Deze week in cryptocurrency – 15 december 2017

Bitcoin neemt een adempauze: Na de sprint van bijna een maand van Bitcoin, nam het vlaggenschip cryptocurrency deze week een pauze en zweefde rond de $ 16.500,00 bereik. Het is vermeldenswaard dat dit is na de release van futures-contracten, waarvan velen dachten dat dit een snel ‘grote tekortkoming’ van het token zou aangeven.

Ripple gaat HAM, upgrade vanuit Bologna: Ripple (XRP) was een paar maanden relatief slapend en explodeerde van ongeveer $ 0,24 helemaal naar een ATH van $ 0,87, een oor 300% spring in slechts een paar dagen.

Ethereum blijft groeien: Ethereum heeft een nieuwe ATH bereikt $ 750,00 en heeft aan het einde van deze week een prijs rond dat niveau kunnen handhaven.

De opkomst van Litecoin: Het kind van @SatoshiLite (Charlie Lee) steeg van ongeveer $ 130 tot bijna $ 350 deze week. Deze mooie prijsstijging wordt geschat op het feit dat de horde nieuwe investeerders toegang krijgen tot Coinbase en de goedkoopste optie kopen.

muntenmarktkapje

SEC geeft een quasi-ondersteunende crypto-verklaring uit ?: In een wereld waarin veel mensen in de cryptocurrency-gemeenschap met vermoeide en achterdochtige ogen naar een regelgevende instantie kijken, kan dit nieuws je misschien verrassen. SEC-voorzitter Jim Clayton gaf een voorzichtige, maar ondersteunende verklaring betreffende ICO’s en investeringen in cryptocurrency. Hoewel het grootste deel van de verklaring wordt besteed aan het waarschuwen van investeerders voor de mogelijke problemen bij het investeren in ICO’s die buiten de jurisdictie van de SEC vallen.

“Er is beweerd dat cryptocurrencies geen effecten zijn en dat het aanbieden en verkopen van cryptocurrencies buiten de jurisdictie van de SEC valt. Of die bewering juist blijkt te zijn met betrekking tot een digitaal activum dat als cryptocurrency wordt bestempeld, hangt af van de kenmerken en het gebruik van dat specifieke activum. ”

Hoewel deze waarschuwende woorden goed worden ontvangen door een gemeenschap van mensen die zelf moe zijn geworden van afval-ICO’s die uit het houtwerk komen, eindigde de verklaring met een positieve noot.

“Wij bij de SEC zetten ons in om kapitaalvorming te bevorderen. De technologie waarop cryptocurrencies en ICO’s zijn gebaseerd, kan ontwrichtend, transformatief en efficiëntieverhogend blijken te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat ontwikkelingen op het gebied van fintech de kapitaalvorming zullen helpen vergemakkelijken en veelbelovende investeringsmogelijkheden zullen bieden voor zowel institutionele als Main Street-investeerders.

ik moedig Main Street-investeerders aan om open te staan ​​voor deze kansen, maar om goede vragen te stellen, duidelijke antwoorden te eisen en daarbij gezond verstand te gebruiken. Bij het adviseren van klanten, het ontwerpen van producten en het aangaan van transacties, moeten marktdeelnemers en hun adviseurs zorgvuldig rekening houden met onze wet- en regelgeving en richtlijnen, evenals met ons op principes gebaseerde effectenrechtkader, dat ons goed heeft gediend in het licht van nieuwe ontwikkelingen voor meer dan 80 jaar. Ik moedig marktdeelnemers en hun adviseurs ook aan om met het SEC-personeel in gesprek te gaan om hen te helpen bij hun analyse onder de effectenwetten. “

Dit is een enorme stap in de richting van het legitimeren van investeringen in cryptocurrency en het duwen van een mogelijke dreigende regelgevende hamer om op een vriendelijker oppervlak te landen.

RIP-netneutraliteit: Hoewel niet direct crypto-gerelateerd, was de intrekking van netneutraliteit op donderdag een snelle klap voor elke internetnerd en digitale ondernemer. Het einde van netneutraliteit betekent dat netdienstverleners websites mogen opladen voor hogere downloadsnelheden. Wat dit betekent voor de cryptowereld in het algemeen, zal alleen de tijd leren.

Bitcoin is een grote jongen: Met een marktkapitalisatie van meer dan $ 275 miljard, overtrof de totale waarde van alle Bitcoins de waarde van Coca-Cola, Toyota, Verizon, Bank of America, Chevron, AT&T, Walmart, Pfizer en Procter & Gok, en zit op de hielen van Alphabet (Google). Wat betekent dit? Grote jongens hebben zwaartekracht. Terwijl Bitcoin de bekende namen blijft overtreffen, zal het de aandacht blijven trekken van de algemene bevolking.

Indiegogo gaat ICO: Een van de ‘s werelds grootste crowdfundingplatforms heeft aangekondigd dat het de mogelijkheid gaat bieden om te investeren in ICO’s aan alle geaccrediteerde en niet-geaccrediteerde investeerders. Indiegogo maakte ook melding van een strategisch partnerschap met zijn makelaar-dealer MicroVentures om zelf hoogwaardige crypto-investeringen te selecteren.

Indiegogo

Coinbase Nieuwe tokens toevoegen: In een interview met CNBC deze week vergeleek Coinbase mede-oprichter en CEO Brian Armstrong de exchange om een Aandelenmarkt 2.0. Met name voegde hij toe dat Coinbase in 2018 nieuwe tokens aan het platform zal toevoegen.

“De meest opwindende voor ons die we vandaag op het platform hebben, zijn bitcoin, ethereum en litecoin, maar er zullen er in 2018 nog veel meer aan het platform worden toegevoegd en ik denk dat dit echt een opwindende ruimte voor allerlei institutionele beleggers om geld te verdienen. “

Om de ernst van deze verklaring echt te begrijpen, is het belangrijk op te merken dat Coinbase momenteel slechts drie tokens heeft waaruit gebruikers kunnen kiezen: Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Als DE belangrijkste beginnersvriendelijke uitwisseling, zijn er een heleboel investeerders die zich hebben beperkt tot deze drie tokens en zich niet hebben gewaagd in andere altcoins. Elke altcoin die aan Coinbase wordt toegevoegd, zal onmiddellijk beschikbaar zijn voor veel van de investeerders binnen het Coinbase-platform, en het is niet onredelijk om op zijn minst een kleine sprong in handelsvolume en prijs te verwachten..

Wat betreft de tokens die we waarschijnlijk in 2018 op Coinbase zullen zien, doen er een paar geruchten de ronde. Hoewel puur speculatief, zijn twee van de koplopers Ripple (XRP) en Bitcoin Cash (BCH).

Wat is er nieuw bij CoinCentral?

Dit was een spannende week bij CoinCentral omdat we aan nog meer leuke gidsen gingen werken.

Nieuwe cryptocurrency-gidsen gemaakt deze week:

 • Wat is Einsteinium? – Een token met een Brianiac-naam die de lat hoog legt, een beginnershandleiding.
 • Wat wordt er verklaard? – Lees meer over hoe gedecentraliseerd bestuur en besluitvorming over het blockchain-token werkt.
 • Wat is NEM? – Een beginnershandleiding voor een enterprise-grade oplossing om de aanstaande blockchain-economie van stroom te voorzien.
 • Wat is Factom? – Een gids over het a blockchain-protocol dat het voor bedrijven gemakkelijker en goedkoper maakt om gegevens op de blockchain op te slaan.
 • Wat is Stellar Lumens? – Lees meer over het token dat bedoeld is om ‘een wereldwijd financieel netwerk te creëren dat voor iedereen toegankelijk is’.
 • Waar komen bitcoins vandaan? – Als een papa Bitcoin en een mama Bitcoin echt van elkaar houden, maken ze een nieuwe Bitcoin. Grapje, zoek het hier uit.
 • Hoe lang duren Bitcoin-overdrachten? – Als je je ooit hebt afgevraagd wat de mechanica achter een Bitcoin-transactie / -overdracht is.

Meer cryptocurrency-nieuws uit de hele wereld

Craigslist voegt crypto-betalingen toe: De enorme online geclassificeerde marktplaats Craigslist sloop in een functie waarmee gebruikers kunnen specificeren dat ze cryptobetalingen accepteren. Hoewel de functie alleen bestaat uit een selectievakje met de tekst ‘cryptocurrency ok’, wat niet al te armoedig is voor de 16e meest populaire site in de Verenigde Staten. Dit lijkt een technologische sprong met grote sprongen, aangezien Craiglist sinds 1995 vrijwel exact dezelfde website heeft.

crypto-betalingen

De ontdekking werd oorspronkelijk op Reddit gepost en kreeg gemengde reacties:

 1. “Je hoeft geen contant geld meer te gebruiken en je zorgen te maken dat je wordt overvallen, het is echt de toekomst.”
 2. “Ik voel me niet veilig om in cryptovaluta te handelen met vreemden. Ik denk dat het voor skeezers heel gemakkelijk zou zijn om iemand te targeten die mogelijk duizenden bij zich heeft (in hun crypto-portemonnee), versus iemand die ze alleen kunnen beroven voor het item dat ze verkopen en de $ 20 papieren contanten in hun zak. “
 3. “We hebben het gedaan jongens…. we mainstreamen nu. “

BreadWallet verandert in Bread, ICOS: De populaire Bitcoin-portemonnee koos ervoor om zichzelf te rebranden van BreadWallet naar Bread en kondigde een ICO-campagne aan. De portemonnee heeft momenteel meer dan 750.000 klanten verspreid over 140 landen.

Brood wil van 15 tot 23 december $ 20 miljoen ophalen, waar maximaal 160 Broodtokens worden uitgegeven (900 BRD = 1 ETH). De details zijn:

 • $ 12 miljoen opgehaald in voorverkoop (uitverkocht in 4 dagen)
 • 106 miljoen tokens te koop
 • 32 miljoen tokens die moeten worden gebruikt voor administratieve kosten van de tokenverkoop
 • 22 miljoen tokens die moeten worden bewaard voor toekomstige ontwikkeling.

Problemen in Zuid-Korea: Veel van de belangrijkste commerciële en staatsbanken van Zuid-Korea zijn begonnen terugtrekken uit cryptocurrencies en hebben verklaard dat ze niet langer accounts voor cryptocurrency-handel zullen aanbieden. Dit komt doordat Zuid-Koreaanse toezichthouders een plan aankondigen dat alle Zuid-Koreaanse banken zou verbieden deel te nemen aan cryptocurrency-gerelateerde activiteiten. Dit heeft natuurlijk en zal van invloed blijven op Zuid-Koreaanse topbeurzen zoals Bithumb, Coinone en Korbit.

Wat er was gebeurd was: Hoewel IOTA zinspeelde op een partnerschap met Microsoft begin november 2017 verklaarde het formeel dat het momenteel geen formeel partnerschap heeft met de techgigant. De twee bedrijven werken echter samen aan innovatie met het Tangle-netwerk van IOTA zonder ondertekende overeenkomsten. Na de hint van het “partnerschap” van Microsoft, is het marktaandeel van IOTA 4x gestegen van $ 2,95 miljard tot ruim $ 13 miljard. Het zit momenteel rond de $ 10 miljard, wat interessant is om op te merken hoe reactionair de markt was voor het eerste nieuws, maar veel minder (tot nu toe) voor de verduidelijking.

Zuid-Korea wakkert rimpel aan: Hoewel Zuid-Korea voorlopig cryptocurrency-handel zou kunnen verbieden, heeft dat de Zuid-Koreaanse cryptocurrency-markt er niet van weerhouden om de prijs van Ripple binnen 24 uur met 71% omhoog duwen. Binnen deze periode van 24 uur verwerkten de belangrijkste Zuid-Koreaanse beurzen Bithumb, Korbit en Coinoine ongeveer $ 1,7 miljard aan transacties, wat meer is dan het dagelijkse handelsvolume van Bitfinex, Bittrex, Poloniex, Bitstamp, Binance en Kraken. De katalysator voor deze enorme bull run was de Ripple blockchain-gebaseerde betalingsproef die werd uitgevoerd door Zuid-Koreaanse en Japanse banken. Er was een moment waarop Zuid-Koreaanse beurzen (Bithumb, Korbit, Coinoine) goed waren voor ongeveer 50% van alle Ripple-transacties.