In dit artikel kijken we naar enkele van de beste USB ASIC-mijnwerkers op de markt en leggen we de voor- en nadelen uit van het gebruik van een USB ASIC-mijnwerker in vergelijking met traditionele mijnbouwhardware. Ten slotte proberen we te beoordelen of de winst de kosten van het kopen van een van deze apparaten rechtvaardigt.

Waarom een ​​USB ASIC-mijnwerker gebruiken boven mijnbouwhardware?

Voordat u begint, is het belangrijk om uzelf af te vragen: “Waarom zou ik een USB ASIC-mijnwerker kopen?” Afhankelijk van uw doel kunnen de nadelen aanzienlijk opwegen tegen de voordelen.

Voordelen van USB ASIC Miners

Lagere kosten

Zelfs een ASIC-mijnbouwinstallatie van gemiddelde kwaliteit kan een paar honderd dollar kosten. Een ASIC-rig van hoge kwaliteit kan meer dan $ 3.000 kosten. Ter vergelijking: een USB ASIC-mijnwerker kost in de meeste gevallen minder dan $ 50. Er zijn enkele eenheden zoals de 21 Bitcoin-computer die $ 150 kosten, wat technisch gezien kan worden geclassificeerd als een USB-mijnwerker, maar deze zijn aan de hoge kant.

Er zijn ook een paar andere investeringsfactoren waarmee u rekening moet houden. Projecten veranderen bijvoorbeeld consensusalgoritmen om ASIC-resistenter te worden. Dit betekent dat dure ASIC-mijnbouwinstallaties zomaar achterhaald kunnen raken. Omdat ze niet opnieuw kunnen worden geconfigureerd voor andere doeleinden, kan dit een aanzienlijk verlies betekenen. Ja, dit zou ook van invloed zijn op USB ASIC-rigs. Het investeringsverlies zou in vergelijking echter aanzienlijk kleiner zijn.

Gemakkelijker installatieproces

Een van de moeilijkste aspecten van het starten van een succesvolle mijnbouwoperatie is het installatieproces. Mijnbouwplatforms zijn voor het grootste deel niet plug-and-play. Het duurt even om er een te configureren en te beginnen met het delven van cryptocurrencies. Het proces van instellen met een USB ASIC-mijnwerker daarentegen is vrij eenvoudig, en meerdere tutorials zijn beschikbaar.

Meer mobiliteit

Als u een ervaren mijnwerker bent of zelfs iemand die nieuw is in de mijnbouw, weet u waarschijnlijk hoe uitgebreid mijnbouwactiviteiten kunnen zijn. In veel gevallen kunnen zelfs kleine bewerkingen veel ruimte in beslag nemen.

Voor mensen die vaak reizen of niet genoeg ruimte hebben om hardware-mijnbouwinstallaties op te zetten, kan het moeilijk zijn om een ​​traditionele mijnbouwoperatie te behouden. Met een USB ASIC-mijnwerker zou u echter de mogelijkheid moeten hebben om zowel desktops als laptops te gebruiken. Dit staat je toe om te minen van praktisch overal waar u verbinding kunt maken met internet.

foto van een laptop

Het is zelfs mogelijk om met een laptop te minen met een USB ASIC-mijnwerker.

Nadelen van USB ASIC Miners

Lagere hash-tarieven

Als het gaat om het minen van cryptocurrency, is hash-snelheid misschien wel de belangrijkste factor. Een lagere hash-snelheid vermindert drastisch uw kansen om het volgende blok te vinden en de mijnbeloning te ontvangen. Concurreren met andere mijnwerkers die een traditionele mijnbouwinstallatie (of meerdere) gebruiken met een eenvoudige USB ASIC-mijnwerker, is geen realistisch doel.

Lagere winsten

U mag lagere winsten verwachten met een USB ASIC-mijnwerker. Het is echter essentieel om dit vanuit het oogpunt van ROI te bekijken. Een kleinere investering betekent dat u geen groot tekort krijgt. Is het mogelijk om nettowinst te behalen met een USB ASIC-mijnwerker? We leggen er meer uit in het gedeelte kosten versus winstgevendheid hieronder.

Top USB ASIC Miner-apparaten

Er zijn tegenwoordig talloze ASIC-, GPU- en CPU-opties op de markt. Helaas zijn er niet zo veel bedrijven die USB ASIC-miner-apparaten aanbieden.

Waarom is dit het geval? Laten we dit uitzoeken door de technische details en klantrecensies te bekijken van drie van de meest populaire eenheden die beschikbaar zijn in 2018. Merk op dat verzendkosten niet zijn inbegrepen in de volgende kosten en dat prijzen kunnen fluctueren.

Bitmain Antminer U2

Kosten: $ 49,97 (gebruikt)

Bitmain is de grootste speler op de markt voor cryptomining. Het bedrijf produceert allerlei soorten mijnbouwinstallaties die bedoeld zijn voor verschillende PoW-consensusalgoritmen. De Antminer U2 is een ander geweldig voorbeeld van zijn gevarieerde productassortiment. Met ingang van 3 oktober 2018 is de Antminer U2 had slechts twee recensies op Amazon.

Een recensie is redelijk positief (5 sterren). De recensent benadrukt het feit dat gebruikers via dit USB ASIC-apparaat kunnen leren over mijnbouw, cloudmining en meer. De andere recensie is echter negatief (1 ster) en klaagde dat het apparaat niet werd herkend op drie verschillende computers.

Volgens een klantvraag die in november 2017 werd beantwoord, werkt dit apparaat niet meer vanwege het feit dat de moeilijkheidsgraad van BTC is toegenomen. Het is belangrijk op te merken dat de Antminer U2 alleen BTC mineert en, net als veel andere USB ASIC-eenheden, geen andere cryptocurrencies kan minen.

foto van een Bitmain Antminer U2

Bitmain Antminer U2

GekkoScience 2Pac

Kosten: $ 44,95

De productbeschrijving beweert dat de GekkoScience 2-Pac is de meest efficiënte USB-mijnwerker ooit gemaakt. Laat u echter niet verwarren door de naam. Dit is slechts één apparaat en niet twee apparaten in een pakket. Deze USB ASIC-mijnwerker bevat twee Bitmain BM1384-chips (hetzelfde als de chip in de Bitmain Antminer S5) en een volledig instelbaar regulatorontwerp, waardoor je een kernspanningsbereik hebt van 550mV tot 800mV. De typische hash-snelheid is 15 + GH / s, afhankelijk van de kloksnelheid. Efficiëntie is .31-.35 watt per GH.

GekkoScience raadt mensen ook aan om de CGMiner samen met dit apparaat te gebruiken. Het lijkt erop dat de meeste beoordelingen realistisch zijn over wat deze specifieke USB ASIC-mijnwerker kan bereiken. De meesten hebben bijvoorbeeld geen hoge ambities voor een onmiddellijke ROI.

foto van een Rev 2 GekkoScience 2-Pac Compac USB Stick Bitcoin Miner 15gh / s + (BM1384x2)

Volgens de productbeschrijving is dit de meest efficiënte USB-mijnwerker ooit gemaakt.

NanoFury 2

Kosten: $ 89

De NanoFury 2 miner wordt geleverd met twee Bitfury ASIC-chips. Snelheid per bits is 50 bits – 3,7-4,1 GH / s en 53-55 bits – 4,7-5,4 GH / s. Het bevat ook een koellichaam aan de achterkant om warmte beter af te voeren. Dit betekent dat u een betere levensduur mag verwachten van deze specifieke USB ASIC-mijnwerker.

Voor degenen die zich zorgen maken over de mogelijkheid van een moeilijke installatie, heeft dit apparaat geen extra stuurprogramma’s nodig. Het wordt ook geleverd met Bfgminer & Cgminer-ondersteuning. Je zou verwachten dat dit apparaat in de loop van de tijd beter presteert dan goedkopere USB ASIC-mijnwerkers. Bovendien is het mogelijk om naast BTC een verscheidenheid aan SHA256-munten te minen, waaronder DigiByte en Joulecoin.

foto van drie Nano Fury 2 Dual Chip USB Miner Bitfury NFY2 asic-miners

De Nano Fury 2 is eenvoudig te installeren. Er zijn geen stuurprogramma’s vereist en het bevat Bfgminer & Cgminer-ondersteuning.

Kosten versus winstgevendheid

Helaas zeggen de klanten dat het moeilijk / onmogelijk is om met deze units een goede ROI te behalen. De meesten zeggen dat de resultaten de investering niet waard zijn.

Een Rev 2 GekkoScience 2-Pac-gebruiker raadt bijvoorbeeld aan om een ​​USB-hub met zeven poorten te gebruiken die USB-sticks kan ondersteunen. Deze gebruiker raadt gebruikers ook aan om cgminer te kiezen en naar een P2Pool-knooppunt te verwijzen. In totaal schat de gebruiker dat je $ 600 tot $ 800 zou moeten uitgeven, wat je een break-even tijdlijn van 20 maanden zou geven. Elke keer dat de uitbetaling van het BTC-blok halveert, duurt het echter langer om break-even te bereiken. Het is ook belangrijk om te begrijpen dat dit advies in januari 2018 werd geplaatst toen de prijzen van cryptovaluta’s op of rond hun hoogste punt in de geschiedenis lagen. Met een bearmarkt kan het behalen van winst nog uitdagender worden.

U moet ook rekening houden met de hoeveelheid tijd en middelen die nodig is om dagelijks te mijnen en uw mijnactiviteiten te onderhouden. Is USB ASIC-mijnbouw uiteindelijk de moeite waard? Als u alleen naar winstgevendheid kijkt, is het veel beter om te kiezen voor traditionele hardwaremining. Als u echter de initiële kosten wilt verlagen en niet het proces van het opzetten van een volledige operatie wilt doorlopen, is het uitproberen van USB-mining wellicht een betere keuze.