Als je merkt dat je verdwaald bent in de strijd van de tientallen verschillende blockchain-portefeuilles en uitwisselingen, ben je niet de enige. Veel mensen moeten de kronkelende paden navigeren tussen het opslaan en verzenden van hun cryptocurrency, en het gebrek aan interoperabiliteit tussen wallets voegt een ander element van complexiteit toe.

Omdat er een relatief hoge drempel is voor het gebruik van cryptocurrency, kiezen veel tokenhouders ervoor om gewoon op hun tokens te gaan zitten in plaats van ze te gebruiken waarvoor (de meeste) ze bedoeld waren – om uitgegeven en verhandeld te worden. De meeste digitale portefeuilles lijken meer op digitale kluizen in tegenstelling tot echte digitale portefeuilles die eenvoudigweg dienen als een middel om transacties te vergemakkelijken.

Dat is het probleem van de Stichting voor Interwallet Operability (FIO) wil aanpakken. FIO heeft onlangs een gedecentraliseerd, open-source blockchain-protocol gelanceerd waarmee gebruikers tokens kunnen verzenden en ontvangen vanuit elke FIO-portemonnee met een verbeterde gebruikerservaring. Deelname aan FIO staat open voor alle portefeuilles en uitwisselingen en omvat momenteel Shapeshift, KeepKey, Coinomi, BRD, Edge en MyCrypto.

Het protocol wordt ontwikkeld door Access Venture Partners, geïncubeerd Dapix, Inc. We hebben contact met Founder & Directeur David Gold. Gold is een veteraan van meer dan 11 jaar op het gebied van durfkapitaal en kan zijn oorsprong vinden in het ondernemerschap in het dotcom-tijdperk.

Je verleden is doorspekt met een aantal succesvol geïncubeerde projecten als Managing Director van Access Ventures Funds. Welke factoren hebben u ertoe gebracht om af te stappen van Angel Investing en de rol van CEO van Dapix op u te nemen??

Ter verduidelijking: Access Venture Partners is een gediversifieerd durfkapitaalfonds voor technologie in een vroeg stadium versus een engelenfonds. Ik sprong erin om onze blockchain-investeringsinspanningen een paar jaar geleden bij Access te leiden. Ik merkte al snel dat ik hetzelfde gevoel kreeg als tijdens de vroege dotcom-dagen … Ik zag het enorme potentieel dat blockchain zou kunnen hebben als het zijn visie zou verwezenlijken om de uitwisseling van waarde zo eenvoudig, snel en gedecentraliseerd mogelijk te maken als de uitwisseling van informatie. is vandaag. Maar ik zag ook hoe slecht de huidige technologie was vanuit het oogpunt van bruikbaarheid … net als die vroege dagen van internet (Mosaic-webbrowser bij dial-up met alleen tekstpagina’s was behoorlijk vreselijk!).

Ik begon projecten te onderzoeken die probeerden de gebruikerservaring met blockchain te verbeteren. Ik vond niets dwingend en begon na te denken over hoe ik het probleem kon oplossen, en dat is waar het concept achter Dapix en het FIO-protocol werd gevormd. We hebben het bedrijf uit Access geïncubeerd en toen we begonnen met het werven van een CEO, voelde ik me zo gepassioneerd over het potentieel om dit kritieke probleem voor het blockchain-ecosysteem op te lossen dat ik besloot om in te springen en terug te keren naar de roots van mijn operator om het bedrijf te leiden..

Welke mijlpalen worden beoordeeld om te weten wanneer het voor Dapix het beste is om het protocol over te dragen aan de FIO Foundation?

De technologie die door Dapix wordt ontwikkeld, zal volledig aan de Foundation worden overgedragen wanneer het mainnet wordt gelanceerd en FIO-tokens worden geslagen. Dat zal waarschijnlijk zijn tijdens onze bètatestperiode.

Wat zijn de plannen voor de distributie van FIO-tokens voorafgaand aan het mainnet en na de lancering??

Het FIO-token is een utility-token met als eerste beoogde toepassingen de registratie van FIO-adressen en kleine transactiekosten voor grote zakelijke gebruikers (denk aan e-commercesites) voor de grotere volumes die ze op het protocol uitvoeren en de verbeterde FIO-gegevens die ze willen. gebruik… gewone gebruikers zullen geen transactiekosten zien, aangezien elk FIO-adres wordt geleverd met een zinvol volume voor elk jaar.

FIO

FIO-tokens zullen waarschijnlijk in eerste instantie op de markt komen tijdens de bètatestperiode. De details van hoe de tokens op de markt zullen komen, worden uitgewerkt met de juridische raad om naleving van verschillende regels te garanderen.

Kunt u de rol van de FIO-stichting toelichten nadat Dapix de regeerperiode heeft overgedragen? Concreet: hoe ziet de relatie tussen individuele leden en de FIO-stichting eruit als het gaat om besluitvorming en softwarewijzigingen?

Het FIO-protocol is een Delegated Proof of Stake blockchain. Op blokproducenten wordt direct en indirect gestemd door tokenhouders via een electieve volmacht van hun stem. Blokproducerende knooppunten stemmen over softwarewijzigingen / -upgrades om deze goed te keuren voor implementatie.

De rol van de Stichting omvat financiering, zowel intern als extern, van projecten die het FIO-protocol kunnen verbeteren. Daarnaast zal de Stichting de stroom van FIO-verbeteringsvoorstellen (FIP’s) vanuit de gemeenschap organiseren en onderzoek en beoordeling geven van de potentiële waarde van die voorstellen als een dienst aan de blokproducerende knooppunten en de gemeenschap om hen te helpen bij het evalueren van die voorstellen..

Voor mensen leesbare openbare adressen lijken behoorlijk aantrekkelijk in vergelijking met hun huidige staat. Werken FIO-adressen op dezelfde manier als een DNS, in die zin dat elk openbaar adres ook zijn eigen unieke menselijke versie heeft??

Dichtbij maar niet precies. Als elk openbaar adres zijn eigen unieke mensgerichte versie had, zou dat betekenen dat elke token / munt in de portemonnee van een gebruiker een andere mensgerichte versie zou kunnen hebben. Dat is een van de redenen waarom een ​​blockchain-specifieke oplossing voor bruikbaarheid niet werkt.

FIO-adressen zijn door mensen leesbare portefeuilleadressen die identiek werken voor elke afzonderlijke token of munt in de portemonnee of het uitwisselingsaccount van de gebruiker. Omdat FIO niet vereist dat de blockchain zelf op enigerlei wijze verandert, werken FIO-adressen onmiddellijk met elke token / munt, inclusief gloednieuwe die worden gemaakt.

Is er enige bezorgdheid / gedachte over de mogelijkheid dat FIO-adressen een secundaire naamgevingsmarkt kunnen creëren, vergelijkbaar met die rondom domeinnamen??

Geen probleem … zeker in onze gedachten. Secundaire markten zijn niet slecht, omdat ze de mogelijkheid creëren om de vertegenwoordigde waarde tussen partijen uit te wisselen. In feite zijn FIO-adressen zelf niet-vervangbare tokens, dus ze zijn automatisch zelf-soeverein en kunnen op een voltooide gedecentraliseerde manier worden verhandeld.

Het FIO-protocol biedt een slim overdrachtscontract om partijen in staat te stellen hun FIO-adres veilig te verkopen voor FIO-tokens en dat slimme contract te gebruiken om de behoefte aan een borg van derden te vermijden..

Delegated Proof of Stake kan worden gezien als een meer democratische versie van een traditionele POS-consensus. DPOS vereist echter een meer intieme deelname van tokenhouders om er zeker van te zijn dat de beste afgevaardigden transacties valideren. Hoe willen Dapix en de FIO Foundation de door de gemeenschap vereiste toewijding bevorderen??

Grote vraag … De realiteit is dat hoe breder een token wordt gehouden, hoe groter het aandeel houders is dat geen idee heeft op wie ze moeten stemmen als blokproducent en, in feite, waarschijnlijk niet eens de tijd wil nemen om na te denken over het. Het kan ze gewoon niet schelen. Het FIO-protocol stelt portemonnees en uitwisselingen in staat om FIO-tokens die door hun gebruikers in hun producten worden bewaard, te laten stemmen. Gebruikers kunnen die instelling wijzigen … maar als je je voorstelt dat blockchain volledig mainstream wordt, is de realiteit dat de meesten dat niet zullen schelen.

Het zullen dus de portemonnees en exchanges zijn die dan een luidere stem hebben op blokproducerende knooppunten en FIO is een speciaal gebouwd protocol om interwallet-operabiliteit op te lossen (in tegenstelling tot een algemeen gebruikt platform zoals ETH), dus wallets en exchanges moeten een luidere stem hebben.

Die entiteiten zullen goed worden geïnformeerd en betrokken bij FIO, zodat ze goed geïnformeerde stemmen over blokproducenten zullen maken. Gebruikers zullen op hun beurt meestal stemmen door te beslissen welke wallets en exchanges ze willen gebruiken om hun FIO-tokens te bewaren (hoewel gebruikers er nogmaals voor kunnen kiezen om rechtstreeks te stemmen en hun stem niet te proxy voor de wallet of exchange).

Verder, welke maatregelen zullen er worden genomen om ervoor te zorgen dat afgevaardigden in het beste belang van de gemeenschap handelen nadat ze voor de functie zijn gekozen?

Als je met “afgevaardigden” bedoelt de blokproducerende knooppunten, lopen ze voortdurend het risico om uit hun positie als blokproducent te worden gestemd. Als u met afgevaardigden de entiteit bedoelt waaraan een stem is verleend, zullen de meeste daarvan uiteindelijk gebruikers zijn die hun FIO-tokenstem proxy aan de portemonnee of exchange die ze gebruiken en die entiteiten hebben er groot belang bij ervoor te zorgen dat het FIO-protocol goed werkt en kan een vertrouwde gedecentraliseerde oplossing blijven.

Bedankt!