de kudde de exitpunten met hoge waarschijnlijkheid bepalen. Sluit winnende transacties af voordat uw openstaande winsten een doelwit voor kaping worden!

Strategie # 2: verkopen in de kracht van een late fase, parabolische rally (lange transacties)

De meeste crypto’s hebben de neiging om in drie opeenvolgende, aanhoudende golven te bewegen. Dan komt er een trendomkering of een grote consolidatiefase. De prijsactie van eind december 2017 tot oktober 2018 in de dagelijkse grafiek van BTCUSD geeft dit goed weer:

BTCUSD vier golven omhoog winnende transactie

Figuur 2.) Bitcoin / USD, wekelijks. De sterkst trending markten zullen na drie opeenvolgende, krachtige golven stilvallen / omkeren. Wanneer een vierde golf verschijnt en de prijs begint te versnellen, heb je een plan nodig om meevallers te oogsten. Grafiekafbeelding: Metastock.com

Merk op dat de drie primaire golven sinds begin 2018 aan het dalen waren.Een vierde golf begon, maar het slaagde er niet in om het dieptepunt van golf drie weg te nemen, en de prijs consolideert nu al enkele maanden.

Maar kijk nu naar de linkerkant van de grafiek: drie krachtige bullish golven die zijn gedrukt in maart – oktober 2017, maar na slechts een kleine terugval verscheen er een vierde golf. Deze monstergolf van aankopen steeg gedurende zes weken in een bijna verticaal tempo. Deze door speculatieve manie aangewakkerde rally resulteerde medio december 2017 in een voorspelbare blow-off top / reversal. Hier is hoe u kunt profiteren en ook open winsten kunt beschermen, mocht u ooit in een bijna verticale parabolische rally terechtkomen:

 • Zodra de prijs boven de hoogste golf drie stijgt, begint u de relatie tussen de prijs en de blauwe achtperiode te volgen exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) lijn. Naarmate de prijs zich steeds verder uitstrekt boven de lijn, begint u een derde van uw openstaande winsten te nemen en de lijn te gebruiken als uw trailing stop.
 • Bewaak het niveau van de 13-periode Gemiddelde richtingsindex of ADX (13) histogram. Metingen boven de 50 zijn extreem, behalve in een parabolische rally. Zoek in plaats daarvan naar prijs / momentumverschillen tussen ADX en prijs. Merk op hoe ADX er niet in slaagde een nieuwe high te maken, zelfs toen Bitcoin omhoog zoomde. Dit was een duidelijke indicatie om nog meer te boeken, zo niet al uw openstaande winsten.
 • Ten slotte was de terugtrekking na de hoogste golf twee een defacto wekelijkse lage cyclus. Price verzamelde zich voor acht maten, bleef hangen bij golf drie hoog, trok zich iets terug en begon toen aan een bijna verticale opmars van zes maten. Dat is in totaal 14 prijsbalken hoger dan de cyclus laag. Herinner je je de eerder besproken regel van 11 tot 14 maten nog? Op maat 11 zou een wijze handelaar agressief zijn uitgeschaald en bij maat 12 zou hij alle openstaande winsten hebben gepakt en naar de heuvels rennen. Vergelijk die exitstrategie met die van de meeste detailhandelaren, die dachten dat the sky the limit was.

Belangrijkste leerpunten:

 • Een sterke stijging boven een golf van drie hoog kan duiden op een zich ontwikkelende parabolische rally.
 • Houd de relatie bij tussen het blauwe exponentiële voortschrijdend gemiddelde met acht perioden en de prijs zelf. Uiterste waarschuwingen kunnen zijn dat de bijeenkomst bijna voltooid is.
 • Bewaak de 13-period ADX voor prijs / momentumverschillen. Als ADX niet samen met de prijs een nieuwe high maakt, is dit een duidelijk exit-signaal.
 • De 11-14 prijsbarrière is ook een zeer krachtige bondgenoot in de strijd om open winsten te behouden. Verwacht nooit dat een markt significant zal stijgen na 11-14 bar. Neem uw winst en ga terug naar contant geld.

Strategie # 3: Cyclustiming gebruiken om korte transacties naar kracht te verlaten

De daily candlestick chart voor Bitcoin / USD laat duidelijk een terugkerende cyclustelling van 19-21 bar zien (van dal tot dal). Soms kan deze cyclus zich uitstrekken tot 24-26 bar, of zelfs krimpen tot 14-16 bar, maar zal over het algemeen gemiddeld 18-20 bar duren.

Laten we zeggen dat je tekort kwam in een trendlijn breken eind januari 2018, en je wist al dat er op of rond 6 februari een cyclus met hoge waarschijnlijkheid zou plaatsvinden. De prijs daalde erg snel en bood je een winst van bijna 20 procent op 2 februari, dus wat zou een verstandige handelaar dan hebben gedaan? Zie de onderstaande tabel voor enkele tips:

Bitcoin / USD verlaat winnende transacties met cycli

Figuur 3.) Bitcoin / USD. Slimme handelaren gebruiken hun kennis van cyclusvoorspelling om hun uitgangen te timen en de winst voor de kudde te nemen. Bullish reversal candlesticks bevestigen het dieptepunt van de cyclus, maar zijn slechte korte exit-signalen. Grafiekafbeelding: Metastock.com

De telling van de cyclustijden was op 2 februari op 16. Op dat moment had je open winsten van 20 procent, dus het zou verstandig zijn geweest om ten minste de helft van de open winsten te nemen bij het sluiten van de maat. Toen de staven 17-20 zich ontwikkelden, was er een laatste kans om de laatste winst te oogsten voordat de cyclus laag werd gevormd. Zou de prijs verder kunnen zijn gedaald, met de lage cyclus verlengd tot een latere datum? Ja, maar waarom zou u het risico nemen om open winsten te riskeren bij een zo laag mogelijke uitkomst?

Nogmaals

Een vergelijkbare short trade-opstelling bevindt zich aan de rechterkant van de grafiek. De cyclustiming en winstdynamiek werkten op precies dezelfde manier. Trouwens, het ondiepe terugtrekken lange invoer in het midden van de grafiek vond ook plaats na een bevestigde cyclusdiepte. Ondiepe pullbacks naar een lage cyclus treden op in een bullish cyclusfase en diepe terugtrekkingen komen voor in bearish cyclusfasen. Hoe meer u met cycli in dezelfde munt werkt, hoe gemakkelijker het voor u zal zijn om korte opstellingen met een laag risico te kopen en te verkopen.

Belangrijkste leerpunten:

 • Het volgen van de gemiddelde cycluslengte in elke munt die u verhandelt, geeft u een krachtig handelsvoordeel.
 • Wanneer de cycluslengte van een winnende short trade 15 bar heeft bereikt, bereid je dan voor op ongeveer de helft van je winst.
 • Naarmate de cyclus vordert door de maten 17-20, moet u volledig uit uw winnende short trade schalen.
 • Ondiepe terugtrekkingen naar het dieptepunt van de cyclus treden meestal op in bullish cyclusfasen. Diepere terugtrekkingen naar het dieptepunt van de cyclus vinden plaats tijdens bearish cyclusfasen en / of grote, bullish trendomkeringen.

Overzicht

Weten hoe je winnende transacties kunt verlaten, kan net zo veel kunst zijn als een koud, mechanisch proces. Maar een grondige kennis van cyclustiming en andere technieken zal u helpen de maximale winst uit uw winnaars te halen. Deze kennis zal voorkomen dat een grote winnende transactie een middelmatige winnaar wordt, of zelfs een verliezende transactie. Dat is een gebeurtenis die geen enkele ervaren handelaar ooit zou moeten meemaken.

Oogst winst voordat uw concurrentie dat doet, en u heeft alles in huis om consequent winst te maken op de cryptomarkten.

Disclaimer: Speculatie op de financiële markten brengt aanzienlijke risico’s met zich mee en daarom mag alleen risicokapitaal worden gebruikt bij het handelen of beleggen. Raadpleeg altijd uw erkende financieel adviseur voordat u risicokapitaal op de financiële markten inzet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me