Deze week in cryptocurrency – 16 februari 2018

Koop me een trap naar de hemel

De dingen zien er op vooruit, mensen – figuurlijk en letterlijk. De prijsactie vertoont een gestage opwaartse trend sinds de prijzen sinds november 2017 zijn gedaald tot het laagste niveau. Op 6 februari zakte de totale marktkapitalisatie van crypto’s naar $ 276mld, gedaald van $ 834mld op het hoogste punt ooit in januari.

Op het moment van de pers heeft de markt $ 200mld gewonnen van zijn post bull-market low op $ 482mld, en dat betekent dat activa over de hele linie het beter doen dan ze de hele maand hebben gedaan.

Bitcoin: De leider van het herstellende pakket is de gouden jongen van crypto. Bitcoin gaat momenteel voor $ 10.120, een gezonde 17% klim van de $ 8.400 die hij afgelopen vrijdag zat.

Ethereum: Alles bij elkaar genomen heeft Ethereum ook een aantal positieve prijsacties meegemaakt, zij het een meer conservatieve aanloop dan die van Bitcoin. Met een prijskaartje van $ 937 is Ethereum gestegen 9% van de $ 847 die het vorige week had.

Rimpeling: Ripple neemt deze week de kroon voor de beste prestatie uit de top drie. De munt van de bankier heeft op het moment van schrijven een vraagprijs van $ 1,14, wat neerkomt op een 21% is vorige week gestegen van $ 0,90.

cryptocurrency top 10 prijzen 2/16/18

Binnenlands nieuws

De CFTC is goed op weg omdat het zijn eigen hoorzitting over valuta’s organiseert, en stelt subcommissies voor: Een week na de getuigenissen van de SEC / CFTC’s Senaat hield de Technology Advisory Committee van de CFTC een openbare bijeenkomst over cryptocurrencies en blockchain-technologie. De vergadering omvatte discussies over het potentieel van blockchain en de behoefte aan strengere regelgeving voor de cryptocurrency-markt, en de commissie stemde unaniem om twee nieuwe subcommissies op te richten om deze gebieden aan te pakken..

BitConnect in rechtszaakland: In Florida werd deze week een derde rechtszaak aangespannen tegen BitConnect, waarmee het totale aantal rechtszaken landelijk op vijf komt. Sinds BitConnect in januari zijn deuren sloot, hebben gebruikers de gelegenheid aangegrepen om het uitleenplatform aan te klagen voor het verkopen van niet-geregistreerde effecten. Oh, en de openingsverklaring van deze laatste rechtszaak vergelijkt BitConnect’s eigenaardige investeringsbeloften met de fantasmen van Alice’s Wonderland – we zijn zeker in het konijnenhol gevallen met deze, want zelfs de rechtszaal heeft een wending genomen voor het surrealistische.

bitconnect rechtszaak

Microsoft onderzoekt Blockchain voor ID-mogelijkheden: In een blogpost, Microsoft verklaarde dat het het potentieel begint af te wegen om blockchain te gebruiken voor gedecentraliseerde identiteiten met zijn Microsoft Authenticator-app. “Sommige openbare blockchains (bitcoin, ethereum, litecoin, om er maar een paar te noemen) bieden een solide basis voor het rooten van DID’s, het opnemen van DPKI-operaties en het verankeren van attesten,” schreef Ankur Patel, medewerker van de Microsoft ID-divisie, in de officiële aankondiging..

Vrijwel niemand rapporteert Crypto-winsten aan de IRS: 0,04% van de Amerikaanse burgers die Credit Karma gebruiken voor hun belastingen, hebben cryptocurrency-transacties gemeld in hun belastingaangiften. Hoewel 57% van de 2.000 ondervraagde personen in een Credit Karma-rapport aangaf dat ze winst realiseerden uit hun crypto-investeringen, meldden slechts 100 van de 250.000 Amerikanen die de service hebben gebruikt om belastingen in te dienen, alles wat met crypto te maken heeft. Nu is niet iedereen die Credit Karma gebruikt, geïnvesteerd in crypto, maar we durven te wedden dat het meer dan 0,04% is.

Pass the Buck, Uncle Sam: Arizona legaliseert belastingbetaling in Crypto: Misschien zouden mensen belasting betalen over cryptowinsten als ze in cryptocurrencies konden betalen. Als je in Arizona woont, is dit nu een mogelijkheid, aangezien de senaat van de staat Arizona een wetsvoorstel heeft aangenomen waardoor inwoners belasting in cryptocurrencies kunnen betalen. Bewoners kunnen dit doen via “een betalingsgateway, zoals Bitcoin, Litecoin of een andere cryptocurrency die door de afdeling wordt erkend, met behulp van elektronische peer-to-peer-systemen.”

arizona bitcoin belasting

Fess Up to Ownership: één congreslid roept op tot transparantie van de wetgeving over crypto-holdings: Jared Polis (D), een vertegenwoordiger van het Amerikaanse huis uit Colorado, stuurde een verzoekschrift deze week aan de House Ethics Committee met het verzoek aan de leden van het Congres om hun cryptocurrency-investeringen openbaar te maken (iets dat ze al doen voor traditionele activa van meer dan $ 1.000). Polis is een uitgesproken voorstander van blockchain in het US House en de oprichter van de Blockchain Caucus.

De SEC geeft geen informatie vrij over de ICO van Tezos: De SEC heeft het verzoek van David Silver om informatie over Tezos onder de Freedom of Information Act afgewezen. Silver vertegenwoordigt eisers in een class action tegen Tezos, die te maken heeft met juridische problemen vanwege meerdere rechtszaken, aangezien ICO-tokens nog moeten worden verdeeld te midden van een onrust van projectgevechten. De SEC deed een beroep op vrijstelling 7 (A) van de FOIA die “beschermt tegen openbaarmaking van gegevens die zijn opgesteld voor wetshandhavingsdoeleinden, waarvan redelijkerwijs kan worden verwacht dat deze de handhavingsactiviteiten verstoort”.

Weiss is sceptisch over Tether, waarschuwt voor problemen: In navolging van hun veel controversiële cryptocurrency-cijfers, gaf Weiss Ratings Agency een formele waarschuwing over Tether, met het argument dat beleggers voorzichtig moeten zijn dat Tether nooit is gecontroleerd om te verifiëren dat elke Tether wordt ondersteund door een gelijk bedrag aan fiat. “Het grote probleem: er is nooit een audit geweest, en de mensen achter Tether waren nogal duister toen ze ernaar werden gevraagd. Ze hebben continu beweerd dat hun tokens voor 100% worden gedekt door echte dollars, maar ze hebben geen enkel bewijs geleverd om deze bewering te ondersteunen. “

Wat is er nieuw bij CoinCentral?

Wat is AdEx (ADX)? Een beginnershandleiding: AdEx (ADX) staat voor ‘advertentie-uitwisseling’. Ze bouwen een gedecentraliseerd platform waar adverteerders en online uitgevers elkaar kunnen ontmoeten om advertentiecontracten te onderhandelen.

Hier komt LitePay, een Litecoin-betalingsverwerker: Litecoin heeft onlangs LitePay onthuld, een platform voor betalingsoplossingen dat het ‘eerste grenzeloze betalingsnetwerk ter wereld’ wil zijn.

Wat is Quantumstamp (QSP)? Een beginnershandleiding: Quantstamp is een protocol voor beveiligingscontrole voor slimme contracten. Lees meer in onze beginnershandleiding.

Wat is Storj? Een beginnershandleiding: Storj is een open source, gedecentraliseerde oplossing voor bestandsopslag. Het maakt gebruik van codering, bestandssharding en een op blockchain gebaseerde hashtabel om bestanden op een peer-to-peer-netwerk op te slaan. Het doel is om bestandsopslag in de cloud sneller, goedkoper en privé te maken.

Wat is Bluzelle? Een beginnershandleiding: Lees meer over Bluzelle en zijn missie om een ​​gedecentraliseerde database op blockchain te creëren met onze beginnershandleiding.

Wat is SingularityNET (AGI)? Een beginnershandleiding: SingularityNET is een gedecentraliseerde marktplaats voor Kunstmatige intelligentie (AI).

Wat is Verge (XVG)? Een beginnershandleiding: Verge is een op privacy gerichte cryptocurrency die transacties anoniem en onvindbaar wil houden en tegelijkertijd een hoge doorvoer en snelle bevestigingstijden mogelijk maakt.

Wat is Maker Dai? Een beginnershandleiding: Maker biedt een levensvatbare stablecoin-vervanger voor Tether en is een slim contractplatform dat Dai bestuurt en verkoopt. Gedecentraliseerd en betrouwbaar, het Maker-platform stabiliseert de waarde van Dai tot één Amerikaanse dollar met behulp van externe marktmechanismen en economische prikkels.

IOTA’s David Sønstebø over het genereren van inkomsten met gegevens, gebruikersprivacy en 2018-prioriteiten: Bennett Garner van Coin Central kreeg onlangs de kans om David Sønstebø, een van de medeoprichters van IOTA, te interviewen om te vertellen hoe IOTA zijn Tangle in de echte wereld implementeert. Als onderdeel van het gesprek bespraken ze ook het genereren van inkomsten met gegevens, het beschermen van de privacy van gebruikers en de prioriteiten van IOTA voor 2018.

Miljoenen ontbrekende XRB’s hebben BitGrail Exchange insolvent achtergelaten: dit is wat we weten: Bitgrail kondigde onlangs zijn insolventie aan nadat ongeveer 15-17 mln XRB vermist was. Dit is wat we tot nu toe weten over de stand van zaken.

Hush, een privacymunt op protocolniveau en beveiligde messenger op basis van Zcash: Hush, gelanceerd op 21 november 2016, is een token, beveiligd berichtenplatform en een vork van de Zcash 1.0.9-codebase.

Wat is Eximchain?​Verbetering van de toeleveringsketenfinanciering voor het mkb: Eximchain is een MIT-gebaseerd software ontwikkelingsbedrijf blockchain gebruiken om supply chain financiering (SCF) te verbeteren.

Ethereum Classic | Beginners gids: Ethereum Classic is de originele Ethereum-blockchain en maakt de implementatie van gedecentraliseerde applicaties en slimme contracten mogelijk.

Wat is Aeternity?​Beginners gids: Aeternity is een nieuw platform voor gedecentraliseerde apps (dapps) gelanceerd in testnet in 2017. Het had ook een succesvol token-aanbod in 2017 voor zijn Aeon (AE) -token.

Mede-oprichter van MyEtherWallet breekt met Project, Forks Software om mijn crypto te maken: Taylor Monahan, de mede-oprichter van MyEtherWallet (MEW), heeft haar baby verlaten om aan een nieuwe onderneming te beginnen. Het ontluikende project, nagesynchroniseerd MyCrypto, lijkt op het origineel, zozeer zelfs dat het eigenlijk een softwarefork is van de MyEtherWallet-code.

Forbes brengt Crypto Rich List: Ripple Royalty, Winklevoss Twins uit, & Tim Draper: Forbes heeft vorige week zijn allereerste cryptocurrency rich list uitgebracht – kijk eens wie de cut heeft gemaakt.

Cryptocurrency-nieuws uit de hele wereld

Atari lanceert zijn eigen munt met Atari Token: Atari handelt in Pong en Pacman voor een nieuwer model: blockchain. Het bedrijf heeft onlangs aangekondigd dat het zijn eigen token, Atari Token, zou lanceren met plannen om een ​​op blockchain gebaseerd entertainmentplatform te bouwen. “ Blockchain-technologie staat klaar om een ​​zeer belangrijke plaats in onze omgeving in te nemen en het huidige economische ecosysteem te transformeren, zo niet te revolutioneren, vooral op het gebied van de videogame-industrie en online transacties ”, aldus Frederic Chesnais, CEO van het bedrijf..

Op de Olympische Spelen, voor goud gaan en betaald worden in digitaal goud: Ted-Jan Bloeman heeft deze Olympische Spelen twee records behaald: een voor zijn 12: 39,77 gouden medaille-run op de 10.000 meter lange baan van de mannen, en een omdat hij de eerste Olympische atleet was die betaling in cryptovaluta accepteerde. De Canadees ontving cryptocurrency voor een eenjarige sponsorovereenkomst met ONG Social, een crypto / social media-community en CEEK VR, een virtual reality-ontwikkelingsbedrijf.

Ik ben erg opgewonden om de eerste ooit te zijn #Crypto Gesponsorde atleet. Bedankt @CEEK #Virtuele realiteit en @Ong_Social omdat je voorop loopt in technologie en deze geweldige prestatie. Ik kijk uit naar een geweldige relatie en de spannende tijden die voor ons liggen. pic.twitter.com/mCHbNzkKW8

– Ted-Jan Bloemen (@TedJan) 31 januari 2018

Zuid-Koreaanse regering geeft verklaring af over openbare crypto-petitie: Een Zuid-Koreaanse petitie die de regering oproept haar regelgevende greep op cryptocurrencies te versoepelen, heeft 280.000 handtekeningen bereikt. De minister van coördinatie van het overheidsbeleid, Hong Nam-ki, reageerde op de petitie met de volgende verklaring: “ De basisregel van de regering is om illegale handelingen of onzekerheden met betrekking tot de handel in cryptocurrency te voorkomen, terwijl de blockchain-technologie gretig wordt gekoesterd. ”

Coinbase geeft toe dat een bug ertoe leidt dat zijn platform sommige gebruikers te veel betaalt: Na meerdere klachten over Reddit, stelde Coinbase vast dat een systeemprobleem sommige klanten te veel in rekening bracht toen ze de site gebruikten om cryptocurrencies te kopen. Sommige gebruikers klaagden dat ze maar liefst 17x het beoogde bedrag moesten betalen. Een woordvoerder van Coinbase op Reddit schreef dat het bedrijf “actief onderzoek doet naar enkele rapporten van onze klanten over onverwachte creditcard- of debetkaartkosten die op hun afschriften van eerdere Coinbase-aankopen verschijnen.”

coinbase overbelasting

Verwacht niet dat de Europese Centrale Bank binnenkort op cryptovoorschriften zal springen: ECB-president Mario Draghi gelooft niet dat het aan het bankencentrum van de EU is om regelgeving voor cryptovaluta in te voeren. Toen hij op Twitter-vragen in zijn # AskDraghi-video serieus reageerde, antwoordde hij kort en bondig: “Het is niet de verantwoordelijkheid van de ECB om dat te doen.”

Gibraltar introduceert ‘s werelds eerste uitgebreide ICO-regelgeving: De Gibraltar Financial Services Commission heeft deze week aangekondigd dat ze binnen enkele weken wetgeving wil opstellen om ICO’s te reguleren. Het wetsontwerp zal toezicht houden op ICO-tokenmarketing, verkoop en distributie op het Britse grondgebied, en het zal de eerste wetgeving zijn die ooit rechtstreeks gericht is op ICO’s in de wereld..

Italian Exchange Bitgrail is Insolvent en we weten nog steeds niet waarom: Afgelopen weekend kondigde Bitgrail zijn insolventie aan de wereld aan nadat 15-17 mln XRB uit zijn portemonnee-reserves was verdwenen. Het punt is dat de oprichter van Bitgrail, Francisco Firano, beweerde dat de verliezen het gevolg waren van een hack. Communityleden (en het Nano-team) zijn niet zo overtuigd, en het is waarschijnlijk dat kwaadwillende opportunisten al maanden een opnamefout op het Bitgrail-platform misbruiken om meer valuta uit de wissel te halen dan ze daadwerkelijk hebben gestort..

Cryptocurrency-mijnbouw op tempo om het energieverbruik van huishoudens in 2018 over te nemen: Mijnbouw bereikt een kritieke massa in IJsland. Johan Snorri Sigurbergsson, een medewerker van energieleverancier Hitaveita Sudurnesja, berekent dat het delven van cryptocurrency meer dan 100 megawatt kan bedragen, meer dan de 340.000 inwoners van het land jaarlijks verbruiken. Het ijskoude land is het afgelopen jaar een broeinest geworden voor mijnbouw dankzij het koude klimaat en de hernieuwbare energiebronnen.