Het populairste crypto-nieuws van deze week

Bitcoin-prijs, zelfs na een piek in de afgelopen weken: Vorige week steeg de prijs van Bitcoin met meer dan $ 1.000, omdat investeerders altcoins verlieten en zich voorbereidden op de twee aankomende Bitcoin-forks (Bitcoin Gold en SegWit2x). Op het moment van schrijven is de prijs van Bitcoin de afgelopen 7 dagen met 0,37% gedaald volgens CoinMarketCap. Zie later in dit bericht hoe de altcoin-prijzen het deden.

Ethereum-vorken: Eerder deze week onderging Ethereum zijn vijfde hard fork. De prijs van een enkele ether schommelde op en neer voordat hij zich vandaag rond de $ 305,00 vestigde. Deze hard fork maakt deel uit van de Byzantium-upgrade en is doorgegaan vlot met weinig tot geen twist.

Canada enthousiast over Crypto: De Ontario Securities Commission (OSC) onlangs verklaard (op een typisch Canadese manier) dat het “initiële muntenaanbod (ICO’s) en cryptocurrencies” wil ondersteunen. Het heeft een team samengesteld met de naam Launchpad om snel te reageren op aanbiedingen van cryptocurrency en om in aanmerking komende fintech-bedrijven te helpen de wettelijke vereisten te begrijpen. De OSC is de grootste toezichthouder op effecten in Canada en houdt toezicht op de Toronto Stock Exchange, en beheert de Commodity Futures Act en de Ontario Securities Act.

IBM gaat crypto: IBM werkte samen met Stellar om grensoverschrijdende betalingen mogelijk te maken die momenteel 7 fiat-valuta’s aankunnen, waaronder Britse ponden, Fijische dollars, Australische dollars, Nieuw-Zeelandse DOllars en de Tong Pa’anga. Het is interessant om op te merken dat Stellar in 2014 is gemaakt als een afsplitsing van het Ripple-protocol, en dit is een enorme overwinning voor Stellar. Na het nieuws is de prijs van Stellar meer dan verdubbeld, hoewel de prijs nu ongeveer 1,65 keer is waar hij begon.

Zo goed als goud? Goldman Sachs verklaarde dat Bitcoin niet het “nieuwe goud” is in termen van valuta, en schreef dit toe aan de kwetsbaarheden van Bitcoin-portefeuilles en -beurzen, evenals aan de prijsvolatiliteit. Goldman Sachs merkte ook op dat edelmetalen zoals goud nog steeds de ‘beste waardeopslag op de lange termijn’ zijn..

Dit zette ons aan het denken. De belangrijkste kenmerken van geld zijn

 • Duurzaamheid: Het moet kunnen duren
 • Draagbaarheid: Het moet handig en gemakkelijk mee te nemen zijn.
 • Deelbaarheid: Het moet in kleinere coupures kunnen worden opgesplitst.
 • Moeilijk te vervalsen: Het moet moeilijk zijn om te vervalsen.
 • Aanvaarding door een algemene bevolking.
 • Waardeopslag: het moet in het algemeen waarde kunnen behouden in de tijd.

We hebben ook een poll gehouden op onze Twitter om meningen van jullie over het onderwerp te krijgen. Op het moment van schrijven is de stemming met 1.632 stemmen precies gehalveerd. Laat ons uw mening weten:

Denk je #Bitcoin of edelmetalen voldoen aan meer van de belangrijkste kenmerken van geld?

– CoinCentral (@realcoincentral) 19 oktober 2017

Het debat tussen crypto en andere valuta’s zal doorgaan, maar over het algemeen hebben we verschillende voordelen ontdekt die Bitcoin heeft ten opzichte van edelmetalen, met name het vermogen om draagbaar en oneindig deelbaar te zijn..

Wat is er nieuw bij CoinCentral?

SegWit2x-gids – Met de SegWit2x-vorkset voor half november, zal deze gids je op de hoogte brengen.

Deze week hebben we twee nieuwe diepgaande cryptocurrency-handleidingen geplaatst:

 • Wat is Ripple XRP? – Meer informatie over de op twee na grootste cryptocurrency die financiële instellingen wil helpen gemakkelijker geld over de grenzen te verplaatsen.
 • Wat is Monero? – Ontdek hoe de op privacy gerichte Monero werkt en wat het beter doet dan Bitcoin.
 • Als je nieuw bent met cryptocurrency of net nieuw bent bij CoinCentral, wil je misschien een aantal andere handleidingen bekijken, waaronder:
 • Wat is Bitcoin?
 • Wat is Ethereum?
 • Op zoek naar een nieuwe cryptocurrency-uitwisseling? Bekijk onze continu groeiende Exchange Review en Vergelijking sectie.
 • Meer nieuws over cryptocurrency

  Een half miljard onwetende cryptomijnwerkers: Het advertentieblokkeringsbedrijf Adguard analyseerde de 100.000 meest populaire sites gerangschikt door Alexa om te scannen op browserminingcodes zoals Coinhive en JSEcoin. Uit de analyse bleek dat 220 van de websites cryptomining-scripts hebben gebruikt, met als meest populaire doellanden de VS. India, Rusland en Brazilië. Dit betekent dat meer dan 500 miljoen mensen hebben onbewust cryptocurrencies gedolven.

  Gunstige onderdrukking: Het harde optreden tegen ICO’s is misschien wel zo Bitcoin helpen. Omdat landen als China en Zuid-Korea symbolische verkoop van ICO’s verbieden, hebben mensen een veilige haven gevonden in Bitcoin in plaats van verschillende altcoins. De instroom van kapitaal in Bitcoin van altcoins heeft bijgedragen tot een hogere prijs. Als een van de meest stabiele cryptocurrencies zal Bitcoin waarschijnlijk een bron van relatieve veiligheid blijven in vergelijking met de meer volatiele altcoin-markt..

  Wij zijn de 1%: Een andere manier om naar de groeimogelijkheden van Bitcoin te kijken, is door kijkend naar enkele van zijn belangrijkste concurrenten, de Amerikaanse dollar en goud. Bitcoin is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid tot een stevige marktkapitalisatie van meer dan $ 90 miljard, maar het is nog ver verwijderd van de massamarkt. De belangrijkste gebruiksscenario’s van Bitcoin als een winkel van waarde en een ruilmiddel zijn beperkt in vergelijking met de Amerikaanse dollar, en dat komt grotendeels omdat het nog steeds nieuwe gebruikers moet blijven aantrekken om een ​​relevant ruilmiddel te zijn. De ‘smalle geldvoorraad’ van de Amerikaanse dollar is ongeveer $ 28,6 biljoen, en al het goud dat ooit is gedolven, is ongeveer $ 8.000 miljard. Dit brengt Bitcoin op ongeveer 1% of minder van de waarde van deze twee concurrenten.

  Zijn Amerikaanse investeerders Crypto aan het graven? EEN Venturebeat-artikel gekeken naar de verdeling van Amerikaanse investeerders en hun interesse in cryptocurrencies. Wat het toonde, was dat de rente in cryptocurrency grotendeels gecorreleerd was met de regelgeving voor virtuele valuta van de staat. Enkele van de staten met de meeste belangstelling waren Californië, Colorado, Nevada, Texas en New Hampshire. Hawaii is de staat met de minste rente.

  Julian Assange is dankbaar en kleinzielig: Julian Assange, de oprichter van Wikileaks, tweette sarcastisch oprechte dank aan de Amerikaanse regering, senator McCain en senator Lieberman voor hun poging om Assange af te sluiten van enige financiering na de vrijgave van geheime overheidsinformatie met betrekking tot de oorlogen in Irak en Afghanistan. Assange werd in 2010 gedwongen om in Bitcoin te investeren, waardoor hij een rendement van 50.000% behaalde.

  Mijn diepste dank gaat uit naar de Amerikaanse regering, senator McCain en senator Lieberman voor het onder druk zetten van Visa, MasterCard, Payal, AmEx, Mooneybookers et al. Om een ​​illegale bankblokkade op te werpen tegen @WikiLeaks vanaf 2010. Het zorgde ervoor dat we in Bitcoin investeerden – met > 50000% rendement. pic.twitter.com/9i8D69yxLC

  – Julian Assange &# 128313; (@JulianAssange) 14 oktober 2017

  Van Rusland met liefde: Tijdens een vergadering met gesloten deuren in Moskou verklaarde Vladimir Poetin officieel dat Rusland zijn eigen cryptocurrency zal uitgeven. De “CryptoRuble” kan op elk moment worden ingewisseld voor fiat Roebels, maar als de houder niet kan uitleggen waar de CryptoRubles vandaan kwamen, wordt er 13% belasting in rekening gebracht. Bovendien kan de CryptoRuble niet worden gedolven en wordt deze alleen uitgegeven, onderhouden en gecontroleerd door centrale autoriteiten. [The CoinTelegraph]

  Uit Japan, achter de tralies: Yuki Takenaka, de oprichter en manager van de Ripple-beurs in Hamamatsu, in de prefectuur Shizuoka gearresteerd voor het oplichten van klanten.

  De Russische Ethereum-mijnbouw wordt warmer: Comino, een Russische startup voor cryptocurrency, bouwde een hightech Ethereum-mijnbouwapparaat dat ook dienst doet als verwarming. Hoewel dit klinkt als een vreselijk idee voor mijn thuisstaat Florida, lijkt het een gemakkelijke manier om het beste uit de brute Russische winters te halen.

  Problemen voor Tezos: Ik herinner me dat Tezos een paar maanden geleden $ 232 miljoen ophaalde in een ICO. Tegenwoordig zijn de oprichters van Tezos, Arthur en Kathleen Breitman, in geschil met de president van een Zwitserse stichting die hielp bij het afhandelen van de ICO en het promoten van Tezos, Johann Gevers. Dit internationale geschil bedreigt de nu meer dan $ 400 miljoen aan bitcoin en ether.​Reuters

  De cryptomarktprestaties van deze week

  Terwijl de prijs van Bitcoin de week bijna gelijk eindigt, zijn de twee grootste concurrenten Ethereum ($ 305,12, -6,07%) en Ripple ($ 0,021609, -12,64%) beide gedaald. Van de 12 cryptocurrencies (inclusief Bitcoin) met een marktkapitalisatie van meer dan $ 1 miljard, zijn ze verdeeld in 50/50 als winnaars en verliezers.

  (Databron)

  Deze week met 22,25% gestegen, breekt de marktkapitalisatie van Qtum ($ 969.007.830) bijna terug door de grens van $ 1 miljard.

  Top 100 crypto’s – grootste winsten en verliezers

  Dit gedeelte toont de cryptocurrencies waarvan de prijzen de afgelopen 7 dagen (168 uur) het meest zijn gestegen of gedaald. In een poging om ultra-micro-cap cryptocurrencies te vermijden, hebben we alleen crypto’s opgenomen die de week begonnen en / of eindigden met een top 100 cryptocurrency marktkapitalisatie (111 cryptocurrencies in totaal). Alle gegevens zijn afkomstig van coinmarketcap.com

  Grootste winst

  Deze week zagen de prijzen van 4 cryptocurrencies meer dan 100% stijgen en 20 met meer dan 10%. De 5 grootste winnaars waren SmartCash (216%), ZenCash (162,32%), NoLimitCoin (126,29%), Neblio (100,85%) en Metaverse ETP (90,8%).

  (Databron)

  Grootste verliezers

  Gelukkig voor investeerders verloor geen van de cryptocurrencies op onze lijst meer dan 100%, hoewel de prijzen van 22 crypto’s meer dan 10% daalden. De 5 grootste verliezers waren Centra (-44,12%), ChainLink (-32,55%), Gnosis (-29,42%), Kin (24,54%) en Veritaseum (-24,02%).

  (Databron)

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me