De prijsstijging van bitcoin vorig jaar leidde tot hernieuwde interesse in de markt voor cryptocurrency, waarbij investeerders en enthousiastelingen haastten om geld in te zamelen. Het legde echter ook het potentieel bloot voor wijdverbreid misbruik binnen de groeiende markt..

Hacks, oplichting en verdachte praktijken op het gebied van prijsmanipulatie waren wijdverbreid, waardoor regeringen over de hele wereld in paniek raakten, terwijl onder meer de Amerikaanse, Japanse en Chinese regeringen probeerden te regeren in de nieuwe rage..

Digitale valuta’s hebben een nieuwe grens geopend en hun veelzijdige karakter en de ondersteuning van gedecentraliseerde blockchain-technologie maakt ze moeilijk te reguleren. Natuurlijk waren veel regeringen slecht voorbereid.

De nieuwe uitdaging zette landen als de Verenigde Staten en China ertoe aan om wetgevend cryptocurrency-beleid uit te vaardigen dat gericht is op het beperken van ongeoorloofde initiële muntenaanbiedingen en het witwassen van geld, in plaats van de groei van de industrie te stimuleren..

Een van de eerste stappen van de Amerikaanse overheid was om investeerders te waarschuwen voor de inherente risico’s van investeren in Initial Coin Offerings.

Dit gebeurde via de Securities and Exchange Commission (SEC), terwijl deze probeerde de basis te leggen voor een alomvattend regelgevingskader.

De Commodity Futures Trading Commission was het eerste Amerikaanse bureau dat openbare verhandeling van cryptocurrency-derivaten toestond.

Met betrekking tot Initial Coin Offerings, is er tot dusver geen enkele goedgekeurd door de SEC. Als zodanig is het moeilijk voor cryptocurrency-bedrijven die geld willen inzamelen om dit te doen in de Verenigde Staten.

De aantrekkingskracht van een vriendelijke markt

En nu trekken meer van hen naar landen als Bermuda, Malta, Gibraltar en Liechtenstein, die spelers uit de industrie lokken met marktvriendelijke regelgeving.

Ze stellen bedrijven in staat om de financiële en geopolitieke voordelen te plukken die gepaard gaan met een wereldwijde kapitaalvriendelijke jurisdictie, in tegenstelling tot de handhavingsgerichte aanpak van de Verenigde Staten.

Crypto-agentschappen in Amerika krijgen grotendeels slechts twee fondsenwervingsopties. De eerste is om tokens uit te geven via een zeer restrictief proces, zoals registreren als een beveiliging, die doorverkoop beperkt en een beperkt klantenbestand heeft.

De tweede is het aanvragen van een vrijstellingsaanvraag voor Regulation D, die moeilijk te verkrijgen is. De derde optie is om gewoon de Verenigde Staten te verlaten.

De situatie in China is niet beter. De cryptocurrency-razernij in 2017 bracht veel enthousiastelingen en hodlers ertoe hun spaargeld in digitale valuta te investeren in afwachting van een prijsstijging.

Dit was met weinig aandacht voor de plunderende fraudeurs die de hype wilden verzilveren. Consternatie, in combinatie met de zeer ongereguleerde en speculatieve aard van de markt, leidde tot een snel verbod op cryptocurrency-handel in het land.

Binance, ‘s werelds grootste cryptocurrency-uitwisselingsbedrijf, dat zijn wortels in China heeft, werd gedwongen te vertrekken. Tegenwoordig bevindt het hoofdkantoor zich in Malta.

De cryptocurrency-markt in kleinere landen

Malta is al een tijdje bezig met het opwarmen van blockchain- en cryptocurrency-ondernemingen.

Op 4 juli 2018 keurde het wetsvoorstellen goed die gericht waren op het reguleren van Distributed Ledger Technology (DLT), waarmee het het eerste land ter wereld is dat een uitgebreid regelgevingskader voor de industrie neerzet.

Bermuda is een ander land dat zichzelf positioneert als een belangrijke cryptohub. Het heeft onlangs een wet aangenomen die snelle goedkeuring van ICO’s mogelijk maakt en zal binnenkort cryptocurrency-uitwisselingen in het land laten opereren.

Volgens de minister van Nationale Veiligheid van het land, Wayne Caines, die had een conferentie met het bedrijfsleven in april ontving het land een aanzienlijk aantal verzoeken van fintech- en cryptocurrency-bedrijven die een basis wilden opzetten op het eiland..

Lydia Dickens, senior manager van de Business Development Unit van de overheid, wees erop dat de belangrijkste zorg bij cryptobedrijven rechtsonzekerheid was. Volgens haar willen ze zaken doen zonder daarvoor de gevangenis in te moeten. Consumentenbescherming is ook de sleutel tot het proces.

Bermuda heeft de Initial Coin Offering-wetgeving op 27 april 2018 aangenomen. It in werking getreden op 10 juli 2018.

Volgens de oprichter van iCash cryptocurrency, Will McDonough, is Bermuda een bijzonder aantrekkelijke bestemming voor fintech-startups omdat het ervaring heeft met internationale financiën. De overheid is ook bereid om naar het bedrijfsleven te luisteren.

Gibraltar gaat ook op volle kracht vooruit om te strijden om de ruimte van de cryptocurrency-industrie en werkt aan wetgeving die het verhandelen en uitgeven van digitale handelstokens mogelijk maakt. 35 bedrijven hebben al een blockchainvergunning aangevraagd.

In het geval van Liechtenstein voert het nog steeds wetten uit die relevant zijn voor de industrie. Het heeft tot nu toe slechts vijf ICO’s toegestaan ​​die ongeveer $ 37,5 miljoen hebben opgehaald.