Canada, Israël, Mexico en India gaan over om de cryptomarkt te reguleren

De Investment Industry Regulatory Organization of Canada (IIROC) en de Canadian Securities Administrators (CSA) hebben gezamenlijk een communiqué op zoek naar input van de spelers in de crypto-industrie van het land met betrekking tot regelgeving.

De twee overheidsinstanties proberen investeerders te beschermen na het recente QuadrigaCX-uitwisselingsincident dat het marktsentiment deed schudden. Ongeveer $ 145 miljoen verdween nadat de CEO van het platform stierf terwijl hij in het bezit was van de privésleutels van het netwerk. Onderzoekers proberen nog steeds het geld terug te krijgen.

Het gepubliceerde document onderstreept dat er nog geen dealers zijn geautoriseerd om in het land te opereren en dit laat een vacuüm in de regelgeving achter. De agentschappen benadrukken dat alleen een op maat gemaakte wetgevende oplossing Canadese gebruikers en investeerders van cryptocurrency kan beschermen tegen de wisselvalligheden van de markt.

Beveiligingsmaatregelen en interne controles zijn gemarkeerd als cruciale gebieden die uitgebreide audits vereisen voordat een cryptohandelbedrijf in het land actief mag zijn.

Sommige platformexploitanten missen blijkbaar voldoende technische knowhow om systemen te analyseren op kwetsbaarheden en lacunes op te lossen, waardoor dergelijke netwerken vatbaar worden voor beveiligingsinbreuken.

Andere benchmarkbepalingen die in het voorstel worden geïllustreerd, zijn onder meer het hebben van voldoende activa om de claims van investeerders te dekken in geval van een inbreuk of faillissement.

Crypto-voorschriften in Mexico, India en Israël

India worstelt nog steeds met Crypto-verordening

Talrijke rechtsgebieden over de hele wereld worstelen momenteel met regelgevingskwesties op het gebied van cryptovaluta. Vooral de Indiase regering is al bijna een jaar verwikkeld in een juridische strijd met de rechterlijke macht en aanhangers van de industrie.

Dit begon nadat de Reserve Bank of India (RBI), de centrale bank van het land, in april vorig jaar een richtlijn uitvaardigde die banken verbood zaken te doen met crypto-handelsentiteiten. De order stuitte op felle weerstand en een golf van rechtszaken van belanghebbenden uit de industrie.

En dus nog maar een paar weken geleden, het Hooggerechtshof van India oordeelde dat de overheid zou met een duidelijk regelgevend kader moeten komen om de rotzooi op te lossen. De regering kreeg vier weken de tijd om met werkrichtlijnen te komen. De rechtbank zal zijn eigen richtlijn over de kwestie uitvaardigen als de Indiase regering dit nalaat, en zal vervolgens de behandeling van zaken met betrekking tot het cryptoverbod stopzetten..

Veel cryptocurrency-bedrijven beschouwen het verbod als grondwettelijk ongeldig omdat er geen onderzoeksgerichte verklaringen zijn gegeven om de beslissing te ondersteunen.

In een grimmige omkering van zijn gebruikelijke harde lijn, bracht de RBI onlangs een uitspraak toegegeven dat de crypto-sector minimale risico’s inhoudt voor de algehele financiële sector, maar waarschuwde dat de negatieve effecten ervan zouden kunnen worden versterkt zodra er wijdverbreid gebruik is van digitale valuta.

Mexico Overweegt Crypto-verordening

De Mexicaanse regering heeft zich ook voorbereid om cryptocurrencies te reguleren volgens de laatste nieuws verslagen.

En net als in Canada, zoekt de administratie via de centrale bank van het land, Banxico, suggesties van belanghebbenden voordat ze de richtlijnen gaat implementeren.

De Bank of Mexico heeft een circulaire voor cryptocurrency-regelgeving uitgevaardigd waarin wordt gevraagd naar input van de cryptocurrency-industrie.​Afbeelding tegoed: Forbes)

Een circulaire is al uitgegeven door The Bank of Mexico en een van de belangrijkste aanbevelingen is een handelsvergunningvereiste voor beurzen en soortgelijke bedrijven.

De Mexicaanse cryptocurrency-markt staat aan het begin van een revolutie. Het heeft de afgelopen twee jaar een enorme groei doorgemaakt en blijft een immense belofte tonen. Ongeveer de helft van de 130 miljoen inwoners van het land heeft geen bankrekeningen. De meeste mensen vertrouwen dus op alternatieve middelen, zoals crypto en mobiele geldovermakingsnetwerken, om geld over te maken.

Crypto-verordening in Israël

Israël is geprezen als een belangrijk technologisch knooppunt. Het wordt algemeen de Startup Nation van de wereld genoemd en is momenteel de thuisbasis van meer dan 200 blockchain-startups. Vanwege de hausse in de crypto-industrie, zoekt de regering momenteel naar manieren om de sector te reguleren.

Het land werkt sinds 2017 aan een crypto-regelgevingskader via een aangewezen commissie die belast is met het opstellen van een uitgebreid rapport over de kwestie..

De commissie heeft haar definitieve bevindingen ingediend en aanbevelingen ongeveer twee weken geleden aan Anat Guetta, de voorzitter van de Israel Securities Authority. Het is nu gepubliceerd door de Israel Securities Authority.

Een van de voorgestelde richtlijnen is de behoefte aan openbaarmakingsvereisten. De kern van het voorgestelde raamwerk was de noodzaak om Initial Coin Offerings (ICO’s) te reguleren, omdat ze het vertrouwen van investeerders gemakkelijk kunnen temperen of vergroten. De commissie beveelt bovendien aan om Security Token Offerings (STO) duidelijk te definiëren en de juiste richtlijnen toe te wijzen.

Volgens de voorzitter van de regelingscommissie, Dr.Gitit Gur-Gershgoren, zal de groei van de Israëlische crypto-sector voornamelijk afhangen van de ‘houding van de industrie ten opzichte van regulering’, eraan toevoegend dat toezicht erop gericht was bij te dragen aan het succes ervan..

Meni Rosenfeld, de voorzitter van de Israel Bitcoin Association, heeft ook gereageerd op het rapport en het geprezen als een stap in de goede richting. Naar zijn mening zal meer toezicht zorgen voor vertrouwen wegnemen en waarde toevoegen voor kopers.

Hij gaf echter aan dat de regelgevende instantie van het land nog een lange weg te gaan heeft bij het aanpakken van grote zorgen over cryptogemeenschappen. Hij gaf het voorbeeld van de huidige splitsing van de cryptocurrency en de banksector en benadrukte dat het nog steeds een groot probleem was dat vaak over het hoofd wordt gezien.

De financiële instellingen van het land zijn gebonden aan de witwaswet, die het voor Israëlische burgers moeilijk maakt om cryptovaluta uit te voeren om geld op te nemen via het banksysteem. Veel gebruikers van cryptocurrency vertrouwen op platforms zoals Coinbase om dergelijke transacties uit te voeren, maar het is bijna onmogelijk om bijvoorbeeld aanzienlijke hoeveelheden digitale munten te kopen met bankstortingen..

Banken zijn verplicht om automatisch deposito’s van meer dan 50.000 NIS ($ 14.000) te melden aan het ministerie van Justitie van het land. Klanten moeten ook de bron van de fondsen aangeven. Omdat cryptocurrencies van nature anoniem zijn, weigeren de meeste Israëlische banken mee te doen aan crypto-deals uit angst voor het witwassen van geld..

(Featured Image Credit: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map