Binance CEO “CZ” Changpeng Zhao heeft de stap van Fidelity Investments naar de cryptomarkt geprezen. Een toonaangevende multinationale financiële dienstverlener, Fidelity heeft onlangs aangekondigd het aanbod van bewaarservices voor cryptocurrency, specifiek gericht op institutionele beleggers.

Het bedrijf voor financiële planning en vermogensbeheer bedient meer dan 27 miljoen klanten. Het wordt de grootste Wall Street-onderneming die deze service officieel aanbiedt via haar op cryptovaluta gerichte dochteronderneming Fidelity Digital Assets. Het bedrijf zal verschillende cryptocurrencies dekken, waaronder Bitcoin, Ethereum en een assortiment andere digitale valuta’s. De klantenkring van Fidelity omvat meer dan 13.000 bedrijven en makelaars, vanaf oktober 2018, en de activa onder de controle van het bedrijf worden geschat op ongeveer $ 7,2 biljoen.

Met betrekking tot dit nieuws: de CEO van Binance, CZ, vroegen de volgers op Twitter over het vooruitzicht dat slechts 5 procent van de portefeuille van Fidelity in de cryptomarkt wordt geïnvesteerd. Hij vroeg: “Wat gebeurt er als een fonds als Fidelity slechts 5% van hun portefeuille aan cryptovaluta toewijst? Heb je berekend hoeveel dat is? “

Wat gebeurt er wanneer een fonds als Fidelity slechts 5% van zijn portefeuille aan cryptovaluta toewijst? Heb je berekend hoeveel dat is?? https://t.co/ljcZ4SjQnw

– CZ Binance (@cz_binance) 21 oktober 2018

Met een waarde van vijf procent van de fondsen van het bedrijf op ongeveer $ 350 miljard, zou dit de marktkapitalisatie voor cryptovaluta aanzienlijk verhogen. Zijn tweet leidde tot gesprekken over de waarschijnlijkheid, waarbij sommige sceptische fans deze mening afdoen als gewoon wensdenken, terwijl anderen het zagen als iets dat in de toekomst zou kunnen gebeuren..

Fidelity Digital Assets

Als een van de grootste financiële bedrijven ter wereld zal Fidelity’s uitstapje naar de opkomende sector naar verwachting een duidelijke impact hebben op de markt, die sinds het begin van het jaar een bearish fase vertoont..

De bewaringsdiensten van het bedrijf omvatten koude opslag van digitale activa. De cryptocurrencies van de klant worden bewaard in fysieke kluizen die zijn verspreid over een breed scala aan locaties en offline blijven als een extra beveiligingsmaatregel tegen hacking. Fidelity Digital Assets is van plan om voor zijn handelsplatform interne cross-engine-technologie te gebruiken.

bank kluis

Digitale activa die door Fidelity Investments worden aangehouden, zullen worden bewaard in fysieke kluizen die zijn verspreid over een breed scala aan locaties.

Door naar de markt voor cryptocurrency te gaan, is het bedrijf van plan het voor institutionele beleggers gemakkelijker te maken om in de risicovolle activaklasse te komen. Afgaande op de servicelanceverklaring van Fidelity Investments, is het belangrijkste doel van zijn dochteronderneming voor digitale activa om digitaal-native activa toegankelijker te maken.

Fidelity Investments History met cryptocurrencies

Volgens Abigail P. Johnson, CEO van Fidelity Investments, zal het bedrijf blijven investeren in nieuwe vormen van marktactiva, terwijl het klanten helpt te begrijpen wat ze zijn en hoe ze ze kunnen gebruiken. Het financiële conglomeraat begon te onderzoeken en te experimenteren met digitale activa en blockchain in 2013.

Destijds zette het bedrijf een blockchain-incubator op en in 2015 begon het bitcoin-donaties te accepteren via Fidelity Charitable. Vanaf februari van dit jaar vormden cryptocurrency-bijdragen het grootste deel van de donaties van het bedrijf met $ 69 miljoen.

Vorig jaar maakte het bedrijf het voor klanten mogelijk om hun digitale valutasaldi via Coinbase te bekijken, maar stond handel niet toe. Deze stap leidde tot wijdverspreide speculaties dat het financiële bedrijf probeerde te experimenteren met cryptohandel via de beurs.

Volgens Tom Jessop, hoofd van Fidelity Digital Assets: “De oprichting van Fidelity Digital Assets is de eerste stap in een langetermijnvisie om een ​​full-service enterprise-grade platform voor digitale activa te creëren.”

Fidelity beweert dat gedistribueerde grootboektechnologie een enorm potentieel heeft, vooral als het gaat om het creëren van een breed scala aan bedrijfsmodellen en financiële marktsystemen.

Het probleem van bewaringsdiensten

Volgens analisten is het ontbreken van een gevestigde entiteit voor bewaarneming een van de belangrijkste redenen waarom institutionele beleggers onrustig in de branche willen komen. Mike Novogratz, een voormalig partner bij Goldman Sachs en oprichter van Galaxy Digital, een handelsbank voor cryptocurrency, gezinspeeld op deze situatie vorige maand op de All Markets Summit van Yahoo Finance.

Hij merkte op dat Amerikaanse bedrijven nu veel geld hebben weggehouden voor investeringen in ontwikkelingssectoren, en een daarvan is de cryptocurrency-industrie. Mike wees op het gebrek aan gevestigde bewaarnemingsbedrijven als dealbreker, aangezien grote bedrijven die in de sector willen investeren, minder snel afhankelijk zijn van nieuwe bedrijven met een niet-verifieerbare staat van dienst..

De meeste kleine bedrijven die dergelijke diensten aanbieden, missen ook een aanzienlijke activadrager om klanten zekerheid te bieden.

Het risico van verlies van fondsen

Dieven hebben het afgelopen decennium voor miljarden dollars aan cryptocurrencies gestolen van verschillende cryptobedrijven. Alleen al in 2018 hebben cryptocurrency-platforms verliezen geleden van meer dan $ 1,8 miljard als gevolg van hacking. In januari verloor het crypto-uitwisselingsplatform CoinCheck $ 534 miljoen in één enkele overval.

De Mt. Gox-hacking was van bijbelse omvang. Het nieuws over het hacken veroorzaakte schokgolven in de branche nadat bitcoins met een waarde van meer dan $ 4 miljard tegen de huidige waarde van de beurs werden overgeheveld. Het evenement werd een klinkend bewijs van de risico’s bij het omgaan met cryptocurrencies.

Hoewel de markt voor cryptocurrency al veelbelovend is geweest, maakten de angsten die door dergelijke gebeurtenissen waren aangewakkerd, institutionele beleggers nog steeds bang. Als zodanig kiezen de meesten ervoor te wachten op de komst van meer ervaren en gereguleerde financiële dienstverleners die crypto-bewaardiensten aanbieden.

Veel investeerders in cryptocurrency en liefhebbers van de industrie hopen dat de komst van Fidelity Investments een positieve bijdrage zal leveren aan het ecosysteem. De toetreding zal naar verwachting meer spelers lokken en de cryptomarkt openen door institutionele spelers aan te moedigen die de ruimte willen betreden.

Feature afbeelding met dank aan Richard Vogel / Associated Press

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me