Deze week in cryptocurrency – 10 november 2017

Deze week in cryptocurrency – Wekelijkse nieuwsoverzicht

Het feest is voorbij voordat het begon: De langverwachte aankomende Bitcoin2x-vork die van plan was om de blokgrootte van Bitcoin te vergroten van 1 MB naar 2 MB, werd voor onbepaalde tijd opgeschort vanwege een gebrek aan consensus in de gemeenschap. De beslissing werd aangewakkerd door de wens om de eenheid van de Bitcoin-gemeenschap te behouden, hoewel veel cryptotraders in een plotselinge reactionaire en paniekerige ruzie kwamen te staan..

Onmiddellijk na dit nieuws stegen de Bitcoin-, Ethereum- en Altcoin-markten (waarbij de prijs van Bitcoin meer dan $ 7.500 bereikte). Het lijkt er echter op dat tegenwoordig veel beleggers in cryptocurrency hun winsten hebben “verzilverd”, aangezien de prijzen vandaag voor bijna elke grote cryptocurrency dalen. Degenen die niet uitbetalen, lijken zich in Bitcoin Cash (de vorige vork van Bitcoin) te stapelen, dat momenteel 46% is gestegen in de afgelopen 24 uur.

Kom een, kom allemaal: Coinbase, ‘s werelds populairste en misschien wel meest gebruiksvriendelijke Bitcoin-uitwisseling, 100.000 nieuwe gebruikers toegevoegd in een enkele periode van 24 uur. Dit is waarschijnlijk de introductie die veel van deze gebruikers zullen hebben met de cryptoworld. Aangezien Coinbase een platform is dat het best gepositioneerd is voor onboarding van nieuwe gebruikers en momenteel slechts drie munten aanbiedt (BTC, ETH en LTC), kunnen we zelfs nieuwe gebruikers zien migreren naar andere beurzen die meer alternatieve munten aanbieden in de nabije toekomst ook. Coinbase heeft momenteel ongeveer 12,3 miljoen gebruikers en is in 32 landen.

Vitalik onthult zijn 3-4-jarenplan voor Ethereum: Op de Devcon3-conferentie in Cancun sprak Vitalik Buterin, de 23-jarige oprichter van Ethereum, over een drie tot vierjarenplan dat betrof voornamelijk technische verbeteringen, evenals een focus op het vergemakkelijken van schaalbaarheid. Naarmate steeds meer gedecentraliseerde apps (dapps) het netwerk van Ethereum blijven gebruiken, wordt het veel onhandiger. Met een dagelijkse transactiesnelheid van meer dan 20.000 knooppunten, is dit een cruciale stap die Ethereum moet nemen om zijn dominantie in het huidige dapp-landschap te behouden.

Pariteitsfout verliest miljoenen: Ongeveer $ 152 – $ 300 miljoen aan Ethereum ging verloren door de digitale portefeuilleservice Parity toen een ontwikkelaar met de naam “devops199” (een schermnaam die in schande zal leven) een paar bugs probeerde te repareren en per ongeluk al het geld in de portefeuilles met meerdere handtekeningen op slot deed permanent. Veel van de geblokkeerde fondsen waren ook eigendom van ICO’s, zoals het interoperabiliteitsplatform Polkadot, dat $ 98 miljoen aan fondsen had opgesloten in Parity. Sommige gebruikers dringen zelfs aan op een Ethereum-hard fork, waarvoor 51% van de Ethereum-gebruikers een oogje dichtknijpen voor de hack en op de nieuwe keten van Ethereum moeten springen (net zoals toen Ethereum uit Ethereum Classic kwam na de DAO van $ 150 miljoen hack).

Electroneum kreeg DDoS’d: Electroneum onlangs “ICO’d” en haalde $ 40 miljoen dollar op, en was kort na DDoS’d. De gedistribueerde denial of service (DDoS) dwong het bedrijf de volledige lancering van zijn mobiele mining-app uit te stellen, waardoor de accounts van ongeveer 140.000 mensen (volgens schattingen van Electroneum) die zijn tokens vasthielden, werden vergrendeld terwijl het zijn netwerk weer veilig online bracht. Het gerucht gaat dat de DDoS-aanval per ongeluk is gedaan door devops199 (grapje!).

Wat is er nieuw bij CoinCentral?

  • Cryptobedrijven die werkplatforms en services bieden – Met honderden op blockchain gebaseerde bedrijven die elke maand opduiken, behandelt Colin Harper de 4 van hen met werkende producten die vandaag al worden gebruikt.
  • Deze week hebben we onze gidsen voor cryptocurrency-portefeuilles serieus verbeterd en beoordelingen gemaakt voor elke Bitcoin-portemonnee en elke Ethereum-portemonnee die we hebben aanbevolen.
  • Daarnaast zijn we doorgegaan met het toevoegen van recensies en vergelijkingen voor alle grote beurzen, met nieuwe recensies voor Binance en Bitfinex.

Bitcoin’s Big Bulls and Bears: B-b-b-b-race jezelf in geval van meer alliteratie. Bloomberg heeft een korte lijst vrijgegeven van Bitcoin’s grootste geldschieters en tegenstanders.

De lijst met donateurs omvatte:

  • Roger Ver Bekend als “Bitcoin Jesus”, wordt Ver gezien als een van de beste en meest uitgesproken Bitcoin-evangelisten.
  • Ronnie Moas: de eenmansband van Standpoint Research die de afgelopen 13 jaar meer dan 900 aandelenadviezen heeft gedaan. Hij stelde een doel van $ 50.000 voor 2027.
  • Landen zoals Argentinië en kalkoen hebben tekenen van ondersteuning getoond voor digitale valuta’s zoals Bitcoin.

De lijst met tegenstanders omvatte:

  • Jamie Dimon: Misschien wel de meest uitgesproken laster van Bitcoin is de CEO van JPMorgan Chase & Co, die beweerde dat hij iedereen die Bitcoin verhandelde zou ontslaan omdat hij “dom” was.
  • Severin Cabannes: De plaatsvervangend chief executive officer bij Societe generale SA noemde Bitcoin een bubbel.

Tim Draper lacht Fiat in het gezicht: De prominente durfkapitalist en Bitcoin-evangelist Tim Draper merkte op: ‘Als je over vijf jaar fiat-valuta probeert te gebruiken, ze zullen je uitlachen. Bitcoin en andere cryptocurrencies zullen zo relevant zijn … er zal geen reden zijn om fiat-valuta’s te hebben. ” De miljardair in technologie-investeerder verdiende zijn fortuin met het financieren van bedrijven als Tesla, Skype en Twitter, en raakte betrokken bij Bitcoin nadat hij 30.000 bitcoins had gekocht van de overheidsveiling van activa die in 2014 in beslag waren genomen van de zijderoute..

Goldman houdt misschien van Bitcoin ?: Goldman Sachs ‘CEO LLoyd Blankfein lijkt te zijn opwarmen voor het idee van Bitcoin. In een interview met Bloomberg zei hij: “Ik heb veel geschiedenis gelezen, en ik weet dat ooit een munt $ 5 waard was als er $ 5 aan goud in zat. Nu hebben we papier dat net wordt ondersteund door fiat … Misschien wordt in de nieuwe wereld iets ondersteund door consensus. ” Dit klopt niet alleen een beetje fiat, maar suggereert ook dat Bitcoin zou kunnen dienen als iets nuttigs in een ‘nieuwe wereld’, wat dat ook mag betekenen ….

Die verdomde millennials en hun verdomde Bitcoin: Een risicokapitaalbedrijf genaamd Blockchain Capital voerde een onderzoek uit onder meer dan 2.000 mensen en ontdekte dat 30% van de mensen in de leeftijdscategorie 18-34 liever $ 1.000 aan Bitcoin bezit dan $ 1.000 aan aandelen of staatsobligaties. Uit het onderzoek bleek ook dat 42% van de millennials op zijn minst bekend is met Bitcoin, vergeleken met ongeveer 15% van de 65-plussers. Nu de Bitcoin-prijzen stijgen zoals ze zijn, kunnen millennials zich binnenkort een huis EN avocadotoost veroorloven.​Bloomberg

Hedgefondsen graven Bitcoin: New York wordt misschien koud, maar Wall Street begint op te warmen (naar Bitcoin). De groei van Bitcoin in de afgelopen twee weken was mogelijk te danken aan hedgefondsen die hun geld in de digitale valuta stortten, waardoor het naar nieuwe recordhoogtes werd gestuwd. Sinds begin 2017 is de waarde van Bitcoin met meer dan 600% gestegen. Dit brengt de marktkapitalisatie van Bitcoin op meer dan $ 120 miljard, meer dan veel van ‘s werelds grootste banken.

Rechtstreeks uit Uruguay: Uruguay is ingesteld op zijn eigen digitale valuta uitgeven. De centrale bank van Uruguay heeft op 3 november 2017 formeel aangekondigd dat ze de digitalisering van de Uruguayaanse peso uitrollen. Dit is echter niet uw typische doorsnee ICO. Het hoofd van de bank merkte op dat het geen “ cryptocurrency zoals bitcoins ” zal zijn, maar “ een valuta die de verantwoordelijkheid blijft van de BCU. ” Het is dus een vrij gewaagde, maar berekende zet. Dit zal het eerste land ter wereld zijn dat officieel zijn eigen digitale valuta lanceert.

Een uitdager verschijnt: De Amerikaanse dollar is de huidige gevestigde exploitant als reservevaluta van de wereld, maar Bitcoin begint een wereldwijde bedreiging te vormen. Het gedecentraliseerde digitale token heeft al verschillende proof-of-concepts gezien, zoals hoe Venezeulans Bitcoin en andere crypto’s aan het minen en gebruiken om hun ongebreidelde inflatie te bestrijden, hoe Urugary hun eigen digitale valuta lanceert, hoe Rusland een op blockchain gebaseerde crypto wil omarmen. -Ruble, en zelfs hoe Noord-Korea Bitcoin gebruikt omzeilen westerse sancties. De beweging om te diversifiëren voorbij de Amerikaanse dollar verzwakt het als de leidende wereldwijde reservevaluta. Nou, de zilveren voering is dat alle andere fiat-valuta’s exponentieel worden verzwakt.​Forbes

Rusland komt in beweging: Rusland kan momenteel worden beschouwd als een achterblijver in het cryptospel, omdat het momenteel illegaal is om iets in crypto te betalen of om te zetten in roebels, maar het boekt vooruitgang om de achterstand in te halen. Ten eerste bouwt Poetins ‘internetman’, Dmitry Marinichev, momenteel iets dat het ‘Russische mijncentrum’ wordt genoemd, dat in wezen grootschalig zal zijn munt mijnbouw in een magazijn van 9.000 vierkante meter dat vroeger werd gebruikt om auto’s uit het Sovjettijdperk te produceren. De mijnbouw heeft momenteel meer dan $ 53 miljoen opgehaald.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map