Noot van de redacteur: de prijs van Bitcoin heeft sindsdien een nieuw record bereikt van $ 22,3k. Dit artikel is nog steeds een manier om de prijspsychologie van bitcoin te begrijpen, vooral in de bearmarkt van 2019 toen het oorspronkelijk werd gepubliceerd..

Bitcoin is er niet in geslaagd om voor de tweede week uit te breken in het gebied van $ 10.000 sinds het bereiken van $ 8.000 waarden.

Een collectief van cryptomarktanalisten is er sterk van overtuigd dat een rally voorbij de $ 10.000 een aanzienlijke FOMO zal veroorzaken en de belangrijkste munt naar nieuwe hoogten zal stuwen.

De cryptomarktanalist van ThinkMarkets, Naeem Aslam, is een van de belangrijkste voorstanders van deze theorie. Afgaande op een nieuwsbrief die vorige week naar abonnees is gestuurd, voorspelt hij dat echte FOMO zou beginnen nadat de waarde van bitcoin de cruciale prijs bereikt. Volgens de directeur: “De bitcoin-prijs staat op het punt om het niveau van $ 10.000 te overschrijden en de helft van zijn verliezen te herstellen van zijn hoogste punt ooit.”

Hij voorspelde dat de mijlpaal hoogstwaarschijnlijk binnen een week of twee zou worden bereikt.

Thomas Lee, medeoprichter van Fundstrat Global Advisors, ondersteunt ook het FOMO-argument van $ 10.000. Volgens zijn uitleg werd de cruciale marktprijs slechts in totaal 3 procent van alle dagen gehandhaafd, wat betekent dat het een overgangspunt is naar een grote marktverandering, in dit geval een waarschijnlijke FOMO-trigger.

Eigenlijk is het punt van de grafiek om te zeggen dat “echte FOMO” waarschijnlijk begint wanneer #bitcoin hoger is dan $ 10.000, want dat is een prijsniveau dat slechts 3% van alle dagen wordt gezien …

… Wiskundig gelijkwaardig aan overschrijden $ BTC $ 4.500 in 2017

Terugkijkend was die prijs een niveau dat inderdaad FOMO triggerde

– Thomas Lee (@fundstrat) 29 mei 2019

Hij legt uit dat de waarde van $ 10.000 vergelijkbaar is met de prijs van $ 4.500 van BTC in 2017, die een aanhoudend opwaarts traject in gang zette. Het momentum stuwde bitcoin naar zijn record van $ 19.500.

De waarde van Bitcoin staat op het moment van drukken op $ 8.499. Dit is een verlies van ongeveer 5 procent ten opzichte van de piek van 12 maanden die op 30 mei werd bereikt. Ondanks de korte duik blijven pro-bitcoin-kruisvaarders onvermurwbaar dat een prijs van $ 10.000 in de buurt komt..

Natuurlijk is de kans groot dat bitcoin een tijdje tussen $ 7.000 en $ 9.000 wordt verhandeld en het kan een witte zwaangebeurtenis duren om BTC in de komende weken voorbij $ 10k te brengen..

Bitcoin blijft binnen de prijsdrempel van $ 7.000 en $ 10.000

Miljardair Mike Novogratz voorspelt dat BTC enige tijd binnen de drempel van $ 7.000 en $ 10.000 zal blijven, maar pure opwinding rond de recente opwaartse trend kan de prijzen hoger doen stijgen..

Spreken met Bloomberg, hij onderstreepte dat de belangrijkste katalysatoren achter de huidige positieve markttrend de brede acceptatie van de nieuwe activaklasse door grote Wall Street-bedrijven zijn, evenals een toename van blockchain-use-cases.

Miljardair Mike Novogratz voorspelt dat BTC enige tijd binnen de drempel van $ 7.000 en $ 10.000 zal blijven.​Afbeelding Credit: Bloomberg)

Hij noemde het geruchten over het cryptoproject van Facebook en het door blockchain aangedreven gebruikersidentiteitsprogramma van Microsoft als opmerkelijke programma’s die de industrie grote geloofwaardigheid geven..

Krachten die de prijzen rechtstreeks bepalen

Walvissen bepalen prijsposities op korte termijn

De opkomende bitcoin-markt is nog steeds zeer volatiel en gevoelig voor prijsbewegingen veroorzaakt door walvissen en geïnstitutionaliseerde spelers die tientallen miljoenen dollars aan koop- en verkooporders kunnen verdienen..

De meest recente prijsstijging die plaatsvond op 2 april leidde binnen 48 uur tot een verandering van ongeveer $ 4.100 naar $ 5.078,52. Aangenomen wordt dat het voortkwam uit een enkele kooporder van $ 100 miljoen die via meerdere grote beurzen werd verzonden en vervolgens de prijzen opdreef.

Zoals uiteengezet door crypto-industrieonderzoeker Willy Woo, werd de laatste prijsstijging tot $ 8.000 grotendeels georkestreerd door professionele markthandelaren. Dit was via een tweet die het volgende aangaf.

‘Deze laatste exponentiële stijging & crash was NIET organisch. We hebben een blockchain om kapitaalbewegingen te laten zien. Die waren er niet. Het was een georkestreerde korte druk om de winst te melken. Daar is enorm veel kapitaal voor nodig bitcoin kopen alle korte broeken op. Het wordt gedaan door professionals. “

Deze laatste exponentiële stijging & crash was NIET organisch. We hebben een blockchain om kapitaalbewegingen te laten zien. Die waren er niet. Het was een georkestreerde korte druk om de winst te melken. Dat vereist enorm veel kapitaal om alle korte broeken op te kopen. Het wordt gedaan door professionals. https://t.co/58cpr00Iyh

– Willy Woo (@woonomic) 17 mei 2019

Manipulatieve strategieën die worden gebruikt om markten op korte termijn te verschuiven

De vrees bestaat dat algoritmische handelsinstrumenten zullen worden gebruikt om mazen in de markt te misbruiken. Dit komt omdat ze de capaciteit hebben om nep kooporders op grote schaal uit te voeren. De techniek, algemeen bekend als flash-handel, is illegaal op gereglementeerde markten omdat het een onjuist beeld geeft van de waarde van een onderliggend actief.

Het grootste probleem waarmee de sector momenteel wordt geconfronteerd, is dat er weinig checks and balances zijn en dat dergelijke regelingen dus onverminderd zullen doorgaan.

Pump and dump-strategieën zijn ook wijdverbreid. Ze zijn bedoeld om investeerders te misleiden om bepaalde activa te kopen met het vermoeden van een enorme prijsstijging.

Prijsfactoren op lange termijn

De Halving-aflevering

Experts uit de industrie wijzen naar de halveringseis als een cruciale gebeurtenis die de bitcoin-prijs voorbij $ 20.000 zou kunnen duwen. Het fenomeen beperkt het aanbod van bitcoins op de markt door de wiskundige complexiteit van het verwerken van BTC dubbel te vergroten. Dit zorgt ervoor dat de vraag naar de resterende munten in omloop stijgt en vervolgens de prijzen opdrijft.

Het volgende halveringsevenement vindt plaats in mei 2020 en zal ervoor zorgen dat de beloningen afnemen van 12,5 munten per blok naar 6,25. De aflevering vindt automatisch plaats na elke 210.000 gedolven blokken en op dit moment zijn er nog ongeveer 51.300 over.

Het BTC-netwerkprotocol is geprogrammeerd om te beginnen met een beloning van 50 bitcoins per blok. Dit was het tarief toen het netwerk in 2009 werd gemaakt. Halven vindt plaats na het ingestelde aantal verwerkte blokken. Vandaag zijn er ongeveer 17.733.563 munten gedolven.

De mijnbouw stopt bij 21 miljoen volgens hardgecodeerde netwerkparameters. De prijs van bitcoin zal naar verwachting daarna gestaag stijgen vanwege het beperkte aanbod.

Er zijn nog maar ongeveer 3 miljoen bitcoins over en het is niet te zeggen wat het BTC-tarief zal zijn, vooral over een paar jaar wanneer de schaarste aanzienlijk toeneemt en zowel de vraag als de prijzen stimuleert..

(Featured Image Credit: Pixabay)