Deja Vu: Market Ontmoeting met schijnbaar jaarlijkse massale correctie

De markt bloedt momenteel hard, maar geen paniek – we hebben dit eerder gezien

Om Ralphie Parker te citeren Een kerstverhaal

“Oh, het leven is zo. Soms, op het hoogtepunt van onze feestvreugde, wanneer onze vreugde op het hoogtepunt is, wanneer alles het beste is met de wereld, komen de meest ondenkbare rampen over ons. “

Er kan geen geschikter citaat zijn om de huidige omkering van het fortuin van de cryptocurrency-markt in een context te plaatsen. Bonuspunten voor de kerstomgeving van de film, aangezien de recente piek van de markt samenviel met de kerstperiode.

De feestdagen kwamen inderdaad met een euforische opleving van het marktvertrouwen. Crypto-gerelateerde onderwerpen kwamen aan de orde tijdens kerstbijeenkomsten, Jaaroverzicht 2017 keek naar de toenemende bekendheid van crypto’s en de markt bereikte op 7 januari een hoge kapitalisatie ooit van $ 830 miljard.

De zaken gingen als een trein en het leek alsof iedereen geld verdiende. Maar volgens Ralphie’s observatie, “op het hoogtepunt van onze feestvreugde, toen onze vreugde op zijn hoogtepunt was”, vervaagden de fortuinen even snel als ze werden verdiend, en “viel er een ramp op ons neer”.

En de dingen kwamen letterlijk naar beneden. We zijn twee weken in 2018 en de prijzen vallen in een vrije val, aangezien voorheen groene cijfers in rood baden – een minder dan vrolijke manifestatie van de seizoenskleur.

Op het moment van schrijven bedraagt ​​de totale marktkapitalisatie van crypto’s $ 430 miljard, een verlies van 48% ten opzichte van het hoogste punt ooit twee weken geleden. Tether uitgesloten, geen enkele munt in de top 100 is groen en het gemiddelde 24 / uur verlies in de top 10 is ongeveer 30%.

bloeden

Dus als u twijfelt of u op dit moment de enige bent met een bloedende portefeuille, wees gerust: ellende houdt van gezelschap en u bent verre van alleen. Wellicht kunnen wij u verder troosten. Dit soort correcties is al eerder gebeurd. In feite vier keer, en ze hebben allemaal rond dezelfde tijd plaatsgevonden, precies aan het begin van het nieuwe jaar.

De geschiedenis herhaalt zichtrends

Sinds 2014 heeft de markt voor cryptocurrency substantiële correcties ondergaan met de komst van het nieuwe jaar. Bovendien waren de correcties elk opeenvolgend jaar ernstiger dan de afgelopen jaren.

Terwijl de markt een aanloop maakte naar zijn hoogste punt ooit, maakte u / trollerroller een Reddit-bericht naar r / cryptocurrency die deze trend aangeeft en gebruikers waarschuwt dat deze zich snel na de recente bullrun van de markt zou herhalen.

Kijkend naar de kaart geassocieerd met de post, is de parallel griezelig. Bovendien komt de daling bij het ingaan van 2017, een hartverscheurende 36%, het meest overeen met het traject van de huidige correctie op 48%.

In de post schrijft u / trollerroller deze eeuwige trend toe aan investeerders die geld verdienen voor het belastingseizoen. Dit zou heel goed een bijdragende factor kunnen zijn, maar een andere analyse suggereert aanvullende / alternatieve verklaringen.

Een r / cryptocurrency-post correleert deze cyclische correcties met het nieuwe maanjaar, ook wel bekend als het Chinese nieuwjaar. Volgens naar een bericht van u / eclipsegum-en een illustratieve grafiek toegeschreven aan u / Secruoser – de markt tanken altijd bijna drie weken na het nieuwe maanjaar. De Aziatische bevolking, stelt u / eclipsegum, trekt hun geld uit cryptovaluta om te besteden aan reizen en geschenken, en aangezien Aziatische markten een aanzienlijk deel van de koopkracht van cryptocurrency uitmaken, zet dit een deuk in de totale waardering van de markt..

Raak niet in paniek, wacht af en speel slim

Gezien de historische trends hebben we weinig reden om ons zorgen te maken. Om de situatie op zijn kop te zetten, moeten we in feite dankbaar zijn. De markt naderde op zijn hoogtepunt gestaag $ 900 miljard, een bijna drievoudige stijging ten opzichte van de waardering van $ 300 miljard die in december 2017 kwam. Deze correctie is gezond, en het zal de markt terugbrengen naar een stabielere positie die groei mogelijk maakt. vooruit.

Als je nieuw bent in de kudde en je hebt gekocht tijdens de vakantie, heeft dit waarschijnlijk je zelfvertrouwen en je portemonnee geschokt. Ik zal uw situatie niet bagatelliseren, aangezien u waarschijnlijk aanzienlijk down bent en dat is een enorme spelbreker.

Maar wees niet bang en raak niet in paniek bij verkoop. Als de geschiedenis zich blijft herhalen, zullen de dingen snel opkijken en zal de markt zich voortbewegen naar een gestaag herstel. Bijvoorbeeld, als je kijkt naar de correctie van vorig jaar, het is maar een kleine fout op de jaarkaart, een nu onbeduidende hobbel op de weg naar grotere groei.

Dus loop een tijdje weg van je portfolio, koop de dip als je je moedig voelt, en ja, dat klopt, ga krap. Crypto heeft nog wat ruzie en er zullen nog meer feestvreugde en zenit komen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map