Meer dan 30% van de $ 335 miljard De verwachte advertentie-uitgaven in 2020 gaan naar schatting verloren door inefficiënties in het huidige digitale advertentielandschap.

Aangezien bijna een derde van al het geld dat in digitale advertenties wordt gestoken, in de afgrond van klikfarms, klikspam, malware, advertentiestapeling, bots en andere verkwistende activiteiten wordt gegooid, is het geen verrassing dat tientallen ondernemers in de ruimte zich wenden om bedrijven op te bouwen rond oplossingen.

Zink is een op blockchain gebaseerd advertentieprotocol dat de code probeert te kraken om een ​​deel van de geschatte $ 100,5 miljard te redden die verloren gaat.

Zink stimuleert gebruikers om meer betrokken te zijn bij het platform door hen te belonen met beloningen voor de advertenties die ze bekijken in de apps die ze al gebruiken. Deze beloningen kunnen worden besteed om het aantal advertenties dat ze zien, te verminderen en om toegang te krijgen tot premiumfuncties en inhoud in Zinc Protocol-partnerapps.

Daniel Trachtemberg, de CEO en oprichter van Zinc, was voorheen het hoofd van mobiele fraudepreventie en directeur van het mobiele gegevensbeheerplatform bij het bedrijf voor het genereren van inkomsten met apps ironSource met meer dan 1,5 miljard maandelijkse actieve gebruikers.

Hoe onderscheidt Zinc zich van andere vergelijkbare projecten die zich richten op blockchain in advertenties, zoals Basic Attention Token?

Een van de grootste uitdagingen voor alle nieuwe startups, vooral in gedecentraliseerde ecosystemen zoals op blockchain gebaseerde dApps, is distributie: gebruikersacquisitie & adoptie.

BAT streeft ernaar adoptie te stimuleren via hun webbrowser – de “Brave” browser. Een geweldig product, maar het is een hele uitdaging om de gebruikers een nieuwe browser te laten adopteren en hun gewoonten op dat niveau te veranderen. Een belangrijk verschil is dus dat gebruikers die zullen deelnemen aan het ecosysteem van het Zinc-protocol meer beloningen zullen ontvangen binnen de apps die ze al gebruiken. Kortom, afgezien van het installeren van de Zinc wallet-app, waar gebruikers kiezen welke informatie ze met adverteerders willen delen, blijven ze alles doen zoals ze nu doen, en dat geldt ook voor de rest van de branche..

Een ander belangrijk verschil tussen zink en andere projecten is dat het zinkprotocol niet bedoeld is om de tussenpersoon te elimineren. Veel projecten beweren dat het probleem de tussenpersonen zijn en als adverteerders en uitgevers een manier hadden om samen te werken, zouden die problemen worden opgelost, wat in concept een geweldig idee is, maar in de praktijk vinden we het een beetje naïef.

Het lijkt erop dat Zinc zijn inspanningen concentreert op app-gebaseerde advertenties in plaats van op website-advertenties. Is sitegebaseerde reclame iets dat Zinc in de toekomst zal onderzoeken, of zie je de toekomst van digitale reclame als app-gebaseerd??

Webgebaseerde reclame is iets dat Zinc in de toekomst zeker zal onderzoeken. Het lijkt er echter op dat de algemene trend richting mobiel gaat: steeds meer mensen brengen meer tijd door op hun gsm. Mobiel is een segment dat snel groeit en adverteerders zien het potentieel, wat duidelijk wordt als je kijkt naar de groei van het marketingbudget dat elk jaar aan mobiel wordt besteed.

Maar deze groei voedt ook inefficiënties en fraude, waardoor grote merkadverteerders wegblijven van het voeren van mobiele campagnes, wat naar mijn mening nogal een paradox is: aangezien fraude toeneemt in relatie tot de groei van mobiele uitgaven. Dus als we fraude uitbannen & gegevensinefficiëntie, mobiel kan zelfs een nog groter onbenut kanaal worden – vooral voor merkadverteerders met grote budgetten.

Naast fraude is toegang tot kwaliteitsgegevens een van de problemen waarmee adverteerders worden geconfronteerd. Kunt u uitleggen waarom dit een probleem is en hoe zink adverteerders een betere gegevenskwaliteit zal bieden??

Eerste partij, echte door mensen verifieerbare gebruikersgegevens zijn het kostbaarste bezit dat wordt verhandeld in het advertentie-ecosysteem, ik zou zelfs meer durven zeggen dan echt advertentie-onroerend goed.

De meeste advertentiebudgetten zijn bedoeld voor het targeten van specifieke doelgroepen. Dus als een uitgever erin slaagt om verifieerbare gebruikersgegevens van hoge kwaliteit toe te voegen bij het verkopen van een advertentieruimte, is het bedrag dat hij in rekening kan brengen exponentieel hoger dan zonder deze gebruikersgegevens – dit is essentieel om te begrijpen hoe zink waarde genereert voor alle spelers in het ecosysteem, inclusief de gebruiker / consument.

Tegenwoordig beschikken alleen Facebook en Google en sommige PMP’s (private marketplaces) over dit soort gegevens. Stel je voor dat je gebruikers buiten het duopolie met dezelfde nauwkeurigheid zou kunnen targeten – het verbetert de manier waarop app-ontwikkelaars en uitgevers zaken doen (focus op advertentiekwaliteit en niet op kwantiteit): vergroot het vermogen van de adverteerder om bereik te genereren en verbetert de gebruikerservaring aanzienlijk.

Dat is precies waar het Zinc-protocol voor bedoeld is: ervoor zorgen dat gebruikers echte mensen zijn, gebruikers in staat stellen om zelf basisinformatie vrij te geven in ruil of meer beloningen en minder advertenties ontvangen via het Zinc-token-ecosysteem. Deze gegevensinformatie van de eerste partij zal worden gebruikt om de specifieke doelgroepen te targeten met een hogere nauwkeurigheid en efficiëntie, wat resulteert in hogere inkomsten, minder verspilling en een betere gebruikerservaring.

Veel app-gebaseerde games zoals Angry Birds bieden gebruikers al de mogelijkheid om in-game beloningen te verdienen en uit te geven. Hoe zal de gebruikerservaring met zink hiervan verschillen?

De meeste game-uitgevers vertrouwen op advertenties om twee hoofddoelen te bereiken: het eerste, geld verdienen en hun bedrijf opbouwen; de tweede, houd spelers betrokken bij het spel door hen in-game beloningen aan te bieden. Dit is de fundamentele afweging in de free-to-play-economie: de gebruikers kijken naar advertenties en worden in ruil daarvoor beloond met munten, levens, tijd, enz. Dit proces is tegenwoordig erg inefficiënt vanwege fraude, gebrek aan betrouwbare gebruikersgegevens, gebrek aan gebruikersidentificatie, gebrek aan transparantie, enz.

Het zinkprotocol zal dit proces aanzienlijk verbeteren door fraude te verminderen, gebruikersgegevens van de eerste partij te verstrekken en de transparantie te vergroten. Het Zink-protocol zal de free-to-play-economie blijven ondersteunen, zonder de buitensporige hoeveelheid ineffectieve advertenties.

Als een uitgever vandaag tien advertenties per sessie moet pushen om zijn app te ondersteunen en een positieve ROI moet hebben, zijn met Zinc Protocol waarschijnlijk twee of drie advertenties voldoende. Dit alles terwijl je dezelfde in-game valuta en beloningen blijft gebruiken.

ZinkDe implementatie van de AVG stelt een strikte vereiste voor toestemming wanneer sites en apps tracking cookies van derden gebruiken. Dit heeft geleid tot opmerkingen binnen de branche die beweren dat een toestemmingsmodel “onwerkbaar​Hoe denkt u dat de toekomst van digitale advertenties eruitziet in het licht van de AVG? Is toestemming op basis van beloning de enige manier om compliant te blijven?

De beloningen zijn een deel, de toestemming is een ander.

Beloningen verbeteren de ervaring en houden gebruikers gemotiveerd en actief betrokken bij hun online ervaringen.

Toestemming is het hoogste niveau van gebruikersmachtiging die een gebruiker kan geven om het gebruik van zijn gegevens toe te staan. Toestemming impliceert kennis & begrip – als u het niet weet, hoe u toestemming kunt geven?

Dit is precies het punt dat regelgeving (zoals de AVG) onderscheidt van het echte leven: gebruikers moeten actief zorgen maken en tijd vrijmaken om de gegevens te verkennen die het advertentie-ecosysteem gebruikt om te volgen, & analyseer ze – wat complex en moeilijk is, en alles wat ze ervoor terugkrijgen zijn zogenaamd betere advertenties, die ze sowieso willen negeren, dus hoe moet dit werken?

Het zinkprotocol stelt voor om de gebruiker:

  1. Transparantie, eigendom en controle van zijn gegevens – wanneer de gebruiker de informatie die over hem wordt gebruikt of opgeslagen wil inzien, heeft hij toegang zonder toestemming. De gebruiker kan de gegevens verwijderen uit of loskoppelen van zijn digitale profiel.
  2. Gestroomlijnde gebruikerservaring: het koppelen van de voordelen (zoals verhoogde beloningen) die gebruikers krijgen voor het delen van hun gegevens, gebruikers stimuleren om een ​​opt-in toestemming te geven om hun gegevens te gebruiken op een manier die zeer intuïtief te begrijpen is.

In het ecosysteem van het Zinc Protocol wordt naleving mogelijk gemaakt door decentralisatie (gebruikers zijn de enigen die kunnen bepalen wie toegang heeft tot welk deel van hun informatie), het ontheft uitgevers en app-ontwikkelaars van de verantwoordelijkheid voor het beheer van de gebruikersgegevens, terwijl het de adverteerders met gegevens van hoge kwaliteit die de gebruikers zelf hebben gekozen om te delen, zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken over wijzigingen in de regelgeving, zoals naleving van de AVG.

Zink wordt uitbetaald als beloning voor gebruikers, maar mogelijk ook als inkomsten voor app-uitgevers. Hoe denkt Zinc ervoor te zorgen dat het token waarde behoudt buiten het ecosysteem voor uitgevers, of iemand anders die ZINC wil ruilen voor fiat?

Zink-tokens zijn bedoeld om de ‘aandachtseconomie’ van het ecosysteem te ondersteunen en het token inherent waardevol te maken. De uitwisseling stimuleert de transactie-economie tussen uitgevers en app-ontwikkelaars, adverteerders, gebruikers en advertentienetwerken.

Zolang de transactie van aandacht de kern vormt van het advertentie-ecosysteem, blijft het zink-token waardevol, omdat het de uitwisseling van aandacht per ervaring mogelijk maakt op een manier die voorheen niet mogelijk was.

De waarde van het zink-token wordt bepaald door het aantal gebruikers dat zich bij het ecosysteem aansluit en zink-tokens op hun portemonnee opslaat en het aantal partners (uitgevers, advertenties, rs en advertentienetwerken) die deel uitmaken van het ecosysteem + het aantal van transacties die zijn gemaakt met behulp van zink-tokens.

We werken eraan om ervoor te zorgen dat al deze parameters in de loop van de tijd met een gestaag groeitempo zullen toenemen door kwaliteitspartnerschappen op te zetten met toonaangevende adtech-spelers.

Hoe denkt Zinc nieuwe gebruikers, uitgevers en adverteerders / netwerken naar het platform te trekken??

De eerste gebruikersacquisitie voor de Zinc Wallet-app zal worden gedaan via Rewarded Video-advertenties, een van de meest effectieve indelingen in mobiele advertenties, waar gebruikers een advertentie kunnen bekijken en een of andere vorm van in-app-beloning kunnen ontvangen, meestal in de vorm van een nieuwe kans. bij het spelen van het spel. Dit soort campagnes is iets waar ons team ervaring mee heeft, en iets dat logisch is, aangezien het publiek dat we via dit kanaal zullen targeten, zeer betrokken gebruikers zijn, die gewend zijn te worden beloond voor het bekijken van advertenties – die de in- app-voordelen die ze krijgen.

Wat betreft acceptatie door zakenpartners aan zowel de vraag- als aanbodzijde, zijn wij van mening dat ze er zakelijk belang bij hebben om zich aan te sluiten bij het Zinc-ecosysteem om hun manier van werken te verbeteren:

Uitgevers toestaan & ontwikkelaars om effectief geld te verdienen; hen ook in staat stellen om te voldoen aan regelgeving inzake gegevensprivacy, zoals de AVG; waardoor adverteerders de geldigheid van hun doelgroepen kunnen controleren en verifiëren en hun advertentie-uitgaven effectiever kunnen maken.

We hebben een aantal strategieën voor onboarding-partners: van verwijzingsprogramma’s tot adviesgroepen, directe merkpartnerschappen en partnerschappen met bemiddelingsplatforms. We zijn van mening dat iedereen de potentie heeft om te profiteren van deelname aan het Zinc Protocol-ecosysteem, met heel weinig moeite van hun kant met de hindernissen van de acceptatie van een nieuwe technologie.

Jij en je team hebben een sterke achtergrond in de reclametechniek. Hoe ben je op het idee gekomen om blockchain toe te passen op de digitale advertentiesector, en waarom blockchain?

Als mobiele gamer heb ik net zoveel last van advertentie-overload als een app-gebruiker. Op professioneel niveau was ik altijd gepassioneerd door het idee dat gebruikers een actievere rol zouden spelen in het reclamespel en had ik een paar ideeën om dat te doen op een manier die ook helpt om enkele van de meest pijnlijke problemen in het ecosysteem te verzachten..

Ongeveer twee jaar geleden begon ik onderzoek te doen naar blockchain-technologie en realiseerde me dat het de potentie heeft om een ​​technologische oplossing te bieden voor verschillende onopgeloste problemen – transparantie en geloofwaardigheid creëren bij niet-gerelateerde partners op een manier die voorheen bijna onmogelijk was, waardoor gebruikers hun controle over hun gegevens, die een toegankelijk mechanisme voor waarde-uitwisseling bieden, enz.

Dus langzaam maar zeker begon ik het concept van zink te ontwikkelen samen met een team van gepassioneerde enthousiastelingen, gebaseerd op het inzicht dat het creëren van een gedecentraliseerd bestuur met behulp van blockchain-technologie en een aangepast token elke partner in het ecosysteem in staat zal stellen om met hetzelfde protocol te werken. terwijl de zakelijke onafhankelijkheid behouden blijft, waardoor spelers mogelijkheden kunnen toevoegen zoals beloningsmechanismen aan de kant van de uitgever en verifieerbare doelgroepen aan de adverteerders, waardoor ze nieuwe manieren krijgen om de transparantie te vergroten en het genereren van inkomsten te verbeteren.

Wat zijn de volgende stappen voor Zink op weg naar de ICO?

We weten allemaal dat de markt down is en een belangrijke overgangsfase doormaakt die enige tijd zal vergen om te definiëren, ik zie het als onderdeel van het volwassenheidsproces van het veld.

Maar het Zinc-team is toegewijd en gaat door met het bouwen van het protocol en de ontwikkeling van de Wallet-app om ervoor te zorgen dat we onze ontwikkelingsdoelen en roadmap bijhouden. We investeren ook in de samenwerking met potentiële partners over de hele wereld, die binnenkort zullen worden aangekondigd, zowel vanuit het online en mobiele advertentie-ecosysteem als vanuit de cryptocommunity..

In de afgelopen maand hebben we verschillende vragen ontvangen van financiële bedrijven en mensen die vroegen of onze privé-token-verkoop nog bezig was – het antwoord is ja! We zijn momenteel bezig met de privé-voorverkoop van de zink-tokens.

Dank je!