De concurrentie binnen de cryptocurrency-uitwisselingssector neemt toe na het begin van bullish marktomstandigheden. Op dit moment bruist de blockchain-centrische industrie van nieuws over nieuwe territoriale buildouts.

Bitcoin, de belangrijkste digitale valuta, heeft de afgelopen drie maanden zijn waarde met meer dan 50 procent zien stijgen en marktanalisten voorspellen nu een uitbraak van meer dan $ 10.000 in de komende weken. De Weegschaalmunt van Facebook is ook aangekondigd en het nieuws heeft de industrie nieuw leven ingeblazen. Deze gang van zaken dwingt crypto-uitwisselingen om hun aanwezigheid in opkomende markten te versterken.

Beste nemen die ik heb gezien. pic.twitter.com/G3Vpdc6ggY

– Wei (@weizhouBinance) 20 juni 2019

Cryptoplatforms ervaren een golf van verkeer

Volgens de statistieken van Simiarweb hebben cryptocurrency-handelsplatforms de afgelopen maanden een stijging van het gebruikersverkeer ervaren als gevolg van de stijging van de cryptoprijzen. Aangenomen wordt dat het groeipotentieel de aanzet heeft gegeven tot de huidige uitbreidingsmanoeuvres van de bedrijven.

Binance zag bezoekers toenemen van 27,2 miljoen in februari tot 42,45 miljoen in mei. Zijn aartsrivaal, Coinbase, zag ook zijn verkeer stijgen. Het aantal bezoekers op het platform steeg in dezelfde periode van ongeveer 20 miljoen naar 35,49 miljoen.

Crypto Exchange-bedrijven verhuizen naar nieuwe markten

Grote cryptoplatforms zoals Binance en Coinbase breiden zich al uit naar nieuwe gebieden in voorbereiding op een marktescalatie.

Het in Malta gevestigde cryptohandelbedrijf heeft zojuist de lancering aangekondigd van zijn Amerikaanse gereguleerde dochteronderneming die binnen een paar maanden tegemoet zal komen aan zijn Amerikaanse klantenkring, terwijl Coinbase zijn Visa-debetkaartaanbod heeft uitgebreid naar zes andere Europese landen. Ze omvatten Duitsland, Spanje, Italië, Frankrijk, Ierland en Nederland

Met een focus op de Amerikaanse markt, is Coinbase al lange tijd de marktleider in de regio en de nieuwste zet van Binance zal twee van de grootste crypto-uitwisselingen ter wereld tegen elkaar uitzetten..

Spreken met CCN een paar dagen geleden heeft Binance-CEO Changpeng Zhao deze gedachtegang ontkracht en uitgedrukt dat de Amerikaanse markt groot genoeg is voor beide bedrijven. Hij zei dat samenwerken voor iedereen gunstiger zou zijn in plaats van te groeien ten koste van elkaar.

Het Binance Amerikaanse partnerschap

De intrede van Binance op de Amerikaanse markt is mogelijk gemaakt door een alliantie met BAM Trading Services. Het bedrijf is verantwoordelijk voor het beheer van het platform, maar maakt gebruik van de handelsportefeuilles, technologieën en systemen van de beurs.

Net voordat Binance US werd aangekondigd, heeft het bureau zijn algemene voorwaarden bijgewerkt die expliciet onderstrepen dat het het recht behoudt om de levering van diensten aan gebruikers in bepaalde rechtsgebieden te weigeren en was gestopt met het bedienen van Amerikaanse burgers op zijn hoofdplatform.

Er is weinig bekend over BAM, aangezien het bedrijf geen geschiedenis heeft in de handel, maar het is geregistreerd als een bedrijf dat voldoet aan het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Het nieuwe bureau lijkt te zijn gevestigd in San Francisco, Californië.

Binance CEO Changpeng Zhao heeft publiekelijk aangegeven dat hij geen enkele rol zal spelen in de operaties van het Amerikaanse platform gezegde, ‘Ik heb daar geen juridische titels. Ik heb daar geen operationele rol. Ik heb wel enige invloed, alleen door mijn mening, maar ik bestuur het niet dagelijks. “

De exec heeft ook verklaard dat de Binance-munt (BNB) mogelijk niet beschikbaar is op zijn nieuwe beurs vanwege het complexe regelgevingslandschap.

De VS is een belangrijke crypto-uitwisselingsmarkt die de dominantie van Binance zou kunnen verlengen

De VS is een leidende cryptohandelmarkt. Dit is volgens gegevens samengesteld door Data Light. Uit het rapport blijkt dat Amerikaanse handelaren de meest productieve in de sector zijn. In de VS gevestigde crypto-gebruikers voeren blijkbaar de meeste transacties uit op veel grote beurzen, waaronder Coinbase, Binance en Bittrex.

Dit maakt de Verenigde Staten tot een uitstekende markt voor bureaus die willen profiteren van de huidige en toekomstige industriële pieken. Coinbase is de meest populaire beurs in de Verenigde Staten. Ongeveer 60 procent van de gebruikers is gevestigd in het land. Aan de andere kant wordt iets meer dan 20 procent van alle transacties die plaatsvinden op Binance uitgevoerd door Amerikaanse gebruikers.

In de VS gevestigde uitwisselingen zoals Kraken, Coinbase en Gemini hebben zaken kunnen doen op het grondgebied door een compliance-first-benadering te omarmen, iets dat veel platforms die in de regio willen opereren niet hebben bereikt.

Binance, opgericht in 2017, heeft met name de Amerikaanse markt vermeden vanwege administratieve rompslomp. Een van de geschetste vereisten waaraan bedrijven die in de Verenigde Staten willen opereren, moeten voldoen, is om te stoppen met het leveren van financiële diensten aan landen en entiteiten onder embargo van de overheid.

Binance heeft onlangs zijn Voorwaarden om aan dit beleid te voldoen en gebruikers in landen als Zimbabwe, Iran en Wit-Rusland de toegang tot zijn platforms te blokkeren. De specifieke clausule die deze ontwikkeling weerspiegelt, luidt als volgt.

“Door toegang te krijgen tot en gebruik te maken van de Services, verklaart en garandeert u dat u niet op een handels- of economische sanctielijst staat, zoals de Sanctielijst van de VN-Veiligheidsraad, door OFAC (Office of Foreign Assets Control of het Amerikaanse ministerie van Financiën) of op de ‘Denied Persons List’ van het US Commerce Department geplaatst.

Toegang tot financiering van Amerikaanse durfkapitaalfirma’s

Uiteraard heeft vroege naleving zijn vruchten afgeworpen voor Coinbase, dat sinds 2012 de Amerikaanse markt bedient. Door zich aan de statuten van de overheid te houden, heeft het bedrijf financiering kunnen verkrijgen van zowel Amerikaanse risicokapitaalbedrijven als individuele investeerders.

Coinbase heeft in het verleden financiering ontvangen van durfkapitaalbedrijven, Draper Fisher Jurvetson, USAA en de New York Stock Exchange. Hierdoor kon het bedrijf nieuwe markten betreden en zijn aanbod uitbreiden.

Grote ondernemingen in Silicon Valley vermijden over het algemeen investeringen in buitenlandse bedrijven vanwege verschillende wettelijke vereisten. Het is ook moeilijk om de bedrijfsprestaties vanuit het buitenland te volgen.

Veel durfkapitaalbedrijven die vroege investeringen doen, geven er over het algemeen de voorkeur aan om actieve partners te zijn. Hierdoor kunnen ze niet alleen worden betrokken bij de besluitvormingsprocessen, maar kunnen ze ook nieuwe ondernemingen verbinden met hun reeds bestaande zakelijke netwerken om zowel het bereik als de marktdominantie te vergroten.

Als zodanig is het waarschijnlijk dat Binance’s uitstapje naar de Amerikaanse markt zal leiden tot betere toegang tot institutionele financiering en meer uitbreidingsmogelijkheden..

Volgens een recente rapport van Reuters, de cryptocurrency- en blockchain-ruimte ervaart een piek in institutionele financiering van grote bedrijfsinstellingen. Veel van de beleggingsondernemingen kiezen ervoor om te investeren in startups en andere grote bureaus, in tegenstelling tot directe investeringen in crypto.

Deze strategie is blijkbaar veiliger gezien het strikte Amerikaanse regelgevingsbeleid en de veiligheidsproblemen die de sector blijven plagen. In 2018 investeerde een groep blue-chip-bedrijven, waaronder Microsoft Corp, blijkbaar ongeveer $ 2,4 miljard in crypto- en blockchain-ondernemingen. Dit jaar is tot dusverre al ongeveer $ 850 miljoen aan financiering geïnjecteerd in gerelateerde projecten.

Andere crypto-uitwisselingen verhuizen naar nieuwe markten

Kraken breidt uit naar de EU.

Kraken heeft enorm geprofiteerd van de naleving van de regelgeving in de VS is Kraken. Eerder dit jaar, kondigde het bedrijf aan dat het ongeveer $ 100 miljoen aan financiering van uitvinders had ontvangen.

Door de nieuwe kapitaalinjectie kon het Crypto Facilities verwerven, een in het VK gevestigde handelsonderneming in derivaten. Aangenomen wordt dat de overname minstens $ 100 miljoen waard was en Kraken in staat stelde zowel futures als spot-trading te bieden.

Crypto-faciliteiten worden volledig gereguleerd door de Britse Financial Conduct Authority. Met deze accreditatie kan Kraken zijn diensten verlenen aan gebruikers in zowel Europa als de Verenigde Staten, terwijl het risicovolle SEC- en federale compliance-patchwork wordt omzeild. Net als Binance heeft Kraken zijn Amerikaanse gebruikers gescheiden van het hoofdplatform.

Bittrex heeft zijn diensten uitgebreid naar Europa en zal Euro-handelsparen aanbieden

In oktober vorig jaar kondigde cryptohandelplatform Bittrex aan dat het een in Malta gevestigde beurs zou openen voor zijn in Europa gevestigde gebruikers, genaamd Bittrex International. Het platform dat zich nu voornamelijk richt op zijn niet-Amerikaanse klantenkring, werd aangepast om te voldoen aan de eisen van de E.U. en Maltese overheidsvoorschriften.

Volgens een nieuwe blogpost door het bedrijf, subsidieert het momenteel crypto – USD-aanbiedingen en verlaagt het de vergoedingen tot nul. Het promotieaanbod werd aangekondigd kort na de aankondiging “Euro Markets Are Coming This Summer”. Alleen accounts met een gecumuleerd handelsvolume van ten minste $ 30.000 komen in aanmerking voor deze aanbieding. Dit geldt voor alle markten waaronder USDT, ETH, BTC en USD.

Het bedrijf maakte ook bekend dat het Euro-handelsparen gaat uitgeven.

(Featured Image Credit: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me