Wie is Dan Larimer? Een korte biografie over de visionaire blockchain-architect

Dan Larimer is een cryptocurrency- en blockchain-pionier die algemeen wordt beschouwd vanwege zijn integrale rol in blue-chip cryptocurrency-projecten zoals EOS, Steem en BitShares.

Larimer (github: Bytemaster) is goed thuis in alles wat blockchain, cryptocurrency en gedecentraliseerde uitwisselingen zijn, en is een groot voorstander van persoonlijke vrijheid en vrijheid.

Dan Larimer

In het volgende artikel wordt geprobeerd om Larimers lange en kronkelende geschiedenis op het gebied van cryptocurrency recht te doen vanuit vogelperspectief.

Snelle informatie over Dan Larimer en het vroege leven

Projecten: EOS, Steem, Bitshares

Vaardigheden: Programmeur, visionair

Uitvindingen: DPOS (Delegated Proof of Stake Algorithm), DAC (gedecentraliseerd autonoom bedrijf)

Netto waarde: $ 600 tot $ 700 miljoen Forbes schat februari 2018

Favoriete dier: Katten (waarschijnlijk)

Larimer identificeert zich als een filosoof en dromer en ontleent deze definities aan zijn benadering van leven, studie en werk. Larimer is geweest toegeschreven aan het hebben van een libertaire kijk, wat logisch is gezien zijn algemene kijk op het leven en projectfilosofieën.


Larimer is geboren in Colorado en bracht veel van zijn vormende jaren door in Florida en Virginia (afgestudeerd aan Virginia Tech in 2003).

Larimer werd in wezen geboren in een technische levensstijl en leerde programmeren van zijn vader tijdens de lagere school.

Dan Larimers vroege professionele geschiedenis

Larimer behaalde in 2003 een Bachelor of Engineering in Computer Science van Virginia Tech, en hij maakte er duidelijk gebruik van, aangezien hij vaak wordt gezien als een visionaire architect en ingenieur achter enkele van de meest succesvolle projecten van de cryptocurrency-industrie..

Larimers directe postdoctorale carrièrepad omvatte het oprichten en uitvoeren van software-engineeringfuncties bij verschillende bedrijven, en bracht het grootste deel van de tijd door bij Torc Robotics (2007-2011), een in Blacksburg, Virginia gevestigd automotive-technologiebedrijf. De op een na langste baan was de oprichter en CEO van Invictus-innovaties (2013-2015), een bedrijf met een inmiddels verlopen website die zich richtte op het schrijven van technische documenten en interne ontwikkelingen (BitShares).

Het was ongeveer zes jaar na zijn afstuderen toen Larimer merkte dat hij probeerde een digitale valuta te bouwen en in 2009 Bitcoin tegenkwam. Hij begon onmiddellijk te sleutelen aan de technologie en communiceerde met de anonieme oprichter van Bitcoin, Satoshi Nakamoto in een Bitcoin-forum..

Larimer is ook het doelwit van een Satoshi Nakamoto-forumverbranding: “Als je me niet gelooft of het niet begrijpt, heb ik geen tijd om te proberen je te overtuigen, sorry.”larimer satoshi

BitShares: baanbrekend in het DPoS-algoritme

In 2014 bouwde Larimer BitShares, een peer-to-peer gedistribueerd grootboek en netwerk dat ook fungeert als een gedecentraliseerde centrale. Dit project is uiteindelijk ontstaan ​​uit Larimers ontevredenheid over de neiging van gecentraliseerde uitwisselingen om te worden gesloten op grillen van de hackers of autoriteiten. Een kerncomponent van BitShares is bitUSD, een stabiele munt (digitaal actief gekoppeld aan de Amerikaanse dollar) die eigen is aan de BitShares-blockchain.

Larimer is de uitvinder van het BitShares Delegated Proof of Stake-algoritme, dat in alles is gebruikt, van Steem, EOS, List, Ark en meer.

BitShares dient als alles, van een netwerk, bank, grootboek, beurs, software, gemeenschap, valuta, bedrijf en volgens Larimer zelfs een land.

Tijdens zijn jaren bij het samenstellen van BitShares, ontwikkelde Larimer Graphene, een open-source, voornamelijk C ++ blockchain-implementatie die dient als de basis voor de BitShares- en Steem-blockchains..

Het was rond deze tijd dat Dan Larimer en zijn vader Stan, een veteraan van de Amerikaanse lucht- en ruimtevaartindustrie, begonnen Cryptonomex Inc.., een onafhankelijk blockchain-ontwikkelings- en adviesbureau. Cryptonomex Inc. prijst zijn ingenieurs aan die “een van de meest geavanceerde blockchain-architecturen op de markt” hebben ontworpen en gebouwd – en terecht.

BitShares en Steem kunnen meer dan 100.000 transacties per seconde verwerken, met een gemiddelde tijd van minder dan 1 seconde per transactie.

Steem: Blockchain ontmoet vroeg commercieel succes met hoge gebruikers

In 2016 kwam Dan Larimer samen met Ned Scott en richtte Stee op

Steemit-startpagina

mit, Inc. en was tot maart 2017 CTO van het project. Hij is de belangrijkste architect van de Steem blockchain en Steem cryptocurrency.

Steem voorziet het hele Steemit-netwerk van stroom. Steemit, wat zoiets is als een gedecentraliseerde Reddit, is momenteel het vooraanstaande blockchain-gebaseerde sociale netwerk met meer dan 50.000 gebruikers per maand.

EOS en Block.one

Dan Larimer maakte de overstap om CTO te worden van Block.one, de moedermaatschappij en de holdingmaatschappij van EOS. Volgens de website, Block.one “ontwerpt vrije-marktsystemen om leven, vrijheid en eigendommen veilig te stellen door open source software te publiceren die voor iedereen gratis te gebruiken is.”

Steemit

Op 26 juni 2017 begon een eenjarige tokenverkoop voor EOS, het huidige huisdierenproject van Dan Larimer.

EOS wil de vele zorgen wegnemen die blockchains tot dusver hebben gehad, zoals schaalbaarheidsproblemen, transactiekosten, een gebrek aan interoperabiliteit en een hoge moeilijkheidsgraad voor legacy- en enterprise-bedrijven om in te spelen..

Volgens de EOS-whitepaper,

“De EOS.IO-software introduceert een nieuwe blockchain-architectuur die is ontworpen om verticale en horizontale schaalvergroting van gedecentraliseerde applicaties mogelijk te maken. Dit wordt bereikt door een besturingssysteemachtige constructie te maken waarop applicaties kunnen worden gebouwd. De software biedt accounts, authenticatie, databases, asynchrone communicatie en de planning van applicaties over honderden CPU-cores of clusters. De resulterende technologie is een blockchain-architectuur die kan worden geschaald naar miljoenen transacties per seconde, gebruikerskosten elimineert en snelle en eenvoudige implementatie van gedecentraliseerde applicaties mogelijk maakt. “

Een interessant fragment in de geschiedenis van cryptocurrency is deze uitwisseling in 2014 tussen Dan Larimer en Ethereum-oprichter Vitalik Buterin in een video die er op de een of andere manier uitziet alsof hij in 1996 is gefilmd.

Larimers EOS, in sommige kringen de ‘Ethereum-killer’ genoemd, zal naar verwachting in de toekomst op verschillende fronten botsen met Ethereum.

Laatste gedachten

Weinig ondernemers in de cryptocurrency- en blockchain-ruimte kunnen hun vingerafdrukken in zoveel projecten traceren als Dan Larimer. EOS en Steemit (en tot op zekere hoogte nog steeds Bitshares) staan ​​klaar om enkele van de topprojecten in de cryptocurrency-ruimte te worden in 2018.

Er is een reden waarom Larimer wordt beschouwd als een grenslegende in cryptocurrency en blockchain-programmeerkringen. Zijn bewezen staat van dienst om functionele en zeer concurrerende bedrijven te creëren, maakt hem tot een dodelijk onderdeel van elk project.

Volg Larimer op Twitter om zijn leven bij te houden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map