Het groeiende aantal cryptoplatform-hacks is verlammend en bedrijven in virtuele portemonnees investeren in geavanceerde beveiligingsoplossingen en verzekeringsproducten om investeerders te kalmeren.

SFOX, een dealer van digitale activa, is een van de nieuwste bureaus die zich bij de trend heeft aangesloten. Volgens de aankondiging, het is een partnerschap aangegaan met M.Y. Safra Bank biedt handelaren unieke depositorekeningen aan die zijn verzekerd door The Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). Depositors genieten van een verzekeringsdekking van $ 250.000.

De FDIC is opgericht om het vertrouwen van het publiek in het Amerikaanse banksysteem te vergroten. Het is een federaal agentschap dat werkt met gepoolde fondsen die zijn bijgedragen door de financiële instellingen van het land. De FDIC houdt toezicht op meer dan 4.000 banken.

Afgezien van het verzekeringsvoordeel, zal de alliantie traders meer liquiditeit bieden bij het verhandelen van fiat-valutaparen. SFOX zegt het volgende over het arrangement.

“Naast het veiliger maken van fondsen, deze nieuwe faciliteit met M.Y. Safra Bank verkort de tijd die nodig is om geld beschikbaar te stellen voor de handel aanzienlijk, waardoor de handel efficiënter wordt.

Deze productkenmerken zijn met name transformatief voor fondsen en institutionele beleggers, die beter uitgerust zullen zijn om aan hun bewaarplicht te voldoen, terwijl ze toch gemakkelijk toegang hebben tot hun fondsen wanneer ze snel moeten handelen. “

Meer cryptobedrijven kondigen verzekeringspartnerschappen aan

Curv, een cryptocurrency wallet-bedrijf, is ook op de kar van verzekeringen gesprongen. Het agentschap dat bewaringsdiensten aanbiedt aan instellingen heeft onlangs zijn verbintenis met Munich Re, een in Duitsland gevestigde verzekeringsmaatschappij, bekendgemaakt.

Volgens de persbericht, een contract van $ 50 miljoen biedt compensatie aan klanten in het geval van een inbreuk op de beveiliging die tot verlies van fondsen leidt.

Curv vertrouwt momenteel op multi-party computation (MPC) -technologie om transacties te verifiëren, waardoor er geen privésleutels nodig zijn, die meestal extra beveiligingsmaatregelen vereisen.

Met de oplossing kunnen transacties cryptografisch worden geverifieerd in een parallelle, onafhankelijke configuratie die voorkomt dat een gegevenscompromis in het ene knooppunt invloed heeft op andere knooppunten.

Het bedrijf benadrukt dat in het geval van een inbreuk op een van zijn klanten, geen andere wallets kunnen worden beïnvloed. Het benadrukt dat de verzekeringsdekking alleen van kracht wordt als een transactie plaatsvindt buiten het voorziene bedrijfsbeleid om.

Er is geen dekking voor diefstal van persoonlijke sleutels, omdat er in de eerste plaats geen sprake is van. Klanten kunnen aanwijzen wie transacties op het systeem kunnen uitvoeren, limieten stellen aan het bedrag aan fondsen dat in een instantie kan worden overgemaakt en wanneer ze kunnen worden uitgevoerd.

Dat gezegd hebbende, dekt de Munich Re-verzekeringspolis echter geen verliezen veroorzaakt door een cliënt of zijn werknemers als gevolg van nalatigheid of diefstal door personeelsleden. Als zodanig wordt van klanten verwacht dat zij hun eigen interne risicoprofielbeoordeling uitvoeren voordat ze het gebruikscriterium voor het fonds en de portemonnee opstellen.

Grote cryptobedrijven die al activa verzekeren

Coinbase heeft al lange tijd een vermogensverzekering en het plan dekt voornamelijk verliezen veroorzaakt door een compromis op zijn hot wallet-systemen. De compensatieregeling is blijkbaar ingeschakeld sinds november 2013 en heeft een limiet van $ 255 miljoen. Haar polis wordt gezamenlijk gedekt door een collectief van verzekeringsmaatschappijen onder het makelaarsstelsel van Aon.

In februari kondigde een ander cryptocurrency-bewaarbedrijf, BitGo, een verzekeringsplan aan voor zijn klanten dat compensatie biedt in geval van diefstal van activa en verlies van privésleutel. Het plan van BitGo wordt geleverd door Lloyd’s en dekt tot $ 100 miljoen aan digitale activa.

Een opkomende markt

De cryptosfeer is het wilde westen van de financiële sector. De industrie is nog grotendeels ongereguleerd en heeft een bewogen geschiedenis met hacks die tot gigantische verliezen hebben geleid. Dat gezegd hebbende, zal de trend van het verzekeringsvangnet waarschijnlijk het vertrouwen van investeerders op de lange termijn vergroten, vooral nu de zaken weer opkomen..

Momenteel willen meer verzekeringsagentschappen loweredrates.com willen hun aanbod uitbreiden om digitale activa te dekken. Marsh en Aon domineren naar verluidt het segment van cryptocurrency-verzekeringen, waarbij de laatste claimt dekking van meer dan 50 procent van de sector.

Op dit moment zou de verzekeringssector bereid zijn om slechts ongeveer $ 6 miljard aan crypto-activa te dekken. Dit is een verschrikkelijk bedrag gezien het feit dat de huidige marktkapitalisatie ongeveer $ 230 miljard bedraagt. Beide sectoren zullen meer samenwerking moeten zoeken om een ​​duurzaam beleggersvertrouwen in de nieuwe revolutionaire activaklasse te waarborgen.

(Featured Image Credit: Pixabay)