Zijn inkomsten uit cryptocurrency-mijnbouw onderworpen aan belastingen?

Vóór eind 2017 bestonden er in de Verenigde Staten of de rest van de wereld maar heel weinig concrete cryptocurrency-mijnbouwbelastingen. Toen de waarden van topcrypto’s zoals BTC, ETH en verschillende anderen eind 2017 begonnen te stijgen, begonnen meer cryptocurrency-mijnwerkers zich meer zorgen te maken over de mogelijkheid van belasting op crypto-activa en om een ​​goede reden. Overheidsinstanties over de hele wereld beginnen meer belastingen te heffen op cryptocurrency-mijnbouw. Als u cryptocurrency mineert, is dit wat u moet weten over recente belastingregels. Eerst kijken we naar de onlangs geïntroduceerde Amerikaanse wetten. Vervolgens gaan we kijken naar enkele mijnbouwbelastingen op cryptocurrency van over de hele wereld.

Amerikaanse mijnbouwbelastingwetten

Hoewel het in het verleden misschien mogelijk was geweest om legaal geen belasting te betalen op cryptomining, zal iedereen die in 2018 (belastingjaar 2019) en daarna winst maakt met cryptocurrency-mijnbouw nu aan belasting worden onderworpen. Ongeacht of u mijnbouw doet als een kleine bijzaak / hobby of een fulltime bedrijf, er zijn nieuwe regels die het Amerikaanse Congres in december 2017 heeft aangenomen en die de manier veranderen waarop de IRS cryptocurrency behandelt.

Era van gelijkaardige regel is voorbij

Voordat het Amerikaanse congres in 2017 een duidelijkere uitspraak deed, moest de classificatiecategorie van cryptocurrency-activa volgens veel belastingdeskundigen worden geïnterpreteerd. Dat komt omdat veel mijnwerkers en handelaren in cryptocurrency cryptocurrency vergelijkbaar hebben behandeld met onroerend goed voor belastingdoeleinden door IRC Section 1031 (a.k.a.. de gelijkaardige regel​.

In wezen betekent deze uitspraak dat een miner theoretisch een gedolven cryptocurrency zou kunnen verhandelen voor een andere cryptocurrency zonder belasting te hoeven betalen. Nu zijn er echter geen belastingvrijstellingen meer. Amerikaanse burgers en iedereen met bitcoin-mijnactiviteiten in 2018 zullen vanaf 2019 belasting moeten betalen.

2 belangrijkste belastingcategorieën

Een ander belangrijk aspect om te overwegen is hoe u winsten uit cryptocurrency-mijnbouw rapporteert als een bron van inkomsten. Er zijn momenteel twee opties in de VS..

  1. De eerste optie is om inkomsten uit de mijnbouw te rapporteren als inkomsten uit zelfstandige activiteiten en inkomstenbelasting. Met deze keuze kunt u uitgaven zoals mijnbouwapparatuur, elektriciteitsrekeningen en andere gerelateerde uitgaven aftrekken. Het lastige hieraan is dat als je bijvoorbeeld thuis mijnt, je een aparte elektriciteitsmeter nodig hebt om de energie te meten die specifiek voor mijnbouwdoeleinden wordt verbruikt. Als u dezelfde elektriciteitsmeter voor andere doeleinden gebruikt (zoals verwarming en koeling), is het veel moeilijker om IRS-goedkeuring te krijgen op basis van een aantoonbare zakelijke aftrek wanneer uitgaven voor werk en huis op dezelfde factuur worden vermeld. Het grootste nadeel van deze optie is dat de belastingen waarschijnlijk veel hoger zullen zijn dan de tweede optie, tenzij u een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit verbruikt..
  2. De tweede optie is om inkomsten uit mijnbouw te rapporteren als ‘overige inkomsten’. Op het eerste gezicht lijkt dit geen goede optie, aangezien u geen belastingen op uitgaven kunt aftrekken zoals bij de eerste optie. De totale belastingen zouden echter eigenlijk lager moeten zijn met de tweede optie, omdat je in wezen alle inkomsten zou vermelden onder de categorie hobby / secundaire inkomstenstroom, die een veel lager belastingpercentage heeft dan de eerste optie..

Dubbele belasting?!

Er zijn een aantal dingen waarmee u rekening moet houden bij het betalen van belasting voor mijnwinsten als secundaire inkomstenstroom. Volgens TurboTax, de eerste belastbare gebeurtenis vindt plaats wanneer een mijnwerker een nieuwe munt ontgint. De IRS beschouwt dit als “inkomen”, zelfs als de mijnwerker besluit om alleen HODL te gebruiken. Vanuit het perspectief van een mijnwerker kan het vanwege de constante prijsschommelingen van cryptocurrencies moeilijk zijn om een ​​dollarcijfer gelijk te stellen aan een gedolven munt. De beste manier om de waarde bij te houden, is door de prijzen op te schrijven op het moment dat u een bepaalde munt hebt gewonnen. Het is echter belangrijk om dit te doen om zo goed mogelijk aan de belastingwetgeving te voldoen. Voor miners die HODL crypto hebben gedolven en niet direct na het minen geld inwisselen voor dollars, brengt dit enige onzekerheid met zich mee. Wat vandaag een nettowinst had kunnen zijn, zou morgen heel goed een nettoverlies kunnen worden.

Bovendien moet u, telkens wanneer u profiteert van een transactie in een bepaalde gedolven munt, een tweede, afzonderlijke vermogenswinstbelasting betalen. Het is belangrijk op te merken dat als u een bepaalde cryptocurrency minen en onmiddellijk converteert naar Amerikaanse dollars, het niet nodig is om vermogenswinstbelasting te betalen.

Hoe zit het met landen naast de VS.?

Net als de VS hebben veel andere landen hun positie ten opzichte van crypto-belasting snel gewijzigd in de nasleep van waardestijgingen van cryptocurrency in december 2017 / januari 2018. Zelfs nu de prijzen zijn gedaald, lijken regeringen meer dan ooit te polariseren op dit punt. . Sommige landen heffen belastingen op zowel handelaren als mijnwerkers. Andere landen creëren belastingparadijzen voor cryptocurrency. Dit is geen volledige lijst, maar hier zijn een paar voorbeelden om te overwegen.

*** Belastingregels vanaf 27 april 2018 (regelgeving kan snel veranderen, dus doe zelf onderzoek.)

  • Australië- Mijnbouw wordt behandeld als handelen in aandelen; daarom wordt het belast.
  • Wit-Rusland- Crypto-belastingvoordelen worden officieel duren tot minstens 2023.
  • Denemarken- In de toekomst zullen cryptocurrency-bedrijven worden belast. Particulieren worden niet belast.
  • Duitsland- Er zijn geen belastingen als crypto langer dan een jaar als activa wordt aangehouden. Na die tijd is het mogelijk om cryptovaluta om te rekenen naar euro’s of andere valuta zonder dat u vermogenswinstbelasting hoeft te betalen.
  • Japan- Net als in de VS is crypto mogelijk onderworpen aan inkomstenbelastingen en vermogenswinstbelasting.
  • Singapore- Cryptocurrency wordt niet behandeld als meerwaarden; er is echter een ‘Goederen- en dienstenbelasting (GST)’ rond de 7%.
  • Slovenië- Momenteel geen belastingen op crypto.
  • Verenigd Koningkrijk- Hier is een gedetailleerde gids.