Terwijl de cryptocurrency-economie zich ontwikkelt en de wereld van alternatieve investeringen begint te overspoelen, blijft de gemeenschap de beste nieuwe toepassingen van blockchain-technologie bespreken en hoe deze projecten niet alleen zelfstandig kunnen ontwikkelen, maar ook samen kunnen komen om een ​​gedecentraliseerde oplossing op internet te brengen..

Twee toepassingen van blockchain-technologie die binnenkort in de praktijk zullen worden gebruikt, waaronder het uitvoeren van volledig privétransacties via de blockchain en het gebruik van slimme contracten via gedecentraliseerde applicaties (DAPPS).

Zcash, een protocol dat een privacybeschermende versie van Bitcoin biedt, is bedoeld om gebruikers te helpen elkaar rechtstreeks te betalen via betalingstransacties die noch de herkomst, de bestemming of het bedrag van de betaling onthullen. Aan de andere kant biedt Ethereum een ​​gedecentraliseerde virtuele machine die slimme contracten kan uitvoeren, gegevens kan opslaan en diensten kan faciliteren die momenteel worden gecentraliseerd door de wereldeconomie..

Hoewel vergelijkbaar in gedecentraliseerde reikwijdte, zijn Zcash en Ethereum anders gestructureerd en streven ze ernaar verschillende doelen te bereiken binnen de blockchain-gemeenschap. Zoals je hieronder zult zien, proberen deze twee platforms, ondanks hun inherente verschillen, samen te werken om de toekomst van internet en de toekomst van gedecentraliseerde protocollen te veranderen..

Zcash versus Ethereum in een oogopslag:

Lanceerdatum

28 oktober 2016

30 juli 2015

Schepper

Zooko Wilcox

Vitalik Buterin

Algoritme

Zerocoin

Ethash

Gemiddelde bloktijd

2,5 minuten

15 seconden

Halvering blokkeren

Elke 840.000 blokken

Constante generatie

Elk jaar

Max. Totale munten

21.000.000

Geen Max (maximale groei van 18m

per jaar met oorspronkelijk 72 miljoen)

Wat is Zcash?

Zcash is gebaseerd op het Zerocash-protocol dat tot doel heeft de privacyproblemen van Bitcoin op te lossen, waarbij de betalingsgeschiedenis van elke gebruiker openbaar wordt gemaakt op de blockchain. Anonimiteit (een van de grootste voordelen van pure contante transacties) is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat cryptocurrencies dagelijkse betalingen worden, en Zcash boekt grote stappen in deze richting. Het Zcash-team besloot een kopie van de bitcoin-blockchain te splitsen en hield het ontwerp relatief hetzelfde, afgezien van een paar verschillen. Deze verschillen waren onder meer:

-Het doel van het blokinterval wijzigen van 10 minuten in 2,5 minuten.

-De limiet voor de blokgrootte verhogen tot 2 MB.

-Invoering van een vertrouwelijke regeling voor waardeoverdracht.

-Een beloning van 20% aan het Zcash-team implementeren voor elk blok dat de eerste vier jaar wordt beloond (of totdat de eerste halvering plaatsvindt).

Echt privé transacties?

Momenteel heeft de Bitcoin-blockchain een grote beperking: de blockchain is openbaar en de geschiedenis van alle betalingstransacties is voor iedereen beschikbaar. Ter vergelijking: als u betalingen doet bij een bank, geeft u uw financiën alleen aan de bank en de verbonden partijen door. Met Bitcoin onthult u ze aan de hele wereld.

Zcash garandeert de privacy van gebruikers door Zerocash-betalingstransacties aan te bieden die de oorsprong, bestemming of het bedrag van een transactie niet onthullen. Als je naar het grootboek zou kijken, zou je een willekeurig ogende string zien die geen informatie geeft behalve het feit dat de transactie geldig was en dat deze plaatsvond.

Om dit beleid te implementeren met een extra focus op anonimiteit, maken gebruikers Basecoins die niet-anoniem van aard zijn en deze kunnen converteren naar Zerocash-munten of Zcash-munten. Wanneer deze munten worden omgezet, kunnen ze naar andere gebruikers worden verzonden op elke manier die de gebruiker nodig acht.

Het onderliggende zK-Snark-bewijs dat ervoor zorgt dat Zcash functioneel is, maakt het mogelijk om een ​​breed scala aan beleidsregels af te dwingen. Stel je bijvoorbeeld een situatie voor waarin gebruikers kunnen bewijzen dat ze hun belasting over alle transacties hebben betaald zonder hun privégegevens prijs te geven en deze weg te houden van gecentraliseerde servers die vatbaar zijn voor hacking en datalekken..

Marktvooruitzichten:

Zcash is eenjarig jubileum en heeft een geweldig jaar achter de rug met een prijs die in juni 2017 meer dan $ 400 bedroeg. betalingen. Dat wil niet zeggen dat er geen controverse is – veel gebruikers zijn in opstand gekomen tegen de manier waarop mining-beloningen worden toegekend totdat de eerste block halving plaatsvindt. De beloningen hebben een terugslag van 20% voor het Zcash-team, dat wordt gesteund door meerdere durfkapitaalinvesteerders. Bovendien zijn velen massaal naar Monero van de concurrent gekomen, die volgens sommigen een veiligere manier hebben om transacties uit te voeren.

Ethereum – Een slapende reus

Met een verduisterende marktkapitalisatie $ 27 miljard (de op een na grootste achter Bitcoin), het is moeilijk om Ethereum een ​​slapende reus te noemen, maar hoe dan ook, er is niet de slimste investeerder voor nodig om alle mogelijke toepassingen van slimme contracten in de huidige economie te zien.

Voor het bouwen van blockchain-applicaties was vroeger een complexe achtergrond in codering, cryptografie, wiskunde vereist, evenals een groot netwerk van peers om te helpen wanneer zich problemen voordoen, wat onvermijdelijk is. Ethereum is een platform waarmee ontwikkelaars op de meest gestroomlijnde en efficiënte manier gedecentraliseerde applicaties (DAPPS) kunnen bouwen en implementeren. Met een extra focus op community en gebruiksgemak, bouwen ontwikkelaars momenteel duizenden verschillende applicaties die de toekomst van het web gaan vormgeven..

Deze applicaties maken gebruik van slimme contracten die in wezen zelfuitvoerende code zijn die bepaalde functies zal uitvoeren wanneer aan de voorwaarden wordt voldaan. Deze beslissingen kunnen worden afgedwongen en gecontroleerd door de blockchain, die mogelijkheden biedt voor naleving door de overheid en auditmogelijkheden.

Hoewel we ons in de vroege fasen van de ontwikkeling van slimme contracten bevinden, kunnen deze apps corrupt zijn & fraudebestendig en verzeker u ervan dat er geen uitvaltijd is. Denk aan een internet waar ontwikkelaars geen deel van de winst hoefden te nemen en het terug naar Apple hoefden te schoppen om het in de app store te vermelden. Bedenk welke unieke problemen zouden worden opgelost als niet elke applicatie zou voldoen aan de servicevoorwaarden van Apple. Van financiën tot onroerend goed tot verzekeringen, de toekomst zit vol met onvoorstelbare mogelijkheden die Ethereum op zijn platform kan ontwikkelen.

Ethereum versus Bitcoin

Om te begrijpen wat Ethereum goed doet, is het belangrijk om te begrijpen wat Bitcoin doet en hoe dat zich verhoudt tot de voordelen van Ethereum. Wat Bitcoin doet voor gedistribueerde gegevensopslag, wil Ethereum doen, plus berekeningen. Deze berekeningen zijn slimme contracten die mogelijk zijn dankzij de oprichting van de Ethereum Virtual Machine (EVM). Bij het vergelijken van de twee projecten is de bloktijd van Bitcoin ongeveer 10 minuten, terwijl Ethereum ernaar streeft bijna 12 seconden te zijn. Een ander groot verschil is dat Ethereum zijn eigen draaiende complete interne code gebruikt, waardoor ontwikkelaars een eindeloos aantal apps op het platform kunnen maken.

Maar wat het Ethereum-platform naar een hoger niveau tilt, is de betrokkenheid van de gemeenschap en de partnerschappen met topbedrijven over de hele wereld. De Enterprise Ethereum Alliance is de verbinding tussen Fortune 500-bedrijven, startups en technologieleveranciers die samenwerken om real-world applicaties te bouwen met behulp van de Ethereum-blockchain. De leden zijn onder meer:

Ethereum Alliance Launch-leden

Marktvooruitzichten:

Ethereum is opgericht door een online verkoop van ETH-tokens in 2014 en is uitgegroeid tot het platform waarvan velen denken dat het uiteindelijk Bitcoin zal inhalen voor de nummer één positie in alle cryptocurrency. Met een extreem sterke ontwikkelaarsgemeenschap, een lange lijst van Fortune 500-bedrijven die talent aanwerven en opleiden om zich te ontwikkelen op de Ethereum-blockchain, en een volgepakte routekaart die tot doel heeft de efficiënte doorvoer van een aantal transacties op visumniveau mogelijk te maken, is het geen verrassing dat het optimisme hoog is. In Q4 van 2017 brengt de Ethereum Foundation Metropolis uit, een hard fork die door velen wordt beschouwd als een belangrijke opstap naar de bruikbaarheid van het platform.

Zcash + Ethereum =

Hoewel er lichtpuntjes zijn, kan de blockchain-gemeenschap soms oncollaboratief en kritisch lijken. Velen hebben een persoonlijk belang bij de toekomst van specifieke munten, en daarom komen persoonlijke en professionele aanvallen vaak voor.

Zcash en Ethereum zijn een voorbeeld van hoe twee platforms samenwerken om niet alleen voor zichzelf te profiteren, maar ook voor de gebruikers van het platform en openbare blockchains. Zcash en Ethereum hebben ten minste drie publiekelijk bekende, semi-officiële projecten gehad die ertoe hebben geleid dat Vitalik Buterin een officiële adviseur van het Zcash-platform werd. Hun doel is om erachter te komen hoe Zcash’s zK-Snark-bewijzen kunnen worden geïmplementeerd op het Ethereum blockchain.

Hoewel er nog werk aan de winkel is, is het begin van de integratie die Zcash-transacties op de Ethereum-blockchain mogelijk maakt aan het licht gekomen met de eerste iteratie van de Metropolis-hard fork. Tijdens het eerste deel van de hard fork (Byzantium genaamd), zullen nieuwe precompiles worden vrijgegeven die het mogelijk maken om privétransacties te laten plaatsvinden. Als alles goed gaat, kunnen alle Ethereum-contracten Zcash verzenden en ontvangen.

U kunt meer te weten komen over de integratie tussen de twee platforms door te luisteren naar de presentatie van Zcash CEO Zooko Wilcox tijdens Devcon2.

Vonnis

2017 was een fantastisch jaar voor de cryptocurrency-gemeenschap. Naast de overduidelijke sprong van de waarderingen van cryptoplatforms, lijkt het er echt op dat de wereld het potentieel begint te erkennen dat gedistribueerde grootboektechnologie kan hebben op internet en de wereldeconomie. Binnen deze community werken twee van de grootste platforms, Zcash en Ethereum, aan het vergroten van de acceptatie en het efficiënt schalen.

Zcash, met zijn focus op privacy, maakt gebruik van een nulkennisbewijs en wil gebruikers van welke aard dan ook de mogelijkheid bieden om openbare en privétransacties in een openbare blockchain te verzenden. Ethereum, aan de andere kant, wil het ecosysteem ontwikkelen voor gedecentraliseerde applicatie-acceptatie.Hun doel is om een ​​gemeenschap van ontwikkelaars en ondernemingen op te bouwen die samenwerken om kosten te besparen en tegelijkertijd inefficiënte tussenpersonen weg te werken.

Samen willen Zcash en Ethereum samenwerken om privacy op Zcash-niveau op de Ethereum-blockchain mogelijk te maken. Als dit zonder problemen kan worden geïmplementeerd, zou dit een belangrijke mijlpaal zijn die opwinding zou brengen in de cryptocurrency-gemeenschap. De sky is the limit voor deze twee platforms, en het zal fascinerend zijn om te zien hoe ze concurreren met het aantal opkomende concurrenten terwijl ze de onbekende grens van cryptocurrency-regulering betreden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me