Dustin Byington, president van Wanchain

Dustin Byington

We hebben onlangs het genoegen gehad om samen met Dustin Byington, president van Wanchain, te gaan zitten op de inaugurele Blockchain Connect-conferentie in San Francisco.

Even een stapje weg van de gefascineerde menigte op de Wanchain-stand (we hebben het nooit zonder bezoekers gezien), sprak Byington met ons over hoe hij betrokken raakte bij Wanchain, wat hem opwindt over het project en waar hij de cryptocurrency-industrie over de komende jaren.

Als je meer wilt weten over Wanchain, bekijk dan hier onze beginnershandleiding.

Het interview

Steven: Ik zou graag horen dat je bent begonnen met Wanchain – het probleem dat je zag. Ik weet dat we er een beetje over hebben gepraat bij de stand. Maar ik denk dat het hele illiquiditeitsprobleem enorm is in crypto.

Dustin: Ik begon mijn carrière bij Goldman [Sachs] een jaar voor de financiële ineenstorting. Ik heb daar gewerkt en ben in 2007 afgestudeerd aan Columbia, dus ik zag dit allemaal uit eerste hand.

Ik verliet Goldman en ging naar de business school om mijn ondernemerscarrière te starten. Ik vond Bitcoin in 2013 en werd agressief door het konijnenhol gesloopt door zijn potentieel om de vele systemische problemen van de financiële dienstverlening op te lossen die ik tegenkwam bij GS. Ik duik gebombardeerd de ruimte in en medeoprichter van een aantal bedrijven, waaronder Satoshi-talent, Tendermint en Stokens Venture Capital.

Jack Lu [oprichter van Wanchain, Factom] en ontmoetten elkaar in deze vroege dagen. Ik was net verhuisd naar Austin, waar Factom was gevestigd. In feite kende ik het grootste deel van het Factom-team al voordat ze Factom waren toen ze nog NotaryChains waren. Paul Snow [CEO van Factom] leidde zowel de lokale bijeenkomst in Austin als de Texas Bitcoin Conference. En David Johnston [voorzitter van Factom] deed het Dapps Fund. Ik ben al een tijdje vrij hecht met dat hele team.

Toen ik Jack al die jaren kende, werd ik nieuwsgierig toen hij me belde en vertelde dat hij aan een nieuw project werkte. Er zijn echt drie dingen die me tot het project hebben aangetrokken.

Ten eerste voelde ik me aangetrokken tot het feit dat het Jack was. Ik heb altijd veel respect voor hem en zijn werk gehad, net als vele anderen in Austin. Ten tweede was ik geïnteresseerd in de banden van het project met China, dat een enorme markt is. Jack ging heen en weer naar China om zaken te ontwikkelen terwijl hij bij Factom was, en hij werd een van de best verbonden mensen in het Chinese blockchain-ecosysteem.

Wanchain-team Dubai

Wanchain-team op de Dubai International Blockchain Summit

We zeggen dat we ketenoverschrijdend zijn, maar we zijn ook cultuuroverschrijdend. We hebben hoofdkantoren in Austin, Singapore en Beijing. Dit kan een van onze grootste concurrentievoordelen blijken te zijn.

Ten slotte behandelt Wanchain beide hoofdthema’s voor 2018: interoperabiliteit en privacy. Vorige week hebben we zojuist een slim contractplatform met ringhandtekeningen gelanceerd.

Steven: Dat is enorm.

Dustin: Ja, dat heeft nog nooit iemand gedaan. Monero heeft privacy met CryptoNote, maar ze gebruiken een UTXO (Bitcoin) foundation. Niemand heeft het ooit gedaan met een accountgebaseerd slim contractplatform. Er zijn een aantal dingen waar we aan moesten denken bij het innoveren daar.

Als u bijvoorbeeld GAS koopt, lekt uw identiteit. We moesten een stempelsysteem maken waarbij je vooraf betaalt voor GAS en een stempel krijgt. Wanneer u vervolgens uw transacties afgeeft, stuurt u de postzegel mee.

Sommige bijdragen zijn op zichzelf al een uitdaging. We wilden het wiel niet opnieuw uitvinden als dat niet nodig was, dus hebben we Ethereum gevorkt. We zijn onze eigen blockchain, gebaseerd op de Ethereum-codebase.

Maar we willen wel iets doen aan het ecosysteem. We hebben een EIP [Ethereum Improvement Proposal] gemaakt voor het stempelsysteem en het teruggestuurd naar de Ethereum Foundation om te helpen terug te geven.

We hebben nog steeds de overgrote meerderheid van de 120.000 ETH die we in oktober hebben opgehaald toen de prijs van ETH $ 300 was. We zijn er nog niet uit gediversifieerd om de markt te laten zien dat we er nog steeds zijn om elkaar te ondersteunen.

We denken dat het financieel verantwoord is om een ​​deel ervan op een gegeven moment te diversifiëren, maar we zullen altijd ETH-gericht zijn. We gaan er bijvoorbeeld geen driekwart van verkopen voor Bitcoin.

Steven: In zekere zin heb ik het gevoel dat Ethereum zijn eigen vorm van diversificatie is, omdat er zoveel bovenop is gebouwd.

Colin: Het is nu zijn eigen gouden standaard. Het hele idee dat Bitcoin de opslag van waarde is – Ethereum laat ons zien dat dit niet noodzakelijk het geval is. Er is niet slechts één standaard. Hoezeer Charlie Lee hier waarschijnlijk ook in zou krimpen, ik weet niet of Litecoin op dit moment evenzeer het zilver is voor het goud van Bitcoin als Ethereum..

Dustin: Je hebt gelijk. Mensen hebben dit geld-token-proefschrift. Ze zeggen: “Oh, ik investeer niet in Ethereum omdat het geen geld-token is.” Dat is misplaatst. Geld is een functie van vertrouwen. Mensen die programmeerbaar geld, Vitalik en al het werk dat het Ethereum-team heeft gedaan, vertrouwen, kiezen ervoor om hun geld in Ethereum op te slaan.

Ze zeggen dat het onbetrouwbaar is, maar dat is niet waar. Het is nog steeds gebaseerd op vertrouwen, maar mensen vertrouwen verschillende dingen. Sommige mensen vertrouwen echt op decentralisatie en de Bitcoin-kernontwikkelaars, dus slaan ze hun rijkdom op in Bitcoin. Andere mensen vertrouwen Charlie Lee en slaan hun vermogen op in Litecoin.

Privacy en vertrouwen

Colin: Wat gaat Wanchain doen in termen van een beetje meer zijn om uw protocol nog betrouwbaarder en nog persoonlijker te maken?

Wanchain privacy

Dustin: We zien privacy als een fundamentele bouwsteen van financiële infrastructuur. Als we elkaar [geld] sturen op Wells Fargo Surepay of iets dergelijks, is dat geen openbare informatie. Hetzelfde kan gezegd worden bij het kopen van aandelen, obligaties of schatkistpapier. Je gaat die transacties niet naar de wereld verspreiden en het voor iedereen onveranderlijk maken.

We zien privacy dus als een bouwsteen. Privacy op de lange termijn wordt waarschijnlijk zo fundamenteel dat het een functie wordt. Op dit moment is de privacy van Wanchain nieuw, maar privacy is zo belangrijk dat al deze ketens een manier vinden om het over te nemen.

We gebruiken privacy om ons doel, de wederopbouw van de financiële dienstverlening, te ondersteunen. Ons doel hier is om een ​​volledig smart contract-platform van Turing te creëren dat privé is en alle digitale activa van de wereld bevat. Dan worden de banken applicaties die er bovenop zitten.

Toen we foto’s digitaliseerden, digitaliseerden we kort daarna de camera. De camera werd een app. Banken worden apps die draaien op digitale activa.

Daarom zeggen we dat we de financiering opnieuw opbouwen. We zijn niet gefocust op het verlagen van kosten van twee banken die geld heen en weer sturen. We zijn niet geïnteresseerd om te zeggen: “Hé, hoe kan ik eraan werken om ze te helpen de winst te redden?”

We denken echter dat er een plek is voor banken om in dit ecosysteem te spelen, met name rond custody. Bewaring – dat is de primaire taak van een bank. Ze houden uw geld voor u vast omdat u geen miljoen dollar in uw matras wilt. Veel mensen willen zelfs geen miljoen dollar in hun kluisje hebben, zelfs niet op een Ledger Nano S. Het houdt ze ‘s nachts nog steeds wakker.

Als u geen gedecentraliseerde beurs wilt gebruiken en de bewaring van uw eigen vermogen wilt behouden, geeft u het beheer over aan iemand die gereguleerd, verzekerd en vertrouwd is. Maar u geeft geen voogdij aan een gecentraliseerde beurs die ongereguleerd, onverzekerd en beheerd door anonieme ontwikkelaars is, zoals vandaag de dag gebeurt. Ik denk dat we over slechts een jaar of twee zullen terugkijken op deze dagen met totale verbazing dat er niet meer schade is aangericht door gecentraliseerde, niet-verzekerde en niet-gereguleerde uitwisselingen.

Steven: Je vertrouwt andere mensen bijna meer dan dat je jezelf vertrouwt met zoiets.

Dustin: Ja, veel mensen doen dat. Iedereen heeft verschillende vertrouwensmodellen en die modellen zijn persoonlijk. Sommige mensen vertrouwen op technologie. Sommige mensen vertrouwen banken.

We denken dat het pad voorwaarts is om digitale middelen als basis te gebruiken. Dat zal schalen en veel efficiëntie opleveren. Gewoon blockchain-technologie bovenop het bestaande systeem plaatsen is niet genoeg.

Gedachten over de cryptocurrency-industrie

Steven: Ik moet vragen: is het WANNchain of WAHNchain?

Dustin: WANN (zoals FAN). Wan betekent ‘veel’ of tienduizend in het Chinees. WAN staat ook voor Wide Area Network – het verbinden van alle netwerken.

Steven: Van alle gebieden die Wanchain behandelt, welke use-cases maken je het meest enthousiast?

Dustin: We praten over wat er al bestaat. Je hebt ruilen, uitlenen en betalen. Ze bestaan ​​allemaal nog steeds in de wereld. U kunt meer van deze transacties achter elkaar zetten om ze betrouwbaarder en hoorbaarder te maken, maar dat is niet genoeg.

Voor mij lijken veel van deze inspanningen nog steeds op newyorktimes.com. Het bedrijfsmodel is nog steeds niet veranderd. Zodra we de juiste omgeving en het juiste platform voor innovatie zonder toestemming hebben gecreëerd, zullen mensen deze financiële versies van Facebook maken. Dingen die ik nu niet eens kan bedenken.

Ik weet niet hoelang dat zal duren, vooral in deze omgeving waar de innovators van de wereld zo nauw met elkaar verbonden zijn. Maar het kan veel sneller gebeuren dan we denken.

Steven: 10-15 jaar?

Dustin: Oh nee.

Steven: Nog sneller?

Dustin: Oh, kerel, ja! Ik denk dat we er over twee tot drie jaar een paar zullen zien echt innovatie in de financiële dienstverlening die is gebaseerd op deze digitale middelen. Het is moeilijk te weten wat dat zal zijn, maar het komt eraan.

Colin: Veel mensen betwijfelen – op basis van de vluchtigheid, op basis van de transactieproblemen die we hebben gezien – dat cryptocurrencies in de toekomst zullen worden gebruikt als een daadwerkelijke, levensvatbare valuta. Denk je dat die nee-zeggers ongelijk hebben??

Dustin: Absoluut. Ik denk dat de wereld zal draaien op digitale middelen. Daar zet ik mijn carrière op in. Maar het kan zijn dat we digitale tokens hebben die vergelijkbaar zijn met Amerikaanse fiat.

Ik denk ook dat we stabielere munten zullen gaan zien. Hoe rijker je bent, hoe meer volatiliteit je aankan. De huidige financiële dienstverlening kan twee miljard mensen economisch niet ondersteunen. Het is niet dat ze dat niet willen. Het is dat het systeem zo kapot is en zo duur om te gebruiken dat het economisch niet zinvol is om die mensen van dienst te zijn.

Een van onze missies is het bouwen van een systeem dat veel efficiënter is om mensen zonder bankrekening te bedienen. Omdat ze ook tot de armste mensen ter wereld behoren, moeten we de vluchtigheid nog verder verminderen.

Veel mensen in deze ruimte, we zijn zo gek. We nemen de vluchtigheid op.

Maar de rest van de wereld werkt niet zo. Om betalingen operationeel te krijgen, moeten we een deel daarvan gladstrijken. De rails die zijn gebouwd op een digitale asset-infrastructuur zijn veel efficiënter dan de huidige op schulden gebaseerde.

Wanchain-routekaart

Steven: Wat zijn de volgende stappen voor Wanchain? Je hebt nu het grote net tevoorschijn – dat is de moeilijkste uitdaging daar.

Dustin: het wisselen van munten gebeurt. Mensen kunnen nu hun ERC20’s ruilen voor de protocoltokens [Wancoin] (je kunt de swap maken hier.) Daarna zullen uitwisselingen het waarschijnlijk de komende weken ophalen.

We beginnen ook ICO’s op Wanchain te doen. Het doel is drie echt hoogwaardige ICO’s in de komende maanden. Omdat we een afsplitsing van Ethereum zijn, kunnen we token uitgeven.

Onze volgende grote mijlpaal is Wanchain 2.0. 2.0 is wanneer een deel van de echte magie begint te gebeuren – we beginnen cross-chain swaps te doen. Dit is geen pipedream. Hoe we dit gaan doen, hebben we in onze whitepaper uiteengezet. Implementatie is altijd moeilijk, vooral met cross-chain, maar we hebben 40 ingenieurs in het kantoor in Beijing. Velen van hen zijn gepromoveerd aan de Universiteit van Peking, de Harvard van het Oosten. We werken aan deze uitdagende problemen, maar we zijn ervan overtuigd dat we ze kunnen oplossen.

Steven: Ik hoorde je met iemand anders bij de stand praten over wachten op [implementatie] van het Proof-of-Stake-model totdat Ethereum bepaalt wat ze gaan doen. Gaan jullie dat blijven doen als ze besluiten nog een grote verandering aan te brengen??

Dustin: Dat is het plan: vind niets opnieuw uit wat we niet hoeven te doen. We hopen en hebben er vertrouwen in dat ze enkele van de schaalproblemen kunnen oplossen. Terwijl ze dat doen, nemen we ze op in onze blockchain.

Steven: Het lijkt erop dat ze dat zullen doen.

Dustin: We hebben er behoorlijk vertrouwen in. We gingen naar DevCon en we kwamen daar vandaan met de gedachte: “Deze jongens hebben het begrepen.”

Steven: Dat is geweldig om te horen.

Dustin: Iemand moet Proof-of-Stake uitzoeken. Deze hele branche werkt niet aan Proof-of-Work. Het werkt alleen goed voor één speler [Bitcoin]. Als we digitaal goud gaan doen, en dat is het, dan is Proof-of-Work prima. Maar we willen allemaal veel meer dan dat.

Colin: Zou je zeggen dat interoperabiliteit je focus is, of zijn er andere voordelen waarop je je meer richt??

Dustin: Op dit moment bevinden we ons in dit tijdperk van het blockchain-intranet. Er is nog geen wereldwijd netwerk gemaakt. Ons doel is om dat wereldwijde netwerk te creëren.

Maar om dat te doen, moet je in staat zijn om verbinding te maken met veel, of hopelijk alle ketens. U moet op een toestemmingsloze manier op die schaal kunnen komen. Een van de voordelen van onze aanpak is dat ketens geen software-upgrade nodig hebben. We kunnen kettingen aanhaken en ermee werken zonder dat ze ons moeten goedkeuren. Ze kunnen ons er niet van weerhouden om verbinding te maken met hun ketting.

Dat is een van de voordelen van veilige computers voor meerdere partijen en de manier waarop we deze hebben ontworpen. Je hebt alleen openbare / privésleutels nodig, en bijna elke ketting heeft die.

Daarmee is het doel om een ​​wereldwijd internet te creëren. We zouden met de slogan ‘Internet of Blockchains’ zijn gegaan, maar een heleboel andere projecten hadden dat al. Dat is echter onze missie: blockchain-interoperabiliteit.

Dank je

Heel erg bedankt aan Dustin voor het nemen van de tijd om met ons te praten. Hij rende non-stop rond op de conferentie, dus we zijn dankbaar dat we hem een ​​paar minuten hebben kunnen pakken om meer te weten te komen over een van de meest opwindende projecten van blockchain en het invloedrijke teamlid erachter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me