“Blockchain is the real deal”: JP Morgan onthult rapport over de economische voordelen van Crypto

JP Morgan kijkt met optimisme naar de toekomst van Crypto

In een recent rapport getiteld “ Unlocking Economic Advantage with Blockchain: A guide for asset managers ”, pleit JP Morgan voor het gebruik van blockchain in legacy business en asset management, inclusief de mening van de bank over de acceptatietijdlijn van blockchain.

“Er is een groeiend besef dat gedistribueerde grootboektechnologie – in de volksmond bekend als blockchain – een radicale verandering zal brengen in de manier waarop we denken over financiële activa en de manier waarop de financiële sector in de toekomst zal opereren”, begint het rapport. Mede-auteur van managementconsultant Oliver Wyman, het artikel “[stelt] dat vermogensbeheerders van de zijlijn moeten komen en het initiatief moeten nemen om blockchain te begrijpen en te omarmen.”

Als zodanig presenteert JP Morgan “een gids over hoe de technologie kan evolueren, de impact die deze kan hebben op vermogensbeheerders en de actie die ze kunnen ondernemen.” In het eerste deel van deze handleiding worden ‘Vier verwachte golven van blockchain-implementaties’ beschreven, namelijk:

Informatie delen (2016-2019): In deze fase wordt blockchain-technologie gebruikt om gegevens op te slaan en te delen, hetzij binnen een enkele organisatie, hetzij tussen meerdere organisaties. Blockchain zal in huidige werkomgevingen worden getest op proof of concept en haalbaarheid van use cases.

Gegevensoplossingen (2017-2025): In deze tweede fase ziet JP Morgan dat blockchain wordt geïntegreerd in bedrijfsoplossingen om een ​​omgeving te creëren voor het opslaan en beheren van gegevens. Door deze integratie kunnen entiteiten de operationele wrijving verminderen en de bestaande infrastructuur verbeteren. Wanneer de interesse en het vertrouwen van de gebruikers hoog genoeg zijn, zullen blockchain-platforms niet langer naast de bestaande infrastructuur werken, maar deze volledig vervangen.

Kritieke infrastructuur (2020-2030): Nu is de acceptatie van blockchain op volle toeren. Op dit punt zal het “door marktdeelnemers worden aangenomen als [de] belangrijkste infrastructuur voor kritieke functies.” Dit kan het vervangen van de verouderde asset-, betalings- en / of transactie-infrastructuur omvatten en het vaststellen van een nieuwe zakelijke standaard voor efficiënt gegevensbeheer. Bepaalde iteraties van de technologie zullen op dit punt echter nog steeds worden gecentraliseerd voor het gemak van toegangsrechten, implementatie, standaarden, enz..

Volledig gedecentraliseerd (geen voorspelde datum): Het tijdperk van een echt gedecentraliseerde economie. Blockchain zou bepaalde gecentraliseerde modellen, infrastructuur en systemen vervangen door een gedecentraliseerde oplossing. Dit betekent volledig peer-to-peer uitwisseling van digitale activa en een wettelijk kader voor het toezicht op eigendom en overdracht van activa met behulp van blockchain-technologie. In wezen raken blockchain en cryptocurrencies zo geworteld in het dagelijks leven dat ze tegenwoordig net zo normaal worden als internet of smartphones.

Het rapport gaat verder met het bespreken van de voordelen die blockchain biedt voor vermogensbeheerders, inclusief probleemloos gegevensbeheer en oplossingen. JP Morgan ziet ook kostenvoordelen, waarbij het wegnemen van onnodige processen en efficiëntere data-aggregaties lagere kosten voor managers betekent. In de nabije toekomst ziet het bedrijf operaties, IT, portfoliobeheer en financiële sectoren het meest profiteren van blockchain..

Bovendien zal het inkomstenpotentieel toenemen voor managers en bedrijven die toegang hebben tot verbeterde databronnen en liquiditeitsmechanismen.

Tegen het einde van het rapport smeekt JP Morgan managers “aan de zijlijn” om van de bank af te stappen en in het spel te komen, bewerend dat degenen die het meest zullen profiteren van deze ontwrichtende technologie degenen zijn die vroeg instappen en naar oplossingen werken..

JP Morgan Blockchain

De auteurs stellen ook een ‘draaiboek’ op voor chief officers van bedrijven die met blockchain willen werken, en benadrukken de overwegingen over het volgende:

  • Beoordeling van en voorlichting over het potentieel van blockchain in uw organisatie
  • Richtlijnen voor de visie en ambitie van uw organisatie in de toekomst
  • De positie van Blockchain op de prioriteitenlijst van uw leiderschapsteam
  • Een omgeving die transformatieve benaderingen en innovatief denken binnen uw technische teams bevordert
  • Een externe adoptie / engagement benadering

Enkele afhaalrestaurants


In februari, Zei JP Morgan dat cryptocurrencies ooit een integraal onderdeel kunnen zijn van een diverse en evenwichtige financiële portefeuille. Dat maakte de bank vorige week publiekelijk bekend cryptocurrencies vormen een bedreiging aan zijn financiële model.

Nu onderzoekt de instelling het potentieel van blockchain voor zowel vermogensbeheerders als zakelijke entiteiten, een enorme verandering in het sentiment van een organisatie waarvan de CEO vorig jaar crypto een “fraude” noemde. Onlangs heeft Jamie Diamon deze verklaring ingetrokken, en als aanvulling op zijn wroeging, onderschreef hij blockchain-technologie vanwege zijn rijkdom aan potentieel.

Dit rapport is een fysiek bewijs van de toegenomen interesse in blockchain en cryptocurrencies die we het afgelopen jaar hebben gezien. Afkomstig van een van de grootste en meest gerespecteerde financiële instellingen ter wereld, zou de goedkeuring crypto verder moeten legitimeren voor zijn sceptici. Naarmate de adoptieboog vooruitgaat, zullen officiële rapporten zoals deze, of ze nu uit de private of publieke sector komen, cruciaal zijn om het publiek te informeren en desinformatie en mythes over blockchain en het overvloedige potentieel ervan weg te nemen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map