De prijs van Bitcoin kelderde donderdag met meer dan 10 procent na een eerder veelbelovende rally voorbij de prijs van $ 7.000. De korte prijspiek leidde ertoe dat veel bitcoin-enthousiastelingen speculeerden dat BTC een hogere ondersteuning zou opbouwen.

Velen zagen het ook als een bewijs van de weerstand van de markt tegen recente negatieve branchegebeurtenissen, waaronder afkeuringen van bitcoin ETF’s. En nu worstelen crypto-experts over de hele wereld om de oorzakelijke elementen vast te stellen die hebben geleid tot de gekke prijsdaling van 48 uur..

De waarde van Bitcoin wordt beïnvloed door OTC-transacties

Volgens onderzoek uitgevoerd door de Tabb Group in april, vormen over-the-counter (OTC) -markten een aanzienlijk deel van de cryptocurrency-handelsmarkt. Over het algemeen worden OTC-markten geschat op ongeveer twee of drie keer zo groot als gereguleerde beurzen. Sommige OTC-handelsdesks naar verluidt vergemakkelijken meer dan $ 100 miljoen aan cryptocurrency-transacties per dag.

Handelaren worden meestal onafhankelijk gecontroleerd door makelaars en in de meeste gevallen wordt er geen belasting geheven. Dit stelt spelers in staat om grote transacties uit te voeren zonder de markten te veel te verplaatsen of de aandacht te trekken. De minimumprijzen voor een kaartje liggen meestal tussen $ 75.000 en $ 250.000, wat de meeste amateurspeculanten uitsluit.

Aangezien de OTC-markt zo groot is, speculeren sommige analisten dat uitverkoopdruk op deze markten, in combinatie met prijsmanipulatiebewegingen, kan hebben geleid tot de plotselinge daling van de bitcoin-prijzen. Aangenomen wordt dat een aanzienlijke bitcoin-dump van OTC-markten die zijn verbonden met beurzen, de prijzen heeft beïnvloed.

Dat gezegd hebbende, is het moeilijk om deze hypothese te verifiëren, omdat OTC-markten werken weg van de nieuwsgierige blikken van waarnemers en toezichthouders uit de industrie. Het is echter nog steeds de moeite waard om te bedenken dat prijsmanipulatie op de cryptocurrency-markt vrij eenvoudig uit te voeren is, en dat technieken zoals wash trading, die kunnen worden gebruikt om transactieactiviteit kunstmatig op te blazen, hoogtij vieren..

Volgens de CEO en oprichter van LDJ Capital, David Drake, zullen de bitcoinprijzen een neerwaartse trend blijven vertonen totdat de SEC een bitcoin ETF goedkeurt. De ETF zal een belangrijke rol spelen bij het creëren van een veiliger handelsecosysteem. De directeur onthulde dit terwijl praten met De onafhankelijke.

“Op dit moment zijn er geen regels voor manipulaties en met groepen / mensen die de markten manipuleren, doen ze dat omdat ze dat kunnen zonder angst voor gevolgen. Hopelijk verandert dat het komende jaar met het toezicht van SEC en FINRA. “

Een Silk Road-account manipuleerde de prijs van Bitcoin

De legendarische zijderoute wordt algemeen beschouwd als de eerste hedendaagse darknet-markt. Hoewel het in 2013 werd gesloten door het Federal Bureau of Investigations en de eigenaar ervan werd gearresteerd, lijkt het in 2018 terug te komen om de cryptocurrency-markt te achtervolgen, in de vorm van een bitcoin-portemonnee.

Volgens een recent onderzoek van de sociale media-gemeenschap is een bitcoin portemonnee met ongeveer $ 1 miljard aan digitale valuta, geassocieerd met het Silk Road-project, begon vlak voor de prijsonderdrukking enorme hoeveelheden munten te distribueren naar crypto-beurzen. Het account, dat sinds 2014 inactief was, verhuisde bitcoin ter waarde van meer dan $ 100 miljoen naar Bitfinex en Binance. Aangenomen wordt dat de bitcoin-dump door de eigenaar van de portemonnee de prijsdaling heeft veroorzaakt.

Er wordt nog steeds veel gespeculeerd over de eigenaar van de portemonnee, waarbij sommigen vermoeden dat het eigendom is van de maker van Silk Road, Dread Pirate Roberts..

De dalende waarde van Bitcoin en de invloed van Goldman Sachs

Op woensdag, net voor de scherpe prijsdaling van cryptocurrency, zou Goldman Sachs plannen hebben stopgezet om een ​​cryptocurrencies trading desk te openen. De verhuizing zou de deur hebben geopend voor institutionele beleggers. Sommige rapporten schreven de prijsdaling van bitcoin toe aan het negatieve nieuws, waarvan werd aangenomen dat het enige ontsteltenis onder handelaren veroorzaakte.

Beschuldigingen dat Goldman Sachs plannen had om in fysieke bitcoin te handelen, werden echter al snel neergeschoten door Martin Chavez, de Chief Financial Officer van het bedrijf. Hij bestempelde de beweringen als nepnieuws en herhaalde dat hiervoor nooit grote plannen of een tijdlijn waren geweest. De directeur verduidelijkte echter dat de investeringsbank bezig was met een niet-leverbaar bitcoin-derivaat voor haar klanten.

Dat gezegd hebbende, zou er naar verluidt verdachte baissetransacties hebben plaatsgevonden slechts enkele dagen vóór de beschuldiging van ‘nepnieuws’ van Goldman Sachs. Volgens een rapport, dat was de eerste uitgegeven door CCN, het RoninAI-team ontdekte een short selling van $ 74 miljoen, terwijl de markt nog steeds bearish was, twee dagen voor de aankondiging van Goldman Sachs en de daaropvolgende prijsdip.

Er wordt aangenomen dat er sprake was van handel met voorkennis en dat nepnieuws de prijsdaling heeft gekatalyseerd. Dit alles is echter nog steeds pure speculatie en er is nog geen tastbaar bewijs aan het licht gebracht.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me