Gemini, Coinbase Turn Away Ripple’s Pay-for-Listing-aanbiedingen

Als u een Ripple-investeerder bent en u zich zorgen maakt over het onvermogen van XRP om een ​​grote fiatbeurs te bereiken, hoeft u zich geen zorgen te maken. Garlinghouse en zijn team hebben het geprobeerd.

Dat kan echter weinig troost zijn, aangezien al hun pogingen tevergeefs zijn geweest. Ripple is momenteel de op twee na grootste crypto-asset op de markt, met een prijskaartje van $ 0,50 voor XRP, wat neerkomt op een marktkapitalisatie van $ 19,8 miljard. Het succes heeft ertoe geleid dat Jeff Garlinghouse, de CEO van Ripple, een van ‘s werelds eerste en weinige door cryptovaluta gemaakte miljardairs is.

Toch betekenen al dit succes en de dikke stapels geld die ermee gepaard gaan weinig voor de uitwisselingen van Gemini en Coinbase. Zelfs toen Ripple probeerde zich een weg te banen naar beide, zou geen van beide het overwegen, volgens anonieme bronnen die een tip gaven Bloomberg. Een vermelding op een van beide beurzen zou de valuta een titel opleveren naast de adel van crypto, aangezien Coinbase alleen Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin bevat, terwijl Gemini nog exclusiever is met alleen Bitcoin- en Ethereum-vermeldingen.

Inderdaad, fiat-paren zijn een begeerde grondstof in het cryptocurrency-rijk, waar het verkrijgen van een token op een beurs van welke aard dan ook een high-rollende onderneming is. Zo high-rollend dat sommige projecten ergens tussen de $ 1mln en $ 3mln betalen om hun munten op de lijst te krijgen, volgens een verslag doen van door Autonomous Next.

Voor Ripple’s eigen inspanningen zijn deze prijzen redelijk nauwkeurig. Volgens Bloombergs bronnen bood de organisatie de Gemini, eigendom van Winklevoss, $ 1 mln dollar voor een USD / XRP-paar op de beurs. De poging tot deal, die werd bemiddeld in 2017, zou XRP in het derde kwartaal van hetzelfde jaar hebben genoteerd. Toen Gemini het bod afsloeg, viel Ripple terug op aanvullende onderhandelingen, zoals een betalingsplan voor kortingen en het dekken van de kosten van de integratie.

Geen dobbelstenen.

Na deze impasse wendde Ripple zich afgelopen najaar tot Coinbase, misschien wel de meest populaire van de twee opties, aangezien Coinbase de wereldwijde tafel beheert voor crypto-naar-fiat-handelsparen. En deze keer verhoogde Ripple zijn ante en bood aan het bedrijf $ 100 mln aan XRP te lenen om de handel op Coinbase en, vermoedelijk, zijn tegenhanger op de beurs, GDAX, op gang te brengen. Als onderdeel van de deal zou Coinbase de lening mogen terugbetalen in XRP of dollars, terwijl de bronnen erop wezen dat de latere optie Coinbase de mogelijkheid zou hebben gegeven om van de deal te profiteren als XRP na de notering in prijs zou stijgen..

Als Coinbase voor januari XRP had genoteerd, zou het zeker hebben geprofiteerd. Maar dit is gedeeltelijk te wijten aan de prijsstijging van Ripple in afwachting van een dergelijke aanbieding. Tussen december en januari gooiden geruchten over een op handen zijnde Coinbase-notering de prijs van de munt naar bijna $ 4,00, en bereikte een recordhoogte van $ 3,84 volgens CoinMarketCap. Nadat Coinbase deze geruchten in januari had ontkend – en opnieuw in maart nadat ze kort weer opdoken – heeft XRP een steile daling gemaakt.

Een deel van de aarzeling van Coinbase en Gemini kan naar voren komen uit het feit dat de Amerikaanse SEC deze uitwisselingen zonder vergunning heeft gewaarschuwd om geen tokens te vermelden die zij als effecten kunnen beschouwen. Aangezien XRP onder de controle staat van één bedrijf, Ripple, is er een argument dat het onder een dergelijke classificatie zou kunnen vallen. Dergelijke regelgevingsonzekerheid is een bron van bezorgdheid geweest voor liefhebbers van cryptocurrency en ondernemers, aangezien crypto-activa die met terugwerkende kracht als effecten worden bestempeld, een juridische nachtmerrie kunnen veroorzaken voor projecten en beurzen..

In reactie op de ontwikkelingen beweerde Emmalee Kremer, een woordvoerster van Ripple, dat een deel van de aan Bloomberg verstrekte informatie onjuist is, hoewel ze niet heeft aangegeven welke informatie in het bijzonder onjuist is. In plaats daarvan vertelde ze Bloomberg dat “Ripple altijd transparant is geweest over [haar] focus op het bouwen en laten groeien van een sterk XRP-ecosysteem”, en blijft zeggen dat “[het Ripple-team wil] dat XRP het meest liquide digitale activum is dat mogelijk is om mogelijk te maken. snellere, goedkopere wereldwijde betalingen. “

Een crypto-naar-fiat-handelspaar op twee van de populairste beurzen van de Verenigde Staten zou zeker voor die liquiditeit zorgen. Maar totdat er meer juridische en regelgevende duidelijkheid is van de Amerikaanse overheid of XRP geen beveiligingsstatus heeft gekregen, is het onwaarschijnlijk dat deze paren binnenkort aan de oppervlakte zullen komen..