Alleen al in de Verenigde Staten waren er in de maand augustus bijna 2.000 vacatures in verband met blockchaintechnologie. Dit is een stijging van 300 procent vergeleken met de cijfers van vorig jaar.

De blockchain-industrie is de afgelopen twee jaar enorm gegroeid in samenhang met de cryptocurrency-industrie. Op dit moment stimuleert de acceptatie van ondernemingen de toepassing ervan in andere industrieën. Gebruiksscenario’s van blockchain-technologie buiten cryptocurrency-platforms zijn voornamelijk in wereldwijde supply chain-netwerken, financiële dienstverleningsmarkten, overheidsprotocolsystemen en gezondheidszorgsectoren.

Als opkomende disruptor in de tech-industrie heeft blockchain het potentieel om traditionele leveringsmodellen uit te dagen. De integratie ervan in bestaande systemen kan bedrijven een enorme voorsprong geven op concurrenten, vandaar de huidige haast bij de acceptatie ervan.

De exponentiële opkomst van blockchain heeft ook geleid tot een toename van de vraag naar bekwame beoefenaars, met meer dan 1.520 bedrijven die momenteel op zoek zijn naar gedecentraliseerde grootboektechnologieprofessionals. Eerder dit jaar, Techcrunch meldde een ernstig tekort aan talent in de sector. Volgens de statistieken waren er ongeveer 14 vacatures beschikbaar voor elke blockchain-engineer.

Burning Glass, Glassdoor en Upwork Job Market-rapporten

Het aantal vacatures gerelateerd aan blockchain is sinds 2016 meer dan verviervoudigd. Volgens statistieken samengesteld door Burning Glass Technologies, er waren in 2016 ongeveer 1.838 vacatures gerelateerd aan blockchain. Eind 2017 was dit aantal opgelopen tot 3.958. De cijfers van 2018 doen deze statistieken in het niet, met tot nu toe meer dan 5.000 vacatures.

Volgens een recent onderzoek uitgevoerd door Glassdoor, waren er 1.775 blockchain-gerelateerde vacatures geadverteerd in de maand augustus, en dit is alleen in de VS. Dit is een stijging van 300 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De freelancemarkt ervaart ook een overweldigende vraag naar blockchain-professionals. Volgens een Upwork-rapport uitgebracht in november 2017, robotica, bitcoin en blockchain voerden de lijst aan van de meest populaire freelancevaardigheden op de vacaturesite.

Destijds sprak de CEO van het netwerk, Stephane Kasriel, over de veranderende trends en wees erop dat de sterke stijging van de vraag naar de beste vaardigheden waarschijnlijk een indicator was van hun rol in de ‘toekomst van werk’.

Het aantal zoekopdrachten op het platform met betrekking tot blockchain- en bitcoin-vaardigheden had de twee vaardigheidssets naar de tweede en derde plaats in de top tien-lijst gestuwd..

In juli 2018, blockchain-vaardigheden stonden bovenaan de ranglijst, met groeicijfers op jaarbasis van 2.000 procent. De softwarevaardigheden van Google Cloud Platform en Volusion kwamen respectievelijk op de tweede en derde plaats. Het is vermeldenswaard dat veel Google Cloud Platform-posities waar momenteel vraag naar is, ook verband houden met gedecentraliseerde grootboektechnologie.

Google Cloud ondersteunt blockchain en kan worden geïntegreerd met een aantal gedecentraliseerde technologie-apps. Grote bedrijven zoals Bank of America zoeken bijvoorbeeld regelmatig naar ontwikkelaars met uitgebreide ervaring in cloudtechnologieën, de blockchain en financiën..

Blockchain Technology Job Salarissen

Gemiddeld hebben niet-staf freelance blockchain-professionals in de Verenigde Staten tot $ 250 per uur. Aan de andere kant verdienen fulltime blockchain-ingenieurs een gemiddeld inkomen van ongeveer $ 130.000 per jaar, wat aanzienlijk meer is dan de $ 105.000 die algemene softwareontwikkelaars betaald krijgen..

Dit is volgens a studierapport vrijgegeven door Burning Glass CEO, Matt Siegelman. Deze cijfers fluctueren echter per regio. Ontwikkelaars in New York City kunnen bijvoorbeeld een gemiddeld jaarsalaris van $ 158.000 verdienen. In sommige Europese landen, zoals Zwitserland, verdienen velen tussen $ 120.000 en $ 180.000.

Dus waarom worden blockchain-werknemers zulke substantiële bedragen betaald? Ten eerste zijn hun beroepsvaardigheden van technische aard en wordt dit gebied doorgaans gekenmerkt door hoge markttarieven. Ten tweede bevinden bedrijven die deze vaardigheden nodig hebben, zich meestal in steden met hoge kosten van levensonderhoud, een aspect dat de gemiddelde salarissen doet stijgen. Ten derde, en vooral, is de vraag naar ervaren blockchain-werknemers nog steeds groter dan het aanbod, en dus verhoogt de concurrentie om de beste op dit gebied de lonen.

De top vijf van Amerikaanse steden met de grootste vraag naar specialisten op het gebied van gedecentraliseerde grootboektechnologie zijn New York, San Francisco, San Jose, Chicago en Seattle, aldus Glassdoor. Buiten de Verenigde Staten staan ​​Londen, Singapore, Toronto, Hong Kong en Berlijn bovenaan de lijst van steden met het hoogste aantal blockchain-vacatures.

De huidige top vijf van werkgevers volgens het rapport van Siegelman zijn onder andere ConsenSys, IBM, Coinbase, Figure en Oracle. Financiële adviesbureaus, KPMG en Accenture, huren ook personeel in op dit gebied om klanten te adviseren die de technologie willen toepassen.

Enterprise-acceptatie stimuleert blockchain-toepassingen in andere industrieën.

Bedrijven zoals IBM, Coinbase en Figure huren regelmatig ervaren blockchain-ontwikkelaars in.​Afbeelding tegoed: Wikipedia)

Wat bedrijven zoeken

Techbedrijven die betrokken zijn bij blockchain-projecten huren meestal blockchain-projectmanagers, ontwikkelaars, ontwerpers en juridische experts in.

De meeste bedrijven die voor deze functies adverteren, zoeken meestal mensen met veel inzicht en ervaring met big data, platformbeveiliging, platformonafhankelijke connectiviteit en gedecentraliseerde systemen. Voor ontwikkelaars zijn de vereiste vaardigheden meestal onder meer geavanceerde kennis van MS SQL Server, .NET, MYSQL, Javascript, Visual Studio, C en C ++, JQuery, XCOD, XML, XSLT, HTML, neurale netwerken, FTP en ervaring met Agile Scrum-methodologieën.

Hoe het begon

Uitgevonden door Satoshi Nakamoto in 2008 als transactiegrootboek voor bitcoin, heeft blockchain enorme mogelijkheden gebracht voor de technische industrie. De snelle waardestijging van Bitcoin in 2017 heeft de robuuste groei en het gebruik ervan in de technische industrie gekatalyseerd.

De hoge winstgevendheid van ondernemingen in de sector inspireerde technologiebedrijven en liefhebbers van de industrie om projecten te lanceren op basis van het platform en meer te investeren in de ontwikkeling ervan. Gecombineerd met de snelle stijging van initial coin offerings (ICO’s), leidden markttrends vervolgens tot een grotere vraag naar blockchain-ontwikkelingsprofessionals, vandaar de huidige marktsituatie.

Marktgroei

Sectoren die blockchain-ontwikkelaars nodig hebben, worden zich er steeds meer van bewust dat blockchain aanzienlijke voordelen kan opleveren. Het kan de operationele kosten verlagen, transacties versnellen en hen in staat stellen zich te ontdoen van tussenpersonen en afhankelijkheid van derden voor verificatie.

De groei van de blockchain-sector zal naar verwachting eerst toenemen in de contractuele ruimte voordat hij zich uitbreidt naar de betalingssector, aldus analisten. Dit komt voornamelijk door de complexiteit.

Betaalnetwerken worden met meer hindernissen geconfronteerd omdat partnerinstellingen eerst systemen moeten analyseren voordat ze afmelden. Financiële instellingen moeten ook verplichte goedkeuringsprocessen doorlopen die worden opgelegd door relevante regelgevende overheidsinstanties. Deze bureaucratieën vertragen uiteindelijk de implementatietijd.

(Featured Image Credit: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me