Een vaste aanwezigheid in de cryptocurrency-ruimte sinds 2014, YoBit is een van de kleine uitwisselingen die dat niet zijn vereisen dat u persoonlijke gegevens invoert om te handelen.

YoBit heeft een zeer gebruiksvriendelijke interface​vrijwel iedereen kan een account aanmaken en binnen vijf minuten beginnen met handelen, terwijl ze allemaal anoniem blijven.

Anonimiteit, het lijkt erop dat dit een kernprincipe is van de YoBit-organisatie, aangezien er geen officiële eigenaren of operators worden vermeld. Deze anonimiteit lijkt echter meer een ideologische voorkeur van de oprichters van de beurs dan een meer dubieus alternatief. Met een gemiddeld handelsvolume dat rond de $ 60 miljoen schommelt, 800 munten beschikbaar om te verhandelen en 3353 handelsparen, wordt YoBit beschouwd als een matig actief platform.

YoBit biedt een zeer grote verscheidenheid aan altcoins, en het stelt altcoin-makers in staat hun munten schijnbaar te vermelden met heel weinig obstakels of verificatie.

Maar hoe verloopt de rest van YoBit? Dat zoeken we uit. In deze YoBit-uitwisselingsreview gaan we in op alles wat je wilt weten, waaronder:

 • Belangrijke informatie
 • Hoe het werkt
 • Handelskosten
 • Beschikbare cryptocurrencies
 • Overdrachtslimieten
 • Bedrijfvertrouwen
 • Fondsbeveiliging
 • Klantenservice
 • Laatste gedachten

Hoe YoBit werkt

YoBit lijkt beter geschikt te zijn voor een gemiddelde tot gevorderde cryptocurrency-handelaar. Hoewel beginnende beleggers en handelaren YoBit nog steeds kunnen gebruiken, kunnen ze worden geïntimideerd door het aantal opties op het handelsscherm.

Als u echter goed thuis bent in het handelen in cryptocurrency, zult u waarschijnlijk genieten van de interface van YoBit. Het platform plaatst alle handelsfunctionaliteit op één scherm, zodat u niet hoeft te schakelen tussen tabbladen of meerdere vensters hoeft te openen om onderzoek te doen en transacties uit te voeren.

YoBit Exchange-interface

YoBit Exchange-interface

YoBit bevat alle functionaliteit die u van een geavanceerd handelsplatform mag verwachten. Voor analysedoeleinden heeft u candlestick-grafieken over meerdere tijdframes, evenals een dieptegrafiek voor het orderboek.

Bovendien kunt u de huidige orders, het dagelijkse volume, 24-uurs hoogte- en dieptepunten en de handelsgeschiedenis voor elke beschikbare markt bekijken.

Het plaatsen van koop- en verkooporders op YoBit is eenvoudig.

YoBit Exchange-interface

Een transactie starten op YoBit

Voer vanuit uw dashboard eenvoudig het bedrag in van de cryptocurrency die u wilt kopen / verkopen (of het totale bedrag dat u ervoor wilt ontvangen) en de prijs. Van daaruit werkt YoBit automatisch de andere relevante velden bij.

YoBit Exchange-interface

Handelen op YoBit

InvestBox en YoPony

Een kenmerk dat uniek is voor YoBit is InvestBox. InvestBox wordt door YoBit geadverteerd als een hulpmiddel voor ontwikkelaars om hun munten te promoten en als een middel voor passief inkomen voor beleggers. Volgens het YoBit-team kunt u via InvestBox overal tussen 0,1% en 7,0% dagelijks rendement op uw investering verdienen..

Het is niet helemaal duidelijk hoe InvestBox werkt. We raden onze gebruikers aan om op hun hoede te zijn voor elke functie of service die een gegarandeerd uitbetalingspercentage biedt met de geadverteerde nulrisico’s.

Een vertegenwoordiger van YoBit beweert dat InvestBox in wezen een hulpmiddel is dat zichtbaarheid biedt aan low-cap munten voor kortetermijninvesteringen.

YoPony, een ander uniek kenmerk van YoBit, is een “cryptocurrency racespel” waarbij gebruikers raden welk paard de race zal winnen. Elk paard vertegenwoordigt een munt en de winnende munt ontvangt een pomp van 5BTC.

YoPony is, samen met dobbelspellen, in wezen gebaseerd op een willekeurige kans. De legaliteit van de functie is tussen YoBit en hun lokale jurisdictie, maar we raden onze gebruikers aan om op hun hoede te zijn bij deelname.

De vertegenwoordiger van YoBit beweert dat YoPony een middel is om gebruikers gestimuleerd en betrokken te houden om het platform te gebruiken. Een voorbeeld:

YoPony & Wekelijkse YoPump in 119 uur!

Timer: https://t.co/RIbW7OhKzM

Een van deze munten wordt gepompt voor 5 btc in 1 minuut na de finish van de race:

1 pony: Yobix

2 Pony: i2

3 Pony: f1

4 Pony: Yoda

5 Pony: Limi

6 Pony: Kikker

7 Pony: Air

8 Pony: Seks

9 Pony: Nax

10 Pony: Yovi

– Yobit.Net (@YobitExchange) 8 mei 2020

YoBit-handelskosten

De handelskosten van YoBit zijn eenvoudig – gewoon 0,2 procent per transactie. Het maakt niet uit of u de handelsmaker of nemer bent. Uw maandelijkse handelsvolume heeft ook geen invloed op de vergoeding.

Beschikbare cryptocurrencies op YoBit

YoBit heeft nogal wat cryptocurrency-markten tot uw beschikking. De meeste van de ondersteunde cryptovaluta zijn beschikbaar als handelsparen met BTC, ETH, DOGE, USD, RUR of USDT. Op deze markten kunt u handelen:

 • Bitcoin
 • Doge
 • Dash
 • Ethereum
 • ZCash
 • Golven
 • Litecoin
 • Ethereum Classic
 • EOS
 • Tron
 • En nog veel meer.

Het vermelden van een munt op YoBit is een relatief eenvoudig proces, dus het platform bevat ook talloze low-cap cryptocurrencies die u op andere beurzen niet zou kunnen vinden.

YoBit-overdrachtslimieten

Er lijken geen overdrachtslimieten te zijn op de YoBit-uitwisseling. Houd er echter rekening mee dat voor bepaalde stortings- en opnamemethoden verschillende vergoedingen gelden.

Stortingskosten variëren tussen 0,00% en 1,00%, terwijl opnamekosten kunnen oplopen tot 7,00%.

Bedrijfvertrouwen: is YoBit legitiem?

De oorsprong van YoBit is enigszins in mysterie gehuld. De uitwisseling was begonnen in 2014 en is momenteel geregistreerd in Panama als YoBiCrypto Corp. Er is echter niet veel anders bekend over het oprichtende team. Ze lijken gedecentraliseerd en verspreid over de hele wereld.

Hoewel de duur van het bedrijf sinds 2014 enige geloofwaardigheid verleent, levert een zoekopdracht op Google een breed scala aan positieve en negatieve recensies op – wat normaal is voor de meeste producten of services.

YoBit lijkt echter bijzonder hard te worden getroffen door negatieve recensies, waarvan er veel frauduleuze botcommentaren lijken te zijn. Een van de negatieve reviewers op TrustPilot heeft bijvoorbeeld exact hetzelfde verlaten negatieve recensie voor 13 verschillende cryptocurrency-uitwisselingen en -services.

Een vertegenwoordiger merkt op: “De Russische cryptocurrency-wisselmarkt is erg bloederig. Concurrenten maken nepaccounts om hun concurrentie te bedekken met negatieve recensies, ze maken zwendelaccounts om gebruikers van andere beurzen te misleiden, enzovoort. “

De vertegenwoordiger smeekt gebruikers om koppen als ‘yobit scam’ en ‘Yobit steelt geld’ niet te volgen, aangezien deze waarschijnlijk worden gepost door concurrenten die bots gebruiken.

Er gaan geruchten de ronde dat Pavel Krymov, een eerder gearresteerde financiële fraudeur, is de man achter YoBit. Het is echter gebleken dat de geruchten ongegrond zijn. Het team heeft verklaard: “Geruchten over de relatie tussen de Yobit-beurs en Krymov worden door onze concurrenten verspreid voor geld, dus laat u niet misleiden door deze verkeerde informatie.”

In een interview met A. Russische mediasite, De advocaat van de heer Krymov beweerde: “Krymov heeft niets met Yobit te maken, dit zijn ongegronde verklaringen.”

Men kan nog steeds overblijfselen vinden van het Krymov-schandaal, zoals een account met de naam Pavel Krymov wordt vermeld als de oprichter en CEO op een pagina die beweert de officiële YoBit-pagina, wat ook frauduleus is.

Dit is een goed punt om onze lezers eraan te herinneren niet te vallen voor oplichting online, of dat nu frauduleuze sociale media-accounts zijn of pagina’s die om uw cryptocurrency vragen..

Leden van de cryptocurrency-gemeenschap lijken gemengde meningen te hebben. Aan TrustPilot, de uitwisseling heeft een waardering van 4 uit 5 sterren. Deze beoordelingen zijn echter voornamelijk verdeeld over 5-sterrenrecensies (62%) en 1-sterrecensies (24%). Zoals we echter hebben gezien met talloze nep-TrustPilot-recensies, is het moeilijk om een ​​echt sentiment vast te stellen.

Fondsbeveiliging: zijn uw geld veilig op YoBit?

Met betrekking tot de veiligheid van uw geld, biedt YoBit weinig informatie. Het is onduidelijk welk percentage van de fondsen het bedrijf aanhoudt in warme of koude opslag. En het team bewaart informatie over het beveiligingsmechanisme alleen voor interne ogen.

Geschatte 130417 ETC-munten verloren vanwege 51% aanval.

Het wordt gedekt door het Yobit-verzekeringsfonds, ETC-afschrijving / opnames ingeschakeld.

ETC-adres van hacker: https://t.co/PQj2rDxkrU

IP’s: 2001: 67c: 2660: 425: 24: 0: 0: 88e, 2001: 67c: 2660: 425: b: 0: 0: cd7 (VPN)

– Yobit.Net (@YobitExchange) 9 januari 2019

YoBit heeft geen significante hack meegemaakt waarvan het niet kon herstellen. De uitwisseling ervoer in januari 2019 een aanval van 51%, maar de uitwisseling tweette dat het geld zou worden gedekt door zijn verzekeringsfonds.

Er zijn echter veel gebruikers gemeld hebben moeilijkheid om toegang te krijgen tot hun cryptocurrency en om hun geld van de beurs op te nemen. Vrijwel elke exchange, zelfs topplatforms zoals Binance en Coinbase, heeft echter problemen gehad met opnames.

YoBit biedt tweefactorauthenticatie (2FA) om een ​​extra beveiligingslaag voor uw individuele account te bieden.

We smeken onze lezers: als u besluit om een ​​uitwisseling te gebruiken, stort dan alleen wat u zich kunt veroorloven te verliezen.

YoBit-klantenondersteuning

Het klantondersteuningsteam van YoBit reageert doorgaans binnen een uur op vragen, maar het kan tot 24 uur duren voordat uw vraag is beantwoord.

Voor verdere hulp bevat het YoBit-platform ook een 24/7 chatbox van waaruit u kunt praten met andere YoBit-gebruikers en leden van het YoBit-team.

YoBit beheert twee Telegram-gemeenschappen (één in Engels, een in Russisch) met elk meer dan 60.000 leden.

Een vertegenwoordiger van YoBit adviseert gebruikers om Telegram-ondersteuning te gebruiken en beweert dat beheerders meestal 24/7 online zijn en in staat zijn om alle problemen op te lossen. De ticketoptie moet dienen als een extra optie voor degenen die geen gebruik maken van Telegram.

Verzekeringsfonds: Op de Support-pagina is er een optie om een ​​vergoeding aan te vragen bij een verzekeringsfonds.

YoBit's verzekeringsfonds

YoBit’s verzekeringsfondsinterface

Over het verzekeringsfonds zijn niet veel details bekend. Maar uit ons onderzoek heeft de Exchange te maken gehad met de gevolgen van een aanval van 51% op het Ethereum Classic-netwerk.

Geschatte 130417 ETC-munten verloren vanwege 51% aanval.

Het wordt gedekt door het Yobit-verzekeringsfonds, ETC-afschrijving / opnames ingeschakeld.

ETC-adres van hacker: https://t.co/PQj2rDxkrU

IP’s: 2001: 67c: 2660: 425: 24: 0: 0: 88e, 2001: 67c: 2660: 425: b: 0: 0: cd7 (VPN)

– Yobit.Net (@YobitExchange) 9 januari 2019

Sommige gebruikers verloren geld, maar de verzekering van YoBit dekte de verliezen.

Hackers hebben 122735 ETC-munten teruggestuurd, bedankt!

Bewijs: https://t.co/I6HWmQXjCwhttps://t.co/Gzk8Y7kAru

We hebben 43000 ETC (ongeveer 50 btc) toegevoegd aan FreeCoins: https://t.co/Lyv9VLV0j3

Nieuwe InvestBox voor ETC (0,1% / dag): https://t.co/eSk8QNGMdb

– Yobit.Net (@YobitExchange) 15 januari 2019

Laatste gedachten: internationale anonimiteit, ontwikkeling van publieke aanwezigheid

Als u cryptocurrency wilt verhandelen zonder enige KYC-informatie op te geven, is YoBit wellicht de uitwisseling voor u. Het handelt af ongeveer $ 60 miljoen in dagelijks volume en ondersteunt een breed scala aan handelsparen.

YoBit is een relatief eenvoudig en intuïtief platform, maar het is wel even wennen om te handelen als je niet al handig bent met de basisprincipes van handelen.

De uitwisseling lijkt ook erg populair te zijn in internationale kringen (taalopties zijn onder meer in het Engels, Russisch en Chinees en is over de hele wereld beschikbaar. Het heeft ook een livechat binnen de handelsinterface, met talen die beschikbaar zijn in het Engels, Duits, Arabisch , Chinees en Russisch Het heeft momenteel de meeste handelsparen van elke beurs en accepteert zowel USD als Russische roebel.

De anonimiteit van het platform lijkt het echter tegen te werken op het gebied van public relations, wat een uitdaging lijkt te zijn voor elke organisatie zonder een centrale publiek beschikbare partij. Omdat het echter al bestaat sinds 2014 en meerdere authentieke positieve recensies heeft, zijn we geneigd ze het voordeel van de twijfel te geven.

Voorstanders van YoBit kunnen wijzen op zijn aanwezigheid en reputatie op forums zoals BitcoinTalk en alle gebruikersrecensies online moeten met een korreltje zout worden genomen: positief of nep. Een positief perspectief zal de steun van YoBit voor anonimiteit toejuichen, wat een kernprincipe is van het ethos van zelf-soevereiniteit van veel cryptocurrency-handelaren.

Een paar andere risico’s die het vermelden waard zijn, is dat het bedrijf geen enkele van hun beveiligingspraktijken heeft uiteengezet, maar het verantwoordelijk en actief heeft geleken in het beschermen van zijn gebruikers tegen hacks (zoals blijkt uit de eerdere ETC 51% -aanval).

YoBit geeft ook altcoins weer voor kleine listingbetalingen. Hoewel het platform zelf legitiem kan zijn, kunnen veel van de niet-gecontroleerde altcoins uitzonderlijk riskant zijn.

YoBit is al meer dan vijf jaar actief, wat het een legitieme ambtstermijn geeft in een relatief ontluikende industrie.

Hoe dan ook, zoals bij alle beurzen, raden we gebruikers aan zeer voorzichtig te werk te gaan: handel alleen wat u zich kunt veroorloven te verliezen en riskeer geen grote sommen cryptocurrency op het platform – waarschuwende woorden die met name relevant zijn voor kleinere beurzen met een groot aantal altcoins zoals YoBit.

Disclaimer: de inhoud op CoinCentral is beleggingsadvies en het is ook geen vervanging voor advies van een gecertificeerde financiële planner. De creatie van het bovenstaande artikel is een gesponsord bericht dat voldoet aan onze redactionele richtlijnen voor objectieve beoordeling.