China is de onbetwiste wereldleider in Bitcoin-mijnbouw en de regering van de Amerikaanse president Donald Trump maakt zich zorgen. Het land heeft momenteel meer dan 70 procent van de hashingkracht van Bitcoin in handen. En de vrees is dat het uiteindelijk een aanzienlijke invloed kan hebben op Amerikaanse bedrijven die al bij de industrie betrokken zijn.

De regering van Trump is zich bewust van de dominantie van de Bitcoin-mijnbouw in China

Volgens de Chief Strategist van Ripple, Cory Johnson is de regering-Trump zich terdege bewust van het risico dat de mijnbouwmacht van Bitcoin door China wordt gemonopoliseerd. In verband hiermee heeft de Amerikaanse regering blijkbaar ook gekeken naar de sterke punten van XRP in de concurrerende crypto-ruimte, aldus de uitvoerend directeur..

XRP vereist, in tegenstelling tot Bitcoin, geen mijnbouw. Bovendien controleert Ripple (het bedrijf) ongeveer 60 procent van de cryptocurrency-voorraad van XRP. Dit maakt het iets minder gedecentraliseerd dan andere cryptocurrencies.

Ik sprak met het tijdschrift Breaker, Johnson zei dat zijn team heeft gesproken met leden van de regering-Trump, politici en toezichthouders. Ze helpen hen de producten van het bedrijf en de bijdrage aan de cryptomarkt beter te begrijpen.

Ripple’s positie versus Bitcoin

De belangrijkste missie van Ripple tot nu toe was om zijn technologie te integreren in financiële platforms om de snelheid en betrouwbaarheid te verhogen. Onlangs kondigde PNC, een vooraanstaande Amerikaanse bank, aan dat het Ripple’s RippleNet-platform zou gebruiken om grensoverschrijdende betalingen mogelijk te maken..

Meer dan 100 instellingen gebruiken momenteel het platform van Ripple. Enkele van de meer opvallende namen zijn onder meer American Express, Banco Santander en SBI, een Japanse financiële en vermogensbeheerder.

Wat betreft de XRP-positie van Ripple op de cryptocurrency-markt, het loopt nog ver achter op Bitcoin, dat een marktkapitalisatie heeft van ongeveer $ 110 miljard. Ripple heeft momenteel een marktkapitalisatie van ongeveer $ 18 miljoen, achter Ethereum dat op de tweede plaats komt met iets meer dan $ 20 miljard.

Amerikaanse overheid beschermt Amerikaanse bedrijven door zich te richten op Chinese import

De Verenigde Staten en China zijn momenteel verwikkeld in een economische oorlog die is uitgelokt door het nieuwe economisch protectionistische beleid van de Amerikaanse president Donald Trump. Ze zijn erop gericht het tekort op de handelsbalans van het land in evenwicht te brengen, waarbij sommige met name gericht zijn op China.

Chinese bitcoin-mijnbouwinstallaties

China heeft het cryptocurrency hashing-power front veroverd (Image Credit: IEEE.org)

Op het gebied van cryptocurrency heeft China ‘s werelds grootste bitcoin-mijnbouwpools en is het de thuisbasis van’ s werelds grootste fabrikanten van cryptomininghardware – Bitmain, Ebang en Canaan. In september verhoogde de Amerikaanse regering de importtarieven voor een aantal Chinese goederen voor in totaal $ 200 miljard, inclusief dit soort hardware..

Gericht op Bitcoin-mijnbouwhardware uit China

Bitmain, China’s grootste exporteur van cryptocurrency-mijnbouwhardware naar de Verenigde Staten, zal volgens analisten per definitie het gevoel van beklemming voelen. In juni heeft de Amerikaanse regering cryptomijnbouwapparatuur opnieuw geclassificeerd als een ‘apparaat voor elektrische machines’. Ze hadden de hardware eerder gecategoriseerd als “gegevensverwerkende” machines.

Door de opzettelijke wijziging van de classificatie is Chinees mijnbouwmaterieel onderhevig aan nieuwe importtarieven. Op dit moment bedragen de importtarieven op Bitcoin-mijnbouwapparatuur 27,6 procent, een stijging van nul. De sterke stijging van de tarieven is een vergeldingsmaatregel van de Amerikaanse regering tegen wat zij noemt als tegenstrijdig beleid van de Chinese overheid.

Volgens een rapport van The Office of the United States Trade Representative (USTR) richt China zich op Amerikaanse bedrijven die op zijn grondgebied opereren met oneerlijke richtlijnen. Bijgevolg is het huidige Amerikaanse beleid tegen de Aziatische natie erop gericht China onder druk te zetten om zijn regels te wijzigen.

De USTR benadrukt dat het Oost-Aziatische land dwingt joint venture-eisen aan Amerikaanse bedrijven. Deze vereiste doet zich voor terwijl buitenlandse investeringsbeperkingen en aanvullende licentieprocessen worden opgelegd in een poging hen onder druk te zetten om technologie over te dragen.

Het bureau beschuldigt China ook van het faciliteren van investeringen in Amerikaanse bedrijven om inzicht te krijgen in technologische vooruitgang en grootschalige technologieoverdracht af te dwingen. China zou ook cyberinbraken plegen tegen Amerikaanse bedrijven om ongeautoriseerde toegang te krijgen tot gevoelige bedrijfsinformatie.

Uitgelichte afbeelding: IEEE