Onlangs hebben we een paar verhalen bekeken over hoe sommige mensen bitcoin-miljonair werden. Hoewel deze prestatie indrukwekkend is, zijn er een paar mensen die strijden om deel uit te maken van een nog ongrijpbaarder groep bitcoin-miljardairs..

In dit artikel zullen we een paar verhalen bekijken over de rijkste mensen in cryptocurrency. We zullen ook enkele van de risico’s onderzoeken die de ultrarijken lopen en enkele van de mogelijke voordelen die ze hopen te behalen.

Jihan Wu – Bitcoin-mijnbouw

Jihan Wu is de CEO van Bitmain, ‘s werelds beste bedrijf op het gebied van bitcoin-mijnbouwinstallaties. Hoewel het bedrijf pas sinds 2013 bestaat, kon het alleen al in 2017 $ 2,5 miljard aan inkomsten genereren. Volgens Wu, het grootste deel van de inkomsten wordt gegenereerd door de directe verkoop van mijnbouwplatforms aan bitcoin-mijnwerkers. Bitmain heeft ook extra inkomstenbronnen zoals BTC.com en AntPool, twee prominente bitcoin-mijnpools die goed zijn voor 40% van de wereldwijde Bitcoin-mijnbouw. Dit alles heeft het bedrijf op een privé-evaluatie gezet van ergens tussen $ 9 miljard en $ 12 miljard. Wu en mede-oprichter, co-CEO Micree Zhan bezitten ongeveer 60% van Bitmain.

Jihan Wu

Jihan Wu

Risico’s om een ​​mijnreus te worden

Aangezien de markt voor cryptocurrency vrij nieuw was toen het bedrijf in 2013 werd opgericht, waren de risico’s vrij groot. Veel van deze risico’s worden in 2018 nog groter. Het hoofdkantoor van Bitmain blijft bijvoorbeeld in China, ondanks het nationale verbod op handel in cryptovaluta, mijnbouw en andere mogelijke obstakels..

Regelgeving in China en de rest van de wereld is niet het enige risico waarmee Bitmain rekening moet houden.

In 2018 is er een toename geweest van prominente projecten die wijzigingen hebben aangebracht in hun consensusalgoritmen om ASIC-mijnbouw te bestrijden. Voor Bitmain kunnen plotselinge veranderingen betekenen dat sommige mijnbouwapparatuur (d.w.z. ASIC-mijnbouwinstallaties) snel verouderd en moeilijk te verkopen kan zijn. Afhankelijk van de productiekosten dreigt het bedrijf elke keer dat een project algoritme-updates uitvoert, grote bedragen te verliezen.

Bovendien is het moeilijk te voorspellen of mijnbouw de toekomst van consensusalgoritmen is of niet, aangezien een aantal projecten (bijv. Ethereum) is begonnen met de overgang van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake, waardoor de behoefte aan mijngereedschap.

Ondanks deze risico’s hebben de oprichters van Bitmain succes gevonden en de status van bitcoin-miljardair verworven door de grootste speler op de markt voor cryptocurrency-mijnbouw te worden..

Investeren om miljonair te worden

Hoewel het mogelijk is om een ​​bitcoin-miljardair te worden via gerelateerde industrieën zoals mijnbouw of mogelijk door een succesvolle oprichter van een blockchain-project te worden, lijkt het rechtstreeks investeren in cryptocurrencies een van de meest gebruikelijke manieren om rijkdom te vergaren..

Zoals opgemerkt in ons recente artikel met verhalen over nieuwe, kleine investeerders die rijk zijn geworden door investeringen in cryptocurrency, waren de investeringen in veel gevallen slechts in de duizenden dollars. Hoewel er verhalen zijn waarin mensen alles verkopen om te investeren in cryptocurrencies, is het totale geïnvesteerde bedrag nog steeds laag in vergelijking met sommige ultrarijke investeerders.

Er zijn een paar voorbeelden waarbij mensen die al ultrarijk zijn op het gebied van fiat-valuta-bezit, hebben besloten zwaar te investeren in cryptocurrencies. Een voorbeeld hiervan is Alan Howard. Ondanks het feit dat Howard al een geschat vermogen van $ 1,35 miljard heeft, heeft Bloomberg in maart 2018 gemeld dat Howard $ 400 miljoen had geïnvesteerd. Afgaande op deze statistieken, vertegenwoordigt deze investering ongeveer 30 procent van zijn Howard’s vermogen. Dit bitcoin-verhaal is om een ​​paar redenen best interessant.

bitcoin miljardair

Alan Howard

Ten eerste is de timing van de investering essentieel om te begrijpen. Heeft Howard iets gekocht tijdens de bearmarkt of de bullmarkt? Gezien de aard van de prijsvolatiliteit van cryptocurrency, kan het als behoorlijk riskant worden beschouwd voor iemand die al extreem rijk is om veel te gokken op cryptocurrency. Timing kan een groot verschil maken om te begrijpen of dit tot nu toe een geslaagde verhuizing is geweest. Hoe dan ook, dit zou zich kunnen terugbetalen als een langetermijninvestering.

Ten tweede is deze gok een verhaal dat haaks staat op het verhaal dat veel ultra-rijke mensen hebben verteld over cryptocurrencies. Bijvoorbeeld beide Warren Buffett en Bill Gates hebben kritiek geuit op cryptocurrencies.

Andere bekende cryptocurrency-investeerders

Hoewel Howard’s investering in cryptocurrency een groot risico lijkt voor iemand die al rijk is, zijn er een paar andere gevallen waarin miljonairs hebben besloten vergelijkbare risico’s te nemen. Mike Novogratz ($ 2,3 miljard) en Steven Cohen ($ 11,4 miljard) hebben bijvoorbeeld ook grote sommen fiatgeld geïnvesteerd in cryptocurrencies.

Steven Cohen’s investering vond plaats in juli 2018, wat belangrijk is om op te merken vanwege het feit dat dit waarschijnlijk werd ingegeven door de uitspraak van de SEC dat Ether geen beveiliging is. Hoewel de uitspraak geen onmiddellijke impact had op de kortetermijnprijzen van Ethereum, verminderde deze beslissing mogelijk enig risico in de ogen van grote investeerders, waardoor Ethereum en vele andere cryptocurrencies aantrekkelijker werden als langetermijninvesteringen. Cohen investeerde in het bijzonder in verschillende cryptocurrencies, waarbij Ripple een opmerkelijke uitzonderingsmogelijkheid was vanwege speculatie dat het in de toekomst mogelijk als een beveiliging zou kunnen worden beschouwd.

Steven Cohen

Steven Cohen

Marktimpact van Bitcoin-miljardairs

Het succes of falen van degenen die bitcoin-miljardair willen worden, zal een belangrijke factor blijven voor alle beleggers om in de gaten te houden.

Aan de ene kant zou de acceptatie van cryptocurrencies door mensen die al fiat miljardair zijn of de oprichting van grote cryptogerelateerde bedrijven de markt in de loop van de tijd naar meer algemene acceptatie kunnen leiden. Een ding om te overwegen bij het bekijken van de vele kritiek op cryptocurrency is of de critici of supporters al dan niet hebben geïnvesteerd. Uiteindelijk kan het nuttig zijn om een ​​paar voorvechters van cryptocurrency te hebben die niet alleen belangen in de markt hebben, maar ook kunnen helpen de marktgroei te bevorderen..

Aan de andere kant is er nog steeds de mogelijkheid dat de ultra-rijken een nieuw soort rijkdomcentralisatie van tokenvoorraden kunnen creëren, iets dat in eerste instantie veel cryptocurrencies zijn gemaakt om te voorkomen.

Het zal interessant zijn om op te merken hoe de oprichting van bitcoin-miljardairs de toekomstige richting van de markt zal beïnvloeden. Vanaf 2018 hebben we een behoorlijke mix van bitcoin-verhalen gezien van zowel individuele beleggers als institutionele beleggers die succes hebben gevonden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me