Een Amerikaanse federale rechtbank heeft geweigerd om een ​​rechtszaak tegen de zelfbenoemde bitcoin-uitvinder Craig Wright door Ira Kleiman namens zijn broer Dave Kleiman, die in 2013 overleed, af te wijzen.

De rechtszaak beweert dat Wright geld van het landgoed Kleiman heeft verduisterd. Dave en Wright waren blijkbaar betrokken bij de ontwikkeling van bitcoin en hebben in de beginperiode enorme hoeveelheden van de digitale valuta verzameld.

Om een ​​onbekende reden kozen beide mannen ervoor om hun cryptografie-onderneming geheim te houden en verborgen te houden voor nauwe relaties. De rechtszaak beweert dat Wright hiervan gebruik heeft gemaakt om de controle over Kleimans aandeel in hun opgebouwde digitale valuta-bezit over te nemen zonder dat zijn familie het wist. Kleiman’s nalatenschap vraagt ​​meer dan $ 5 miljard aan schadevergoeding vóór punitieve schadevergoeding.

De relatie tussen Wright en Kleiman draaide blijkbaar om cyberveiligheid, forensisch onderzoek en digitale valuta. Hun partnerschap voor het creëren van bitcoin was blijkbaar voortgekomen uit de behoefte om een ​​peer-to-peer-systeem voor het delen van bestanden te hebben dat gebaseerd zou zijn op cryptografie om vertrouwensproblemen te elimineren. De twee mannen hebben naar verluidt miljoenen bitcoin gedolven die waren opgeslagen in beschrijvende portefeuilles.

Ze werden uiteindelijk gecontroleerd door Wright. Gerechtelijke documenten beweren dat op 31 oktober 2008 een bitcoin-whitepaper, uitgegeven door de pseudoniem Satoshi Nakamoto, details heeft verstrekt over hoe transacterende partijen het netwerk kunnen gebruiken. Volgens de indiening beweerde Wright pas in 2016 publiekelijk dat hij Satoshi Nakamoto was en dat hij en Dave de makers van Bitcoin waren..

De uitspraak komt op een moment dat Dr.Craig Wright, die Chief Scientist bij Nchain is, verwikkeld is in een vete met Bitcoin Cash-supporters na het aanzetten tot een harde vork die leidde tot de oprichting van twee kampen – Bitcoin ABC (Adjustable Blocksize Cap) en Bitcoin SV (de visie van Satoshi).

Dit was na een uitval op basis van de fundamenten van Bitcoin Cash, waarvan Wright beweerde dat deze de belangrijkste problemen niet had opgelost. Wright en zijn SV-stalwarts, waaronder nieuwskanaal, CoinGeek en Canadees-Antiguaanse zakenman, Calvin Ayre probeerde de schaalbaarheidsproblemen van BCH te overwinnen door de blokgrootte te vergroten van 32 MB naar een netwerkcapaciteit van 128 MB.

De groep wilde ook van bitcoin een transactievaluta maken in plaats van een investeringsactiva. Zijn suggesties stuitten echter op grote weerstand van de BCH-gemeenschap, waardoor een harde vork een van de enige haalbare opties was die de implementatie van de gewenste protocollen mogelijk zouden maken..

Een geplande BCH-netwerkhardfork van 15 november bood de perfecte gelegenheid om de blockchain te splitsen. Concurrerende hashoorlogen die incompatibele protocollen ondersteunen, leidden tot een splitsing van de oorspronkelijke blockchain, waardoor twee hoofdfracties ontstonden.

Er was het Bitcoin SV-team dat werd geleid door Craig Wright. De Bitcoin ABC-groep werd daarentegen geleid door de vroege bitcoin-investeerder, Roger Keith Ver. Zijn bondgenoten waren onder meer Bitmain-mede-oprichter, Jihan Wu, en crypto-uitwisselingen Binance en Coinbase.

Roger Ver en Craig Wright vechten om de controle over BCH.

De mijnbouwpool van Roger Ver, Bitcoin.com, had aangekondigd dat het zijn middelen zou besteden aan het ontginnen van BCH op 15 november in het geval van een hasjoorlog. (Afbeelding tegoed: Dagelijkse mail

Craig Wright’s dreiging om Bitcoin-holdings te verkopen in een hasjoorlog

Op 14 november dreigde Craig Wright zijn aanzienlijke bitcoin-activa te gebruiken om zijn oorlog tegen het ABC-team te financieren. Door een aanzienlijk deel ervan te verkopen, zou de prijs van BTC onvermijdelijk met een grote marge dalen.

Hij kondigde dit aan via een tweet die luidde: “Aan alle BTC-mijnwerkers … Als je overschakelt naar mijn BCH, moeten we dit misschien financieren met BTC, als we dat doen, verkopen we voor USD en, nou … we denken dat de BTC-markt geen ruimte heeft. … het tanks. Denk er over na. We zullen veel verkopen! Bedenk dat…. En heb een fijne dag”.

Hij plaatste ook een tweet waarin hij de Bitcoin ABC-groep toesprak en hen waarschuwde dat ze mogelijk hun BTC-bezit zouden moeten verkopen om de hasjoorlog te ondersteunen die ongetwijfeld tot het uiterste zou gaan..

De waarschuwing kwam na een enorme marktcrash waardoor de prijzen van cryptovaluta’s met meer dan 50 procent kelderden. Een diepgaand domino-effect leidde in de daaropvolgende maanden tot enorme bezuinigingen en faillissementen. Bitmain, dat eerder werd geconfronteerd met faillissementsdreigingen van Wright, werd ook gedwongen om personeel te ontslaan in zijn Ra’anana, Israël-filiaal.

Aangenomen wordt dat de hash-oorlog tussen Bitcoin ABC en SV in hoge mate heeft bijgedragen aan de huidige bearish marktsituatie, waardoor het voor bitcoin moeilijk is om de prijsdrempel van $ 4.000 te overschrijden..

Voor de hasjoorlog en de neergang van de markt had Bitmain’s Jihan Wu aangekondigd dat zijn kamp zijn hash-kracht zou verschuiven van BTC naar BCH. Hij voorspelde dat dit een negatief effect zou hebben op de cryptomarktprijzen, maar gezworen om te vechten Wright’s Bitcoin SV ongeacht de gevolgen.

Dit was via een tweet die als volgt luidde.

“Ik ben niet van plan om een ​​hasjoorlog met CSW te beginnen, want als ik dat doe (door hash-energie te verplaatsen van btc-mijnbouw naar bch-mijnbouw), zal de BTC-prijs dalen tot onder de jaarlijkse ondersteuning; het kan zelfs $ 5000 overschrijden. Maar aangezien CSW meedogenloos is, ben ik er helemaal voor om tot de dood te vechten! “.

Een verschuiving van hash-kracht van BTC naar Bitcoin Cash zou leiden tot verliezen bij Bitmain en Bitcoin.com omdat het winstgevender is om BTC te minen dan BCH. Bitmain wordt verondersteld aanzienlijke Bitcoin Cash-bezit te hebben ter waarde van honderden miljoenen dollars, en daarom is het in het belang van het bedrijf om de controle over BCH te behouden..

De mijnbouwpool van Roger Ver, Bitcoin.com, had aangekondigd dat het zijn middelen zou besteden aan het ontginnen van BCH om een ​​aanval van 51 procent voor één dag op 15 november te voorkomen. Wright wees de strategie af als ondoelmatig en benadrukte dat alleen de meest hardnekkige mijnwerker zou winnen.

De hasjoorlog wordt door veel cryptomarktexperts als irrelevant beschouwd. Op het moment van schrijven heeft Bitcoin ABC een marktkapitalisatie van ongeveer $ 2,8 miljard, terwijl die van Bitcoin SV $ 1,5 miljard is. De eerste heeft een waarde van $ 162 en de laatste $ 89. Dit blijkt uit CoinMarketCap statistieken. Het is nog steeds onduidelijk wie de oorlog op de lange termijn gaat winnen, maar het succes van beide hangt sterk af van het gebruik ervan op de grotere markt als ruilmiddel..

Op dit moment lijkt Wright’s Twitter-account te zijn ingesteld op privé. Er wordt aangenomen dat zijn gevecht met aanhangers van de Bitcoin ABC-kant een van de belangrijkste redenen is waarom hij ervoor heeft gekozen zijn tweets privé te houden en alleen zichtbaar te maken voor zijn volgers. De retweet-functie op zijn account is ook uitgeschakeld.

De onvermijdelijke vraag: is Craig Wright, Satoshi Nakamoto?

Met controle over ogenschijnlijk substantiële bitcoin-holdings en wat een holle kennis van de bitcoin-markt lijkt te zijn, heeft Craig Wright’s bewering dat hij Satoshi Nakamoto is, controverse getrokken onder liefhebbers en waarnemers van de industrie..

Hij heeft talloze verzoeken ontvangen van de cryptogemeenschap om zijn claim van Satoshi Nakamoto zonder redelijke twijfel te bewijzen. Een van de manieren om dit te bewijzen, is door een enkele munt te verplaatsen van een van de vroege bitcoin-blokken die zijn gekoppeld aan de pseudonieme oprichter.

Hij heeft echter schaamteloos geweigerd dit te doen en erop te staan ​​dat hij niets hoeft te bewijzen. Wat wel duidelijk is, is dat hij resoluut is in zijn streven om van Bitcoin SV de belangrijkste cryptocurrency te maken.

Er is nieuw bewijs dat wijst op zijn betrokkenheid bij bitcoin in de beginjaren. Zijn connectie met cryptograaf Dave Kleiman, die naar verluidt betrokken was bij de totstandkoming ervan, maakt zijn Satoshi Nakamoto-argument overtuigender. Het onvermogen om zijn beweringen te bevestigen, maakt het hele verhaal omstreden.

Uitgelichte afbeelding: Engadget