Betaalt u te veel in transactiekosten voor Bitcoin? Betaal je te weinig en zit je vast in de mempool? Vertrouwt u uw portemonnee of exchange om de optimale transactiekosten voor u te kiezen? In dit artikel analyseren we hoe portefeuilles de tarieven voor cryptocurrency bepalen en bespreken we een Litecoin soft fork-voorstel om een ​​concurrerende en open fee-markt te creëren..

Toen Bitcoin voor het eerst begon, waren er geen kosten om uw munten te verzenden. De blokken waren niet vol en de blokbeloning was een voldoende financiële stimulans voor mensen om mijnwerker te worden. Zei Satoshi Nakamoto, “Ik verwacht niet dat er binnenkort vergoedingen nodig zullen zijn, maar als het te lastig wordt om een ​​knooppunt te draaien, is het mogelijk om een ​​knooppunt te draaien dat alleen transacties verwerkt die transactiekosten bevatten.”

Transactiekosten

In de wereld van vandaag, met een toenemend transactievolume en beperkte ruimte per blok, moet u een vergoeding betalen om mijnwerkers te stimuleren uw transactie te verkiezen boven andere. Hier is een overzicht van de gemiddelde transactiekosten voor Bitcoin in de afgelopen 6 maanden.

Bitcoin-transactie Fes

U kunt een SPV-klant (eenvoudige betalingsverificatie), zoals een webportemonnee, de vergoeding laten schatten op basis van het aantal transacties dat momenteel in de mempool zit. Deze dynamische vergoedingen werken op dezelfde manier als Uber. Hoe groter de vraag op het netwerk, hoe meer prijsstijgingen. Hoewel Litecoin ook een beperkte blokruimte heeft, worden de blokken elke 2,5 minuut gegenereerd in plaats van de langzamere tijd van Bitcoin van 10 minuten. Dit zorgt voor een afweging tussen snelheid en veiligheid. De Bitcoin Cash-gemeenschap stelt dat het vergroten van de blokgrootte het probleem van de transactiekosten oplost, maar er zijn potentiële nadelen aan grotere blokken, zoals centralisatie van mijnwerkers..

Ook kunt u de transactievolumes en mempool zelf analyseren. Maar wees voorzichtig, het handmatig selecteren van transactiekosten kan leiden tot een van de volgende scenario’s:

Te veel betaalde vergoeding: De transactie komt in het volgende blok, maar je hebt meer betaald dan alle anderen.

Onderbetaalde vergoeding: Het kan zijn dat u dagen of weken wacht voordat de transactie doorgaat.

Ernstig onderbetaalde vergoeding: Nieuwe transacties springen voortdurend voor je uit met hun hogere kosten, waardoor je munt voor langere tijd vast komt te zitten in de mempool. Er is een manier om uw transactie te annuleren, maar het is een situatie die u wilt vermijden.

Litecoin Soft Fork

Het huidige probleem van asymmetrische informatie over vergoedingen oplossen, Charlie Lee, de oprichter van Litecoin, stelt een zachte vork waarvoor Litecoin-mijnwerkers nodig zouden hebben om de blokheader de minimumvergoeding te laten zien die in het blok werd geaccepteerd. Als bijvoorbeeld 10 cent het laagste bedrag was voor een transactie die in een blok terechtkwam, zou 10 cent worden weergegeven in de blokkop. Deze gegevens zouden nuttig zijn om te bepalen welke vergoedingen u voor uw volgende transactie moet betalen. Als u de mediaan van de minimale transactiekosten betaalt, is het waarschijnlijk dat uw transactie in de volgende twee blokken wordt verwerkt.

Met de nieuwe vork kunnen gebruikers ook een nieuw minimumtarief van 0.0001 LTC / kb selecteren. Momenteel zou dit neerkomen op transactiekosten van minder dan 3 cent per kilobyte. Aangezien de meeste transacties 300 bytes bedragen, kijkt u naar vergoedingen van minder dan 1 cent. Gebruikers kunnen aangeven welke vergoedingen ze bereid zijn te betalen en miners kunnen nu duidelijk aangeven hoeveel ze minimaal in een blok willen steken. Hoewel het zeker niet in hun beste belang is om dit te doen, zou een miner onder dit nieuwe systeem in theorie aan iedereen kunnen aangeven dat ze alleen transacties met hoge kosten in een blok accepteren om te proberen toekomstige transacties te overtuigen om duurder te worden. Deze aanvullende informatie in de blokheader zou echter onvermijdelijk moeten leiden tot een markt voor vrije marktvergoedingen.

Fee Markt

Satoshi voorspelde dat een vergoedingsmarkt over vele jaren nodig zou kunnen zijn als de blokbeloningen stopten. Charlie gelooft dat het waarde heeft om het idee nu te testen. Nu gebruikers al vergoedingen betalen, waarom zou u de situatie dan niet optimaliseren met een vergoedingsmarkt? In e-mails met Mike Hearn, een voormalige Bitcoin-bijdrager, zei Satoshi De vergoeding die de markt zou betalen, zou minimaal moeten zijn. Als een knooppunt een hogere vergoeding vereist, zou dat knooppunt alle transacties met lagere kosten doorgeven. Het zou meer volume kunnen genereren en waarschijnlijk meer geld kunnen verdienen door zoveel mogelijk betalende transacties te verwerken. De overgang wordt echter niet gecontroleerd door een persoon die de leiding heeft over het systeem, alleen individuen reageren op hun eigen manier op de marktkrachten. “

Hoe zullen mijnwerkers reageren?

Er zijn enkele zorgen dat mijnwerkers zullen samenspannen om alleen hogere vergoedingen te accepteren. Charlie verdedigt de zachte vork echter door te zeggen “Dat kunnen ze vandaag al doen. Dit voorstel maakt het er niet eenvoudiger op. Zolang er mijnwerkers zijn die bereid zijn om lagere vergoedingen te minen, wordt uw transactie met lage kosten gedolven. Duurt gewoon langer. “

Er zijn verschillende redenen waarom mijnwerkers momenteel niet samenspannen

  1. Het verhogen van de vergoedingen en het vertragen van transactietijden kunnen de acceptatie van Litecoin als valuta schaden. Het saboteren van Litecoin zou de prijs verlagen van de munt waar de mijnwerkers zo hard voor werken. Kritiek op Bitcoin zien we al vanwege de dure tarieven en lange transactietijden.
  2. Met de recente stijging van de prijs van Bitcoin en Litecoin zijn er blokbeloningen uiterst winstgevend. Zo erg zelfs dat het voor mijnwerkers niet de moeite waard lijkt om deel te nemen aan mogelijk illegale activiteiten om iets meer geld te verdienen aan vergoedingen.
  3. Mijnbouw is een concurrerende industrie. Als de huidige mijnwerkers samenspannen om de prijzen te verhogen, kunnen mensen investeren in mijnbouwapparatuur en de goedkopere transacties gaan delven. U kunt ook een nieuwe mijnbouwpool starten die besluit om goedkopere vergoedingen te accepteren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de mijnbouw concurrerend en gedecentraliseerd blijft. De gemeenschap moet waken dat één mijnbouwpool te machtig wordt of dat de toegangskosten onbetaalbaar worden.

Hoewel Litecoin al relatief goedkope transactiekosten heeft (ongeveer 28 cent ten tijde van dit artikel), zou de voorgestelde zachte vork moeten leiden tot nog goedkopere transacties en een betere algehele ervaring voor mijnwerkers en gebruikers. Litecoin baande al eerder de weg voor Bitcoin met de implementatie van SegWit. We zullen zien of deze zachte vork een succes is voor Litecoin en of Bitcoin opnieuw volgt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me