De gamingsector is met grote sprongen gegroeid en de band met de crypto-industrie wordt steeds sterker.

Volgens de laatste rapporten beginnen toonaangevende uitgevers van videogames blockchain- en cryptocurrency-componenten in hun netwerken te integreren. Dit is bedoeld om zowel ontwikkelaars als gebruikers een betere ervaring te bieden. Daarnaast is er een website die gratis geeft gaming-pc recensies die gamers kunnen lezen om hen te helpen hun vaardigheden en inspanningen te maximaliseren tijdens het spelen van games.

Enkele interessante statistieken over de game-industrie

De Amerikaanse game-industrie genereerde in 2018 een recordomzet van $ 43,4 miljard. Dit blijkt uit statistieken uitgebracht door de Entertainment Software Association. De cijfers zijn inclusief fysieke en digitale verkopen, abonnementen en in-game aankopen. Er zijn ongeveer 150 miljoen gamers in Amerika.

De Chinese game-industrie is echter de grootste ter wereld wat betreft het aantal spelers. Het land is net voorbij 600 miljoen gamers.

Het enorme aantal liefhebbers van videogames is hoger dan de hele Amerikaanse bevolking, een aspect dat de regering op een bepaald punt ertoe bracht consoles te verbieden vanwege de vrees voor wijdverbreide negatieve fysiologische effecten op de jongere generatie van het land.. De inkomsten uit de Chinese industrie bedroegen in 2018 meer dan $ 19 miljard.

eSports-toernooien, voor games als Counter-Strike: Global Offensive en League of Legends, regelmatig bieden prijzenpotten aan waar professionele spelers honderdduizenden dollars kunnen winnen. Uitzendingen van deze toernooien bereiken miljoenen gebruikers op streamingplatforms zoals Twitch, YouTube en Mixer.

Sommige grote gamingbedrijven maken nu gebruik van Blockchain-platforms

De game-industrie wordt gedreven door virtual reality-concepten en heeft dus opvallende overeenkomsten met de cryptocurrency-sector waarin gedigitaliseerd geld wordt gebruikt. Als zodanig zijn gamers meestal meer bereid om skins, mods en andere spelverbeteringen te kopen met behulp van tokenized valuta’s, waaronder cryptocurrencies..

En nu werken toonaangevende ontwikkelaars van videogames samen met blockchain-centrische netwerken om operaties te schalen en componenten te beheren en cryptotransacties mogelijk te maken..

Epic Games, het bureau achter de Fortnite-blockbuster-game, is een van de nieuwste uitgevers die zich bij de blockchain-kar hebben aangesloten. Het bedrijf onlangs een overeenkomst aangegaan met The Abyss, een digitaal distributienetwerk voor online multiplayer (MMO) en rollenspellen. Het partnerschap geeft ontwikkelaars die zich op het netwerk hebben geabonneerd, toegang tot Epic’s Unreal Engine.

Speltitels kunnen nu op het platform worden uitgebracht. Ontwikkelaars die de service gebruiken, kunnen ook geld ontvangen in Abyss-tokens. Games uitbrengen op de blockchain heeft tal van voordelen. Een daarvan is dat transacties die op de blockchain zijn gedaan, gemakkelijk te verifiëren zijn. Content die gelijktijdig op meerdere platforms wordt verspreid, is ook gemakkelijker te beheren.

Een ander gamingbedrijf, Ubisoft, dat achter een aantal populaire franchises staat, zoals Assassin’s Creed, en Rainbox Six werkt ook aan de integratie van blockchain-applicaties in zijn systemen. Het bedrijf was een concurrent van Epic Games onlangs gemeld om te werken aan een reeks op Ethereum gebaseerde applicaties.

De apps zullen blijkbaar worden gebruikt om inkomsten te genereren met in-game items en unlockables. De integratie van slimme Ethereum-contracten opent een scala aan mogelijkheden. Spelers kunnen bijvoorbeeld weddenschappen sluiten op het platform die echte waarde en legitimiteit hebben. Het is ook mogelijk voor spelers om spelactiva te verhandelen die zijn geverifieerd op de blockchain.

De Gaming, Crypto-verbinding

Er is zeker een verband tussen gaming en crypto. De ervaring van Vitalik Buterin als World of Warcraft-gamer zou hem bijvoorbeeld hebben geïnspireerd om het Ethereum-netwerk te creëren.

De makers van het rollenspel voor meerdere spelers zouden een onderdeel hebben verwijderd dat de jonge Buterin koesterde. Ongelukkig met de verhuizing, besloot hij te stoppen en een pad te bewandelen dat hem in staat stelde een gedecentraliseerd kader te creëren dat zou voorkomen dat dergelijke wijzigingen zonder consensus worden geïmplementeerd.

Op dit moment zijn er talloze games met elementen die in de blockchain zijn ingebed. Hun onveranderlijke staat verhindert dat ze worden gewijzigd.

Een overlap in marktdemografie

Millennials zijn de eerste generatie die opgroeit met het spelen van videogames en nu zijn er tientallen miljoenen gamers tussen de 22 en 32 jaar die de industrie steunen. Gaan door stroom onderzoeksstatistieken, de gemiddelde Amerikaanse gamer is 33 jaar oud.

Volgens een juni 2019 Nielsen rapporteren, 54 procent van de videogamespelers in de millennials-leeftijdscategorie zijn voltijdse werknemers. 38 procent van hen betaalt voor muziek- en videostreamingdiensten en hun gemiddelde jaarinkomen is $ 58.000.

Spelers in deze demografie zijn ook de grootste geldschieters in de branche. Gemiddeld geven ze ongeveer $ 112 per maand uit. Statistieken geven aan dat ze niet alleen videogames, consoles en virtuele items kopen, maar ook fervente esports-fans zijn die graag gamewedstrijden bekijken op sites zoals YouTube en Twitch. Gemiddeld doneren millennials ongeveer $ 29 per maand aan game-ontwikkelaars.

de gemiddelde Amerikaanse gamer is 33 jaar oud.

Volgens de huidige onderzoeksstatistieken is de gemiddelde Amerikaanse gamer 33 jaar oud. (Afbeelding tegoed: Pixabay)

Dat gezegd hebbende, geven ze toevallig ook de voorkeur aan cryptocurrencies boven traditionele aandelen. Volgens een onderzoeksenquête in opdracht van eToro in april zei 59 procent van de millennials die aan het onderzoek deelnamen dat ze zouden willen investeren in digitale valuta, vooral als de handelsdiensten werden aangeboden door gevestigde bedrijven zoals Fidelity, TD Ameritrade of Charles Schwab.

Het rapport lijkt de bevindingen van een studie uit 2018 te bevestigen uitgevoerd door Edelman, waaruit bleek dat 25 procent van de welvarende Amerikaanse millennials al in cryptocurrencies heeft geïnvesteerd of deze heeft gebruikt.

(Featured Image Credit: Pixabay)