2017 was een goed jaar voor crypto. Na de gestage stijging van Bitcoin tot astronomische prijzen, zagen altcoins gezonde winsten uit hun posities een jaar geleden. De waarde van Ethereum is met 2.900% gestegen ten opzichte van november vorig jaar. Litecoin groeide naast Monero een gezonde 1.500%. Ripple staat bovenaan deze lijst, met een winst van 3.185% over het jaar.

Dit alles om te zeggen dat crytpo op de voorgrond treedt in de wereldwijde investeringswereld. Steeds meer investerende bedrijven en banken beginnen zich uit te spreken voor de nieuwe tech-rage. Met goedkeuring van veel geld komt reguliere acceptatie door het grote publiek. De populaire cryptocurrency-aankoopsite Coinbase, bijvoorbeeld, 100.000 gebruikers toegevoegd in slechts 24 uur begin november. Crypto bewijst zichzelf legitiem te zijn, zowel als technologische vooruitgang als als investering. Het is niet langer de obscure interesse van technisch onderlegde visionairs.

Maar groei brengt obstakels met zich mee, en een van die obstakels is toegankelijkheid. Voor technologisch geletterden is navigeren door de cryptosfeer eenvoudig genoeg, maar voor degenen die minder zijn afgestemd op de fijne kneepjes van blockchain, valuta-uitwisselingen en portefeuilles, kan de leercurve intimiderend zijn. Gelukkig zijn er cryptobedrijven die valuta’s, platforms en producten ontwerpen die erop gericht zijn de crypto-ervaring toegankelijker te maken voor de gemiddelde gebruiker..

Dus welke bedrijven zijn dat? Hier zijn een paar van onze favorieten hieronder.

Iconomi

Iconomi is een platform voor het beheer van digitale activa die zowel ervaren als amateur-crypto-investeerders wil aantrekken. Het identificeert zichzelf als een Digital Asset Array (DAA) en beweert de vierde generatie digitale assets te zijn. Als een asset-array combineert het de vorige drie generaties (d.w.z. Bitcoin als 1e, alt-munten als 2e en utility-tokens als 3e) tot een verenigd asset.

Beschouw Iconomi als de NASDAQ of S.&P500 van de cryptoworld. Het platform biedt verschillende indexfondsen aan voor investeerders om hun kapitaal toe te wijzen. De Conbest 1 (CBST) biedt investeerders bijvoorbeeld een conservatieve, laagvolatiele asset om hun geld in te zetten. De index omvat Bitcoin, een aantal blockchain-platforms (Ethereum, Waves en WINGS), Bancor en Aargon. Er zijn ook meer diverse portefeuilles met een hoger risico die proberen te profiteren van ondergewaardeerde munten binnen opkomende sectoren in de cryptosfeer. De William Mougayar High Growth Cryptoassets Index (WMX), bijvoorbeeld, investeert in munten met een hoog groeipotentieel zoals Augur, Game Credits, Civic, TenX, FunFair en anderen, waarbij Ethereum het grootste deel van de investering van het fonds opeet..

coinbest_graph

Iconomi heeft het potentieel om investeerders aan te trekken die anders niet zouden willen worstelen met de technologische leercurve van crypto’s. Met Iconomi kunnen ze gemakkelijk investeren met het Iconomi-token op het gebruiksvriendelijke platform. Bovendien kunnen de rendementspercentages van de indexfondsen de koude voeten van cryptosceptici opwarmen. Coinbest 1 alleen had een rendement van 35,20% op investeringen in de afgelopen maand. Ergens twijfelt iemand aan het nut van hun NASDAQ.

Eidoo

Op zijn website, Eidoo noemt zichzelf een “blockchain-naar-mens-interface”, en het wordt niet duidelijker dan dat, mensen. Het Eidoo-team wil de cryptische aspecten van crypto humaniseren, zodat niemand vanaf de zijlijn hoeft te kijken.

Ze zijn van plan om een ​​gebruiksvriendelijke ervaring te optimaliseren door een alles-in-één interface te creëren die de gemiddelde gebruiker kan gebruiken. Als u nieuw bent bij crypto, kan de zee van portemonnees en uitwisselingen die u moet navigeren om uw activa te beheren, intimiderend zijn. Eidoo wil deze wateren kalmeren door een enkele applicatie aan te bieden die functioneert als een portemonnee met meerdere valuta’s en hybride uitwisseling.

De portemonnee is geschikt voor Ethereum-, Bitcoin- en ERC20-tokens, allemaal beschermd

eidoowalletmet een herstelzin, terwijl de privésleutels van alle items in het bezit zijn van de gebruiker en beveiligd zijn door middel van versleuteling. De portemonnee zelf werkt als een lichte interface, dus het is niet nodig om de blockchain van Bitcoin of Ethereum te downloaden om uw activa op te slaan. Dit laatste punt maakt Eidoo bijzonder aantrekkelijk, omdat voor degenen onder ons die problemen hebben met het beheren van full-node wallets, het downloaden van de hele blockchain een moeizaam en frustrerend traag proces kan zijn..

Nadat de portemonnee is gedownload, kunnen gebruikers de gedecentraliseerde uitwisselingsfunctie van de portemonnee gebruiken om Bitcoin-, Ethereum- en ERC20-tokens te verhandelen. De uitwisselingsbeheerder heeft geen toegang tot gebruikersfondsen, dus gebruikers kunnen arbiters zijn over hun eigen crypto-lot zonder zich zorgen te hoeven maken dat derden hun geld verkeerd beheren.

De bruikbaarheid van de enkele applicatie van Eidoo kan grote gevolgen hebben voor de massale acceptatie van cryptoassets. De routekaart van het platform verwacht dat de uitwisseling in het derde kwartaal van 2018 live gaat, en ze hebben zelfs een bankpas in de maak voor het tweede kwartaal van 2018. We houden Eidoo in de gaten, omdat we het komende jaar spannende dingen verwachten.

Vertcoin

Het noemt zichzelf ‘The People’s Coin’, een ‘gedecentraliseerde valuta die eigendom is van zijn gebruikers’. Vertcoin blijft trouw aan de oorspronkelijke visie van Satoshi Nakamoto, de pseudonieme oprichter van Bitcoin. Net als Bitcoin is het ontworpen als een peer-to-peer, gedecentraliseerde digitale valuta die de behoefte aan tussenpersonen zoals banken en financiële instellingen verwerpt..

Het is ook anders dan Bitcoin omdat het zichzelf isoleert van de feitelijke centralisatie die mijnpools naar de Bitcoin-kern hebben gebracht. Vertcoin is toepassingsspecifieke geïntegreerde schakeling (ASIC) resistent. Zonder al te veel ASIC-technologie vast te lopen, zorgden ASIC-rigs voor een efficiënter mijnbouwproces dan zijn voorgangers. Naarmate Bitcoin-hash-snelheden in moeilijkheidsgraad toenamen, verving ASIC-mijnbouw GPU’s, CPU’s en FPGA’s als de primaire methode om Bitcoin-transacties te verwerken. ASIC werd toen populairder en groepen mijnwerkers combineerden hun platforms tot mijnpools. Met deze geaggregeerde verwerkingskracht kwam er een onevenredige verdeling van hashrate over de blockchain, en nu is 62% van de mijnkracht van Bitcoin verdeeld over 3 mijnpools. Velen beweren dat dit een onbedoelde centralisatie creëert, aangezien een meerderheid van de blockchain in handen is van een select aantal. Het is dezelfde centralisatie die, in veel opzichten, de aanval van Bitcoin Cash op Bitcoin medio november mogelijk maakte.btcminingdistribution

Vertcoin komt vrij van centralisatie en al het drama dat het met zich meebrengt. Het Lyra2RE (vs) -algoritme dat het gebruikt, maakt de munt bestand tegen ASIC-mijnbouw. Dit zorgt ervoor dat grote mining-platforms de veiligheid of integriteit van Vertcoin niet in gevaar kunnen brengen, waardoor een gelijkmatige verdeling van hashrate onder gebruikers mogelijk is. Iedereen met een voldoende krachtige processor (CPU) of grafische kaart (GPU) kan Vertcoin minen, en dit proces wordt nog gemakkelijker gemaakt met de munten 1-klik mijnwerker. De 1-klik mijnwerker stroomlijnt het anders complexe mijnproces, waardoor zelfs de meer technische aspecten van de cryptorevolutie voor iedereen toegankelijk worden.

Laatste gedachten

De lijst die we hebben samengesteld, houdt hier niet op: dit waren slechts een paar opmerkelijke keuzes. Er zijn meer platforms die crypto-koorts naar het grote publiek willen brengen, en we kunnen daar later zelfs iets over zeggen.

De afhaalmaaltijd van de opkomst van dergelijke bedrijven is echter eenvoudig: wat Satoshi Nakamoto in 2009 begon, ontluikt in een nieuwe technologische realiteit. Technologische verbeteringen hebben plaatsgemaakt voor bedrijfsoplossingen en algemene bekendheid, en uit deze blootstelling komt de vraag naar een publiek dat niet bekend is met blockchain en het potentieel ervan. Hoe populairder cryptovaluta wordt, hoe groter de kans dat deze platforms en soortgelijke platforms meer grip krijgen, en naarmate gebruiksvriendelijke platforms populairder worden, neemt de immanentie van crypto’s alleen maar toe.

De revolutie wordt niet op televisie uitgezonden, maar is gedigitaliseerd en is al in volle gang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me